Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι έχουμε χωριστεί σε “εμείς κι εσείς” ε; Good job.
Μπα, δεν υπαρχει καμια ομαδοποιηση. Υπαρχουν οι σωστοι κανονες που σεβονται και προστατευουν την δημοσια υγεια, και καποιοι που δεν τους σεβονται γιατι ειναι μαγκες και γαμιαδες.
Αυτό που συνειδητοποιώ με αυτόν τον διαχωρισμό είναι ότι δεν έχει καμία σημασία εν τέλει τι κάνει η κυβέρνηση, τι παιχνίδια παίζονται με τις φαρμακευτικές, τι ηλίθια διαχείριση θα κάνει η κάθε επιστημονική κοινότητα…
Όσο σκατά και να τα κάνει η εξουσία, εμείς πάλι στον κόσμο θα το ρίξουμε και θα ψάχνουμε τον εσωτερικό εχθρό
Δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ο κόσμος.
Ας μην τα κανει σκατα η εξουσια.
Προφανώς ο κόσμος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αλλά σκέφτομαι, μήπως βάζουμε το κάρο πριν το άλογο με το να κατηγορούμε τον κόσμο ως ηλίθιο, ενώ αναγνωρίζουμε ότι ζούμε σε ένα σύστημα τόσο αποπροσανατολιστικό, αβέβαιο, και ασυνεπές
ρε μλκ δεν μπορώ, τι γίδια είναι όλοι τους;;; λολ
εντιτ: για φαντάσου να είχε κλέψει ο μάγκας κανένα αυγό φαμπερζε ή καμιά πορσελάνη μινγκ ξέρω γω…
Κανένα σωστό και λάθος δεν υπάρχει. Σωστό είναι να μην υπαρχει discrimination. Τελευταια φορα που θυμαμαι “εσυ πας απο απο εδω, εσυ απο εκει” ήταν στο Απαρτχάιντ. Αν για κάποιους ειναι ψιλά γράμματα διότι θέλουν να κάνουν διακοπές στη Μύκονο ή το Μπάλι, δεν τους κάνει σωστούς.
Καταλαβαίνω τι λες αλλά διαφωνώ… γιατί π.χ είναι να πάνε 10 τουρίστες στη Μύκονο, από τους οποίους οι 7 εμβολιασμενοι οι 3 τίποτα. Ή κάνεις τον διαχωρισμό που λες, αυτοί με εμβόλιο μέσα, αυτοί χωρίς έξω, αλλιώς η άλλη λύση είναι όλοι μέσα αλλά αν γίνει στραβή από αυτούς τους 3 και γίνει το θέμα πουτ@ν@ τότε κλείσιμο το νησί για όλους! Άρα τον πίνουν και οι εμβολιασμενοι και οι κάτοικοι για τους 3. Άρα σ’αυτη την περίπτωση οι 3 αποφασίζουν για τους 1013? Για να μην υπάρξει διαχωρισμός?
(Μπακαλιστικο και απλοϊκό το παράδειγμα, το ξέρω, αλλά όσο και αν προσπαθώ, δεν βλέπω άλλη αποδεκτή λύση.)
Το point μου δεν ειναι η Μύκονος ή το Μπάλι προφανώς. Αλλά ακόμη και για αυτό που λες, ΕΓΩ (το εννοώ ως προσωπική άποψη, δεν είμαι κάτι ανώτερο από εσάς) αδιαφορώ 101% το αν θα πάει κάποιος στο Χ νησί για διακοπές. Σε όλο το φάσμα της διάκρισης που μπορεί να επιβληθεί, ο κίνδυνος αυτού που μπορεί να επακολουθήσει είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν πειράζει, πάλι φίλοι (που λέει ο λόγος) θα μείνουμε.
Τυχαία θα είπαν “65% χωρητικότητα αν βάλεις μέσα μόνο εμβολιασμένους, 25% αν βάλεις μία απ’ όλα”. Ποιος καταστηματάρχης θα πει όχι στο 60%; Ποιος θα είναι εκείνος που θα μπει στη διαδικασία να τσακώνεται με όποιον δεν έχει κάνει εμβόλιο και δεν συμμορφώνεται “με τας υποδείξεις”; Και θα κάνω την ερώτηση: ΠΟΙΟΣ θα είναι αυτός που θα έχει πρόσβαση στα προσωπικά μου στοιχεία; Που θα ξέρει αν έκανα ή δεν έκανα εμβόλιο; Ας βάλουμε και μία κάμερα στον κ@λο μας τότε, να τελειώνουμε. Τι κακό να έχει;
Η αποδεκτή λύση ΠΟΤΕ δεν είναι ο διαχωρισμός. Είναι η πρόληψη, η ενημέρωση, η σωστή διαχείριση της κατάστασης, ίσως κι άλλα που δεν σκέφτομαι τώρα ενώ δουλεύω. Όλα τα άλλα είναι π@@ες μπλε με πράσινους κόκκους (και τώρα που το βλέπω, τα χρώματα δεν είναι καθόλου τυχαία).
