Αν εσένα δε σε ενοχλούνε δικαστές που αποκτούν αξιώματα εκτός της δικαστικής εξουσίας, όπως η Σακελλαροπούλου, η Θάνου, ο Πικραμμένος, δικαίωμά σου. Εμένα με ενοχλούνε και θεωρώ ότι, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, τελικά καταλήγουν να ευτελίζουν τον θεσμό που υποτίθεται ότι υπηρετούν.
Ειλικρινά δε το βλέπω αυτό που λες. Όλοι υπάγονται κάτω από τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Αυτό είναι το ανώτερο αξίωμα και δε θέτει εν αμφιβόλλω τη δικαστική εξουσία. Δε βλέπω κανένα πρόβλημα σε όλο αυτό
Άλλη μία ενδιαφέρουσα συζήτηση σήμερα, αλλά δυστυχώς έχω δουλειά. Συνοπτικά λέω ότι ο Karvou έχει δίκιο στο παράδειγμα με την κοτρώνα, είναι μία άλλη πτυχή της χθεσινής κουβέντας με τον nnnkkk για το “το κάνω γιατί έτσι”. Για την ανάλυση των κρουσμάτων στη ΝΣ όμως οφείλω να διαφωνήσω. Δεν βγαίνουν τα νούμερα, άρα κουβέντα για αύξηση κρουσμάτων δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει καν εφόσον δεν έχει καμία βάση.
Επίσης, ως κάτοικος της περιοχής και παρών σε εκείνη την πορεία (από την οποία έχει περάσει 15θημερο και δεν έχω ακούσει - προσοχή: ακούσει - για καμία έξαρση), νομίζω ότι ως τώρα απλώς έχουμε να λέμε. Σαν γνώστης της ταυτότητας και των εσωτερικών του Δήμου, μπορώ να υποθέσω (πάλι προσοχή στο υποθέσω) τον λόγο για τον οποίο ο περίφημος δήμαρχος έπαιξε τον ρόλο του λαγού.
Τάσσομαι στο πλευρό του nnnkkk, όσο ο νόμος επιτρέπει να συναντήσω 2000 άτομα την ώρα (δεν βλέπω ούτε 10 την εβδομάδα, πέραν του γραφείου φυσικά), θα το κάνω. Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο πρέπει να ευθύνομαι εγώ ατομικά για την αλητεία μίας κυβέρνησης που στο τέλος του Μαΐου 2020 θα μπορούσε να πάρει το 70% στις εκλογές και στο τέλος Μαΐου 2021 παλεύει να συσπειρώσει την ακροδεξιά για να μην χάσει θεωρητικές εκλογές.
Τέλος, με ενοχλεί που η δικαστική εξουσία αναλαμβάνει άλλα αξιώματα ή (συν)εργάζεται υπόγεια με κανάλια που δεν θα έπρεπε, συμφωνώ με τον Παντελή. Όλοι είμαστε κάτω από την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά εμένα κι εσένα δεν θα μας κάνουν προέδρους. Τους δικαστικούς κάνουν. Όμως κι αυτό δεν παύει να κάνει το ΣτΕ και τον Άρειο Πάγο αρμόδιους για κάποια συγκεκριμένα θέματα. Μέχρι αυτό να αλλάξει (ή να το αλλάξουμε όπως είπε σωστά χθες ο συμφορουμίτης), αυτό ισχύει.
Ο τρόπος που περιγράφεις είναι στα πλαίσια ενός ήδη υπάρχον πλαισίου. Δεν είναι αυτός ο τρόπος, είναι ένας τρόπος που έχει περαστεί ότι είναι ο μοναδικός τρόπος. Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι, για ποιο λόγο να μην πάρω το νόμο στα χέρια μου, όταν το συμβούλιο της επικρατείας και τα δικαστήρια είναι χειραγωγήσιμα? Αυτοί που τα χειραγωγούν δεν παίρνουν το νόμο στα χέρια τους?
Όλοι κλειδαμπαρωμένοι στο σπίτι και απόλυτος περιορισμός ατομικών ελευθεριών προς το κοινό καλό.
Το δικαίωμα σου να μην πιστεύεις στη βαρύτητα, είναι διαφορετικό απ’το να χρησιμοποιείς την πεποίθηση σου αυτή για να κάνεις μία πράξη, πόσω μάλλον όταν αυτή έχει αποτέλεσμα να σκοτώσεις κάποιον.
