Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Όχι δεν μπορεί να γίνει προφανώς, δε μιλάμε για μια ακριβώς ίδια κατάσταση. Ωστόσο για κάποιον που νιώθει ότι δε μπορεί να είναι κάπου χωρίς να καπνίσει, ο διαχωρισμός υφίσταται.

dpg7000 φύγε απ το φόρουμ

Διαχωρισμός υφίσταται και στα αποδυτήρια των γυμναστηρίων πχ. Το θέμα είναι πως ο διαχωρισμός λόγω τσιγάρου δεν είναι συνεχής, αποφασίζει ο άνθρωπος που θα κάτσει.

Μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους, αυτές οι πρακτικές είναι κυριολεκτικά γτπ και αξίζουν φτύσιμο.

Προφανως αυτο ειναι το θεμα και για εμενα. Αλλα το παραδειγμα σου στα μάτια μου ειναι άκυρο. Ο nnnkkk εγραψε αντιστοιχα ωραιο παραδειγμα για τα αποδυτηρια.

Φυσικα και υπαρχουν διαχωρισμοι, αυτο ελειπε. Αλλα οπως εγραψα καποια στιγμη νωριτερα:

• Μπορείς να πας όπου θέλεις αρκεί να μην καπνίσεις σε κλειστό χώρο.
  • Δεν μπορείς να πας σε κλειστό χώρο, αν δεν είσαι εμβολιασμένος.

Εγώ βλέπω κάτι λάθος εδώ. Εσύ όχι; Δεν πειράζει, different point of view, δεν θα μαλώσουμε.

Ρε Κρις, τι λες; Ανά πάσα στιγμή βγαίνει έξω όποιος θέλει και καπνίζει. Ξεχαρμανιάζει κι επιστρέφει στην παρέα του. Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα το κάνουν, στη δουλειά, στη διασκέδαση, ακόμη και στο ίδιο τους το σπίτι. Τι λέμε δλδ;

Πρώην καπνιστής, “καθαρός” εδώ και 12 χρόνια, φανατικός αντικαπνιστής (πια).

@morgoth τι σχέση έχουν τα “προσωπικά δεδομένα” με το “γράφω τα παιδιά”; Είναι τπτ ιατρικό απόρρητο το που μένω ή πότε γεννήθηκε το παιδί; Αν είναι να πούμε κάτι, ας μην το χρησιμοποιούμε παπάτζες. Για κάτι “φασισμούς” που ανέφερες, απλώς γελάω.

Anyway, πολλά είπαμε. Δεν θα συμφωνήσουμε όλοι με όλους άλλωστε. Η λύση είναι μία: οι εμβολιασμένοι με τους εμβολιασμένους και οι άλλοι με τους άλλους. Διαιτητές οι καταστηματάρχες, εύκολο.

2 Likes

Είμαι στο αεροδρόμιο για Ελλάδα, ήδη έχω ξενερώσει την ζωή μου με το πόσο για το μπουτσο είναι στην Ελλάδα η οργάνωση και δεν έχω φύγει καν ακομα, οπότε θα σου απαντήσω γύρω στις 3000 παράδειγματα από την ΠΑΤΡΙΔΑ που ακυρώνουν αυτό που λες. Με πρώτο και καλύτερο το ότι δεν μπορεί να πάει το παιδί σου σχολείο αν δεν έχει κάνει τα βασικά εμβόλια. Γιατί είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Όπως το κοβηντακι. Ώρες ώρες λέτε λέτε έσεις οι φιλελεύθεροι χωρίς να σκέφτεστε.

1 Like

Μόνο εγώ πίστευα τελικά ότι τα πάμε σχετικά καλά αναφορικά με τον κόβιντ, σας παρακαλώ, μη με ξυπνάτε. :stuck_out_tongue:

3 Likes

Ναι, τελεια παμε :stuck_out_tongue:

1 Like

Αχ, σ’ ευχαριστώ που το επιβεβαίωσες και άσε τους κακοήθεις να λένε.

Φυγε για Σουηδια καλου-κακου :grin:

1 Like
3 Likes

Φιλελευθερος εισαι και φαινεσαι. Εχω βαρεθει να διαβαζω τις πιπες για τα εμβολια στα σχολια ως απαντηση σε καθε κοβιντ εμβολιο-κουβεντα. Να πειτε και για τη Μαρφιν, κολλαει παντου.

