Στο εντιτ 3 να φανταστω γινομαι Κούλης ?? :lol::lol:
Γι’αυτο μαλλον δε λεει το ‘‘επαναστατικο κομμα’’ να ξεκουνησει λιγο απο τις αναπαυτικες καρεκλες του κοινοβουλιου και να ισχυροποιησει ουσιαστικα τον λογο του και τη σταση του εκει μεσα…
Στο εντιτ 3 να φανταστω γινομαι Κούλης ?? :lol::lol:
Γι’αυτο μαλλον δε λεει το ‘‘επαναστατικο κομμα’’ να ξεκουνησει λιγο απο τις αναπαυτικες καρεκλες του κοινοβουλιου και να ισχυροποιησει ουσιαστικα τον λογο του και τη σταση του εκει μεσα…
Όχι προφανώς, αφού με πρόλαβες :!:
Κάτι άλλο περί εμπάθειας παρακαλώ; Σπάσε τη σιωπή σου, δείξε πόσο ΜΗ ΕΜΠΑΘΗΣ είσαι.
Τοχάρα είσαι πολύ ωραίος ρε φίλε, επιρρίπτεις σε μένα ότι δεν προτείνω λύσεις και τί αντιπαραβάλλεις; Ένα “κάτι” πιο νεφελώδες κι από τα σκηνικά του Κάμελοτ στο “Excalibur”.
Ορίστε λοιπόν, ΠΕΙΣΕ ΜΕ. Όποιος νομίζει ότι έχει επιχειρήματα δηλαδή, ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ. Να μου πει τί στον πούτσο είναι αυτό το “κάτι”.
έντιτ
Έλα μωρέ μαλάκα Άλεξ αφού δεν έχεις ιδέα τί κάνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, τί το ανασύρεις συνέχεια αυτό το επιχείρημα;
Αυτό το κάτι είναι επανάσταση όσο αστείο και να φαίνεται η οργάνωση μέσω facebook μπορεί να μαζέψει πολλά άτομα και αν φτάσουμε στο σημείο πού είναι η Ισπανία και το ξεπεράσουμε θα έχουν ταρακουνηθεί πολλά άτομα ενώ με το να περιμένουμε ένα κόμμα πού μόνο υπόσχεται τόσα χρόνια να φέρει το φως το αληθινό τότε δεν καταφέρνουμε πραγματικά τίποτα. Βαρεθήκαμε
Toχαρα πρώτη φορά που λες κάτι συγκεκριμένο. Το σχόλιό μου δεν πήγαινε σε σένα. Προφανώς και ξέρω πόσο έχει μπει το αγγούρι στον λοκό (κι εγώ έχω δουλέψει όσο σπούδαζα), πόσο μάλλον τώρα που τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για τη λαϊκή οικογένεια.
Δεν υπάρχουν ιδέες για το κοινό όφελος. Υπάρχουν προτάσεις για την εργατική τάξη και τα σύμμαχα στρώματα. Όλα τα άλλα είναι για κάτι διαχειριστές του συστήματος και για τα αστικά κόμματα που προσπαθούν να βολέψουν τους καπιταλιστές με τον απλό εργάτη.
Απαντήστε κάνα ερωτηματολογιάκι στο fb να σκοτώσετε την ώρα σας.
Σοβαρά τώρα, τίποτα, μηδέν, μέσα στη γενικολογία το ποστ σου. Ξερνάς και ξαναξερνάς χολή για το ΚΚΕ αλλά τουλάχιστον το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες προτάσεις. Μην τολμήσεις να πεις “ποιές, εγώ δεν τις ξέρω”, πρόβλημά σου που τόσα χρόνια μένεις μόνο στην επιφάνεια των πραγμάτων.
“Επανάσταση” είπες; Λολ.
