Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Επανέρχομαι μετά από μέρες, γιατί δεν ξέρω αν πήρες απάντηση ή αν το έψαξες, σε κάθε περίπτωση, μιας και έπεσε το μάτι μου και σε θυμήθηκα, εδώ συγκεντρωτικά (χωρίς να ασπάζομαι τον χαρακτηρισμό “αδιέξοδο”).

Αυτό έχει και λινκς για τη χτεσινή ανακοίνωση της Κούρτοβικ που εξηγεί βήμα βήμα τις νομικές ενέργειες από πλευράς τους.

edit: αυτό εδώ

Και η σημερινή απάντηση της Γ.Γ. αντεγκληματικής πολιτικής.

Δεν ξέρω πόσο νηφάλια τα θεωρείς, αλλά χωρίς να σεντονιάσω απο λινκς ήταν το καλύτερο και συντομότερο που μπορούσα να ποστάρω. Και το βίντεο του Πουλή από το TPP που έχει ποσταριστεί πιο πάνω είναι αρκετά καλό κατά τη γνώμη μου.

4 Likes

προσωπικα δεν μπορω να βγαλω ακρη…και οι 2 πλευρες υποστηριζουν εντελως διαφορετικα πραγματα με αποτελεσμα να μην ξερεις πραγματικα τι εχει γινει…

Χωρίς να έχω διάθεση να υποδείξω σε εσένα ή γενικότερα ποιά είναι η σωστή θέση, απλά να επισημάνω πως η μια πλευρά, έχει υποστήριξη από σωματεία, νομικούς, φορείς περί σύννομου αιτήματος (και όπως προείπα δεν ήθελα να σεντονιάσω λινκς αλλά υπάρχουν). Δηλαδή δεν είναι μόνο η Κούρτοβικ που υπερασπίζεται αυτό το αίτημα. Κοινώς, μου φαίνεται προσωπικά ακραία δύσκολο δικηγορικοί σύλλογοι, αμνηστείες, ακόμη και εσωκομματικές αντιδράσεις της ΝΔ να είναι εκτός τόπου και χρόνου και να τα βάλω ισάξια στη ζυγαριά ως αντικρουόμενες απόψεις. Προφανώς, μιλάω για μένα.

1 Like

καταλαβαινω τι εννοεις απλα οταν αρχιζουν να αραδιαζουν διαφορα για νομους,παραγραφους κτλ εγω καπου το χανω…

Ευχαριστώ @apostolisza8. To βίντεο του Πουλή από το TPP δε μου άρεσε ομολογώ γιατί μπλέκει άλλα θέματα που δε θα έπρεπε να είναι σχετικά κατ’εμέ και τα μπλέκει απλά για να εξοργίσει το κοινό του TPP. Το έψαξα κι εγώ λίγο και καταλήγω πως μόνο σε καλό δε θα μας βγει η ιστορία. Οι εξτρεμιστές παντός τύπου κερδίζουν δημοσιότητα για να πουν την πίπα τους και να στρατολογήσουν κόσμο. Είτε στρατολογώντας κόσμο να πετάει μολότοφ στα αστυνομικά κέντρα είτε για να μαχαιρώνει πρόσφυγες και αριστερούς (δε μπήκε το 7% της Ελλάδας στη φυλακή μαζί με την Χ.Α.).

Δεν αποκλείω στα χαρτιά να τον πέρασαν από Κορυδαλλό για γραφειοκρατικούς λόγους και η όλη φάση να είναι γραφειοκρατικό μπέρδεμα που πλέον βολεύει τους μεν στο να μη το ξεμπλέξουν αλλά και “επιβεβαιώνει την ανάγκη για αγώνα” η δημοσιότητα που αυτοτροφοδοτεί το θέμα. Αλλά και Κορυδαλλό να τον στείλουν τώρα, πάλι μπορούν την επομένη να τον στείλουν αλλού με τα πάντα νόμιμα. Πολύ νόημα δε βγάζω με την ιστορία ούτε με τα κίνητρα του Κουφοντίνα. Του χρόνου που θα κάνει αίτηση αποφυλάκισης και θα την αρνηθούν (νομότυπα μάλλον αφού δεν δείχνει κάποια μεταμέλεια/σωφρονισμό) μάλλον θα έχουμε τα ίδια.

