Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

3 Likes

Μία μικρή διόρθωση: σε όλα όσα αναφέρεις, η σωστή ορολογία είναι “Πατριαρχείο” και όχι “Φανάρι”, το οποίο είναι μία ευρύτερη έννοια που περιελάμβανε εμπόρους, γραφειοκράτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και άλλους, οι οποίοι μπορεί να είχανε σημαντικά πάρε-δώσε με το Πατριαρχείο, αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε “κλήρος”.

3 Likes

Απαγορεύεται η παραμονή των πελατών που περιμένουν για take away μέσα ή έξω από την επιχείρηση.

Οπως αναφέρεται στην ΚΥΑ οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive - through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

:thinking: Δεν κατάλαβα τίποτα όμως

Και εγω το διαβασα και δεν καταλαβα πως θα παιρνεις πλέο κατι.

image

11 Likes

Παπαριτσες, ουσιαστικα τυπικη καλυψη ωστε να μπορουνε να κοψουν προστιμα σε αυτους που μαζευουν κοσμο απ’εξω απο μπαρ και σερβιρουν ποτα στο ορθιο.

2 Likes

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη λες;

1 Like

Επιασε παντως, εκει που μαζευοταν ο κοσμος εξω απτο φορολ, τωρα μαζεύονται στην απεναντι γωνια

7 Likes

Όχι ακριβώς “ειδήσεις”, αλλά μπήκα σε αυτό το “αρθρο” για να δω από περιέργια τι λεει.
Εκτός από το εμετό που έκανα διαβαζοντάς το, μετά ξέρασε ο εμετός μου με τα τυπάκια από κάτω.
Ποτέ ξανά σκάι. Βασικά πρέπει να κόψω σπορφμ.

2 Likes

Αν θυμάμαι καλά, ούτε πέρσι είχε συνέπειες το άνοιγμα του τουρισμού, επομένως ούτε φέτος θα έχει. Τι όχι;

Κι από Σεπτέμβρη, βλέπουμε πάλι. Έχει μπάτζετ ο Πέτσας…

5 Likes

Εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως το άνοιγμα του τουρισμού πέρσι το καλοκαίρι μια χαρά δούλεψε και μια χαρά θα δουλέψει κι αυτό το καλοκαίρι με τις τωρινές συνθήκες κι εμπειρία. Το σύστημα υγείας δεν πιέστηκε ποτέ το καλοκαίρι και ο διάμεσος ηλικιών στα κρούσματα ήταν χαμηλός. Κι αν η Ελλάδα έχει φροντίσει να έχει εμβολιάσει ηλικιωμένους και όσους έχουν πρότερο νόσημα, τότε για το σύστημα υγείας θα είναι σαν να έχει εμβολιαστεί το 90+% του πληθυσμού. Τα μέτρα αποστάσεων θα συνεχίζουν φυσικά όσο δεν υπάρχει ανοσία αγέλης. Και φυσικά, ακόμη μέχρι το καλοκαίρι έχουμε 5 μήνες. Πολλά μπορεί να συμβούν ως τότε: από φτηνό φάρμακο που δουλεύει μέχρι χειρότερη μετάλλαξη που τα κλείνει όλα.

1 Like

Ναι μια χαρα δουλεψε το προηγουμενο καλοκαιρι το ανοιγμα συνορων, για αυτο τον Οκτωβριο και το Νοεμβριο αν εκανες μια βολτα στην Βορεια Ελλαδα προσεγγιζε επεισοδιο του Walking Dead η φαση

4 Likes

Όλη η Ευρώπη ήταν έτσι. Δεν προκύπτει πως στην Ελλάδα έγινε λόγω τουρισμού και στην υπόλοιπη Ευρώπη από κάτι άλλο.

Στο πρωτο κυμα ηταν ολη η Ευρωπη το ιδιο με Ελλαδα? Εκεινο πως προεκυψε? Απο τα major hubs ισως που η Ελλαδα δεν εχει?

Πως μπορεις να ισχυριζεσαι οτι η Ελλαδα δεν ειχε προβλημα με το κοβηντακι λογω τουρισμου οταν εχεις κυριολεκτικα μηδεν metrics για το πως μεταδοθηκε ο ιος?

Καποιες χωρες στην Ασια που εκλεισε συνορα και το αντιμετωπισε διαφορετικα γιατι εξαφανισε τον ιο? Κι εκεινο τυχαιο ?

Τουλαχιστον αφελες το να λεμε οτι το ανοιγμα συνορων δεν επηρεασε κατι, αν ηταν ετσι δε θα ειχε βαλει καμια χωρα περιορισμο ποτε και πουθενα στα ταξιδια.

