Εδώ το Μάιο που μας πέρασε παραλίγο να καεί η μισή Κορινθία επειδή ήμασταν “άτυχοι”
Να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους… Ο Μαμουλάκης έκανε μεγάλο δώρο στη ΝΔ με την απύθμενη βλακεία που ξεστόμισε…
Οι συριζαίοι βλάκες ήταν και είναι μια ζωή, δεν περίμενα κάτι από αυτούς. Αλλά εδώ μιλάμε για διαχρονικά εγκλήματα από τις κυβερνήσεις (προηγούμενες και τωρινή), που έχουν το πυροσβεστικό σώμα με ελλείψεις, όπως έχει ήδη περιγραφεί από άλλους προηγούμενα εδώ.
Αυτήν την ώρα το καλύτερο που θα κάνουν είναι να βγάλουν τον σκασμό και τα καθίκια της ΝΔ και οι βλάκες του Συριζα.
Το Karma is a bitch ήταν τεράστια βλακεία που το είπε. Στα υπόλοιπα έχει δίκιο βέβαια, οι άλλοι έκαναν τυμβωρυχία με νεκρούς στο Μάτι.
Όποιος μπορεί να αναπνεύσει σήμερα οπουδήποτε στην Αθήνα, ας μας υποδείξει κι εμάς τον τρόπο.
Σε αυτήν την ιστοσελίδα απεικονίζεται σε πραγματικό χρόνο και η ποιότητα του αέρα, βάσει της συγκέντρωσης σε σωματίδια κ.λπ., αν κατανοώ σωστά.
Πόρτες και παράθυρα δεν μπορούμε να ανοίξουμε, για τον κλιματισμό αμφιβάλω επίσης, θα έχει και 40+… ωραία θα περάσουμε σήμερα.
«Το CDC έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση πάμε για ένα μεγάλο Δ κύμα ιδίως όποτε αρχίσουν οι άνθρωποι και επιστρέφουν από την χαλαρότητα του καλοκαιριού, αλλά όπως βλέπουμε και στα ελληνικά νησιά το κύμα είναι εδώ ακόμα και το καλοκαίρι… Φοβάμαι να πω τι μπορεί να γίνει το φθινόπωρο με ανοιχτά τα σχολεία, τις δουλειές και τα ΜΜΜ. Χωρίς εμβολιασμούς, αποστάσεις και μάσκες σοβαρά φορεμένες δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορεί να κρατηθούν ανοιχτά τα σχολεία και να πάνε καλά οι δουλειές. Αν κρατηθούν τα μέτρα τώρα και περιοριστεί ο κορωνοιός το καλοκαίρι, η δουλειά για το χειμώνα θα είναι ευκολότερη» είπε χαρακτηριστικά.
Έρχεται πανηγυρικό κλείσιμο το φθινόπωρο
Μόλις γύρισα από Βόρεια Εύβοια, δεν περιγράφεται η στεναχώρια μου. Δεν ξέρω καν γιατί τα γράφω εδώ, απλά έχω απελπιστεί. Θέλω να αλλάξω πλανήτη και ας μην υπάρχει οξυγόνο εκεί που θα πάω, λες και εδώ θα έχουμε σε λίγα χρόνια.
