Στο τέλος του άρθρου τα links για κάθε μελέτη/έρευνα.
Εγώ θα έλεγα πως είναι ανάποδα. Πέρσι εγκλημάτισαν, που δεν ανέπτυξαν δομές, δεν κάναν track & trace για τα εγχώρια κρούσματα, χρησιμοποίησαν ένα μη δοκιμασμένο δειγματοληπτικό σύστημα(ο EVA ήρθε απ’το πουθενά), δεν κάνανε σωστή επικοινωνιακή διαχείριση(Σαντορίνη και covid-free), όλοι οι “επιστήμονες” θα έπρεπε να ξέρουν ότι τα επόμενα κύματα θα έρθουν και το σημαντικότερο, δεν υπήρχε ούτε ένα εμβόλιο ως ελπίδα. Φέτος δεν μπορούν να μην ανοίξουν και είναι αναγκασμένοι να ρισκάρουν.
Στα τουριστικα νησια της Ελλαδας το καλοκαιρι του 2020, παιζει και να απεκτησαν ανοσια αγελης τελικα. Φιλος μου στην Ροδο λεει πως υπηρχε απειρος κοσμος που παιζει να αρρωστησε και απλα δεν εκαναν ποτε τεστ ουτε σταματησαν να δουλευουν, γιατι δεν γινεται να χασουν ουτε ευρω στην σεζον.
Πραγματικα απορω γιατι συζηταμε ακομα για τα αυταποδεικτα τελικα, λες και υπαρχει η οποιαδηποτε πιθανοτητα ολες οι κορυφες του Οκτωβριου και του Νοεμβριου στην Ελλαδα να ειναι ασυσχετιστες με την συγκεντρωση κοσμου και το ανοιγμα των συνορων το καλοκαιρι.
Χαρά μου και το μεταμοντέρνος και το ψυχανώμαλος. Το φασίστας να μάθει τι σημαίνει, και το ‘‘νεοσυμμορίτες’’ δεν το ξέρω, κοιμόμουν στο μάθημα εκείνη τη μέρα.
που ειναι εκεινο το βιντεακι που εκλαιγε στην γερμανικη τηλεοραση ανησυχος για το μελλον του οτι δεν θα βρει δουλεια γιατι ειχαμε κυβερνηση συριζα?
Από τους κορυφαίους κωμικούς της γενιάς του
Μλκ πόσο μπετοβλακας. Κανονικά θελει σε κάθε ποσταρισμα του να το βάζει κάποιος από κάτω. Μιλάει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε απολυταρχικό θράσος και ότι αισθάνεται ντροπή. Ναι 6χρονια μετά αισθάνεται νικητής, βουλευτής και με μπατσους τριγύρω ασφαλής λοιπόν. Μπράβο Κωστάκη Όσκαρ παίρνεις.
Πάει ο άλλος βαπτίζει ενώ δεν επιτρέπεται, χειρουργείται “εκτάκτως” ενώ το 80% των χειρουργείων δεν γίνεται, κάνει ό,τι γουστάρει και μετά απορεί γιατί το μίσος…
αυτοκτονούν ασθενείς στα νοσοκομεία…
Κατέστρεψε μια 34χρονη κοπέλα για το τίποτα και παραμένει κυνική και αμετανόητη. Βγήκε και είπε το ποίημα της ενόψει της δίκης που έρχεται. Προσπαθεί να μετατρέψει την κατηγορία σε σωματική βλάβη (από απόπειρα ανθρωποκτονίας που είναι τώρα) για να γλυτώσει χρόνια φυλάκισης.
Εξαιρετικό το ρεπορτάζ του Ευαγγελάτου σήμερα για όποιον το είδε.
@akefaloskavalaris εσύ που ξέρεις νομικά, πώς βλέπεις την υπόθεση;
Ας μας πει ποσο πιστευει οτι θα μεινει μεσα τουτος εδω:
Με έκανες να ξεσκονίσω λίγο τον ποινικό κώδικα, αν και αυτά ήταν τα αγαπημένα μου και ασχολούμουν άμεσα μέχρι πρόσφατα.
Κάτι ενδιαφέρον που ήθελα να μοιραστώ, επειδή λες ότι παραμένει κυνική και αμετανόητη. Λογικά το παρατηρείτε αυτό πολλές φορές στην Ελλάδα, ότι κατηγορούμενοι αρνούνται τα πάντα. Αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημά μας είναι εντελώς αντικειμενικό, και δεν προσφέρει ιδιαίτερα κίνητρα για το να ομολογήσει κανείς και το να δείξει μετανοημένος. Με μία στάση μετάνοιας, ίσως πάρεις ευκολότερα κάποια ελαφρυντικά, τα οποία όμως συνήθως παίρνουν ούτως ή άλλως, ίσως η τελική ποινή να είναι λίγο μικρότερη, αν υπάρχει διακριτική ευχέρεια για αυτό, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι όπως στις αμερικάνικες ταινίες, που παίζει και να την βγάλεις καθαρή αν ομολογήσεις. Οπότε ένας δικηγόρος σχεδόν πάντα θα συμβουλεύσει έναν κατηγορούμενο να αρνηθεί τα πάντα ή να ακολουθήσουν κάποια στρατηγική για μίνιμουμ ποινή.