Μα εδώ συζητάμε ότι τα policies είναι γτπ. Δεν έβγαινε ο Τσιόδρας και έλεγε οι μάσκες δεν βοηθάνε, δεν υπάρχουν στοιχεία? Βοήθησαν τα policies για την καταπολέμηση της πανδημίας? Όχι αν τα υποτιθέμενα policies τα τηρούν οι πολίτες, αλλά γιατί τα policies που πήραν δεν ήταν αυτά που έπρεπε.
Και το λέγανε πολλοί έτσι, δεν έφταιγε η κυβέρνηση για το τι έγινε πέρσι, αλλά έπαιρνε τα ένσημα.
Γενικά νομίζω πως ή τα έχεις μπλέξει ή δε σε καταλαβαίνω ούτε εσένα.
-
Όλοι όσοι παρανομούν θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους επομένως δεν ξέρω γιατί πρέπει να σε μεταπείσω στο να μην πάρεις το νόμο στα χέρια σου. Θα έπρεπε να είναι προφανής η επιχειρηματολογία. Δεν είναι τέλεια τα δικαστήρια μας αλλά δε συμφωνώ πως τα δικαστήρια είναι χειραγωγήσιμα στο βαθμό που παρουσιάζεις. Περισσότερο πρόβλημα υπάρχει που ο κόσμος δεν ξέρει νομικά για να κρίνει τι ακούει και διαβάζει και λιγότερο από τις αποφάσεις των δικαστηρίων των ίδιων. Φυσικά εξαιρέσεις υπάρχουν και σε σημαντικές υποθέσεις. Αλλά αυτές δεν είναι η πλειοψηφία.
-
Άρα το lockdown τύπου Κίνας είναι σαν το Ελληνικό. Δε θυμάμαι τι έλεγα πέρσι (πέρσι υποστήριζα κάτι και με βάση τα όσα ήξερα τότε), αλλά θυμάμαι να αμύνομαι για αρκετές μέρες την άποψη μου πως “ευτυχώς που η Ιερά Σύνοδος έκλεισε από μόνη της γιατί δεν ήθελα να περάσουμε τη γραμμή του να εφαρμοστούν αντισυνταγματικά μέτρα και να περιοριστούν ελευθερίες”. Κάτι αντίστοιχο θυμάμαι είχα πει και για τις διαμαρτυρίες εκεί αλλά ευτυχώς δίχως αντιδράσεις. Ελπίζω να ήμουν consistent όμως.
-
Γιατί δεν έχει αποτέλεσμα να σκοτώσεις κάποιον; Δε θα πεθάνει κόσμος και στις 2 περιπτώσεις; Πώς προέκυψε πως το να μπεις σε ένα γηροκομείο δίχως μάσκα είναι πιο οκ από το να κλείσεις τα μάτια και να πετάξεις μια πέτρα από το πάνω διάζωμα?
-
Ο Τσιόδρας τότε έλεγε ό,τι ξέραμε τότε και για τις τότε συνθήκες. Δυναμικό το πρόβλημα επομένως ήταν και δυναμική η διαχείριση του προβλήματος. Για την διασπορά που είχε η Ελλάδα τότε (δηλαδή μικρή), για την έλλειψη σε μάσκες (μεγάλη), για τα στοιχεία που υπήρχαν (μηδαμινά ακόμη), για τον πανικό που προκαλούσε στον κόσμο να βρει μάσκα, αντισηπτικά και χαρτιά υγείας (τεράστιος), και για το κομμάτι του πληθυσμού που ήξερε ποιες μάσκες προστατεύουν (δεν ξεραμε τότε) και πώς δε θα πάθει ζημιά από κακή χρήση μάσκας (λίγοι γνώριζαν ακόμη πώς), το καλύτερο policy ίσως και να ήταν να προτείνεις στον κόσμο “μείνετε κλειδωμένοι και μην στοκάρετε μάσκες, αντισηπτικά και χαρτιά υγείας γιατί ακόμη δεν έχουμε στοιχεία”.
