Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Έκλαψα :rofl:

3 Likes

Εγώ έμαθα να διαβάζω στα έξι και στο 8 μου κρύβανε εφημερίδες, τον ταχυδρομο ,καζαντζάκη. Εξιδικευτηκα στην παιδική λογοτεχνία.

Βγήκε λέει υφυπουργός παιδείας και δήλωσε σοβαρά ότι πανεπιστημιακή αστυνομία υπήρχε και το 1969. :neutral_face:

7 Likes

Αυτός γιατί υπάρχει ;;;;;;;

2 Likes

lol liberal gr.

Φαντάζομαι υπάρχει αντίστοιχη ευαισθησία και για τους παιδόφιλους παρτουζιάρηδες της ΝΔ απο το αγόρι αυτό. Τι όχι;

4 Likes

Ενδεικτικά σχόλια επιπέδου…

“Ήδη διάβαζα στη Σουηδία, κατηγορείται για βιασμό κάποιος που έβγαλε το προφυλακτικό εν ώρα συνουσίας στη ζούλα. Κατάπτυστο! Δεν το συζητάω! Μην με παρεξηγήσει κανείς. Το ξαναλέω είναι: απαράδεκτο. Αλλά βιασμός;Για βιασμό κατηγορούνται από τις φεμινιστικές οργανώσεις και κάτι δίδυμοι που άλλαξαν στη ζούλα παρτενέρ. Κατάπτυστο! Δεν το συζητάω. Αλλά βιασμός;;;”

“ιατί να μη θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση αν μια κοπέλα φοράει προκλητικά ρουχα (μίνι λιγο πιο κάτω από τη ζώνη, μπούστο σε κοινή θέα κλπ), δεν παρενοχλεί σεξουαλικά τον άνδρα, ενδεχομένως και ορισμένες γυναίκες
Γιατί θεωρείται η λεκτικη έκφραση παρενόχληση και όχι η οπτική - ενδυματολογική.”

“Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως, δεν μου φαίνεται πολύ καλό.
Δηλαδή ούτε λίγο βυζάκι δεν θα μπορούμε να πιάνουμε;”

“Σε μεγάλο βαθμό οι ΔΥ που εξυπηρετούν πολίτες, φέρονται απίστευτα άσχημα προς τους πολίτες.
Θα ήταν ορθό και πολιτισμένο να μπει στο ίδιο νομοσχέδιο και χωρίο το οποίο θα αντιμετωπίζει την κακοποίηση των πολιτών από τους ΔΥ. Αν, για παράδειγμα, έχει ένας πολίτης μάρτυρες ότι ο ΔΥ του άσκησε την οποιαδήποτε ψυχολογική βία, μέσα από την εξουσία του ως ΔΥ, τότε να δικάζεται με τον αντίστοιχο νόμο.”

1 Like

Για ποιο φόρουμ λέει ηλιαχτίδες?

6 Likes

Ξαναειδα το αθρο που λεει για την επιστροφη ελληνων που ζουν στο εξωτερικο (μιας που ειμαι ενας απο αυτους ) για την μερικη φοροαπαλλαγη για 7 χρονια… Εδω Τσεχια λογω και πανδημιας ψηφηστηκε νομος που ισχυει απο το αυτο το νεο ετος οι κρατησεις στο συνολικο μισθο των εργαζωμενων να πεσουν ωστε να μεγαλωσει ο μισθος ( με αυτο τον νομο θα βγαινει πλεον για τον καθενα απο 70-80 εως και 130+ πανω τον μηνα καθαρα ) …

Εκανα αυτη την συγκριση με τις προτασεις του Κουλη και τις κυβερνησης του , γυρισα πλευρο και κοιμηθηκα ησυχος…

5 Likes

Μεγαλεία:

3 Likes

Βασικά, αν δεις είναι μια ειρωνική τοποθέτηση για να αναδείξει κάτι που δεν υπάρχει στο δημόσιο διάλογο: η Εκκλησία μια χαρά ήταν με τις εξουσίες της και δεν είχε διάθεση να συμμετέχει στην επανάσταση. ΔΕΝ ορίστηκε η 25 Μαρτίου η έναρξη της Επανάστασης για να συμπέσει με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, παρά την μετέπειτα καπήλευση.

Εξάλλου, ονομάζονται ‘‘Κίνηση Ελλήνων Πολιτών για την Εκκοσμίκευση του Κράτους’’, δηλαδή το ανάποδο από χριστιανοταλιμπάν που ζητάνε να ενωθεί κράτος, θρησκεία κι επανάσταση για να είναι όλοι καλά.

3 Likes

Για αυτό λέω μεγαλεία :stuck_out_tongue:

Απαιτώ απάντηση της απέναντι πλευράς με το κλασικό πλέον ρητό: “Μην παραχαράσσετε την ιστορία”.

Η θέση της εκκλησίας και ο ρόλος της ως μέρος της άρχουσας τάξης της εποχής είναι γνωστή. Επίσης, ναι, δεν υπάρχει στον δημόσιο διάλογο, και σε όσα ετοιμάζονται στην φιέστα, όπως και πολλές άλλες τέτοιες πτυχές της επανάστασης.

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι περισσότερα τέτοια.

7 Likes

Δε θα ψηφίσεις ΝΔ από την Τσεχία εσύ δηλαδή?

7 Likes

Δεν υπαρχει καποιος να του πει οτι το μεγαλυτερο ποσοστο απο τους νεους που φυγαμε ουτε ροχαλα δεν αξιζει να σπαταλησουμε , οχι ψηφο…

5 Likes

Δυστυχως παιζει πολυ νεοφιλελες στους ΕτΕ, ισως οχι στην Τσεχια τοσο πολυ, αλλα σε Αγγλια και Αμερικη και αλλου πιστευω μπορει και να εχει ψηφους ο σιχαμενος

6 Likes

Αν δεν πίστευε ότι θα τον ψήφιζαν οι περισσότεροι, πιστεύετε ότι θα έδινε το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού;

8 Likes

Μια παρατήρηση: η Εκκλησία τότε δεν είναι ο ίδιος θεσμός με την Ελληνική Εκκλησία σήμερα. Τότε το Φανάρι λογοδοτούσε στον Σουλτάνο και ήταν θεσμός της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτή είναι η αιτία που δημιουργήθηκε αργότερα Ελληνική, Βουλγαρική, Σέρβικη, Ρώσικη, κλπ Εκκλησίες και έσπασαν τους δεσμούς με το Φανάρι: ώστε να μην έχουν την επιρροή του Σουλτάνου που το Φανάρι δε μπορούσε να αποφύγει. Το Φανάρι εκτός από τους Πελοποννήσιους-Ρουμελιώτες είχε υπό τη δικαιοδοσία του πολλές ακόμη ορθόδοξες εθνότητες που έπρεπε να προστατεύσει. Και φυσικά είχαν και οι ίδιοι τα συμφέροντα τους (γενικότερα οι Έλληνες επί Τουρκοκρατίας είχαν προεξέχουσα θέση στην αυτοκρατορία με πολλά προνόμια)

4 Likes

10 Likes
  • Είμαι αθώος
  • Μα δε σας κατηγορούμε για κάτι κύριε Φιλιππίδη
  • Ναι αλλά είμαι αθώος
  • Για ποιό είστε αθώος;
  • Είμαι αθώος σου λέω και θα σου κάνω μήνυση
9 Likes

Ακούγεται ότι ο Μαρινάκης θα γράψει και τους στίχους για τον νέο ύμνο του Άρη, μπορεί να επιβεβαιώσει κανείς;

6 Likes