Τί επανάσταση; Από ποιούς; Ενάντια σε ποιούς; Με τί στόχο; Με τί μέσα; Με τί οργάνωση;
Καλά ας μην υποτιμάτε και τόσο τα facebook ως μέσο προώθησης κτλ κτλ και γενικώς μην υποτιμάτε τέτοιου είδους κινήσεις.Και εγώ μέσα σε αυτούς που δεν πρέπει να υποτιμά τέτοιες πρακτικές.
Η διεθνής πραγματικότητα άλλα δείχνει,εκτός αν δεν έχουμε επαφή με αυτή.
Τί δείχνει;
Μην πεις Ισπανία, θα φας κράξιμο ε.
Όχι δεν είχα στο μυαλό μου την Ισπανία.
Αλλά είναι γεγονός πως,αν και ξεφεύγω τώρα,οι Αμερικάνοι δεν μπόρεσαν να σώσουν την παρτίδα καθώς ήρθαν αντιμέτωποι,όχι με αυτά που ονειρεύονται ακόμα κάποιοι,αλλά με πολίτες που ήταν οπλισμένοι με…ίντερνετ και κινητό:roll: (ούτε καν οι μυστικές υπηρεσίες δεν το είχαν προβλέψει,αλλά άλλη ιστορία αυτό,ασχολούμαστε με ηλίθιες ιστορίες συνωμοσίας)
Τώρα άλλο πράγμα αυτό στην Ισπανία και αυτό που γράφω παραπάνω αλλά ας μην υποτιμάμε τα νέα μέσα,ούτε καν τέτοιες συγκεντρώσεις.
Κάτσε γιατί σε χάνω. Αναφέρεσαι στο χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους ή σε κάτι άλλο; :-s:-k
Eνταξει οτι θα φταναμε και εδω δεν το περιμενα…Εμενα προσωπικα δεν με νοιαζει αν θα συμμετεχουν ή οχι ανθρωποι που δεν εχουν μαθει να δρουν εξω απο-πολυ- συγκεκριμενα πλαισια απλα ολη αυτη η επιθεση ειναι μιζερη.
Το ελπιδοφορα μην το βαζεις σε αυτακια γιατι δεν νομιζω και οι Κνιτες να ξεκινανε πεφωτισμενοι…Ελπιδοφορα μαζα ηταν καποτε…
Εκτος αυτου μεσα σε ολη αυτη τη μαζα οπως λετε ειναι και κοσμος αριστερος και αναρχικος που παρεμβαινει μιλαει και ερχεται σε επαφη με αυτους τους ανθρωπους.Και αυτοι στα κομματα τους διαφορετικα εχουν μαθει να ενεργουν αλλα δεν σημαινει οτι πρεπει να φοβηθουν και να το καταδικασουν με κριτηρια ιδεολογικης καθαροτητας.
Συγκεκριμενα
αλλά αυτή η αφόρητη ηλιθιότητα που κουβαλάνε σε περιεχόμενο, η αδιανόητη πλαδαρότητα και αοριστία της συνθηματολογίας, οι εθνικιστικές προεκτάσεις και κυρίως το γεγονός ότι οι διοργανωτές τους χρησιμοποιούν όλες αυτές τις ωραίες λεξούλες που προανέφερα ώστε να εκμεταλλευτούν τον επηρρεπή σ’ αυτές και αφελή κόσμο και να παρουσιαστούν ως το “καινούριο”, ως το “φρέσκο”, για να εκτονωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και να μη γίνει επικίνδυνη για το σύστημα - σαν ξεθυμασμένη Κόκα Κόλα που της έχεις βγάλει όλο το ανθρακικό.
Ποσες φορες θα το πουμε μωρε…Το αποτελεσμα αυτης της διαδικασιας δεν το ξερεις απο πριν! Αν συμμετεχουν ανθρωποι με πιο ριζοσπαστικες ιδεες αυτο που θα βγει θα ναι πιο ριζοσπαστικο.Αν αφησεις να συμμετασχουν μονο ανθρωποι που βλεπουν απλος τον κακο πολιτικο επιχειρηματια κλπ θα βγει κατι ακακο.Μαλιστα εχεις την ευκαιρια να τον πεισεις για καποια πραγματα μεσα απο αυτα που θα του πεις.Απλα αυτο δεν θα γινει με οχημα το κομμα σου!