7 Likes

Για αρχή, εσύ μίλησες για Οκτώβρη και Νοέμβριο και απάντησα σε αυτό. Το πρώτο κύμα δε το ανέφερα ποτέ. Όλη η Ευρώπη έκανε κύμα τον Οκτώβριο του 2020. Εμένα δε μου προκύπτει πουθενά πως η Ελλάδα είχε άλλο μηχανισμό διάδοσης από αυτές τις χώρες και όχι τον ίδιο μηχανισμό (π.χ. σχολεία, κλπ). Δεύτερον άλλο πράγμα το “δεν επηρέασε”, κάτι που δεν ισχύει ακόμη και με 0.01% παραπάνω κρούσματα και άλλο το “το σύστημα υγείας δεν πιέστηκε” και που ισχύει και που εγώ έγραψα. Το σύστημα υγείας πιέστηκε στα μέσα φθινοπώρου. Άρα εγώ τα metrics τα έχω σε αυτό που λέω. Εσύ αποφασίζεις να τα αγνοήσεις.

Εγώ επίσης μπορώ και το ισχυρίζομαι γιατί καταλαβαίνω τι κάνει το σύστημα EVA (multi-armed bandit πρόβλημα είναι), χρησιμοποιώ τα μαθηματικά των επιδημιολόγων στην καθημερινότητα μου, και γιατί κι εδώ Ελβετία που τα χιονοδρομικά και ο τουρισμός δεν έκλεισαν -παρά τη μουρμούρα από την Ε.Ε.- τα κρούσματα συνεχίζουν να πέφτουν όπως πριν ανοίξει ο τουρισμός. Δεν είναι όλοι οι τουρισμοί ίδιοι, δεν είναι όλα τα ταξίδια ίδια και ο τουρισμός όταν και εάν ανοίξει, δεν πρέπει να ανοίξει λες και είμαστε 2019 αλλά 2021.

1 Like

Όταν ανοίξει ο τουρισμός το καλοκαίρι, θα είναι ανοιχτή και η εστίαση; Τα μπαρ/καφέ; Θα υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης στις 6μμ; Θα υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης σε άλλους νομούς;

Αυτά επηρεάζουν τη διασπορά του ιού ή όχι;

4 Likes

Κραταω το ενα σωστο πραγμα που ειπες, γιατι η καθημερινοτητα σου στην Ελβετια δεν μου λεει τιποτα για την Ελλαδα και τον τουρισμο στην Ελλαδα, ουτε για την διαδοση του ιου στην Ελλαδα, και απλα θα κανω την σημειωση πως αν ανοιξει ο τουρισμος στην Ελλαδα δεν πρεπει να ανοιξει οχι λες και ειμαστε στο 2019, αλλα λες και ειμαστε στο 2020 οπως τοτε δηλαδη που τα ανοιξαν ολα και εγινε της πουτανας απο κρουσματα για 3 μηνες μετα. Αλλα πρεπει να ανοιξει λες και εχουμε 2021, δηλαδη πολυ πιο περιορισμενα. Φυσικα ξερουμε οτι αυτο δε θα γινει βεβαια. Ειναι πολλα τα λεφτα Κουλη.

Δεν πιεστηκε το συστημα υγειας της Ελλαδας το φθινοπωρο? Ποση επαφη με πραγματικοτητα εχεις?

Εσυ εγραψες οτι “πηγε μια χαρα” γι αυτο και εγραψα το λογικο συμπερασμα, το οποιο ειναι πως δεν επηρεαστηκε και ιδιαιτερα αν πηγαν ολα μια χαρα.

Το πρωτο κυμα δεν το ανεφερες εσυ, αλλα το ανεφερα εγω. Ο λογος που δεν γιναμε Ιταλια Γαλλια και Ισπανια στο πρωτο κυμα ειναι γιατι τα κλεισαμε ολα, και τα συνορα και τα παντα. Ποσο δυσκολο ειναι να το δει κανεις? Και μετα τα ανοιξαμε ολα το καλοκαιρι, ενω οι επιδημιολογοι που αναφερεις προειδοποιουσαν πως παντοτε σε καθε πανδημια το δευτερο κυμα ειναι χειροτερο απο το πρωτο.

νομίζω πρέπει να πας σε οφθαλμίατρο :sweat_smile: Όταν χαλαρώσουν τα lockdown κάνε ένα ραντεβού

Το καλο με τους οφθαλμιατρους ειναι πως σε αντιθεση με σχεδον ολους τους αλλους γιατρους, λογικα θα εχουνε ανοιχτα ραντεβου. Θελω οντως νεα γυαλια με αυτα που διαβαζω εδω μεσα :stuck_out_tongue:

Οι αλλοι δεν εχουν εδω και ενα χρονο γιατι πρεπει να καθονται να περιποιουνται οσους εχουν κοβηντακι.

Γιατί έγινε στην Ελλάδα λοιπόν; Υπενθυμίζω ότι τον Ιούνιο ορισμένες μέρες τα κρούσματα ήταν σε μονοψήφιο αριθμό. Το δεύτερο κύμα (τι δεύτερο, ουσιαστικά πρώτο δεν υπήρξε εδώ) έγινε για διάφορους λόγους. Ένας από τους πιο σημαντικούς ήταν το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς υποχρεωτικό τεστ. Δεν υπήρχε κορονοϊός στην Ελλάδα το καλοκαίρι και φέραμε εισαγόμενο, αυτό έγινε με λίγα και απλά λόγια. Μπορούσαμε να το έχουμε αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα, αυτό είναι βέβαιο.

6 Likes