Τα λεμε οταν φτασεις πια, καλως να ερθεις και καλο ταξιδι.

Οκ κι εγώ έχω βαρεθεί σε κουβέντα περί δημόσιας υγείας, που περι τέτοιας πρόκειται, να μιλάτε για απαρτχαηντ, καταπίεση, προσωπικά δεδομένα, δικαιώματα κι ελευθερίες κτλ αλλά τι να γίνει, είναι μια έκταση της πανδημίας όπως μια έκταση της πανδημίας είναι και η δημόσια υγεία.

Θενκς! Καλώς να σας βρω, έχω δυομιση χρόνια να δω γονείς, αδερφή κι ανίψια. Άντε και τον @pantelis79

6 Likes

Άντε και στα δικά σου, να αποκτήσουν ξαδερφάκια τα ανίψια σου :nerd_face:

Σε άλλα νέα…

3 Likes

Ελπιζω να πηρες και τα πραγματα :stuck_out_tongue:

Αν ο ιός που έχει σκοτώσει σχεδόν 4 εκατομμύρια κόσμο δεν εγείρει ζητήματα ανισοτήτων, όταν με αφορμή μία πανδημία - που η διαχείρισή της θα ήταν πολύ διαφορετική υπό άλλο οικονομικό σύστημα - δεν προβληματιζόμαστε για τις ολοένα και περισσότερες ελευθερίες που χάνονται, δικαιώματα που καταπατώνται, για δεδομένα που παραβιάζονται, τότε τι να πω…

Ας πούμε ηλίθιους τους άλλους, γιατί μπορεί να μην κάνουμε τίποτα, αλλά ας έχουμε τουλάχιστον την ηθική ανωτερότητα…

2 Likes

4 εκατομμυρια με καραντινες και τον κοσμο κλεισμενο στα σπιτια του.

Επισης, δυστυχως η’ ευτυχως, η πραγματικοτητα ειναι οτι αναμεσα μας υπαρχουν και ηλιθιοι. Μερικοι κυβερνανε κιολας.

4 Likes

Κοιτάξτε, ακόμη και τις ελευθερίες που έχουμε τις έχουμε για ένα στόχο: να έχει και ο λιγότερο τυχερός πολίτης ίσο δικαίωμα στην ευτυχία. Αν κάποια ελευθερία δεν ικανοποιεί αυτό τον στόχο και χρειάζεται ο περιορισμός της για να επιτευχθεί ο στόχος, τότε εγώ δέχομαι να συζητήσω την προσωρινή της μείωση.

Στην περίπτωση των φαρμάκων είναι δικαίωμα των πολιτών να αποφασίζουν ποιες ουσίες δε θα μπουν στο σώμα τους. Το θεσπίσαμε γιατί τα καθεστώτα/πολυεθνικές έκαναν πειράματα στους ανεπιθύμητους πολίτες (πχ Αουσβιτς ή Τεφλον) και τους είχαν ως άψυχα εργαλεία για να πετύχουν τον όποιο στόχο τους.

Στην περίπτωση των εμβολιασμών για Covid, παράδειγμα λιγότερο τυχερών πολίτών είναι οι εγκυμονούσες και όσοι βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή. Ενώ χρειάζονται επιπλέον προστασία από τον ιό, δε μπορούν να εμβολιαστούν. Ο μόνος τρόπος που έχουμε ως κοινωνία σκεφτεί για να βοηθήσουμε και αυτούς να έχουν ίδιο δικαίωμα στην ευτυχία, είναι το να πετύχουμε ανοσια αγέλης. Και η ανοσία αγέλης είναι αδύνατον να επιτευχθεί αυτή τη στιγμή δίχως περιορισμούς σε ελευθερίες. Ακόμη δεν έχει περιοριστεί η ελευθερία του να επιλέγουμε τι δε βάζουμε στο σώμα μας, παρά το ότι πλέον δε μιλάμε για πειραματισμό στις περισσότερες ηλικίες. Ξεκινάμε για την ώρα να περιορίσουμε λιγότερο σημαντικές ελευθερίες (πχ είσοδος σε συναυλιακό χώρο).

