(σέντρα για γκολ μου έβγαλες γιατί μπορούσα τώρα να σε ρωτήσω αν το από πάνω το λες σαν γιατρός)
Τότε οι γιατροί και ο ΠΟΥ έλεγαν -και μου ακουγόταν λογικό- πως είναι σημαντικό πρώτα να εξηγηθεί στον κόσμο πώς να φοράει τη μάσκα και συγκεκριμένα το να μη λερώνουν το κομμάτι της μάσκας από τη μεριά της μύτης, αφού εκεί υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για άλλες επικίνδυνες μόλυνσης. Και αυτό το λέω με σιγουριά γιατί τότε παρακολουθούσα εκτός του δικού μας Τσιόδρα, τον αντίστοιχο Τσιόδρα από άλλες 3 χώρες καθώς και τον ΠΟΥ που έχει έδρα Ελβετία. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το βασικό πρόβλημα τότε ήταν η έλλειψη μασκών σε ευρωπαϊκό επίπεδο (οι θεούληδες οι Ολλανδοί είχαν πουλήσει τις κινέζικες μάσκες που είχαν αγοράσει πίσω στους κινέζους αλλά για μεγαλύτερη τιμή: ο ορισμός του φραγκοφονιά). Όταν ακούω εγώ τι έλεγε τότε ο Τσιόδρας, εγώ δεν ακούω τίποτα λάθος: https://www.youtube.com/watch?v=diKCCVDv01A
Γενικά νομίζω πως αποδιοπομπαίο τράγο τον ψάχνουν πολλοί και ο Τσιόδρας είναι ο εύκολος στόχος αφού δεν πρόκειται να έχει κάποιο κόμμα να τον υπερασπιστεί. Ο άλλος από την ΕΛΣΤΑΤ που ήταν παρόμοια περίπτωση, ακόμη στα δικαστήρια τον τρέχουν δίχως λόγο.
Ποτε προλαβει να εμφανιστει ο ιος και να γινει spread μεσα σε μια βδομαδα?
Το να ισχυριζεται κανεις οτι υπαρχει οποιαδηποτε βαση σε αυτην την “θεωρια” ειναι πραγματικα ασυλληπτο.
Τα ειπες ολα παρα ταυτα, συμφωνω με καθε λεξη.
Αν ειχαμε μια ιδανικη κοινωνια το “εκλεισε” θα ηταν “εκαψε”
Ενταξει μπορεις να εισαι λιγο επιεικης, λοιμωξιολογος ειναι ο ανθρωπος, δεν ειναι πραγματικος επιστημονας (!)
Δηλαδη ο πιο αποτελεσματικος τροπος να εξαφανιστει σχεδον ο ιος σε ενα μηνα, κι ας καθεται να κλαιει οποιος θελει για παραβιαση δικαιωματων. Αν εμενα μου ελεγαν να κλειστω ΚΑΘΟΛΙΚΑ για 1 μηνα ή να εχω 12 μηνες με συνεχομενα Lockdown ημιμετρα, θα διαλεγα το πρωτο παντως.
Πωω, έχεις πάρει το παράδειγμα και το έχεις ξεχειλώσει. Δε μίλησα για τη μάσκα σα μέτρο, μίλησα για τις ελευθερίες που έχεις και πως αυτές μπλέκονται με το συλλογικό συμφέρον.
Δε με νοιάζει ο Τσιόδρας, γιατί δε λειτούργησε ως ιατρός ενώ με αυτή την ιδιότητα βγήκε να μιλήσει. Γιατί να πει ότι δε χρειάζεται να φοράει μάσκα?? Επειδή κλινικές μελέτες σε άλλους ιούς είχαν δείξει ότι δεν επηρεάζει? Τότε γιατί μας βάλανε σε lockdown? Υπήρχε επιστημονική τεκμηρίωση, το είχαν τρέξει σε άλλους ιούς? Γιατί άνοιξαν κάποια καταστήματα και όχι κάποια άλλα ή τα ΜΜΜ λειτουργούν κανονικά?