2 Likes

Ε μα γι’ αυτό ακριβώς είναι μαλάκες και δείχνουν σα να το κάνουν επίτηδες. Ας ήταν τυπικοί, να μην του έδιναν δικαίωμα να επιχειρήσει να γίνει ήρωας στα μάτια κάποιων. Αλλά καταλήγω ότι μάλλον αυτό θέλουν τελικά. Το οποίο εν μέσω των τόσων ανοιχτών μετώπων στην κοινωνία και στη χώρα, το βρίσκω ηλίθιο, ανεύθυνο και αυτοκαταστροφικό.

5 Likes

Ρε συ, ο άνθρωπος παίζει μέχρι το τέλος της εβδομάδας να είναι νεκρός, θέμα ημερών είναι. Τέλος πάντων, για να απαντήσω σε σένα και σε @Storm

Αυτά είναι για μένα το όποιο ζουμί. Γενικότερα, μιας και έχω τοποθετηθεί όσο αναλυτικά θεωρώ πως με παίρνει για το εν λόγω θέμα και τα “κίνητρα” (που ξαναλέω για μένα έπρεπε να είναι εκτός κουβέντας) και τις συνέπειες σε προηγούμενα ποστ, και θεωρώ πως @karvou σου απαντάω σε αρκετά από όσα θέτεις και με τα οποία διαφωνώ, να επαναλάβω πως για μένα, το θόλωμα μέσω γραφειοκρατίας δεν είναι απο-ιδεολογικοποιημένο.

Επιλέγεται να δοθεί εκεί η μάχη, στο γράμμα και όχι το πνεύμα του νόμου, για να κρυφθούν οι πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την εκδίκηση τους και την πολιτική στόχευση που επιθυμούν. Έτσι και αλλιώς, η επίμαχη φωτογραφική διάταξη, είχε στοχεύσει εξαρχής αυτόν και όχι εν γένει τις τρομοκρατικές οργανώσεις (εξαιρώντας μέσω παραθύρου την ΧΑ π.χ.). Συνεπώς δεν είναι μια γενική και αόριστη γραφειοκρατική τρύπα που βρήκε να πατήσει πάνω της ο Κουφοντίνας. Τώρα δεν ξέρω ποιος στρατολογεί και από που προκύπτει αυτό.

Και όταν ήταν να πάρει άδεια πάντως 3ήμερη, ζητούσαν χωρίς να προβλέπεται, δήλωση μεταμέλειας. Και εκεί απεργία πείνας, και εκεί δικαιώθηκε και βγήκε. Ο οποίος έχει δηλώσει ρητά πως δεν θα επέστρεφε σε ένοπλη δράση αν αποφυλακιζόταν. Δεν έχει και ιδιαίτερη σχέση βέβαια το τι θέλει να κάνει, καταδικάστηκε ποινικά.

3 Likes

Πιθανόν να ήταν και τυπικοί όμως. Δεν είναι πως η υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχει γραφειοκρατικά προβλήματα από την υπέρθεση κανόνων πάνω σε κανόνες. Θα μπορούσε π.χ. αυτή να ήταν η διαδικασία που έκανε ο ανώνυμος δημόσιος υπάλληλος για όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις γιατί ήθελε να εφαρμόσει ασυμβίβαστες εντολές. Όταν η γραφειοκρατία όμως είναι πρόβλημα, τότε χρειάζονται πολιτικοί για να το λύσουν. Το θέμα έπρεπε οι πολιτικοί να το είχαν λύσει και όχι να το κάνουν βούτυρο στο ψωμί των ακραίων εμμένοντας πως τα πάντα είναι νομότυπα. Στο κάτω κάτω της γραφής, η κοινωνία μας και το σοφρωνιστικό σύστημα οφείλουν να είναι ανθρώπινα κι όχι γραφειοκρατικές μηχανές. Τώρα το θέμα έχει γίνει από ότι καταλαβαίνω πολύ sensitive και ό,τι κι αν πει κανείς κινδυνεύει να κατηγορηθεί για “μισάνθρωπος”, “τρομοκράτης”, “φασίστας”, “μπαχαλάκης”, κ.λ.π.

edit: @apostolisza8 συμπέσαμε και δε σε πρόλαβα. Θα επιστρέψω αργότερα στο τόπικ αν έχω να προσθέσω κάτι. Φυσικά μακάρι να μην πεθάνει ο άνθρωπος, αλλά δε δίνω και πολύ σημασία στο ότι είπε πως δε θέλει να επιστρέψει στον ένοπλο αγώνα. Για μένα φανατισμένος παραμένει και θα πρέπει άλλοι (όχι αυτός ή εγώ) να αποφασίσουν. Τα κίνητρα επίσης του Κουφοντίνα δεν είναι ανάγκη να είναι πολιτικά. Με τη γενική του έννοια χρησιμοποιήσα τον όρο.