Όλα όμως θα λυθούν μόλις υπάρξει η ανοσία αγέλης ή άλλη καλύτερη λύση που όμως θα ικανοποιεί τον στόχο: να έχουν και οι λιγότερο τυχεροί το ίδιο δικαίωμα στην ευτυχία. Όποιος μπορεί και δεν κάνει το εμβόλιο, de facto ανήκει στους τυχερούς όσο και αν γκρινιάζει για να μην κάνει το εμβόλιο.

Having said that, η Ελλάδα τα έχει κάνει σκατά με τους εμβολιασμούς γιατί υπάρχει κόσμος που θέλει να εμβολιαστεί και δε τα έχει καταφέρει

Edit: ως λιγότερο τυχερό δεν εννοώ αυτόν που τζόγαρε κι έχασε, αλλά αυτόν που έχει χαρακτηριστικά που δεν επέλεξε και του δίνουν μειονέκτημα στην κοινωνία.

3 Likes

Συνήθως συμφωνώ με τα λεγόμενά σου, εδώ όμως διαφωνώ. Δεν πρόκειται περί τύχης και ατυχίας, διότι μιλάμε για συστήματα καταπιεστικά κι όχι τον Τροχό της Τύχης. Δεν γεννιέται κανείς άτυχος, η κοινωνική διάταξη τον κάνει

Ή καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, πλήρης μέριμνα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φροντίδα για την μετακίνηση των πληθυσμών, επιδόματα για να μπορεί ο κόσμος να μείνει σπίτι του, γρήγορη και αποτελεσματική ενημέρωση για τα εμβόλια, παύση νομοπαρασκευαστικών διαδικασιών που φέρνουν τον κόσμο σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις που τους ζητάνε να μείνουν σπίτι, παύση πληρωμών για εργαζόμενους και επιχειρήσεις όσο κρατάει το λοκντάουν, άνοιγμα των πατεντών ώστε όλα τα κράτη να μπορούν να παρασκευάσουν το εμβόλιο και να μην τζογάρουν οι φαρμακευτικές στις πλάτες μας, και πολλά άλλα…

Δεν ξέρω, αλλά σαν να πολυσυνηθίσαμε την ιδέα της ατομικής ευθύνης μου φαίνεται

4 Likes

Γεννιέσαι με μια θέση στην κοινωνία που δε την επιλέγεις, επομένως υπάρχει ο παράγοντας της τύχης. Με αυτή τη έννοια το λέω. Αν γεννηθείς με μπαμπά τον Ζούκεμπεργκ δε σου είναι απαραίτητη η σωστή ενημέρωση για τον covid.

1 Like

Πως γίνεται να μην καταλαβαίνετε πως αυτά είναι συμβάσεις που έχουμε κάνει σαν κοινωνία και όλοι έχουν κάνει το κομμάτι που τους αναλογεί? Εγώ σαν πολίτης θέλω να πάρω εκπαίδευση (δωρεάν) απ’το κράτος. Το κράτος μου λέει αν θέλει να την πάρεις αυτή την εκπαίδευση πρέπει να πληρούνται κάποιες προυποθέσεις. Ενδιάμεσα υπάρχει μια διαδικασία όπου έχουν δουλέψει όλα (σχεδόν) αρμονικά, δηλαδή τα εμβόλια είναι ασφαλή, τα εμβόλια τα προσφέρει το κράτος σε όλους, το κράτος αποζημιώνει(?) αν πιθανώς συμβεί κάτι λόγω των εμβολίων και το κράτος έχει μεριμνήσει ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Στην προκειμένη κατάσταση, όλα αυτά δεν έχουν γίνει. Δεν παίρνουν την ευθύνη να πουν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός (σε οποιαδήποτε κατάσταση, σχολεία, ΔΥ, πυροσβέστες ξέρω γω τι άλλο) γιατί πολύ απλά δεν είναι ακόμα σίγουρο το πως θα εξελιχθεί αυτό το πράγμα. Το ότι το εμβόλιο είναι καλύτερη επιλογή από το να νοσήσεις από covid , δεν μπορεί να είναι λόγος να μετακυλίεται η ευθύνη στους πολίτες.