Δε μιλάω για τη μάσκα, αλλά για το πως πήραν τις αποφάσεις, το οποίο είναι πασιφανές πως δεν ακολουθούσε αρχικά τη βέλτιστη υγειονομική πολιτική και δεύτερον μια οποιαδήποτε τακτική. Κάνανε και κάνουν ό,τι τους κατεβάσει η κούτρα τους, και χρησιμοποιούν εντεταλμένους γιατρούς για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους. Που είναι τα πρακτικά των συνεδριάσεων να αποφανθούμε και εμείς οι αδαείς τι λένε οι γιατροί?
Δεν πειράζει, αγοράσαμε Rafale… ~150 εκατομμυριάκια το κομμάτι. Είναι και σπορ και ατομικό το όχημα όχι σαν τα λεωφορεία που μπαίνει όλη η πλέμπα μέσα.
Ενω τον Μαιο που ελεγε για το ενζυμο για να ανοιξουν τα σχολεια και να πληρωθουν τα ιδιωτικα αλλα τελικα τον Οκτωβρη τα σχολεια ειναι εστιεσ μεταδοσησ ολα καλα.
Ψοφο ρε
Εκεί που χάνω πάντα το παιχνίδι είναι σε τέτοιες προτάσεις. Έχεις αντιληφθεί τι έχεις γράψει; Μήπως κατάλαβα λάθος το context του ποστ σου;
Σου θυμίζω πάλι ότι έχω γράψει 1-2 φορές περί “συζήτησης καφενείου” παραπάνω. Προφανώς πρέπει να ενημερωθώ ως πολίτης, προφανώς μπορεί να σχηματίσω ΚΑΙ άποψη. Αλλά ως αδαής, ό,τι συμπέρασμα κι αν βγάλω, σωστό ή λάθος, θα είναι απλώς αποτέλεσμα τύχης. Όχι γνώσης.
Μαζί σου. Δε θα ήθελες όμως να μάθεις το υγειονομικό σκεπτικό με το οποίο ανοίγουμε με 4000 κρούσματα ημερησίως για να το συγκρίνεις με το υγειονομικό σκεπτικό με το οποίο κλείσαμε με 500 κρούσματα ημερησίως; Δεν μπορούν κάποιοι άλλοι λοιμωξιολόγοι, γιατροί κλπ, εκτός της επιτροπής, να κρίνουν αυτά τα σκεπτικά και ίσως να γράψουν κάποια άρθρα; Δε θα διαβάσουμε μόνο εμείς οι αδαείς τα πρακτικά. Η δημοσιοποίηση σημαίνει διαφάνεια, δεν είναι καθόλου κακό να υπάρχει, μη σου πω ότι είναι και απαραίτητο αν θες να σε λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.
Και εννοείται ότι πρέπει και όλοι αυτοί (λοιμωξιολόγοι, πολιτικοί) να δίνουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες, ακολουθώντας πιστά τα μέτρα που οι ίδιοι επιβάλλουν.
Τότε γιατί επιτρέπεις να δίνεις έτσι αυθαίρετα έλεγχο της ζωής σου σε κάποιον άλλον? Αποδέχεσαι ότι δεν ξέρεις, αποδέχεσαι ότι ξέρουν καλύτερα και απλά όλα οκ?
Δε σε περιορίζει κανείς να αποκτήσεις τις γνώσεις για να καταλάβεις βέβαια το τι λένε. Ας δώσουν το σκεπτικό της απόφασης και βλέπουμε εμείς μετά τι θα κάνουμε με αυτό κι αν μας αρέσει. Εμείς τους λέμε τι να κάνουν (όλοι τους, πολιτικοί,δικαστές, επιτροπή εμπειρογνωμώνων) και αν μας αρέσει για τον οποιοδήποτε λόγο το ενστερνιζόμαστε, δε ρωτάμε αυθεντίες για να τους ακολουθήσουμε με κατεβασμένο κεφάλι.