Έρχομαι λίγο ετεροχρονισμένα, αλλά υπάρχει κάπου κάποιο συνοπτικό (και νηφάλιο) timeline που να εξηγεί γιατί ο Κουφοντίνας οδηγήθηκε να κάνει την απεργία πείνας; Εγώ είχα μείνει πως ζητάει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό από τις φυλακές που τον έχουν τώρα.
«Ο κόσμος εκεί έξω» αποτελείται κατά συντριπτικό ποσοστό από «Νοικοκυραίους». Ναι, την ίδια συνομοταξία ασπόνδυλων που κάποτε επί 7 συναπτά έτη δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ για τίποτα, μη σου πω ότι ίσως πολλοί από αυτούς και να επικροτούσαν στα κρυφά… Ε λοιπόν, ο Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρα πλέον το pimpo d’ oro των απανταχού «Νοικοκυραίων». Πράγμα που σημαίνει βαθύς έρωτας και δυστυχώς τουλάχιστον άλλες 2 γεμάτες τετραετίες ΕΥΚΟΛΑ. Η επόμενη μόνο επανεκλογή θα είναι σχετικώς δύσκολη λόγω απλής αναλογικής, αλλά ΑΝ τη βγάλει καθαρή (που προσωπικά θεωρώ ότι δυστυχώς θα τη βγάλει), τότε ΓΑΜΑΤΑ με κεφαλαία γράμματα…
Well σίγουρα είναι σχετική, γιατί δεν μπορείς να διαιρέσεις με το άπειρο, μπορείς να πάρεις το όριο ενός κλάσματος όταν τείνει ο παρονομαστής στο άπειρο και τότε το κλάσμα προσεγγίζει το 0.
Πχ για εσένα η απόσταση μέχρι την Σανγκάη είναι μετρήσιμη, για ένα μυρμήγκι είναι άπειρη, ενώ για ένα σωματίδιο μπορεί να είναι άπειρη αλλά ξαφνικά να βρεθεί εκεί
Αυτό είναι μια προσέγγιση που ισχύει μόνο αν μιλάμε για ακεραίους.
Για περισσότερα γιατί δεν είμαι και ειδικός, προτείνω το παρακάτω
Summary
Το οριο μπορεις να το παρεις (και πρεπει, οχι απλα μπορεις, γιατι η εννοια του απειρου ειναι… πολυπλοκη ας πουμε) και προφανως το οριο εννοουσα, το κλασμα καποιου αριθμου προς απειρο δεν οριζεται ουτως ή αλλως, αρα δε θα μπορουσα να εννοω αυτο. Μου επαναλαμβανεις ουσιαστικα αυτο που ειπα
Δεν ειναι ουτε για το μυρμηγκι απειρη η αποσταση. Η αποσταση στον φυσικο μας κοσμο δεν εξαρταται απο το μεγεθος του μυρμηγκιου ή του οποιουδηποτε παρατηρητη. Φυσικα μιλαω χωρις την Σχετικοτητα στο παιχνιδι, αλλα η σχετικοτητα δεν εχει να κανει με το μεγεθος του παρατηρητη, εκει ειναι αλλες οι παραμετροι. Ασχολιαστο αυτο για το σωματιδιο… μηπως να παρεις πτυχιο για να μιλαμε ως qualified επιστημονες και οι δυο?
Τι λες μωρε κι εσυ μεσημεριατικα και με στελνεις, ασε με και εχω μαθηματα να κανω. Το 10 εις την μειον χιλιοστη ειναι ενας πολυ συγκεκριμενος αριθμος. Δεν ειναι σχετικη η τιμη του. Δεν υπαρχει καμια προσεγγιση. Ειναι 0.0000…00001 οπου τα ψηφια μετα την υποδιαστολη ειναι χιλια στον αριθμο. Ωρες ωρες δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κοντραρεις τα παντα ε.
Παρολα αυτα το βιβλιο αυτο φαινεται ενδιαφερον και θα το διαβασω.
Περιμένα να περάσει ο νόμος Κεραμέως για να πάω AMC να πάρω επαγγελματικά δικαιώματα χωρίς κόπο για να βγω youtube μετά
Μόλις διάβασα πως πέθανε το Σεπτέμβρη, στα 67 του από καρκίνο του εντέρου
Χιλια δε θα φτασουν. Ρε μην κοντραρεις ρε, μη σου σπασω τα μουτρα!
Δυστυχώς συμφωνώ.
Κι εγώ αυτό πιστεύω ότι παρά την απλή αναλογική θα τη βγάλει καθαρή. Ακόμα και να μην συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, θα συγκυβερνήσει με το Λοβέρδο που αναμένεται να είναι ο επόμενος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ.