Πήγες εθελοντικά για βοήθεια, μένεις εκεί, ή έτυχε να βρίσκεσαι; Μπορείς να μας μεταφέρεις εικόνες;
Edit
Έχουμε σπίτι εκεί (το οποίο ως εκ θαύματος στέκεται ακόμα σε κρανίου τόπο πλέον). Ήμουν διακοπές με φίλους. Λέγαμε χθες απογευματάκι να παμε για μπανιο. Λίγο μετά τις 5 ακούμε πυροσβεστικά (είμαι πάνω στον κεντρικό δρόμο), δεν δίνουμε σημασία γιατί ξέραμε πως είχε πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια και επειδή δημοσιογραφικά δεν υπήρχε ακόμα κάλυψη για την Β.Εύβοια, ήταν πολύ νωρίς. Αμέσως μετά βλέπουμε πολύ καπνό όμως, μας έμοιαζε κοντά και μας ζώνουν τα φίδια (μέσα σε λίγα λεπτά έπεφτε στάχτη στο μπαλκόνι). Μαζευόμαστε κακήν κακώς, κατεβαίνουμε σε κοντινή παραλία και μετά από λίγο έρχεται ένα τζιπάκι της πυροσβεστικής και μας λέει να εκκενώσουμε προς Ροβιές. Πάμε, με τα πολλά αποφασίζουμε να κινήσουμε για Αιδηψό και σήμερα επιστρέψαμε.
Τώρα το πως βλέπω την κατάσταση. Πρώτον, βλέπω γερή αναζωπύρωση κοντά στο σπίτι μου τώρα και έχω φρικάρει. Δεύτερον, όσο κλισέ και αν ακούγεται, μιλάμε πραγματικά για ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Αφού έφτασε η φωτιά κοντά στον Όσιο Δαυίδ, τέλειωσε η υπόθεση, θεωρώ αρκετά πιθανό να καεί το μεγαλύτερο κομμάτι της περιοχής. Μιλάμε για πάρα πολλά στρέμματα αγνού δάσους, απίστευτης φυσικής ομορφιάς, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις την φωτιά εκεί σε κάθε περίπτωση, γιατί υπάρχουν πολλά στρέμματα απάτητου δάσους με λίγα σχετικά μικρά χωριά διασκορπισμένα (άρα όχι οδικό δίκτυο, μικρά μονοπάτια και δυσκολία για τα οχήματα της πυροσβεστικής), αλλά ειδικά όταν έχεις τον μαλάκα στην κυβέρνηση που έχει αφήσει γυμνό το πυροσβεστικό σώμα και όταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν διασπαστεί σε 100 μέτωπα σε όλη τη χώρα, καταλαβαίνει κανείς πως το έργο τους είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο. Τρίτον, είναι θαύμα που δεν έχουν καεί οικισμοί/χωριά, αλλά δεν ξέρω για πόσο θα κρατήσει αυτό. Ήδη βλέπω οι φλόγες είναι στα πέριξ των Ροβιών και από ανθρώπους μας εκεί επικρατεί απόλυτο χάος και πανικός. Τέταρτον, η φωτιά κινείται ΠΟΛΥ γρήγορα, έφτασε χθες από Δάφνη στην Σηπιάδα σε 15/20 λεπτά και είναι απόσταση κοντά 15 χλμ, για αυτό και έχει εξαπλωθεί τόσο.
Με λίγα λόγια όποιος πρόλαβε να δει αυτόν τον παράδεισο, πρόλαβε. Οι υπόλοιποι σε 20-30 χρονάκια ίσως. Εύχομαι κανείς να μην βιώσει κάτι αντίστοιχο, προσωπικά είναι ίσως ότι πιο εφιαλτικό έχω ζήσει. Όταν θα βάλουμε μυαλό, θα είναι υπερβολικά αργά.
Στη βόρεια Εύβοια έχει πολύ πράσινο και παρά τις πυρκαγιές προηγούμενων ετών ακόμα είχαν μείνει τα περισσότερα. Τώρα δεν ξέρω τι θα απομείνει. Τουλάχιστον να ακούσουν τους ειδικούς που λένε να μη φυτεύουν πεύκα στις αναδασώσεις, δεν ήταν ποτέ το πεύκο το κύριο δέντρο στα ελληνικά δάση.