2 Likes

Καλά, δεν το λέω ως δικαιολογία το τι είπε, μην παρεξηγηθώ, νομίζω έχω τοποθετηθεί για τις αποστάσεις μου από την ατομική ένοπλη πάλη, η οποία όμως είναι μεγάλο κεφάλαιο συζήτησης (και όχι απαραίτητα ασπρόμαυρο). Το ανέφερα απλώς (τη δήλωση) ως γεγονός μιας και η δημόσια συζήτηση γέρνει όπως έχω παρατηρήσει σε άλλες παραμέτρους πέραν των δικαιωμάτων ενός κρατούμενου. Ακόμα και στο ότι παίζει να αρχίσουν όλοι να εκβιάζουν με απεργίες πείνας αν γίνει η “υποχώρηση” στο αίτημά του. Λες και ιστορικά αυτή η επιλογή γίνεται για ψύλλου πήδημα ξέρω γω. Είναι εύκολο να εκτροχιαστεί. Δεν λέω πως το κάνεις εσύ, απλά είπα να επαναφέρω ξαναλέω μια δήλωση στην επιφάνεια.

2 Likes

Ο τύπος παραδίδει μαθήματα αποπροσανατολισμού…

1 Like

επίτρεψε μου να σου πω πως το σχόλιό σου απέχει από το ζουμί της υπόθεσης. Ο Δ.Κ. (ας το γράψουμε έτσι, ποιος ξέρει μπορεί να αρχίσουν να σβήνονται και εδώ σχόλια και λογαριασμοί) δεν έχει γίνει ήρωας και δεν απαιτείται να γίνει ήρωας από κανέναν. Έχει κριθεί και έχει καταδικαστεί. Τέλος.

Η ένωση δικαστών και εισαγγελέων ή ο συνήγορος του πολίτη, όπως και τόσοι άλλοι φορείς μάλλον δεν κοιμούνται με εικόνισμα τον Δ.Κ. ούτε μετέχουν της ένοπλης πάλης. Ούτε φαντάζομαι είναι όλοι ζαίοι που ξυπνούν και κοιμούνται με στόχο να διαβάλλουν τον Μωυσή. Αντίστοιχα, δε “στρατολογούν κόσμο για να πετάει μολότοφ”, τουλάχιστον μπορεί να υποθέσει κανείς, αν έχει εστω στοιχειώδη αντίληψη.
Η θεματική είναι η σχέση ενός πολίτη απέναντι στο κράτος εντός του οποίου ζει, δικονομική αλφαβήτα και σε αυτό έχει δίκιο ο Πούλης. Η ισονομία δεν είναι α λα καρτ και δεν εξαρτάται ούτε από τη μεταμέλεια ούτε από την ταυτότητα του πολίτη ή κρατούμενου (άρα στερούμενου την ιδιότητα του πολίτη). Έχει δικαίωμα ο τάδε να λάβει γνώση των εγγράφων που ζητά και αφορούν την υπόθεσή του, για την οποία θεωρεί εκείνος πως έχει ληφθεί σκανδαλωδώς μεροληπτική και λανθασμένη απόφαση; Το κράτος απαντά όχι. Γιατί έτσι του κάπνισε και δε γουστάρει τάχα μου να βάλει μπλάνκο στα προσωπικά δεδομένα των άλλων κρατουμένων στα έγγραφα. Του δίνεται δικαίωμα να αμφισβητήσει την άδικη κατ’ αυτόν απόφαση των αρχών ενώπιον της υποτίθεται ανεξάρτητης και διακριτής δικαστικής εξουσίας; Προφανώς όχι, καθώς δε δύναται να προσβάλλει έγγραφα των οποίων δεν έχει λάβει γνώση, τουλάχιστον κατά το τμήμα που τον αφορούν. Τέλος. Για τα υπόλοιπα, μπορούμε να συζητούμε επι μακρόν. Το κομμάτι αυτό, δεν αμφισβητείται εφόσον θέλουμε να λέμε πως ζούμε σε αστική δημοκρατία.