(Αυτό με τη μάσκα γενικώς δεν το κατάλαβα ποτέ γιατί κρίθηκε τόσο σημαντικό στην Ελλάδα. Αλλά θέλω να το καταλάβω και για ακαδημαϊκούς λόγους. Γενικά υποστηρίζουμε πως σε τέτοιες περιπτώσεις στον κόσμο πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια γιατί αλλιώς γυρίζει μπούμερανγκ και να μην είμαστε απόλυτοι σε θέματα με μεγάλη αβεβαιότητα. Και δε θυμάμαι τον Τσιόδρα να κάνει κάτι αντίθετο με αυτό που λέμε σε όλα τα συνέδρια.)
Ο ΕΦΚΑ πρεπει να σε εχει πληγωσει πολυ ε;
Ο τσιοδρας είμαι λοιμωξιολογος, πολιτικός ή οικονομολόγος? Γτ το αν υπήρχε απόθεμα ή όχι σε μάσκες δεν εχει καμία σχέση για το αν θα έπρεπε να φοράμε ή όχι. Επίσης τι να μείνεις σπίτι και να μη βρίσκεσαι με κανέναν ήταν το αφήγημα (?) όλων μέχρι πριν από μια εβδομάδα. Ξαφνικά το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα αποσυμπιέσει τα νοσοκομεία. Δε βλέπω καμία λογική εξέλιξη σε όλα αυτά. Αντίθετα βλέπω να πλησιάζει το άνοιγμα του τουρισμού οπότε με κάποιον τρόπο κινηθεί το χρήμα. Καμία σχέση δλδ με περιορισμό κρουσμάτων. Δεν ξέρω αλήθεια πως βλέπεις τα πράγματα εκεί που είσαι αλλά εδώ μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ πολιτικά και ιατρικα(?). Η αλήθεια δεν υπάρχει πουθενά όταν μιλάμε για όλους αυτούς και αν υπάρχει κάπου την πατήσαμε σαν το ψεύτη βοσκό
Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου:
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=2607&what_sub=d_typou
1. Οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών.
2. Παρακαλεί τους πάντες και ιδιαιτέρως τους ηλικιωμένους ανθρώπους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να παραμένουν στις οικίες τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τους με άλλους συνανθρώπους τους. Ο καθένας πρέπει να αισθάνεται σαν να είναι φορέας του συγκεκριμένου ιού, τον οποίο οφείλει να μην μεταδώσει στον διπλανό του, και ως εκ τούτου πρέπει να προφυλάξει τους συνανθρώπους του και τον εαυτό του.
Με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης λοιπόν υποδεικνύει την λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας από την ερχόμενη Κυριακή (22.3.2020) μέχρι του Σαββάτου του Λαζάρου (11.4.2020), από 7:00 έως 8:00 π.μ., ως και κατά την εορτή του Ευαγγελισμού.
Η απόφαση του Μητσοτάκη, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου:
Τους ναούς τους έκλεισε η κυβέρνηση και όχι η Ιερά Σύνοδος.
Ψαλτης ειναι. Και επαγγελματιας φερεφωνο.
Ο Τσιόδρας είναι επιστήμονας, τον οποίο όμως εκμεταλλεύτηκαν και τον έκαναν πολιτικό, συγκοινωνιολόγο, επικοινωνιολόγο κλπ. Ας πρόσεχε κι αυτός, δεν πιστεύω ότι είχε κακή πρόθεση αλλά πλέον είναι λίγο καμμένο χαρτί.
Μην κοροϊδεύετε τον καημένο τον ψάλτη που έκλαιγε σε ζωντανή μετάδοση, ελπίζω να είναι καλά, τόσο καιρό αγνοείται η τύχη του
Βρε τον καημένο. Γονείς δεν είχε να του πουν που πάει?
Αφου ειναι επιστημονας να τον ρωτησουμε πως εξαφανιστηκε το ενζυμο απο την μυτη των παιδων και τωρα κολλανε. Επισης αν φταινε τα μμμ ή τα περιπτερα μετα τις 12. Και επισης να τον ρωτησουμε αν σωθηκαμε που για ενα διαστημα δεν μπορουσαμε να παραγγειλουμε μπυρες απο σουβλατζιδικα μετα τις 12. Παντα μιλωντας επιστημονικα.
Το θέμα με το τσιοδρα είναι ότι πήγαν να μας τον παρουσιάσουν σαν κάτι μεταξύ Ιησού Χριστού που κλαίει για τα αμαρτήματα μας και του σούπερ επιστήμονα. Μέχρι για ταινία βγήκε να πει ο γελοίος Τύπος ο Σμαραγδής, λογικό να έχει πάει από την άλλη η γνώμη του κόσμου πλέον και από αντιδραση
Το θεμα με τον τσιοδρα ειναι οτι δεν εχει τσιπα.