Στην Ισπανια εθνικιστικο περιεχομενο ΔΕΝ υπαρχει και το λεω αυτο με καθε σιγουρια αφου ακομα και στις αυτονομιες δεν υπηρχε ουτε μια σημαια παροτι αυτοι που συμμετεχουν ειναι αυτονομιστες(τερμα φανατικοι).Στην Ελλαδα αν ο κοσμος που θα κατεβει χωρις τετοιους καλους ειναι περισσοτερους απο τους 300 του Λεωνιδα παει τελειωσε…
Αλλωστε ειδαμε και 1 χρονο τωρα τι εχει γινει με τους παραδοσιακους τροπους εκφρασης της δυσαρεσκειας.Και απο τη μερια του ΚΚΕ και απο την αλλη.
Όλοι στην αγανακτισμένη συγκέντρωση, και το επόμενο πρωί στη δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι στο αφεντικό, χωρίς κανένα αγωνιστικό προσανατολισμό στο χώρο δουλειάς, με καμία συμμετοχή στο εργατικό κίνημα, ούτε με μια απεργία στο ενεργητικό τους.
Αυτο πως στο διαολο και γιατι?Τι απαγορευει στον καθενα να ειναι οργανωμενος στη δουλεια του?Εγω σου λεω οτι αν ερθει καποιος σε επαφη με κατι τετοιο στη πλατεια θα αναρωτηθει γιατι κατι αναλογο δεν γινεται και στη δουλεια του…
, ένα στόχο έχουν: να στρέψουν τις μάζες μακριά από το κομμουνιστικό κόμμα, αφού αυτό είναι η άμεση απειλή.
Και στην Ισπανια η αμεση απειλη το ΚΚ ειναι…Προσγειωθειτε ρε λιγακι…#-o
οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν μπει στην παραγωγή, άρα δεν είναι ταξικά συνειδητοποιημένοι
Μονο αν συναντησεις το αφεντικο απεναντι σου συνηδητοποιεισαι ε?Πες το και στους 15-16χρονους Κνιτες αυτο…Ημαρτον.
Και ξανα μανα σκατα.
Δεν σου δινει ετοιμες λυσεις αυτο το πραγμα…Σου λεει σηκω και ελα να δεις πως ειναι…Και εκει θα συναντησεις και τον Κνιτη που θα χει καποιες λυσεις,τον ρεφορμιστη,τον αναρχικο,τον αριστεριστη θα συζητησετε,θα πεις τη γνωμη σου και θα συνδιαμορφωσεις!Κανενας που εχει εστω ενα κουκουτσι δεν ειπε οτι θα κανεις την επανασταση ετσι, αλλα ειναι ενας τροπος.
Τωρα θα χω γινει ο ‘‘νεο-χιπης-χαιρεται-να-πινει-μπυρες-και-να-κανει-σηματα-της-ειρηνης-ενω-ακουει-countraven-και-κοιταει-γκομενακια-ισπανακια’’ αλλα χεστηκα.
Όχι όχι,αναφέρομαι στις πρόσφατες εξελίξεις και στο πως η Αμερική δεν μπορεί να παρέχει πλέον υποστήριξη σε “συμμάχους”.Άλλο θέμα αυτό όμως,σαν παράδειγμα το ανέφερα για την δυναμική του διαδικτύου κτλ
Το πνεύμα του ποστ μου ήταν να μην υποτιμάμε την νέα τεχνολογία καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως “μέσο προώθησης”.
