Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ζητησε συγγνωμη για τη ΧΑ, διαβασα. Καλλιο αργα παρα ποτε.

2 Likes

Να περιμένουμε λες και από Σφακιανακη;

1 Like

Δε θα πονταρα τα λεφτα μου σε αυτο το ενδεχομενο :stuck_out_tongue:

Χίλιες φορές καλύτερα να τα σνιφάρω :stuck_out_tongue_winking_eye:

Στην ανακοίνωση του ο κ Πέππας διευκρινίζει επίσης ότι οι διαδικασίες έγιναν εντός περιορισμένου χρονοδιαγράμματος «αποκλειστικά και μόνον διότι δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων αν η κυβέρνηση και οι επιστήμονες θα προχωρούσαν ή όχι στο άνοιγμα της αγοράς». Αναφορικά με το κόστος, σημειώνει ότι «δεν ήταν φθηνές κατασκευές που κάποιος τις έφερε από την Κίνα, αλλά πασχαλινές παραστάσεις ειδικής κατασκευής, εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, επιδαπέδιες, τρισδιάστατες και με ιδιαίτερα σημαντικό μέγεθος. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου στη χώρα μας, από μια ελληνική επιχείρηση.

Οι κατασκευές αποτελούνται από ανεξίτηλη μοκέτα με UV δείκτη προστασίας σε διάφορα χρώματα, με led φωτοσωλήνα και κορδόνια με led λυχνίες διπλού χρώματος (ζεστό λευκό και ψυχρό λευκό), ώστε να δημιουργούν όλα μαζί ένα ιδιαίτερο οπτικό εφέ με χρωματικές εναλλαγές από ζεστό λευκό σε ψυχρό λευκό και αντίστροφα».

image

4 Likes

14 Likes

οσοι ειστε 30-39 θα κανετε της Αστρα ή οχι; διαβασα και καποιες αποψεις απο ειδικους που διαφωνουν…

Εγώ έκλεισα ραντεβού για 5 Μαϊου.
Κάθισα αυτές τις μέρες και διάβασα αναλυτικά ότι γράφουν στις σελίδες τους οι εταιρίες εμβολίων για τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν, οτιδήποτε γράφει ο ΠΟΥ, επίσημες στατιστικές κλπ κλπ… και δεν μπορώ να βρω ένα λόγο να μη το κάνω.

Στην ελληνική ειδησεογραφία όπου διάβαζα “μην το κάνετε” δεν διάβασα πουθενά γιατί να μην το κάνω… απλά κατέληγαν στο ότι άλλες χώρες δεν το κάνουν σε αυτές τις ηλικίες… αλλά το γιατί δεν το είδα πουθενά.

4 Likes

Το προβλημα ειναι αυτη η σχετικη αδιαφανεια σε επιπεδο κυβερνησεων κτλ. Γτ πχ σε καποιες χωρες απαγορευουν η αποφευγουν να γινεται σε νεοτερες ηλικιες και εδω δεν δινουν καν επιλογη στους 30-45? Και εγω θα το κανω, ειμαι στους 40-45, αλλα θα ψαχτω λιγο να δω μηπως μπορω να κανω καποιο αλλο στο κοντινο μελλον

εικόνα_Viber_2021-04-27_14-25-43

Τα μάθατε;

5 Likes

Έκλεισα ραντεβού, είμαι προβληματισμένος κυρίως με το ότι οι μοναδικές χώρες παγκοσμίως που το κάνουν σε αυτές τις ηλικίες οι είναι η Αγγλία και ο Καναδάς.
Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ή δεν το κάνουν καθόλου (Σκανδιναβία) ή το κάνουν σε άνω των 45 στη καλύτερη.
Θα προτιμούσα να έχω την επιλογή να κάνω κάποιο από τα υπόλοιπα γιατί δεν με ψήνει και το επιχείρημα “ξέμειναν οπότε ας τα πετάξουμε αλλού”.

Ακούω όλα τα επιχειρήματα προφανώς.