Κάνεις λάθος που τα βάζεις όλα σε ένα καλούπι, αυτές είναι παράλληλες έννοιες. Εγώ μπορεί να βάζω πιο ψηλά τα προσωπικά μου δεδομένα απ’τη δημόσια υγεία, για ποιο λόγο να είναι σημαντικότερο το ένα από το άλλο? Επιπλέον σε αυτό, η ίδια η πολιτεία που ζούμε δε βάζει σαν προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τι συζητάμε ακριβώς? Δηλαδή ο καθένας μας σε ατομικό επίπεδο καθίσταται υπόλογος σε ένα σύστημα που δεν είναι συνεπές? Δε ζούμε σα ζώα, έχουμε κανόνες και για να λειτουργούμε σε αυτούς τους κανόνες πρέπει όλα τα μέρη να κάνουν αυτό που τους αναλογεί.

΄4εκ/8δις = 0.05% ,στο σύνολο του πληθυσμού, επειδή όταν λες νούμερα βγαίνει ο συναισθηματισμός. Στην Ελλάδα πχ τώρα που μιλάμε αυτό το ποσοστό είναι 12k/10m=0.12%, διπλάσιο του παγκόσμιου. Παρόλαυτα και διακοπές θα πάμε, και τη δουλειά μας θα κάνουμε και στην κανονικότητα θέλουμε να επιστρέψουμε. Ο κόσμος κλεισμένος στα σπίτια του είναι policy, άρα όταν μιλάς για policy πας στην πολιτική. Όταν πας στην πολιτική πρέπει να δεις άλλα μεγέθη, όχι αν πέθανε ένας κοντινός μας άνθρωπος, κι αυτό γιατί έτσι αποφασίζεται σε κυβερνητικό επίπεδο η διαχείριση της πανδημίας. Η πολιτική του κράτους, της ΕΕ κλπ δεν ήταν για να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Ας έβρισκε καλύτερα policies, απ’το να κλείσει τον κόσμο μέσα (που δεν ήταν όλος ο κόσμος μέσα, άσχετο ότι αποφασίστηκε καραντίνα, ούτε εμείς την κρατήσαμε τυπολατρικά, ούτε άλλες χώρες). Η πανδημία είναι κάτι φυσιολογικό. Το να πεθαίνει κόσμος είναι κάτι φυσιολογικό. Αυτό που λέω δεν είναι απ’την “απάνθρωπη” μεριά, αλλά ότι όταν παραθέτεις νούμερα, πρέπει να τα βλέπεις απ’το αντίστοιχο context. Το οποίο context εν προκειμένω (τα απόλυτα νούμερα θανάτων απ’τον κορονοιό) έχει να κάνει με την οργάνωση των ανθρώπων. Αν όλες οι κυβερνήσεις (ή έστω η δικιά μας) βάζανε σαν απόλυτο στόχο ΜΟΝΟ τη δημόσια υγεία, τότε ναι θα φταίγαμε εμείς γιατί δεν κάναμε το κομμάτι μας. Όταν δεν το κάνανε, ποσώς με απασχολεί προσωπικά εμένα περισσότερο απ’ότι με απασχολούσε νωρίτερα το τι γίνεται στον κόσμο, λόγω αντίστοιχα παρόμοιων πολιτικών. Δε νομίζω να είπε κανείς ότι δεν είναι πρόβλημα η πανδημία, εγώ προσωπικά “τα έχω” με αυτούς που επιρρίπτουν ευθύνες σε αυτούς που δεν πρέπει.

Παράδειγμα λιγότερο τυχερών πολιτών είναι ο μισός πληθυσμός της Γης που πρώτον ντάξει κλάιν είναι μακρυά, αλλά περαιτέρω στη συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργούνται και μεταλλάξεις που μπορούν να μας επηρεάσουν. Βέβαια αυτό που καταλαβαίνω εγώ ότι θα γίνει, είναι να πιάσουμε εμείς την ανοσία της αγέλης, ώστε ό,τι έρθει μετά να είναι διαχειρίσιμο και για εκείνους έχει ο θεός, κάποια στιγμή θα πάει κι ο ΟΗΕ εκεί.

4 Likes

https://www.facebook.com/2158727237789450/photos/a.2158732151122292/2930139777314855/

2 Likes