Κούλης - Λοβέρδος στην ηγεσία της Ελλάδας. Άστε να πάνε, τραγικό μόνο που το σκέφτεσαι
Παιδιά, με τέτοιες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, δύσκολο να καθίσει 8 χρόνια ο Κούλης. Ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρος αν θα αντέξει την πρώτη τετραετία, πόσω μάλλον να πάμε σε τρίτη! Με εκλογές, δεν υπάρχει περίπτωση να διατηρείται αυτοδύναμος - δεν μιλάω δηλαδή να περάσει κατάσταση κατ’ επείγοντος. Και οι περισσότεροι νοικοκυραίοι θέλουν Κούλη, αλλά πολλοί νοικοκυραίοι επίσης δεν τον θέλουν. Στις τελευταίες εκλογές έλαβε μεν το 40%, αλλά όχι επί του εκλογικού σώματος, αλλά επί των ψήφων, ήτοι 2 και 1/4 εκ. ψηφαλάκια. Κακά δεν τα πήγε, αλλά μιλάμε αφενός για:
α)Ψήφους αντίδρασης στον ΣΥΡΙΖΑ
β)Προ-Covid εποχή
σε ποσοστά πλησιάζει τη μισή Ελλάδα, αλλά με την αποχή που έπαιξε τότε (43% αποχή και 1.34% άκυρα), όχι δεν έχει μαζί του τη μισή Ελλάδα, το αντίθετο μάλλον. Δεν ξέρω πώς θα πάνε οι κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά δεν κρατάνε και πολύ στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα σε επόμενες εκλογές δεν ανήκει μόνο στους νοικοκυραίους, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Έχουν ευθύνη τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται όρθιος), που δεν προσφέρουν εναλλακτική, έχουν ευθύνη οι εξωκοινοβουλευτικοί για την συσπείρωσή τους, κι έχουν ευθύνη κι οι αναρχικοί για την περιορισμένη κοινωνική απεύθυνση (αν και - οι καταλήψεις με βαθιά κοινωνική ρίζα (βλ. Rosa Nera) κεφαλαιοποίησαν την δράση χρόνων στην στήριξη που βρίσκουν στην τοπική κοινωνία, και επίσης τα δίκτυα βοήθειας που έτρεξαν μέσα στην πανδημία έπαιξαν το ρόλο τους, αλλά δεν ξέρω πώς θα μεταφραστεί αυτό σε επόμενη φάση).
Τον τελευταίο χρόνο λόγο καραντίνας έχω αφιερώσει πολύ χρόνο να ακούω τι λέγεται στη βουλή συνολικά. Το μέρα25 είναι τουλάχιστον 150 επίπεδα ψηλότερο απ’ότι υπάρχει εκεί μέσα, δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση.
To ΜεΡΑ25 έχει δύο προβλήματα κατά τη γνώμη μου: είναι πολύ προσωποκεντρικό (Βαρουφάκης) και επίσης δεν προσπαθεί να χτίσει έντονα την παρουσία του σε επίπεδο πανεπιστημίων και τοπικών ομάδων. Θα μου πεις, με κλειστά πανεπιστήμια τι να κάνει; Δεν ξέρω. Αλλά θεωρώ ότι το ΜεΡΑ25 μένει λίγο οριοθετημένο στους 3-4 επιφανείς βουλευτές (Γρηγοριάδης, Σακοράφα, Αρσένης, Βαρουφάκης) του και μετά από αυτό δεν κάνει πολλά. Στα θετικά: παρουσία στην Βουλή Στα αρνητικά: προσωποπαγές (και έξυπνο το κόλπο με την παρουσία στην πορεία, αλλά θα έπρεπε να το διεκδικήσουν για κάθε πολίτη, κι όχι μόνο για το αξίωμα) / έπαιξαν κι ένα χαζό παιχνίδι εντυπώσεων όταν πρότειναν την Μάγδα Φύσσα για ΠτΔ χωρίς καν να την έχουν ρωτήσει
Τους αξιολογώ προφανώς θετικά, πολύ πιο θετικά από οποιονδήποτε στη βουλή
Ένας μετεωρίτης θα μας σώσει όλους.
Είμαστε τόσο βουτηγμένοι στα σκατά όλοι μα όλοι που ούτε σε δέκα ζωές δε θα καθαρίσουμε.
Το ευτύχημα είναι ότι ζούμε μόνο μία, αλλιώς η μπόχα και η δυσωδία μας θα πήγαινε πολύ μακριά.
Σας θαυμάζω πάντως, που ακόμα βρίσκετε το κουράγιο (και τη φωνή) να μιλάτε για τα επιπλέοντα ΣΚΑΤΑ. Είναι αξιοθαύμαστη η υπομονή σας.
