κιτρινος τυπος, πλυντηριο κτλ
επισης, σκαι φορ δε πουτς ονσ αγκεν…
Και μόνο από την εικόνα καταλαβαίνεις την γελοιότητα του πράγματος. Να μιλάς για την δολοφονία της Καρολάιν και πίσω να έχεις ελληνορωμαϊκή…
Να ρωτήσω κάτι να απαντήσει όποιος ξέρει; Από πού προκύπτει ότι όποιος δηλώνει αριστερός θα πρέπει να είναι και μπατίρης; Δηλαδή το ζεύγος θα έπρεπε να είχαν πάει διακοπές για camping στο Αγκίστρι για να είναι πραγματικοί αριστεροί; Πήξαμε στην ειρωνεία από δεξιούς / νεοφιλελέ λογαριασμούς του τύπου “αριστεροί είναι, όχι μαλάκες”.
Προφανώς και δεν προκύπτει από πουθενά ότι αριστερός=μπατίρης. Αλλά και τι επιχειρήματα περιμένεις από νεοφιλέλε/μπατριωτικά σκουπίδια; Με αχυρανθρώπους, άκυρες συνεπαγωγές και μια γενικότερη τρικυμία εν κρανίω λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι.
Σε αυτό έχεις δίκιο… διαγράφω τη λέξη ποδόσφαιρο δίπλα στην ουεφα.
Γεια σου φανεροδημοκράτη με τις ταμπέλες σου…
Αν αναφέρεσαι σε εμένα, μην διαστρεβλώνεις τα γραφόμενά μου. Δεν έγραψα πουθενά ότι θέλω να απαγορευτεί να προβάλλεται κάτι ή όχι. Ειδικά στην τέχνη πρέπει να προβάλλεται ότι υπάρχει σε μια κοινωνία. Η δική μου ένσταση, γενικότερη, είναι η υπερπροβολή.
Όσο για τις εικόνες που βλέπουν από μικρά παιδιά με σιριαλ κιλερς, φόνους κλπ, αυτά όντως έχουν τις πιο σοβαρές επιπτώσεις στο μυαλό ενός παιδιού, και παρ’όλο που υπάρχει αντίστοιχη σήμανση στα προγράμματα κλπ, όλοι ξέρουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δυστυχώς υπάρχει μηδενικός γονικός έλεγχος για το τι βλέπει ένα 10χρονο ή 12χρονο ή 15χρονο παιδί.
Χωρις να θελω να πυροδοτησω την συζητηση θα περιμενα και μια εξηγηση για το ουρανιο τοξο
Αυτα εχουν κακες επιπτωσεις. Το να μαθει να θεωρει ενα παιδι οτι η σεξουαλικη προτιμηση ειναι κατι που δε θα πρεπει να αποτελει καποιου ειδους αφορμη διακρισεων ειναι καλη επιπτωση.
Το λαθος που κανεις (και το κανει παρα πολυ συχνα, ολη την ωρα δηλαδη, και η LGBTQ κοινοτητα) ειναι πως βλεπεις πλευρες. Εμεις κι αυτοι. Οι στρεητ εναντιον των γκεη. Οι ασπρομαυροι κι οι πολυχρωμοι. Και ουτω καθ’εξης.
Ο πρωταρχικος στοχος της LGBTQ κοινοτητας και καθε κοινοτητας ή κινηματος το οποιο υπερασπιζεται ανθρωπινα δικαιωματα, ειναι το να ειναι ολοι οι ανθρωποι ισοι απεναντι στο νομο και στην κοινωνια, ανεξαρτητου φυλου, χρωματος, σεξουαλικου προσανατολισμου, εθνικοτητας κ.ο.κ.
Αν διαφωνεις με τον τροπο προσεγγισης αυτου, μπορεις να το εκφρασεις διαφορετικα. Εχω κι εγω τις διαφωνιες μου περιστασιακα, και σιγουρα θεωρω οτι το ουρανιο τοξο στην Allianz Arena θα ηταν μια εντελως υποκριτικη κινηση, η οποια δε θα οδηγουσε και σε καμια σοβαρη αλλαγη προς μια καλυτερη δικαιοσυνη και κοινωνια. Αλλα ολα αυτα ειναι μια εντελως διαφορετικη κουβεντα. Το να θιγεσαι ή να αισθανεσαι περιεργα ή βασικα δεν ξερω κιολας ποιο ειναι το προβλημα σου με τον χρωματισμο του Allianz Arena (δεν το εχεις πολυεξηγησει) ειναι κατι ασχετο με ολα αυτα, και κανονικα δε θα επρεπε να σε ενοχλει καθολου, γιατι δεν επηρεαζει επ ουδενι την δικη σου ζωη.
Ξέρω ότι θέλεις να προβοκάρεις, αλλά τώρα έχω όρεξη να απαντήσω…
Το σχόλιό μου εκείνο ήταν απλά απάντηση στο θέμα με την ουεφα κλπ, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Από την άλλη, επειδή - ως φυσικός - προτιμώ τα επιστημονικά θέματα και ό,τι σχετίζεται με αυτά να μην χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε χωρίς λόγο, έτσι κατά την άποψή μου (ελπίζω να επιτρέπεται να έχω άποψη…) το ουράνιο τόξο που είναι ένα καθαρά φυσικό φαινόμενο και μάλιστα εντυπωσιακό και όμορφο, θα προτιμούσα να μην το χρησιμοποιούν ως σύμβολο ούτε οι lgbt, ούτε κάτι οργανώσεις στη βόρεια ελλάδα (θυμήθηκα κι αυτούς τώρα) κλπ.
