Ένα τελευταίο σχόλιο θα κάνω, περισσότερο σκόρπιες σκέψεις είναι που έχουν γίνει ένα τσουβάλι όλες μαζί και δεν μπορώ να ηρεμήσω…
Δυστυχώς ή ευτυχώς η απόσταση με έχει “γλυτώσει” από την απώλεια ενός ανθρώπου που θα τον ζούσα από κοντά και τώρα θα μου έλειπε ΚΑΙ η παρουσία του.
Δυστυχώς ή ευτυχώς ένα μέρος του μυαλού μου αρνείται πεισματικά να κάνει τη σύνδεση αυτού του κακού νέου με την πραγματικότητα και νομίζει ότι όλα είναι καλά και πως ανά πάσα στιγμή θα επικοινωνήσουμε όπως κάναμε τόσα χρόνια.
Δυστυχώς ή ευτυχώς τα έφεραν έτσι οι συγκυρίες που έμαθα το κακό μια μέρα πριν φύγω για διακοπές με γυναίκα και πιτσιρίκο.
Με έχω πιάσει αμέτρητες φορές να τον ξεχνάω επειδή ένα άλλο κομμάτι του μυαλού μου δεν μπορεί να διαχειριστεί την χαρά που μου δίνει ο πιτσιρίκος… και νιώθω τύψεις που τον ξεχνάω.
Δεν τα έχω πει ούτε στη γυναίκα μου όλα αυτά γιατί δεν θέλω να την ψυχοπλακώσω. Στεναχωρήθηκε και εκείνη τόσο πολύ και το μόνο που ήξερε από εκείνον ήταν οι ειδοποιήσεις που είχα στο κινητό μετά από τα μήνυματά του.
Και άντε να πεις αν κάποιος φύγει στην ώρα του κάπως την έχεις πιο “τακτοποιημένη” την στεναχώρια σου και βρίσκεις ευκολότερα δύναμη να προχωρήσεις… ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ προχωράς μετά από κάτι τέτοιο; Όταν ακόμα και τον τρόπο που έγινε σου είναι αδύνατο να τον πιστέψεις… αν είμαι εγώ έτσι σοκαρισμένος, πως είναι τώρα οι δικοί του; Πως το χωνεύεις αυτό; Όταν με ενημέρωσε η γυναίκα του ένιωσα τόσο λίγος σε όλα τα επίπεδα απέναντί της, χωρίς καν να είμαι μπροστά της, απλά ήμουν στην άλλη άκρη της συνομιλίας στο viber.
Δεν σας κουράζω άλλο… θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα. Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση όλους. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέφτω από τα σύννεφα, το forum αυτό είναι γεμάτο με εξαιρετικούς χαρακτήρες… αλλά και πάλι είδα κάτι πολυ καλύτερο από αυτό που περίμενα
Έχασα τον πατέρα μου 5 μήνες μετά τη γέννηση του γιου μου. Για ένα σεβαστό διάστημα, οι εναλλαγές σκέψεων και διάθεσης ήταν ειλικρινά εξουθενωτικές και με έφεραν πολύ κοντά στα όρια μου.
Θα δεις όμως ότι με τον καιρό θα σκέφτεσαι ολο και περισσότερο τα καλά απο τη φιλική σας σχέση και λιγότερο το ποσο γαμημενα άδικο είναι αυτό που συνέβηκε σε αυτόν τον άνθρωπο και τους οικείους του. Στο λέω αυτό, γιατί εμένα, η θύμηση του πατέρα μου απο αντίθετος πόλος στη σκέψη μου έγινε συνοδοιπόρος στο παιχνίδι με το γιο μου.
Όσο για τις ενοχές… σε καμία περίπτωση!
Αν δεχθούμε ότι αυτό που αφήνουμε πίσω μας είναι μόνο το αν και πως μας σκέφτονται οι άλλοι, εσυ, ένας contemporary pen pal στην ουσία, με τα γεμάτα έγνοια posts σου εδώ, είμαι σιγουρος ότι έχεις προσφέρει πολλά περισσότερα στον φίλο σου σε σχέση με την πλειοψηφία των γνωστών του, οι οποίοι μολις το έμαθαν πιθανότατα αναφώνησαν ένα «έλα ρε γαμωτο, κρίμα ο άνθρωπος» και δατς ιτ.
Όπως λέει και ο φίλτατος Αγγελάκας, ο χρόνος είναι (όντως) ο χειρότερος γιατρός. Αλλά είναι και ο μοναδικός, θα συμπλήρωνα εγώ…
Σε αυτή τη λεπτομέρεια είναι η απάντηση. Ο εμβολιασμός προσφέρει είτε ανοσία, είτε πολύ πιο ασφαλή και ελαφρά νόσηση. Αυτό έχω καταλάβει από όλα τα δεδομένα και τα κατά καιρούς άρθρα που έχω διαβάσει, δεν έχω συγκεκριμένη πηγή να παραθέσω.
