Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Διάβασα ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει μόνο αφού κάνεις την πρώτη δόση.

Ξέρει κανεις αν μπορείς να κάνεις τη δευτερη δόση σε άλλη περιοχη; Να γιολάρουμε και λίγο :laughing:

Αυτό θα ήταν πολύ καλή φάση, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται. Γενικώς υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να αλλάξεις ραντεβού 5 μέρες πριν την πραγματοποίησή του. Αυτό είναι λογικό βέβαια, γιατί αν μπορούσες να αλλάξεις μέχρι τελευταία στιγμή τότε όλοι θα έκαναν αλλαγές για ψύλλου πήδημα και θα γαμούσαν τον προγραμματισμό των εμβολιαστικών κέντρων, αλλά δυστυχώς η μπάλλα παίρνει και κάποιους σαν τη μάνα μου, που την ημέρα που έπρεπε να εμβολιαστεί κανονικά (το Σάββατο που μας πέρασε) είχε απίστευτες στομαχικές διαταραχές και δεν μπορούσε να πάει. Η ημερομηνία δεν μπορούσε να αλλάξει, αλλά ευτυχώς ήμασταν τυχεροί γιατί 2 ώρες πριν το ραντεβού της είχε πάει στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο ένας φίλος για δικό του άνθρωπο, οπότε τον έβαλα και τους είπε την περίπτωση. Του είπαν λοιπόν πως και να μην πας, ο ΑΜΚΑ σου είναι ανοιχτός για 3 μέρες και μπορείς να πας εκτός σειράς και να σε πάρουν. Πράγματι, χτες ήταν πολύ καλύτερα και πήγαμε το πρωί και έκανε την πρώτη δόση.

Τα γράφω μήπως και βοηθήσουν κάποιον που ενδέχεται να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Δεν είναι και απίθανο, ειδικά σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες.

6 Likes

Μα τη 2η δοση εσυ την επιλεγεις, δεν στην πεταει αυτοματα. Οποτε μπορεις να επιλεξεις και πιο κοντινες ημερομηνιες

Δε σε αφήνει αρχικά, σε βάζει να επιλέξεις ημερομηνίες που είναι 11 και 12 βδομάδες μετά την πρώτη δόση. Εδώ τα διάβασα αυτά που γράφω.

Νωρίτερα το ραντεβού για τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca

Σημειώνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δίνει το δικαίωμα ενώ η προτεινόμενη ημερομηνία του συστήματος για τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι το διάστημα μεταξύ 11ης ή 12ης εβδομάδας, κάποιος πολίτης ο οποίος επιθυμεί θα μπορούσε να φέρει νωρίτερα το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση μέχρι τις 8 εβδομάδες. Δηλαδή, από το διάστημα από 8 έως 11 εβδομάδων. Έτσι, λοιπόν, για κάποιον πολίτη που έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση και έχει το ραντεβού της δεύτερης δόσης, μπορεί να μπαίνει στην πλατφόρμα, emvolio.gov.gr και να φέρνει νωρίτερα το ραντεβού του έως το διάστημα των 8 εβδομάδων. Για όσους εκκρεμούν και τα δύο ραντεβού, και της πρώτης και της δεύτερης δόσης ή αυτοί που θα κλείσουν ραντεβού, το σύστημα θα δίνει την ημερομηνία 11 εβδομάδες για τη δεύτερη δόση, αλλά από τη Μεγάλη Πέμπτη θα μπορούν και αυτοί να μπαίνουν στην πλατφόρμα και να φέρνουν, αν επιθυμούν οι ίδιοι, το ραντεβού τους νωρίτερα, έτσι ώστε το μεσοδιάστημα να είναι στους δύο μήνες, στις 8 εβδομάδες.

Εμενα παντως με αφηνε να επιλεξω :wink:

1 Like

Καλα ναι εννοείται ότι πρεπει να υπάρχει ένας προγραμματισμός. Απλά θα ηθελα πχ να κουμπώσω τωρα πρωτη δόση, και δευτερη αμα παω χωριο να ειναι εκει κοντά, να μην πρέπει να ξαναπάω Αθήνα για να την κάνω.

1 Like

Δυστυχως δεν το ψαξα και δεν σου χω αξιοπιστη πηγη, αλλα στο ραδιο πριν κανα διωρο ακουσα οτι η η δευτερη δοση θα μπορει να γινει και σε αλλη τοποθεσια. Ψαξτο λιγο, ισως παιζει

Λαγός, Φουρθιώτης. Ευλογημένη μέρα η σημερινή :metal:

3 Likes

Τι έγινε με τον Φουρθιώτης;

2 Likes
1 Like

Πραγματι το έκανε το θαύμα του ο Κύριος
Ξαφνικά μου έφτιαξε η διάθεση !