Δεύτερον, σύμφωνα με την δομή του άρθρου της ανθρωποκτονίας, μία ερώτηση πρέπει να γίνει. Όταν έριξε το βιτριόλι είχε αποδεχτεί την πιθανότητα ότι θα πεθάνει το θύμα; Αν ναι, τότε είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (που είναι φουλ δόλος εν προκειμένω) και αυτό σημαίνει μίνιμουμ 5, μάξιμουμ 20 χρόνια φυλακή.
Αν η απάντηση είναι όχι, τότε σίγουρα υπήρχε δόλος για βαριά σωματική βλάβη. Εδώ η ποινή είναι μικρότερη, από 5 μέχρι 10 χρόνια φυλακή.
Άρα από άποψη τακτικής, καλά κάνει ο δικηγόρος της και την συμβουλεύει να το παίξει ότι δεν ήξερε και ότι δεν ήθελε να σκοτώσει.
Η δική μου άποψη είναι ότι η οργάνωση του εγκλήματος ήταν τόσο μεγάλη, που σίγουρα είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο ορισμός της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Μία τόσο μεγάλη ποσότητα ενός συγκεκριμένου καυστικού υγρού, σε μία μελετημένη επίθεση όπου παρακολουθούσε το θύμα για να την βρει την κατάλληλη στιγμή. Δεν μας νοιάζει αν δεν σκόπευε στον θάνατο του θύματος (μπορεί και όντως να μην ήθελε να την σκοτώσει), σημασία έχει ότι ήξερε ότι μια τέτοιου είδους επίθεση μπορεί και να την σκότωνε, και παρ’ όλ’ αυτά το έκανε. Τα δεν ήξερα ότι υπάρχει πιο αραιή μορφή και δεν στόχευα στο πρόσωπο είναι κλασικές δικαιολογίες, που ένα αντικειμενικό σύστημα δικαίου εύκολα διαλύει, γιατί ακριβώς μας νοιάζει περισσότερο τι έγινε (αντικειμενικότητα), παρά το τι σκόπευες να γίνει (υποκειμενικότητα). Και η τελευταία λεπτομέρεια στο ευφυές κατασκεύασμα του ενδεχόμενου δόλου, είναι ακριβώς αυτό: ότι ακόμα κι αν δεν σκόπευες να συμβεί το τελικό αποτέλεσμα, αποδέχτηκες την πιθανότητα ότι μπορεί να συμβεί και παρ’ όλ’ αυτά διέπραξες την εγκληματική ενέργεια.
Δε νομιζω οτι ισχυει αυτο το τελευταιο, ισα ισα που η αποψη και εντυπωση που ειχα παντοτε, ειναι πως αν ομολογησεις απλα θα εχεις ελαφρυντικα, οπως το περιγραφεις. Οποτε η αναφορα σου σε “αντικειμενικο συστημα” απο πανω εμενα μου βγαζει μια… αρνητικη αυρα.
Ενω σε αυτο, η περιγραφη του “αντικειμενικου συστηματος” μου βγαζει μια θετικη αυρα.
Θελουμε ενα νομικο συστημα το οποιο να οδηγει σε πληρη αρνηση τους κατηγορουμενους γιατι ετσι τους συμφερει τελικα? Μου φαινεται πολυ σαπιο αυτο το κομματι και αυτη η λογικη. Εν προκειμενω, με κανει να θελω να την διαλυσουν την συγκεκριμενη σκατοψυχη ας πουμε. Και να την χωσουν μεσα για παντα αν γινεται.
Ποιος ψήνεται για έρανο για δημιουργία προτομής της δίπλα στην Ακρόπολη ;;; Με τη στέκα φυσικά !!!
Δέκα μήνες μετά την πολυσυζητημένη επίθεση με βιτριόλι, η 36χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χθες ζήτησε συγγνώμη στην απολογία της στην Ιωάννα, την οποία σημάδεψε για πάντα.
Σήμερα, η Γιώτα Κηπουρού στο T-live έφερε αποκλειστικά στο φως της δημοσιότητας τις διαδικτυακές αναζητήσεις από τον υπολογιστή της κατηγορούμενης, στις 21, 22 και 23 Μαΐου, ημέρες που η Ιωάννα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας προκύπτουν οι εξής αναζητήσεις:
Πώς να προκαλέσεις ανακοπή καρδιάς
Όπλα τιμές, στρυχνίνη δηλητήριο
Πού πουλάνε υδροκυάνιο
Πώς να προκαλέσεις έμφραγμα
Φάρμακο για να προκαλέσεις ανακοπή
Θανατηφόρα αέρια
Δηλητήρια
Ατροπίνη, επίθεση με οξύ, θανατηφόρα ένεση
οποτε οι παπαριες οτι δεν ηθελε να την σκοτωσει προφανως δεν ισχυουν…οχι οτι την πιστεψαμε αλλα υπαρχουν αποδειξεις…