Σε κάλυψα; Και να μην σε κάλυψα, δεν με νοιάζει βέβαια, κουβέντα χωρίς πολύ νόημα κάνουμε αυτή τη στιγμή.
Κι αυτο αποψη boomer ειναι παντως γενικα. Με σωστη διαπαιδαγωγηση και οταν ενας ανθρωπος ειναι σωστος χαρακτηρας, δε θα παει να σκοτωσει ή να βιασει επειδη επαιξε Mortal Kombat 3 οταν ηταν 12 χρονων. Το λεω γιατι αν ηταν ετσι, τοτε ολοκληρο το σχολειο μου (και πιθανοτατα εκατομμυρια παιδια στον κοσμο) θα ειχαμε γινει ολοι serial killers
Δεν ειπαμε οτι θα παει να γινει σιριαλ κιλλερ.
Επισης, 12 χρονων παιζατε εσεις. Τωρα παιζουν απο πολυ μικροτερα.
Σε ενοχλει το ιδιο και η αστραπη στο ride?
Καλα τωρα οκ, οχι , αλλα τελος παντων. Και εμεις αρχισαμε απο μικροτερα αν ειναι ετσι
Εντωμεταξυ εχει αποδειχθει με ερευνα οτι τα videogames δεν δημιουργουν βιαιες τασεις, γιατι το συζηταμε.
Αν δεν ήταν εδώ το φόρουμ, ούτε καν θα ήξερα το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το γήπεδο, την ουέφα κλπ (αυτήν την περίοδο δεν προλαβαίνω ούτε να δω κανένα ματσάκι, και τώρα δουλειά στο πισι κανω και μου τρώτε χρόνο )
Προφανώς και δεν επηρεάζουν τη ζωή μου, κουβέντα να γίνεται.
Όσο για τους διαχωρισμούς, εμείς-αυτοί, στην πράξη δεν κάνω τέτοιους διαχωρισμούς, στο βαθμό που δεν με επηρεάζει ίσως και δεν το αντιλαμβάνομαι. Τώρα τι να εξηγώ και σε ποιον εδώ… κάτι έγραψα και με έβγαλαν φασίστα, ομοφοβικό και δεν ξέρω τι άλλο σε επόμενη ανάρτησή μου… δημοκρατία όμως, ε;
ΥΓ By the way… ποια η άποψη των συμφορουμιτών (γιατί έτσι σας βλέπω όλους, κι ας διαφωνούμε πολλές φορές) για το ζήτημα “Γονέας 1/ Γονέας 2” αντί του “Πατέρας / Μητέρα” που έχει προκύψει στην ΕΕ και ήδη εφαρμόζεται από κάποιες χώρες;
edit:
Στην καλύτερη δημιουργεί απάθεια προς τον θάνατο/φόνο/έγκλημα κλπ. Δυστυχώς το έχω δει σε νέα παιδιά με πόση απάθεια και αδιαφορία βλέπουν έναν θάνατο συνανθρώπου.
Ο καθενας μπορει να βγαζει οτι ταμπελες θελει, κι εσυ μπορεις να το διαχειριστεις οπως θελεις. Εγω δεν βγαζω ευκολα ταμπελες ετσι, οποτε οχι ουτε εγω θεωρω οτι εισαι φασιστας ή ρατσιστης ή κατι. Ενα μικρο ποσοστο ομοφοβιας μπορει να το εχεις, αλλα σχεδον ολοι μας το εχουμε και ειναι οκ. Αρκει να το αναγνωριζουμε. Μεγαλωσαμε αλλωστε ολοι σε μια σχετικα συντηρητικη κοινωνια που δημιουργει μεχρι και ενοχες για το σεξ.
Αφενος μια προσωπικη σου εμπειρια δεν αποτελει καποιον οδηγο (αφου εισαι επιστημονας το γνωριζεις αυτο , σωστα?), αφετερου δεν υπαρχει σωστο ποσοστο ενσυναισθησης για τον θανατο καποιου ανθρωπου, ουτε σημαινει οτι επειδη ενας ανθρωπος δεν σοκαρεται οπως εσυ, θα ξεκινησει να σκοτωνει κοσμο ή κατι.
Μπορεί και κάποιον άνθρωπο να ενοχλεί η άποψη σου ότι ένα φυσικό φαινόμενο που συναντάς παντού στη φύση και δεν είναι κτήμα κανενός, να το καπηλεύονται οι άνθρωποι που μπορούν να το ερμηνεύσουν με φουριεδες.
Στους θεούς, που πρέπει να προσκυνάς κάθε μέρα, δεν με ενοχλεί τίποτα. Έχουν το ελεύθερο από εμένα να χρησιμοποιούν ό,τι θέλουν.
Μπορεί… εδώ όμως είναι φόρουμ και για αυτό ο καθένας γράφει την άποψή του.
Με καλυψες, ευχαριστω.
Προσωπικά δε σου είπα να μη γράψεις την άποψή σου, σου είπα οτι ήταν λάθος το ποστ σου.