Σύμφωνοι. Απλά εγώ θυμάμαι πέρσι Μπογδάνο, Κεραμέως και 1-2 άλλους βουλευτές / υπουργούς της ΝΔ που κόλλησαν κορωνοιό και το πέρασαν ελαφρά όταν δεν υπήρχε τότε το εμβόλιο.
Γενικά, οι περισσότεροι την περνάνε ήπια προς μέτρια. Απλά επειδή είμαστε σε συνθήκες πανδημίας και κολλάει όλος ο κόσμος, πεθαίνουν αρκετοί.
Δεν είναι κυριολεκτική ανοσία, μπορεί να κολλήσεις, αλλά το πιο πιθανό είναι να το περάσεις ήπια, ενώ σε άλλη περίπτωση, δεν ξέρεις την έκβαση.
Έριξε ένα πετσόκομμα ο Βαρουφακης στην Κεραμεως ξανά μες στη Βουλή, άλλο πράγμα. Έδωσε 3-4 καλές προσβολές μες στα μούτρα της, αλλά το highlight ήταν που κάποια στιγμή της λέει “Την ελάχιστη βάση εισαγωγής να τη βάλετε εκεί που ξέρετε”, παύση 2 δευτερόλεπτα, “στα ιδιωτικά κολλέγια”
Πετσόκομμα κανονικό! Θίχτηκαν βέβαια στο κυβερνών κόμμα από τις ατάκες του Βαρουφάκη. Μία από τις ατάκες του ήταν ότι “είναι κρίμα που έχουμε την κυρία Κεραμέως Υπουργό Παιδείας”.
Θίχτηκαν λοιπόν και βγήκε μετά μια βουλευτίνα της ΝΔ και είπε ότι “κρίμα είναι που είχαμε το Βαρουφάκη Υπουργό Οικονομικών και μας χρέωσε 100 δις στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Σύριζα”.
Φυσικά βγήκε μετά ο Κλέωνας και ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή για όλα Μνημόνια τώρα αλλιώς να σωπάσει για πάντα.
Τελικά ψηφίστηκε το τραγικό (αντι)εκπαιδευτικό νομοσχέδιο χτες στη Βουλή μόνο από ψήφους των βουλευτών της ΝΔ. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα το καταψήφισαν (ακόμα και τα γιουσουφάκια τους στο ΚΙΝΑΛ).
Ντάξει ο Βαρουφάκης έδωσε πόνο χτες. Δείτε όποιος θέλει αυτό το βίντεο. Σε 5 λεπτά πετσοκόβει το νομοσχέδιο και δίνει τη δική του πρόταση για το πώς θα πρέπει να γίνεται μια σωστή αξιολόγηση. Και όχι αυτό το έκτρωμα της Κεραμέως.
Ξεκινάει με μια προσβόλα στο Μητσοτάκη (sorry Κούλη αλλά είπες μεγάλη παπάτζα, τα ήθελε ο οργανισμός σου) και μετά διαλύει την Κεραμέως.
Στην τελική ρε μάγκες ποιον θα ακούσουμε όσον αφορά τα θέματα της Παιδείας; Κάτι κολλεγιόπαιδα δικηγόρους που σπούδασαν με τα λεφτά του μπαμπά στο εξωτερικό επειδή απέτυχαν στις Πανελλήνιες ή κάποιον που είναι για δεκαετίες δάσκαλος / καθηγητής σε κορυφαία ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια με δημοσιεύσεις σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά κτλ;
Όταν το finance 2.0 θα έρθει σε όλους απ’την FED κομμένο και ραμμένο θα λένε εδώ πάμε μπροστά στο νέο μέλλον, τώρα αυτά είναι ιστορίες για αγρίους από abstract ακαδημαικούς και δημιουργικές ασάφειες, know your customer και πολύ μας είναι
Εγώ απλά θα πω ότι η Κεραμέως είναι η χειρότερη υπουργός Παιδείας στην ιστορία του ελληνικού κράτους και λαμβάνοντας υπόψιν ποιοι έχουν περάσει από την συγκεκριμένη θέση καταλαβαινει κανείς ότι μιλάμε για κολοσσιαίο επιτευγμα
…άτομα με με κοινωνικά και νομικά μη αποδεκτές συμπεριφορές εκμεταλλεύονται την πληθώρα των διαγνωστικών κατηγοριών […] ώστε να μειωθούν οι κοινωνικές ή/και νομικές συνέπειες των πράξεών τους. […] υπονοείται ευθέως πως δεν φταίει η ίδια η συμπεριφορά του θύτη αλλά η ασθένεια που τον οδήγησε σ’αυτή τη συμπεριφορά. Υποβαθμίζεται με αυτόν τον τρόπο η προσωπική ευθύνη και η κοινωνική συνθήκη μέσα στην οποία διαπράχθηκε η πράξη.