Αυτά συμβαίνουν όταν κυβερνούν δαπίτες. Βγαίνει και προς τα έξω η σιχαμένη νοοτροπία τους.
Ένα ντόνατς, δύο ντόνατ ρε ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΕ
Κατά το μία πίτσες, δύο πίτσα
ΥΓ Στη Ρώμη πριν κάποια χρόνια, πάω να πάρω δύο σάντουιτς και για να το παίξω έξυπνος λέω να το πω στα ιταλικά και λέω “due panino”, οπότε άκουσα τη διόρθωση στην κατάληξη (τους αρέσει να διορθώνουν τους τουρίστες) “due panini”
δεν περιμενα τετοιο λαθος απο φυσικο
Φυσική έχει σπουδάσει, όχι Ιταλική Φιλολογία.
σωστα, παρασυρθηκα απο το επιπεδο γνωσεων και πολιτισμου που εχει. συγγνωμη.
thanks
Αμιγείς ή μικτοί χώροι…Καινούργιοι διαχωρισμοί… Οι τουρίστες θα πρέπει να κάνουν κάθε μέρα rapid για να μπαίνουν στους μικτούς χώρους (αν δεν είναι εμβολιασμένοι) ;;; Θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα…
Και Λιβυη αν τον βγαλει, δεν θα στεναχωρηθω καθολου.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει να κάνει rapid ο άλλος ή self test από τη στιγμή που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Με ενδιαφέρει όμως από τη στιγμή που κάνεις το rapid να μην μπορείς να πας σε ένα κλειστό χώρο ο οποίος θα είναι μόνο για εμβολιασμένους. Δηλαδή και rapid test να έχεις κάνει απαγορεύεται να μπεις. Αυτό ναι, είναι διαχωρισμός όπως λες.
ΕDIT: Ωραίος ο Νάσος!
Ως εμβολιασμενος που θα επισκεφτω Ελλαδα, εννοειται θα ηθελα να μπορω να ειμαι σε κλειστο χωρο χωρις κανεναν μη-εμβολιασμενο μεσα. Αν θελουν, ας κανουν το εμβολιο. Επιλογη τους ειναι.
Πάλι καλά δηλαδή που στο αεροπλάνο που θα μπεις ισχύουν οι ίδιοι κανόνες απ’την Ελλάδα και δεν αρκεί ενα τεστ
Φοβάσαι μην τους κολλήσεις;
αυτό το είπαμε;
https://www.facebook.com/YorgosAvgeropoulos/posts/10158529438067956
και για όσους δεν έχουν fb:
Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του, όταν στις διαδηλώσεις του Συντάγματος το 2011 μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έσκασε σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό του. Παρά το γεγονός ότι έδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ. Μετά από επανειλημμένα χειρουργεία και αποθεραπείες είναι σήμερα πιστοποιημένα κατά 90% ανάπηρος και του έχει τοποθετηθεί κοχλιακό εμφύτευμα στο κεφάλι για να μπορέσει να ανακτήσει πολύ μικρό μέρος της ακοής του.
Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε. Του επιδικάστηκε αποζημίωση, πλην όμως το ελληνικό κράτος άσκησε έφεση και ισχυρίζεται ότι αφενός μεν ο Μ. Κυπραίος ακούει, αφετέρου ότι επειδή είχαμε μνημόνια και μια ενδεχόμενη αποζημίωση θα ρίξει τον προϋπολογισμό έξω. Το δεύτερο είναι από τις χυδαιότερες δικαιολογίες για να αρνηθεί το κράτος να αποζημιώσει κάποιον τα όργανά του προκάλεσαν ενεπανόρθωτη βλάβη. Ως προς το πρώτα ας αφήσουμε τον ίδιο τον Μανώλη Κυπραίο να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:
«Υπάρχουν γνωματεύσεις τριών καθηγητών πανεπιστήμιου ΩΡΛ. Τις αγνόησαν. Αγνόησαν αυτόπτες μάρτυρες. Και επειδή έχω κοχλιακό εμφύτευμα, θεωρούν ότι ακούω. Μπορώ να ακούσω μόνο ανθρώπινη φωνή υπό συνθήκες. Δεν ακούω μουσική, δεν αντέχω να μου μιλάνε πολλοί γιατί είναι θορυβώδες, δεν μπορώ να παρακολουθήσω τηλεόραση και φυσικά πρέπει να βρίσκομαι σε περιβάλλον με πολύ φως για να μπορώ παράλληλα να κάνω και χειλιοανάγνωση».
Η λέξη “ντροπή” είναι μάλλον μικρή για να περιγράψει την αθλιότητα του ελληνικού κράτους.
Η σημειολογία σε αυτό το ποστ είναι εμφανής
Μίλα ελληνικά.
Όχι, φοβάμαι να μη με κολλήσουν αυτοί. Η πιθανότητα να κολλήσεις κάποιον αν έχεις το εμβόλιο και τον ιό είναι 10% της πιθανότητας χωρίς το εμβόλιο, και το ίδιο ισχύει και για το να κολλήσεις από κάποιον άλλον. Οπότε ναι, Θέλω να είμαι 99% πιο ασφαλής, κι ας σημαίνει αυτό ότι κάποιος ψεκασμενος θα “καταπιεστει” και δε θα μπορεί να πάει σε μια ιδιωτική επιχείρηση χωρίς μάσκα, ενώ έχει την επιλογή να πιει τις μπύρες του ή να φαει την μπριζόλα του σπίτι του.
tldr; σταρχιδια μας τα δικαιώματα που παραβιάζουν το δικαίωμα άλλων
Πάρε χαρτί και μολύβι στο αεροπλάνο και μέτρα πόσοι είναι εμβολιασμενοι στον κλειστό αυτό χώρο, και κατόπιν αν θα τους αφήσει το ελληνικό κράτος να μπουν στη χώρα
Ε αυτοι ειναι τουριστες, αλλα δεν ειναι απλοι τουριστες. Φερνουν χρημα!
Στο ταξιδι απο Αμερικη προς Ελλαδα, αν εχεις κανει το εμβολιο τοτε δεν χρειαζεται να κανεις αρνητικο τεστ. Αν δεν εχεις κανει το εμβολιο, τοτε πρεπει να εχεις βγαλει αρνητικο τεστ (οχι το self test ε, μην γελιεσαι) τις τελευταιες 48 ωρες. Και μετα στο αεροδρομιο μπορει να παιξει τεστ ακομα και για τους εμβολιασμενους.
Στο ταξιδι απο Ελλαδα προς Αμερικη, ΑΚΟΜΑ και με το εμβολιο, πρεπει να κανω τεστ πριν την επιστροφη. Επισης ειναι υποχρεωτικο το τεστ με την εισοδο στην χωρα, ακομα και για Αμερικανους πολιτες (που ειμαι).
Μια χαρα μου ακουγονται αυτα τα μετρα. Μακαρι να μπορουσες να ταξιδεψεις μονο αν εισαι εμβολιασμενος πλεον που δεν μπορει να εχει δικαιολογια καποιος για να μην το εχει κανει, αλλα δεν πειραζει.