4 Likes

Δε διαφωνώ μαζί σου και συμφωνώ ότι δεν είναι αυτό το ζουμί της υπόθεσης. Παρουσίασα μια λίγο “δεξιά” και επιφανειακή οπτική όμως, μιας και δεν εμβαθύνουν και οι πάντες… Ο ΔΚ μπορεί να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του, ο κάθε ένας από αυτούς που διαδηλώνουν υπέρ του άλλα, ο Μητσοτάκης άλλα, ο Τσίπρας άλλα, το ΚΚΕ άλλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων άλλα, οι δικηγόροι άλλα, ο Πουλής άλλα. Οι πράξεις των πολιτικών μπορούμε να καταλάβουμε σε ποιες ομάδες πολιτών απευθύνονται. Ε, οι πράξεις των διοικούντων στη συγκεκριμένη περίπτωση ΔΚ θεωρώ ότι απευθύνονται μόνο στο ακροατήριό τους και μάλιστα ούτε σε καν σε όλους. Δε μιλάω από πλευρά ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιοσύνης κλπ τώρα, μιλάω από πολιτική πλευρά. Αυτό που κάνουν είναι λάθος και πολιτικά, όσο κι αν νομίζουν το αντίθετο.

1 Like

Sorry που θα γυρίσω την κουβέντα λίγο πίσω, απλά ήθελα να κάνω μία μικρή παρατήρηση για το διάλογο quintom-jonkyr (τον οποίο εμπλούτισαν κι άλλοι, βέβαια). Την παρατήρηση μου πάνω-κάτω τη διατύπωσε και ο ίδιος ο jonkyr ή ο kbil (αν θυμάμαι καλά), αλλά χωρίς να φτάσουν στην ουσία του συλλογισμού που εγώ θα ήθελα. Πιο συγκεκριμένα, το όλο debate αναπτύχθηκε σ΄ένα δίπολο “αισιοδοξίας-απαισιοδοξίας”, “θετικού-αρνητικού” που βρίσκω λάθος, κυρίως γιατί αναγάγει μία τόση σημαντική κρίση (υγειονομική αυτήν τη φορά, αλλά με όλες τις πολιτικές-οικονομικές-ψυχολογικές-κοινωνικές απολήξεις που έχει κάθε οικονομική κρίση που έχουμε μάθει) σ’ ένα απλό ζήτημα ψυχολογίας και ατομικής προσέγγισης προς τη ζωή. Η διαχείριση, όμως, της πανδημίας είναι ένα πράγμα πολιτικό-πολιτικότατο και η αποτύπωση της στις ζωές μας έχει καθαρά ταξικό χαρακτήρα, όσο και να σιχαινόμαστε να χρησιμοποιούμε αυτήν τη λέξη ή να τη θεωρούμε πιο ξύλινη κι από τα δέντρα του Σέιχ Σου. Η ενδοσκόπηση, οι βόλτες και τα βιβλία μπορεί να φαντάζουν ουτοπικά σ’ ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, όχι γιατί τα έχει βάψει μαύρα, αλλά γιατί ξαφνικά βρέθηκε χωρίς δουλειά, γιατί αναγκάζεται να δουλεύει χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας ρισκάροντας την υγεία του καθημερινά, γιατί πρέπει να προσαρμοστεί σε μία νέα ηλεκτρονική πραγματικότητα χωρίς καμία βοήθεια, κλπ. κλπ. που βαριέμαι να γράφω και τα έχουμε διαβάσει (ή ζήσει) άπειρες φορές μέχρι τώρα.

Το δεύτερο σημείο που θεωρώ κάπως λεπτό είναι ότι στην κουβέντα αιωρείται ένα ζήτημα “διαλείμματος”, δηλαδή “ήταν ένας χρόνος κι εγώ τον αξιοποίησα θετικά ή αρνητικά” κλπ. κλπ. Συγγνώμη, αλλά εγώ διστάζω να ονομάσω κάτι “διάλειμμα” ή “κανονικότητα”, όχι γιατί πιστεύω ότι επ’ άπειρον θα φοράμε μάσκες και θα έχουμε lock-down, αλλά γιατί οι επιπτώσεις αυτού του χρόνου είναι κάτι μόνιμο και μη-αναστρέψιμο στις ζωές όλων, από αυτούς που χάθηκαν μέχρι από αυτούς που είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν δραματικά, π.χ. χάνοντας τη δουλειά τους, γυρνώντας αναγκαστικά στην οικογενειακή εστία, αποκτώντας ψυχολογικά προβλήματα κλπ.

