Τελικα δεν έπιασε ούτε η προληπτική επιστολή ούτε η προληπτική λιποθυμια
ΥΓ: Πηνελοπαρα, ειναι και “δικια μας”
Τελικα δεν έπιασε ούτε η προληπτική επιστολή ούτε η προληπτική λιποθυμια
ΥΓ: Πηνελοπαρα, ειναι και “δικια μας”
Το rapid test τι ακριβεια εχει αν εισαι ασυμπτωματικος; Νομιζω εχει ενα ποσοστο false negative που ειναι υπολογισιμο. Ως εργαλειο δηλαδη ειναι χρησιμο κυριως για να επιβεβαιωνεις οτι καποιος που φαινεται οτι ειναι αρρωστος, εχει κορονοϊο, γιατι χρειαζεται σχετικα μεγαλο ιικο φορτιο για να γινει θετικο.
Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους μόνο ρε!
Δεν νομίζω να υπάρχει πιο σάπια φάση από τη ΔΑΠ. Είναι (ομολογουμένως αποτελεσματικός) μηχανισμός grooming σιχαμένων νεοελληναράδων, σεξιστών δήθεν “αρίστων”, που στην πραγματικότητα είναι ένα συνοθύλευμα σεξισμού, ακροδεξιάς και διεφθαρμένου βολέματος.
Εμετός όταν ήμουν φοιτητής, εμετός και τώρα.
Δυστυχώς όμως η μέθοδος yolo/παρτάρες/μπουκάλια έχει δουλέψει καλά στο να μαζέψουν κόσμο, σε συνδυασμό με τη σκατίλα που τρώμε όλοι από τα κανάλια μεγαλώνοντας, όπου προβάλλεται η δήθεν γκλαμουριά και ο νεοπλουτισμός.
Γτμτμτ…
ειχα διαβασει την ειδηση εχθες μονο σαν τιτλο…τωρα που ειδα και βιντεο πραγματικα προσπαθω να βρω λεξεις για να τους χαρακτηρισω…καποια στιγμη θα γινει το “μπαμ” και δεν θα ξερουν που να κρυφτουν…
Πιο κάτω αναφέρει:
The Centers for Disease Control and Prevention determined that this decision analytical study, which involved no enrollment of human subjects, did not require institutional review board approval. We used a simple model to assess the proportion of transmission from presymptomatic (ie, infectious before symptom onset), never symptomatic, and symptomatic individuals across a range of scenarios in which we varied the timing of the infectious period to assess different contributions of presymptomatic transmission and the proportion of transmission from individuals who never develop symptoms (ie, remain asymptomatic).
πιο κάτω αναφέρει τα limitations που είναι 3 παράγραφοι αρκετά σημαντικές, και τέλος καταλήγει
Under a range of assumptions of presymptomatic transmission and transmission from individuals with infection who never develop symptoms…
Νομίζω λίγο υποτιμούμε το inner market για δημοσιευμένο υλικό σε journals και τι σημαίνει ( αλλά θα εξηγήσω και παρακάτω γιατί quotάρω τα σημεία αυτά )
Δεν είπα ότι είπες ότι είναι εύκολο, είπα το να δεις αν ο ιός κολλάει από επιφάνειες είναι πολύ εύκολο. Το τσάμπα ασχολούνται, έχει πολλές αναγνώσεις, δεν ξέρω για ποιο λόγο ασχολείται ο κάθε ερευνητής και τι κοιτάει. Μπορεί να κοιτάει legit από ερευνητικό ιατρικό ενδιαφέρον, μπορεί να κοιτάει επειδή πρέπει το πανεπιστήμιο του να βγάλει αποτελέσματα λόγω funding, μπορεί να πρέπει να δώσει info σε κυβερνώντες μπορεί 1002. Δεν ξέρω αν κάτι από όλα αυτά είναι “τσάμπα” ή όχι. Πάντως στο άρθρο απ’το Nature o υπότιτλος λέει επακριβώς “People without symptoms can pass on the virus, but estimating their contribution to outbreaks is challenging.” και μέσα στο άρθρο το αναπτύσσει.