Όλα αυτά από έναν πλήρως εμβολιασμένο.
fixed.
Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το πως θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν στον κόσμο ότι θα χρειαστεί κι άλλη δόση ή δόσεις. Αν όταν έχεις κάνει σημαία το “Εμβόλιο για να σωθούμε” τα ποσοστά (δηλαδή η εμπιστοσύνη του κόσμου) είναι αυτά που είναι, φαντάσου τι έχει να γίνει μετά.
ΠΟΙΟΣ θα είναι αυτός που θα έχει πρόσβαση στα προσωπικά μου στοιχεία; Που θα ξέρει αν έκανα ή δεν έκανα εμβόλιο;
Περίμενε να βγει εφαρμογή από το gov με QR code, θα δώσουν κι ένα κονδύλι σε κάποια Singular Logic και έτοιμη η φάση
Εγω λεω οταν παμε να γραψουμε τα παιδια μας στο σχολειο να επικαλουμαστε “προσωπικα δεδομαενα” ωστε να μην τα εμβολιαζουμε, μια χαρα.
Δεν διαφωνω 100% μαζι σας αλλα οι αστειες παρομοιωσεις και υπερβολες για να χτυπησετε στο συναισθημα (κλαψ λυγμ φασισμος) μονο δικιο δεν σας δινουν, να το ξερετε.
Πάντως τον φασισμό εσύ τον ανέφερες… Όχι ότι δεν θα ταίριαζε, αλλά μην μου παραπονιέσαι κιόλας
Έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και δε μας το είπε κανείς?
Διαχωρισμός σε κλειστούς χώρους υπήρχε και πριν τον κορονοϊο, και αφορούσε σε καπνιστές και μη-καπνιστές. Θεωρείς ότι και εκεί κακώς εφαρμόστηκε και έπρεπε απλά να επιμείνουμε στην πρόληψη/ενημέρωση;
Εδώ το ζήτημα είναι ότι ο διαχωρισμός ως μέτρο είναι τελείως λάθος ως προς το πρόβλημα που υποτίθεται ότι πάει να απαντήσει και αυτό δεν είναι “να νιώσουν ασφαλείς οι εμβολιασμένοι” αλλά να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί για να χτιστεί το τείχος ανοσίας κτλ.
Φυσικά κακώς εφαρμόστηκε. Αν κάποιοι είναι φλούφληδες και δεν αντέχουν τον καπνό τι να κάνουμε τώρα. Τόσα χρόνια όλα κυλούσαν μια χαρά, και ξαφνικά κάποιοι έγιναν σαν τον Κατακουζηνό.
Και βασικά ένα αρκετά πιο δίκαιο μέτρο θα ήταν διαχωρισμός σε κλειστούς χώρους για καπνιστές και αντικαπνιστές. Δηλαδή ξεχωριστοί χώροι και ξεχωριστά μαγαζιά με ειδική σήμανση απ’ έξω. Και όχι φασιστική οριζόντια απαγόρευση.
Αφορά καπνίζοντες και μη καπνίζοντες. Μπορώ να καπνίζω γενικά αλλά σήμερα να κάτσω με τους μη καπνίζοντες γιατί δε θα καπνίσω, με το εμβόλιο μπορεί να γίνει αυτό?
Μπορείς να κάτσεις σπίτι σου να φας ή ενός φίλου… πρέπει οπωσδήποτε να πας σε ταβέρνα?
Ή μπορείς εύκολα να κάνεις το μπάνιο σου στη Λούτσα και τον Σχινιά… πρέπει να κουβαληθεις στο εκάστοτε νησί και να μπεις στο καραβάκι μαζί με όλο τον συρφετό? Ορίστε βρε … για σας δουλεύουν όλοι, για να μην ταλαιπωρείται ο (ανεμβολιαστος) κοσμακης.
Τρίζουν τα κόκαλα του καημένου του Πικάσο. Μετά οι απίστευτοι πήγαν και έπιασαν τον πίνακα με γυμνά χέρια τι να πεις ;
ρε σεις, εντωμεταξύ και πριν πέσει ο πίνακας, πάλι με γυμνα χερια τον έπιαναν