Μα δεν καταλαβαίνω κι εγώ που είναι το κακό σε τέτοιου ‘‘είδους κινήματα’’; Πόσοι αγανακτισμένοι νέοι υπάρχουν στην Ελλαδίτσα μας; Πόσοι άνεργοι; Πόσοι που σχεδιάζουν το μέλλον τους μακριά απ’τη χώρα τους; Και πόσοι άλλοι ακόμη είναι αηδιασμένοι απ’τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί; Και όλοι αυτοί δεν είναι άνθρωποι που ανήκουν στον χώρο της αριστεράς ή της δεξιάς ή δεν ξέρω κι εγώ που αλλού…αλλά νέα παιδιά που δεν ασχολούνται, μάλλον είναι αρκετά δυσαρεστημένα απ’αυτά που βλέπουν και ζουν και έχουν παραιτηθεί…ε και; τι; Με το να καθόμαστε άπραγοι, βγαίνει κάτι; Άμα δεχόμαστε άκριτα, ότι μας λένε αυτοί βγαίνει κάτι; Και εγώ δεν είμαι υπέρ του φβ αλλά, που ξέρεις, μπορεί και μέσα από αυτό να βγει κάτι καλό. Μπορεί να μην αλλάξουν τα πράγματα, αλλά τουλάχιστον θα 'χει γίνει το ‘‘πρώτο βήμα’’. Και ειδικά τη σήμερον ημέρα που τα τεχνολογικά μέσα έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τον τάδε -ξέρω εγώ- απ’την άλλη άκρη του κόσμου…γιατί να μην εκμεταλλευτούμε αυτό το μέσο προς όφελός μας; Και στο κάτω κάτω…καλύτερα α-πολίτικ (με βάση τα σημερινά δεδομένα που οι κομματικοποιημένοι περνιούνται για πολιτικοποιημένοι) αλλά αφυπνισμένος, παρά να τσακώνομαι για τα κόμματα και να κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου…
Λιγα λογια για το συμβαινει στο κεντρο της πολης:
Ο πυχης εχει μπει πολυ ψηλα απο την πρωτη μερα. Αποτελεσμα, οι δυναμικες να αλλαζουν καθημερινα, οποιος δεν παρακολουθησε αυτο που γινεται απο κοντα και συνεχως, ειναι δυσκολο να καταλαβει. Καποιες χιλιαδες κοσμου γεμιζει την πλατεια εδω και μια εβδομαδα. Δεν θυμιζει καθολου Ελλαδα για απειρους λογους. Δεν εχει γινει ποτε κατι παρομοιο σ’ εμας. Φανταστειτε απο 5(μινιμουμ) μεχρι 50(μαξιμουμ, το Σαββατο) χιλιδες κοσμου στο Συνταγμα επι μια εβδομαδα. Να κοιμουνται εκει. Φανταστειτε ολο αυτον τον κοσμο να μην ανηκει πουθενα. Να συμμετεχει απο δικη του πρωτοβουλια. Να στηνει και να ξεστηνει σκηνες, εξεδρες, μικροφωνικες, να κανει εργαστηρια πολιτικου λογου, να στηνει κουζινα με δωρεαν φαγητο για ολους, και καθε απογευμα να μαζευεται για 4ωρες(μινιμουμ) εως 8ωρες!(μαξιμουμ) συνελευσεις οπου παιρνουν το λογο δεκαδες ανθρωποι. Προφανως φανταστειτε και τις χαζομαρες που ακουγονται. Που ειναι ομως μειοψηφια. Παρεμβασεις απο ολες τις μεριες, προτασεις για γενικη απεργια και πορειες που υπερψηφιζονται, για καταληψη κτιριων που διχαζουν την συνελευση, ομως σε καθε περιπτωση η συμμετοχη ειναι τεραστια, οι ανθρωποι νιωθουν την ευθυνη του να εκφραζεις πολιτικη θεση, την δυναμη τους. Αυτο το κινημα τους χωραει ολους, κανεις δεν ξερει προς τα που θα παει, ισως ξεφουσκωσει τοσο γρηγορα οσο μεγαλωσε, αλλα σε καθε περιπτωση ειναι οτι καλυτερο εχει γινει στην Ισπανια τα τελευταια 50 χρονια.Και λειτουργοντας ως σχολειο, εστω και δημοτικο, βαζει βασεις για κατι ακομη μεγαλυτερο.