Είναι απίστευτο αυτό που περιγράφεις. Ελπίζω να μην χαθούν παραπάνω περιουσίες και δάση (για ποιο κλισέ μου λες, εδώ πέρα έχουμε γίνει σαχάρα με τόσες φλόγες), ζώα και εννοείται ανθρώπινες ζωές. Διαβάζω ότι πάνε φέρρυ μποτ να πάρουν τον εγκλωβισμένο κόσμο από τις παραλίες, τώρα, ύστερα από ώρες που γίνονται εκκλήσεις βοήθειας στα σόσιαλ μίντια. Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει ξεκάθαρη πολιτική: να μην έχουμε νεκρούς, κι ας καεί όλη η Ελλάδα. Βασίζουν όλη την πυροπροστασία τους σε επικοινωνιακά παιχνίδια με την αξ. αντιπολίτευση, κι όσο συγκρίνονται με Μάτι βγαίνουν κερδισμένοι.
Λυπάμαι πολύ για ό,τι περιγράφεις. Χαίρομαι που είσαι ασφαλής. Από εδώ και στο εξής, πρέπει να κυνηγάμε ανεμογεννήτριες, επενδύσεις και μπουλντόζες με δυναμίτη.
Βλέπω μόλις τώρα και εγώ εκκλήσεις από Λίμνη για καράβια. Αφού κόπηκε ο δρόμος από Ροβιές και δεδομένου πως έχει κοπεί ο δρόμος προς το βουνό (δηλαδή οι δύο έξοδοι, γεωγραφικά, του χωριού) είναι εντελώς αποκλεισμένοι από παντού. Η μόνη τους εναλλακτική είναι η μονή Γαλατάκη νοτίως του χωριού που υποθέτω θα μπορούσε να αποτελέσει προσωρινό καταφύγιο, αφήστε που εκεί κάηκαν όλα πέρσυ άρα δεν υπάρχει φόβος πυρκαγιάς. Τώρα εκκενώνουν και Ροβιές, πραγματικά το κόβω η μόνη λύση για τους ανθρώπους είναι να κατέβουν στα βόρεια παράλια (Αιδηψός, Ωρεοί, Αγιόκαμπος, Πευκί) και να περιμένουν εκεί. Απέραντη θλίψη, δεν υπάρχει ούτε μισός λόγος αισιοδοξίας.
Τίποτα δεν έχουν κάνει… όλα θέμα τύχης είναι. Η Βαρυμπόμπη κάηκε/καίγεται με άπνοια… έτσι και είχαμε ισχυρούς ανέμους πιστεύεις ότι η “πυροπροστασία” τους θα είχε γλυτώσει ανθρώπινες ζωές; Έτσι κ αλλιώς όσοι φταίγανε αντικειμενικά στο Μάτι αντί να εξαφανιστούν πήραν προαγωγή. Άρα το μόνο που είχε σημασία ήταν να κάνουν προεκλογικό αγώνα με νεκρούς
Ναι… Αυτό εννοώ όταν λέω ότι όλη τους η πυροπροστασία είναι το επικοινωνιακό…
Και δεν είναι μόνο ο Κολοκούρης
Τους νοιάζει να μην υπάρχουν νεκροί μόνο και μόνο για να μη συγκριθούνε με το Μάτι, επειδή ουσιαστικά το είχαν εργαλειοποιήσει για να εκλεγούνε. Έτσι κι αλλιώς, αρθιμοί είναι οι άνθρωποι γι’ αυτούς, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε πολίτες, είτε οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα, αν δεν είχε 2 μποφόρ χτες αλλά είχε κάνα 7άρι-8άρι, θα μας κλαίγανε οι ρέγγες. Ό,τι γίνεται, από τύχη γίνεται σε αυτή τη χώρα.
Καιγεται και η αρχαία Ολυμπία.
Απέραντη Θλίψη…
Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 95 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 31 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/mainetai-metopo-stin-arhaia-olympia
Τι να πει κανείς, τα είπατε και πιο πάνω. Δεν έχει και ΜΑΤ στην Ηλεία να στείλουν.
6 μποφόρ είπε χθες ο Χαρδαλιάς
Συγγνώμη δεν είναι για γέλια αλλά για κλάμματα…