Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Δηλωση Κακλαμανακη για τη νεα καταγγελια της Μπεκατωρου

2 Likes

Εεε… εεε… είπαμε! Όχι και έτσι!

πλάκα κάνω, ελπίζω να κατάλαβες, μην παρεξηγηθώ σαν άλλους :smile:

Επιλέγεις το κείμενο, πατάς στο γρανάζι που βρίσκεται πάνω από το κουτάκι στο οποίο γράφεις και επιλέγεις “blur spoiler”

1 Like

Μεγάλη συμμετοχή και παλμός από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τώρα στα Προπύλαια.

Μπράβο στους φοιτητές που αγωνίζονται :muscle:

5 Likes

Αυτό γενικά απαντάει το “γιατί να στέλνουμε sms” και κάποιες μάλλον περίεργες δηλώσεις που κάνανε του στυλ “1000000 sms στάλθηκαν την Κυριακή για σωματική άσκηση” αλλά “Δεν κρατάμε αρχείο”.

1 Like

Το τι γίνεται μέσα στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ειδικά σε θέματα ιδιωτικότητας, δυστυχώς έχω το προνόμιο να το γνωρίζω εκ των έσω. Δεν μιλάω για καμιά στοχευμένη συνωμοσία ή κάτι τέτοιο. Είναι απλά παντελώς άσχετοι, ψωνισμένα κομματόσκυλα που πάνε με βάρκα την ελπίδα.

Σε μια κανονική χώρα, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα πρωτοστατούσε στην καινοτομία για θέματα GDPR Compliance, θα έβγαζε guidelines για όλη την ελληνική αγορά. Στην Ελλάδα, μισθώνει τυχάρπαστους ιδιώτες με συμβάσεις-έργου ψίχουλα για να του πουν τι να κάνει σε θέματα privacy και cybersecurity.

2 Likes

Ναι ρε, αλλά φτιάξανε το gov.gr !!! Μη τα θες κι όλα δικά σου, βήμα βήμα, προέχει η ενοποίηση των back-end συστημάτων κάπου το 2075

3 Likes

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Marios Lolos

50 λ. ·

99% των επιθέσεως που έχουμε υποστεί ως φωτορεπόρτερ είναι από όργανα της ΕΛ.ΑΣ και όχι από διαδηλωτές. Αυτές οι επιθέσεις είναι όλες ατιμώρητες εκτός από μία. Εάν θέλει λοιπόν ο Χρυσοχοΐδης να μας προστατεύσει κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων καλά θα κάνει να βάλει στα όργανά του διακριτικά, ώστε το λιγότερο να ξέρουμε ποιος μας επιτίθεται.
Κατά τα άλλα κανένας Υπουργός Προ.Πο δεν μπορεί να μας υποδείξει πως θα κάνουμε την δουλειά μας και από που. Αυτά είναι λυμένα χρόνια μέσα στις δημοκρατίες. Έλεγχος της εικόνας σημαίνει κατάλυση της Ελευθερίας του Τύπου

141128891_10215148260498830_6881640605749613666_n

το πιο ωραίο, η τελευταία παράγραφος

7 Likes

Τι εννοείς link με fb tracking?

edit: nvm κατάλαβα, το φβ δε μου ζητάει να του στείλω που πάω για να βγω έξω, έχει μια ποιοτική διαφορά

Δε χρειάζεται να ρωτήσει. Ξέρει.

Ακόμη κι αν δεν έχεις λογαριασμό?

Ναι. Λέγεται shadow profiling.

inb4: ακόμα και αν οι φίλοι μου δεν έχουν λογαριασμό;

Εντωμεταξύ δεν έχεις λογαριασμό αλλά ποστάρεις links με fb tracking.

Μπορείς να πας όσο κάθετα θες για να δείξεις το point σου και εγώ να σου απαντάω πώς μπορείς να προφυλαχθείς απ’το fb, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Έχω κάτι πιο σύνθετο. Το ελληνικό κράτος σου λέει για να βγεις πρέπει να στείλεις sms ή να έχεις χαρτί. Το χαρτί μπορούμε πολύ εύκολα να το αποκλείσουμε, γιατί α) boomers και β) δεν έχουμε όλοι εκτυπωτή σπίτι και τα βιβλιοπωλεία είναι κλειστά στην καραντίνα. Άρα είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως όλοι σχεδόν στέλνουμε sms ( όσοι στέλνουμε ).

Για να έχεις αριθμό τηλεφώνου εδώ και μια 5-10ετία είσαι αναγκασμένος να πας σε μία τηλεποικινωνιακή εταιρεία και να δώσεις ΑΔΤ και ΑΦΜ ( και κάποια άλλα που ας πούμε δε μας αφορούν ιδιαίτερα γιατί αλλάζουν χωρίς να τα δηλώσουμε, όπως πχ διεύθυνση κατοικίας ). Αυτά τα στοιχεία, χωρίς να έχω κάποιο reference εύκαιρο, είναι σίγουρο πως τα μοιράζονται με τις αρμόδιες αρχές ( Εισαγγελείς, Αστυνομία, Υπ ΠΡΟΠΟ, πχ ), όταν “πρέπει”, αλλιώς γιατί να τα δίνουμε?

Επίσης, το κράτος σου λεέι για να έχεις πρόσβαση στο gov.gr πρέπει να κάνεις login αναγκαστικά την πρώτη φορά με τα στοιχεία του web bank όπου και εκεί δίνεις ΑΔΤ,ΑΦΜ,τηλέφωνο ( και γενικά τα πάντα μιλάμε για τράπεζες).

Άρα σιγά σιγά δε μαζεύεται ένα πολύ ωραίο προφίλ για σένα και για μένα, χωρίς εγώ να μπορώ να κάνω κάτι? Και άντε πες, κράτος είμαστε πρέπει να λειτουργούν ρολόι αυτά ρε nnnkkk, δεν είμαστε Τανζανία.

Για ποιο λόγο τα δίνει στο χέρι σε μια τρίτη εταιρεία? Γιατί δε γίνονται μάγκες οι της Palladir σαν του φβ να κάνουν shadow profiling πχ ή να τα παίρνουν απ’το χρήστη μόνοι τους και τους τα πασάρει το κράτος ( και τους πληρώνει κιόλας :stuck_out_tongue: )? Όταν στέλνω εγώ 2 για να βγω και να πάρω σουβλάκι και με υποχρεώνει να πληρώνω με κάρτα ( έλεγαν απαγορεύονται τα μετρητά ), και μετά η ΑΑΔΕ στο τέλος του χρόνου παίρνει όλα τα στοιχεία από τις τράπεζες, υποθέτω είναι extreme σενάριο να σκεφτώ ότι μια εταιρεία θα κάνει exploit αυτά τα δεδομένα με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Ή θα πουν, “Χμμμ δε το λέει αυτό η σύμβαση, δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε”.

Το βλέπεις ότι είναι λίγο διαφορετικό αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση με αυτό που κάνει το fb?

Δεν είπα ότι δεν έχω λογαριασμό, είπα πως αν δεν έχεις λογαριασμό αν μπορεί να ξέρει και απάντησες πως ναι υπό συνθήκες και ένα άρθρο.

2 Likes

Ουτε στυλο;

5 Likes

Μόνο s pen για το note 20 ρε boomer

2 Likes

ψάχνεις και συ να βγάλεις άκρη με μιλλένιαλς :joy:

5 Likes

Εκανα cringe unironically

Καλά θα πάρω iphone sorry

1 Like