Οπότε για εμένα το ζητούμενο δεν είναι αν κάποιος είναι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος με τη συγκυρία, αλλά το πώς ερμηνεύει την πραγματικότητα: αν θεωρεί ότι το κακό μας βρήκε όλους στην ίδια θέση ή αν παίζει ρόλο το σε ποια σε κοινωνική συνθήκη βρίσκεται κανείς (ηλικιακά, επαγγελματικά κλπ.). Αν τα μέτρα, η αναδιάρθρωση που παίζει, οι αλλαγές κλπ. έχουν προσωρινό χαρακτήρα ή εδώ επιχειρείται και μία εισαγωγή σε μία νέα μονιμότητα (προς αποφυγή παρεξηγήσεων: δεν εννοώ μία “νέα τάξη πραγμάτων” που μας επιβάλλεται από τα πάνω -μια χαρά κι εμείς εθιζόμαστε στον τηλε-έρωτα και τις τηλε-φιλίες εδώ και χρόνια π.χ.). Και άλλα τέτοια.

Για να το πω κάπως χοντρικά, ο Adorno είχε πει κάτι για το ολοκαύτωμα των Εβραίων, ότι “είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά μετά από αυτό”; Όχι, θα το σηκώνουμε μία ζωή αυτό, δεν ήταν απλά ένα “επεισόδιο”, κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

5 Likes

Η αλήθεια είναι , και το έδειξε και η 9/11 από άλλο μέτωπο , ότι γεγονότα με πολύ μεγάλο impact αλλάζουν τις νόρμες

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο ποστ , πλέον λέω " θα δούμε " . Είναι πάντως μια εκτίμηση που έχει βάση

3 Likes

Εισαι λιγο οφφ τοπικ Λεπερ (τουλαχιστον στον διαλογο που ειχα εγω με τον τζονκυρ), γιατι πολυ απλα εγω προσωπικα, και νομιζω και ο τζονκυρ, ποτε δεν θεσαμε καθολικα θεμα ολοκληρωτικης πολωσης, ουτε πηρε κανενας μας καμια θεση που ηταν πληρως αισιοδοξη ή πληρως απαισιοδοξη.

Το να μοιραζεσαι μερικες σκεψεις, δεν σημαινει οτι δεν εχεις κι αλλες συμπληρωματικες σκεψεις για ενα ζητημα, και προσωπικα βρισκω πληρως ακατανοητο εν ετει 2021 να μπαινει η οποιαδηποτε αποψη σε ενα καλουπι που σωνει και καλα πρεπει να βρισκεται σε καποιο ακρο, ειδικα οταν αυτη η αποψη δεν δειχνει πουθενα κατι τετοιο.

Απο κει και περα, εγω μιλησα σε συγκεκριμενο πλαισιο, το οποιο ειναι η παρουσα κοινοτητα. Εχω πληρη γνωση του οτι υπαρχει κοσμος εκει εξω για τον οποιον ειναι ισως πολυτελεια ακομα και το να εχει προσβαση σε εναν ηλεκτρονικο υπολογιστη. Για τις μακροπροθεσμες συνεπειες, καλο ειναι να περιμενουμε να δουμε τι θα γινει και πως θα ειναι η πραγματικοτητα σε 5 ή σε 10 χρονια. Για μενα η ιδεα πως η ζωη σε 5 χρονια θα ειναι πολυ διαφορετικη απο οτι ηταν το 2019 στα πραγματα που ΜΕΤΡΑΝΕ, ειναι εξωφρενικη και αρνουμαι να το πιστεψω γιατι πολυ απλα δε μου φαινεται πιθανο να συμβει κατι τετοιο, ξεχωρα απο αισιοδοξια και απαισιοδοξια. Τωρα το αν ας πουμε καποιος θα δουλευει απο το σπιτι εκει που επρεπε να παει στην δουλεια… αυτο ηταν θεμα χρονου ουτως ή αλλως.

3 Likes

Ναι, μπορεί εγώ να εξέλαβα τη συζήτηση ως ένα δίπολο, κυρίως από αυτά:

Αλλά δεν έχει πολύ σημασία, ας πούμε ότι ήταν απλά δικές μου σκέψεις που ήθελα να τις εκφράσω και σαν αφορμή πήρα τα δικά σας.