1 Like

Διαβάζω τα τελευταία ποστ για το εμβόλιο ως U30 και μου έρχονται flashbacks “φύγε από εδώ σπορε, δεν είναι για την ηλικία σου αυτή η κουβέντα”

3 Likes

Εκλεισα και εγω χτες για την Παρασκευη και δευτερη δοση με αφησε να την φερω μεχρι 25/6, μου καθεται καλα μπας και ταξιδεψω Κυπρο αρχες Ιουλη που ελεγα να δω και καναν συγγενη. Το σκεπτικο μου ειναι οτι αφένος σε ολα τα εμβολια ακουγονται παρενεργειες (και ο χαμος που σκανε μαζι ειναι γιατι ειναι παρα πολυ μαζικος ο εμβολιασμος, γινονται εκατονταδες χιλιαδες δοσεις την ημερα παγκοσμιως, σε οποιο εμβολιο και να γινοταν αυτο την ιδια συχνοτητα παρενεργειων θα ειχαμε), και για J&J λενε για θρομβους, και για Φαιζερ για μυοκαρδιοπαθειες, οποτε μια η αλλη και απο την αλλη, ναι ειναι μεγαλυτερη η πιθανοτητα να σου κατσει στην δικια μας ηλικιακη ομαδα, παραμενει εξαιρετικα μικρη ομως. Ε αμα κατσω στο 0.00008% που ειναι η πιθανοτητα θανατου απο θρομβωση σο φαρ τι να πω.

Αντε να ξεμπερδευουμε με την μλκια.

7 Likes

Όπως το λες, αντε να ξεμπερδευουμε.

Οι πιθανότητες για κάποια άσχημη επιπλοκή είναι ελάχιστες.
Θελω να έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη και σε αυτούς που γνωρίζουν και όχι να κάθομαι να ασχολούμαι με το τι γράφει ο καθένας στα σοσιαλ μίντια ή τι λέει ο κάθε καραγκιόζης στην TV.

5 Likes

Καλα δε θα ειναι καθε χρονο η φαση, μπορει να κραταει για χρονια η ανοσια. Δεν ειναι σαν το εμβολιο της γριπης της κανονικης (που κι εκει ειναι ξεκαθαρα μονο λογω χρηματων η ετησια “φυση” του εμβολιασμου")

Πρεζα γλυκια :joy:

Αυτη δεν ειναι η πιθανοτητα θανατου απο θρομβωση που προκαλειται απο το εμβολιο της ΑστραΖενεκα.

Ειναι ο αριθμος των ανθρωπων που επαθαν θρομβωση σε ενα δειγμα παρα πολλων εκατομμυριων ανθρωπων το οποιο επιλεχθηκε απο ανθρωπους που ειχαν κανει το εμβολιο της ΑστραΖενεκα. Προς το παρον και μεχρι αποδειξεως του εναντιον, δεν υπαρχει causation μεταξυ των δυο, και σιγουρα ουτε και correlation με 1 στα 200.000 ατομα ή κατι παρεμφερες που ειναι το νουμερο.

Αν καποιο καναλι επιλεξει 5 εκατομμυρια ανθρωπους που εκαναν το Moderna και βρει 20 ατομα που να εχουν κερδισει πανω απο 10000 ευρω σε στοιχημα τυπου ΞΥΣΤΟ θα αρχισουμε να λεμε οτι το εμβολιο Moderna αυξανει την τυχη με πιθανοτητα 1 στις 250.000 να κερδισει λεφτα οποιος κανει το Moderna? :stuck_out_tongue:

6 Likes

Μεγαλη αληθεια. Τα εμβολια αυτα δοκιμαζονται καθημερινα σε τεραστια και παγκοσμια κλιμακα. Μπορουμε να πουμε οτι πιθανοτατα ειναι ασφαλεστατα και δεν εχουν βραχυπροθεσμες παρενεργειες.

2 Likes

Καπου εδω να μπει το meme που λεει οτι αν εχετε φαει στο Τηνιακο και παρολα αυτα φοβαστε τα διαφορα εμβολια για το κοβηντακι ειστε αξιοι της μοιρας σας :joy:

Ασε που λογικα το Τηνιακο εχει χτισει immune system που θα αντεξει ακομα και αναβολικα που δινουν σε αλογα για κουρσες

6 Likes

Το να ρεύεται μέχρι σήμερα κάποιος την προ αμνημονεύτων τελευταία ομελέτα του από κει, είναι τουλάχιστον σημάδι υγείας. Και κάπου εδώ μάλλον πείστηκα και θα τρυπηθώ.

9 Likes