4 Likes

Το καλυτερο εμβολιο ειναι το πρωτο διαθεσιμο.

Αμα ειχα επιλογη και εγω θα διαλεγα πιθανως διαφορετικο, αλλα στην ηλικιακη ομαδα μας δυσκολα θα παιξει αλλο απο το ΑστραΖενεκα.

Απλα κοιταχτε την Αγγλια και τη κατακορυφη πτωση των κρουσματων απο τα 60,000 του χειμωνα.

Ας κανουμε το πρωτο να τελειωνουμε μπας και παμε διακοπες φετος, και απο του χρονου διαλεγουμε αλλο.

9 Likes

Η πιο μεγαλη μαλακια ειναι οτι εχει μεγαλο κενο μεταξυ των δοσεων. Αν αργοτερα ανοιξει και pfizer πχ για μας, θα μπορουσαμε να ξεμπερδεψουμε πιο γρηγορα. Anyway, αντε να το χτυπησουμε μπας και ξεμπερδευουμε με τη μαλακια

Και γω έκλεισα, όλα ποπα.

Δεδομένων των ανακοινώσεων για τις δόσεις που πρόκειται να έρθουν τους επόμενους μήνες, θεωρώ σίγουρο ότι σε λίγο καιρό θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια και για τους 30-39 και για τους 40-44. Περιμένουν απλώς να κανονιστούν κάποια ραντεβού και να γίνουν κάποιοι εμβολιασμοί για να τα ανοίξουν, μετά τις δικαιολογημένες επιφυλάξεις που έχει ο κόσμος που ακούει μια το ένα και μια το άλλο. Δικαιολογημένες βάσει αυτών που ακούει, έτσι;

Αυτό είναι και για μένα βασική μαλακία, όμως διάβασα ότι αρχικά το δεύτερο ραντεβού στο βάζει στις 11-12 βδομάδες, αλλά όταν κάνεις την πρώτη δόση, μπορείς να αλλάξεις το δεύτερο ραντεβού και να το φέρεις στις 8 βδομάδες. Κάτι κερδίζεις.

EDIT: Επίσης, διαβάζω ότι το Ισραήλ μελετά περιπτώσεις μυοκαρδιοπάθειας στους κάτω των 30 από το εμβόλιο της Pfizer. Φαίνεται τα περιστατικά να παρουσιάζονται με 5πλάσια συχνότητα σε σχέση με τους μεγαλύτερους, το ψάχνουν.

2 Likes

Πάντως όποιος θέλει να προγραμματίσει διακοπούλες τον Αύγουστο και εμβολιαστεί με AZ τον Μάιο, μέσα Ιουλίου θα είναι έτοιμος και με τη 2η δόση :slightly_smiling_face:

Νόμιζα ότι διάστημα ανάμεσα στις 2 δόσεις είναι για την καλύτερη αποτελεσματικότητα… είναι σίγουρα σωστό να το αλλάξουμε και να το πάμε νωρίτερα;

Γενικα μπορεις να πας πισω τις ημερομηνιες κα ινα το φερεις πιο κοντα, απλα το αρχικο “παραθυρο” χρονου που σου πεταει ειναι στους ~2,5 μηνες. Εγω εκεει το αφησα, τωρα αμα το αλλαξω στο κεντρο σε δυο βδομαδες απο τωρα θα σας πω

• αυτο που λεει ο αποπανω.

Ο EMA λέει εδώ ότι η δεύτερη δόση πρέπει να γίνεται μεταξύ 4 και 12 εβδομάδων μετά την πρώτη. Εδώ το σύστημα σου δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις τη δεύτερη δόση 11-12 βδομάδες μετά την πρώτη. Με βάση αυτά που λέει ο EMA, δε βλέπω κάποιο πρόβλημα να φέρεις τη δεύτερη δόση στις 8 βδομάδες μετά την πρώτη.

3 Likes

Οποτε οποιος θελει παταει το βελακι αριστερα μεχρι να βρει πιο κοντινη ημερομηνια