Σκέψου να είχε τσιπρα…
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε γίνεται κατανοητό αυτό που λέω. Αν εγώ μπορώ να επηρεάσω το νόμο ώστε να μην τον παραβώ γιατί είναι οκ σε σχέση με τον να τον παραβώ επειδή δε μ’αρέσει ο νόμος? Ακόμη και το ότι ο κόσμος δεν ξέρει νομικά, δεν είναι πρόβλημα του κόσμου, αλλά του κράτους που ζητάει απ’τον κόσμο εναρμόνιση και δεν του δίνει τα εχέγγυα για να τον καταλάβει (δεν υπήρχε παλαιότερα πχ μάθημα Δίκαιο)
Όχι, το γράφεις out of context, σε εμάς πήραν κάπια policies που προσομοιάζουν lockdown Κίνας, και τέλος. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς περαιτέρω, ούτε υπήρχε επιστημονική τεκημρίωση από πίσω (πχ το πολιτικό σύστημα μιας χώρας θα έπρεπε να είναι metric σε μια τέτοια απόφαση)
Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο? Αν εγώ δε θέλω να φοράω μάσκα είναι ένα βήμα πίσω απ’το αν θα μπω χωρίς μάσκα σ’ένα γηροκομείο, όπως ένα βήμα πίσω είναι και το αν δεν πιστεύω στη βαρύτητα με το αν θα πετάξω μια κοτρώνα στο κεφάλι κάποιου. Η ατομική ευθύνη είναι να διακρίνω μόνος μου αυτές τις περιπτώσεις, η συλλογική και κρατική ευθύνη είναι να τις αναδεικνύει, και από εκεί ξεκίνησε αυτή η υποσυζήτηση που είπα πως “Αν εγώ γουστάρω να μη φοράω μάσκα και να βλέπω 2000 άτομα τη μέρα, είναι δικαίωμα μου. Αν θέλουμε να αναπτύξουμε τη συλλογική ευθύνη για να καταλάβουμε ότι το “δίχως λόγο” έχει έναν σκοπό σοβαρό, τότε ας φτιάχνανε σωστά τα policies οι opinion makers που λέει και ο Κικίλιας.”
Σα γιατρός υποθέτω πως θα υποστήριζε το “η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία”. Δεν υπήρχε κανένας ιατρικός λόγος να βγει και να πει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη μάσκα, μπορούσε να πει φοράτε παντού και προσέχετε, δε θα έχανε τίποτα.
Σαν παράδειγμα μπήκε στη συζήτηση μαζί με τα υπόλοιπα. Το πρόβλημα υπάρχει γιατί η κυβέρνηση είναι ανίκανη και ψεκασμένη.
Τουλάχιστον με Κούλη γλιτώσαμε απ’τον Κατρούγκαλο!!
Εν τω μεταξύ μετά από όλα αυτά που γίνονται τελευταία, άνοιξε λέει πάλι ο φάκελος Μαρφίν. Μετά από νέα συγκλονιστικά στοιχεία κλπ κλπ…
Έκανε κι ο Χρυσοχουντίδης κάτι δηλώσεις σχετικές και τώρα βλέπω ότι τρεντάρει το #Σύριζα εγκληματική οργάνωση. Μάλλον ο Σύριζα πέταξε τις μολότοφ, για αυτό δεν τα λέει τόσα χρόνια για τη Μαρφίν.
Έφτιαξαν hashtag για να αλλάξουν την ατζέντα της επικαιρότητας.
Το lockdown τυπου Κινας ειναι να απαγορευεται να βγεις ακομα και για τα σκουπιδια. Να απαγορευεται να βγεις απο την πορτα του διαμερισματος σου, οχι απλως απο την εξωπορτα της πολυκατοικιας. Σε καποια μερη επιτρεπανε να βγαινει ενας απο καθε σπιτι για προμηθειες καθε δυο μερες. Παρακολουθουσανε με drones την τηρηση των μετρων. Κλπ κλπ κλπ.
Δεν ξερω αν κατι τετοιο μπορει να εφαρμοστει στην Ευρωπη για μεγαλο χρονικο διαστημα.
Στέρηση μισθού σε ειδικευόμενους γιατρούς του Ευαγγελισμού από τον διοικητή!