Μην νομίζεις. Υπάρχουν στιγμές απαισιοδοξίας, απογοήτευσης, φόβου (τρόμου ακόμη!), αγανάκτησης και απάθειας. Αυτές οι τελευταίες είναι ίσως οι πιο ύπουλες. Δεν είναι εύκολοι καιροί. Κι εγώ είχα αποσυρθεί απο΄αυτό το θρεντ (κι ακόμη το έχω να μην με ειδοποιεί για τα νέα μηνύματα) αλλά και γενικά από την επικαιρότητα, γιατί μπούκωσα σε ένα σημείο.
Είναι μια ασχολία. Μία ενασχόληση που σε γεμίζει έχει περισσότερη αντίδραση στα σκατά από χίλιες τέτοιες συζητήσεις. Κάνε υπομονή, κάνε αυτό που σε γεμίζει και που έχει για σένα νόημα, κι αν σε βγάλει ο δρόμος σε καμιά καφενειοσυζήτηση, εδώ θα είμαστε
τι θα πουν δηλαδη? οτι πηδουσε αυτους?
Αυτά να τα βλέπουν όσα ζώα έλεγαν " γιατί τώρα "
Γιατί ακόμα και " τώρα " η άμυνα του θύτη θα είναι εξοντωτική σωματικά και ψυχολογικά
Λυπάμαι τα θύματα που θα πρέπει να υποστούν όλα αυτά που θα τραβήξουν από το σιχαμα συν του ότι θα χρειαστεί να ξαναζήσουν τις φρικτές στιγμές για να περιγράψουν
ακουγεται οτι θα βρουν λεει καποιο παλιο νομο, οτι εφοσον εχει κλεισει 15 και δωσει συγκαταθεση ολα καλα
δεν είμαι και ο καλύτερος στην ερμηνεία άρθρων και νόμων αλλά απ όσο ξέρω η ηλικία συναίνεσης είναι όντως τα 15 και δεν νομίζω ότι είναι παλιός νόμος αφού αυτό ισχύει και σήμερα
προφανώς ίσως το ερμηνεύω λάθος και μακάρι δλδ
Αυτό έγινε σήμερα στη Βουλή
Δηλαδή ο ΠΘ βάζει στο μέρος όπου υποτίθεται γίνεται κατεξοχήν δημόσιος διάλογος(τη Βουλή), κομμάτια από αυτά που δεν αναγνωρίζουν ως μέρος του δημόσιου διαλόγου για να υποστηρίξει τα επιχειρήματά του, και ταυτόχρονα βγαίνουν και δημοσιεύματα πως “πρέπει να περιοριστεί η ασυδωσία στα social”
Μπορεί οι ψηφοφόροι της ΝΔ να μην πολυμπαίνουν στα social, αλλά μπαίνουν οι boomers της ΝΔ, κάπου βοηθάει κι αυτό
You are right, η ηλικία συναίνεσης είναι τα 15 στην Ελλάδα.
Εδώ αναλυτικά, ανά χώρα
https://www.ageofconsent.net/world
Edit: ασφαλώς αν κάποιος είναι άνω των 15 συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά τα άρθρα για βιασμό και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Edit2: αν θέλετε δείτε και το άρθρο 343 που λογικά θα παίξει με Λιγνάδη, αφού η σχέση ανισότητας μεταξύ ενός μεγαλοσκηνοθέτη - διευθυντού και ενός ενήλικου ηθοποιού που επιθυμεί να εργαστεί ως ηθοποιός είναι αυτό που καλύπτει το άρθρο. Άρθρο 343 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Κατάχρηση σε γενετήσια πράξη | Νομοθεσία | Lawspot
Ειλικρινά, ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα. Προφανώς ο Κ θέλει να ρίξει στην αρένα το “ευηπόληπτοι” vs “πρεζάκια και αδερφές” χαρτί του. Αφού δεν μπορεί να εξυψώσει τον πελάτη, θα υποβαθμίσει τον αντίπαλο. Κλασικ.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει (δεν έχω διαβάσει πολλές λεπτομέρειες για την υπόθεση) είναι πώς θα βρεθούν αποδείξεις κατά του Λιγνάδη. Διότι καλές είναι οι ενδείξεις και τα λόγια του τύπου “βλέπαμε παιδιά να μπαίνουν στο σπίτι του”, αλλά αν δεν βρεθεί κάποιος που να αποδείξει το βιασμό του (πριν από 10+ χρόνια), μου φαίνεται δύσκολη υπόθεση.
Ίδωμεν.
για τον συγκεκριμενο δεν περιμενω πολλα απο τον νομο…ειτε θα την γλυτωσει εντελως ή θα την φαει πολυ ελαφρα… το θεμα ειναι οτι στο επαγγελμα του εχει τελειωσει…και επισης δεν θα ειναι και τοσο ευκολο να κυκλοφορει απο εδω και περα…