Για τα quotaρισμένα, άλλαξε τη λέξη συμπτωματικός σε ασυμπτωματικός και θα βγάζει νόημα, δεν ξέρω γιατί δυο φορές έκανα το ίδιο λάθος
Θα πω με ένα παράδειγμα τι εννοώ:
Προχθές τα ξημερώματα, πήγα στα επείγοντα στο Γεννηματά. Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος εισόδου, καμία πρόβλεψη για covid στα τυπικά, δηλαδή αποστάσεις, διαχωρισμός ηλικιών, έλεγχοι θερμομέτρησης, πολλά άνθρωποι σε ράντζα να περιμένουν τη σειρά τους χωρίς προστασία και διάφορα παρόμοια. Προφανώς ο χώρος και περιστατικά covid κουράρονται σε άλλο μέρος απ’ότι κατάλαβα, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση ανάμεσα στα 500+ άτομα που είδα, να ξέρεις αν κάποιος έχει covid.
Αν εγώ έχω covid και επιπλέον δεν πρόσεχα ( αυτή η μεταβλητή “δεν πρόσεχα” είναι αβεβαιότητα και δεν μπορώ να την μετρήσω ) στο νοσοκομείο, δεν αύξησα την πιθανότητα να κολλήσω κάποιον άρρωστο? Αυτοί οι άρρωστοι αν απεβίωναν δε θα αύξαναν τη θνητότητα ( ή θνησιμότητα δεν ξέρω )?
Μπάινουν πάρα πολλές παραμέτροι ενδιάμεσα απ’το “πως κολλάει ο ιός απ’τον έναν στον άλλον” και το πως γίνεται η διασπορά στην κοινότητα. Εμάς μας ενδιαφέρει το πως μεταδίδεται ο ιός, αλλά ακόμη περισσότερο πως μπαίνει στην κοινότητα. Στην Ελλάδα πχ έχουμε σκληρό lockdwon 3 μήνες, παρόλαυτά σε κέντρικο νοσοκομείο μπορεί χαλαρότατα να δημιουργηθεί superspread event ( προσωπική παρατήρηση βέβαια ). Πως μπορείς να εμπιστεύεσαι αυτά τα δεδομένα? ( Πάντως και στο εξωτερικό δεν είναι καλύτερα τα πράγματα βέβαια, αλλά πιστεύω πως εκεί κάνουν όλα τα βασικά που πρέπει να κάνουν και μετά βάζουν έντονους περιορισμούς και ελέγχους σε σημαντικά σημεία, αφού δε θέλουμε να τους κλείσουμε όλους σπίτι όπως στην Κίνα. Ε στην Ελλάδα, κάνουν skip το πρώτο μέρος και πάνε κατευθείαν στον έλεγχο με περιοριστικά μέτρα ). Πως μπορείς να υποστηρίξεις έρευνες και να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ( επιστημονικά πάντα ) όταν αυτά τα δύο πάνε χέρι χέρι ( επιδημιολογικά δεδομένα και “το πως ζούμε” ) και επιπλέον δεν υπάρχει έλεγχος για την εγκυρότητα τους?
Γι’αυτό λέω πως δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα, αλλά θα το διορθώσω και θα πω ότι δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα τώρα που είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο. Θα έχουν νόημα ( ως επιδημιολογικό φαινόμενο ) αφού τελειώσει όλη η φάση και το δουν μακροσκοπικά.
Ευτυχώς υπάρχουν τα βίντεο και οι άνθρωποι τριγύρω.
Μια ζωή γουρούνια δολοφόνοι!
(Τον τραπεζωσε βουλευτης Σαμου, βλεπουμε οτι τηρουνται απαρεγκλιτως τα μετρα)
Μαζεύτηκαν να φάνε εμβόλια
Καλα πηγε αυτο
Μας πετσοκοβει χωρίς έλεος
Ναι αλλά παραιτήθηκε ο φίλος του ο Λιγνάδης διαβάζω
Εν τω μεταξύ ο βουλευτής που τον δεξιώθηκε είναι ο Στεφανάδης, ο οποίος είναι πολύ γνωστός καρδιολόγος και καθηγητής της Ιατρικής στην Αθήνα. Απ’ όπου κι αν το πιάσεις …
Σχόλιο κάτω από μια ανάρτηση τέτοιου είδους στο φβ:
“Αφού είναι στην Ικαρία, πως τραπεζωθηκε στο σπίτι του βουλευτή της Σάμου?”
δυστυχως αυτος ο τυπακος θα ειναι και την επομενη 4ετια “πρωθυπουργος”
πως να μην ειναι αφου εχουμε ελεγχομενη δημοσιογραφια. σχεδον κανενα καναλι δεν εδειξε τις αποδοκιμασιες και το τραπεζωμα του αριστου.
Ισχύει ότι ο Μητσοτάκης είναι προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη;
Το έχω διαβάσει σε κάποια σχόλια στο ίντερνετ, για αυτό ρωτάω.