5 Likes

Δε νομίζω πως κανείς από τους πάνω όμως πιστεύει πως η απεργία πείνας είναι η ενδεδειγμένη λύση. Ο συνήγορος του πολίτη για παράδειγμα, παίρνει θέση σε αυτό που τον αφορά: το σκεπτικό απορριπτικών αποφάσεων πρέπει να ανακοινώνεται στους πολίτες. Και ο συνήγορος ούτε λέει πως μόνο για τον Κουφοντίνα δεν εκδόθηκε σκεπτικό στην ιστορία της ελληνικής αστικής δημοκρατίας ούτε πως εξαντλήθηκαν τα ένδικα μέσα επομένως η απεργία πείνας είναι και για την ίδια μονόδρομος. Προς “υπεράσπιση” των φορέων: θέση πήραν για αυτό που είναι αρμοδιότητα τους.

Επίσης, το ότι ο συνήγορος του πολίτη, ορισμένοι δικαστικοί και οι άλλοι φορείς είπαν κάτι κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε δε σημαίνει πως όλοι είπαν το ίδιο πράγμα. Άσε που οι δικαστές έχουν σκοτωθεί μεταξύ τους ύστερα από την ανακοίνωση με άλλους δικαστές να λένε πως πρέπει να έχουν άποψη μόνο για ότι φτάνει στα δικαστήρια και εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους: δηλαδή ορισμένοι προτρέπουν τον Κουφοντίνα να πάει στα δικαστήρια. Δεν είναι ούτε στους δικούς τους κύκλους, τόσο προφανής η στάση που πρέπει να κρατήσουν.

Απλά υπάρχει ο κίνδυνος ο άνθρωπος να πάθει μόνιμη ζημιά μέχρι να υπάρξει η οποιαδήποτε εξέλιξη.

1 Like

Ωραία τα λέτε, σας διαβάζω (δεν το λέω ειρωνικά, αλήθεια). Αυτά τα δύο παραπάνω όμως νομίζω ότι είναι η βάση κάθε κουβέντας, άσχετα αν μιλάμε για τον Κουφοντίνα, τον Χίτλερ ή τον Μαντέλα.

Ωχ :laughing:

(αστείο ήταν κι αυτό ^^^^)

Είναι μία διαφορετική προσέγγιση του Leper, την οποία σε μεγάλο βαθμό την ασπάζομαι. Οπως και του Rebel, καθώς πραγματικά θεωρώ ότι με αφορμή την πανδημία, έχουν γίνει συγκλονιστικές αλλαγές στη ζωή μας. Και αναμένω κι άλλες, που θα μείνουν, α λα 9/11. Απαισιόδοξος; Read below…

Τώρα που γράφω τα παραπάνω και βλέπω τα quotes, σκέφτομαι ότι ίσως κάπου ανέφερα κάτι σχετικό και ίσως ήμουν εγώ αυτός που προκάλεσε τον συλλογισμό του Leper στο αρχικό μου κείμενο. Αλλα έγινε σίγουρα άθελά μου. Δεν το είχα στο μυαλό μου όταν ξεκίνησα να γράφω.

Και ξαναγράφω: ffs δεν είμαι απαισιοδοξος, κυνικός και ρεαλιστής ναι, αλλα όχι απαισιόδοξος. Είναι όμως το 70%-80% του κόσμου γύρω μου είναι. Ίσως μένω σε λάθος σημείο με λάθος ανθρώπους γύρω μου, τι να πω.

1 Like

Λετε για 9/11 ολοι, και σε επιπεδο καθημερινοτητας εχουν αλλαξει ελαχιστα πραγματα λογω του 9/11 για ολους εμας. Ενας λιγο πιο αυστηρος ελεγχος στα αεροδρομια οταν οι περισσοτεροι δεν μπορουμε ακριβως και να κανουμε πτησεις καθε ΠΣΚ δε νομιζω οτι ειναι και κατι που δικαιολογει τετοια υπερβολη.

1 Like

athens voice, liberal, protagon είναι με διαφορά τα πιο σιχαμένα έντυπα που κυκλοφορούν.

Περαστικά του αλλά η δημοσιογραφία που κάνει με αηδιάζει. Όλους μας εδώ πιστεύω.

2 Likes