Και κατι τελευαταιο. Ειναι προφανες οτι το κρατος περιμενει αφορμη να μας διαλυσει. Και η φαση προσφερεται για προβοκατσια, οντας τοσο ανοιχτη. Γιαυτο και δινεται τοση εμφαση στην μη-βιαια αντισταση. Και περιμενουμε να δουμε ποσοι μπατσοι θα χρειαστουν για να παρουν 5 χιλιαδες ατομα σηκωτα απο την πλατεια…
Απο σχολιο στο ιντυ απο καποιον που ειναι Βαρκελωνη…
Α και κατι αλλο που ξεχασα να αναφερω πριν…Αιτηματα εχουν τεθει.Ρεφορμιστικα μεν,αιτηματα δε.Δεν απεχουν και πολυ απο αιτηματα αριστερων κομματων…
Πω ρε Γιάννη, κούραση όμως, αναπαράγεις συνεχώς τα ίδια πράγματα με διαφορετικές λέξεις, δε βγαίνει άκρη. “Δράση έξω από συγκεκριμένα πλαίσια”, “όχι με όχημα το κόμμα”, “κάτω η ιδεολογική καθαρότητα”, μπάστα πια διάολε, change the fuckin’ record που μετά λέτε εμάς ξύλινους, δογματικούς και δε συμμαζεύεται. Έχουν γραφτεί τόσες κουβέντες γι’ αυτό το πράγμα αλλά ποτέ χωρίς αυτή η κατεύθυνση να ετεροκαθορίζεται από την αντίθεση “στα κόμματα”. Αυτό δε σας λέει τίποτα;
Για τις αυταπάτες ότι σ’ ένα τέτοιο “κίνημα” μπορείς [B]εκ των υστέρων[/B] να επιδράσεις ουσιαστικά, δεν ξέρω πια τί άλλο να πω. Υπάρχει ένα χάσμα στην αντίληψη, δεν μπορείς ή δε θέλεις να δεις το προδιαγεγραμμένο του πράγματος (εκτόνωση), κι αυτό επειδή πιθανότατα πιστεύεις όντως στο “αυθόρμητο” του πράγματος και ότι υπάρχει περίπτωση να φοβηθεί οποιαδήποτε κυβέρνηση αυτή την “αντίδραση”.
Και ρωτάω: ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ; Ένα “κίνημα” χωρίς στόχους, χωρίς αιτήματα, χωρίς προσανατολισμό; Χωρίς ρίζες στους γαμημένους χώρους δουλειάς, εκεί δηλαδή όπου παίζεται ΟΛΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, αλλά που ήρθε ουρανοκατέβατο από το Ίντερνετ, ως αντανακλαστικό στις αντίστοιχες ανώδυνες (δε θα κουραστώ να το γράφω, όσες μέρες κι αν μπαστακωθούν στις πλατείες) εκδηλώσεις στο Εσπάνια; Που - κι εδώ μιλάμε για τον ορισμό - ΦΥΤΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ; Δε βλέπετε την αναθεματισμένη αντίφαση, εσείς που κατά τ’ άλλα ανησυχείτε για την παράμετρο του “από τα κάτω”;
Τίποτα. Αγνό, παρθένο ξεκαύλωμα, και μετά από λίγο πάλι τα κεφάλια μέσα, πισωγύρισμα, και άντε πάλι οι παντοτινοί ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ΟΙ ΞΥΛΙΝΟΙ, ΟΙ ΠΟΔΗΓΕΤΕΣ, ΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΟΙ “ΕΝΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΩΝ”, να προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, να επιδράσουν ουσιαστικά σε συνειδήσεις μέσα στους τόπους δουλειάς.
Nice fuckin’ sabotage.
Ας αφήσει το κάθε κόμμα και η κάθε οργάνωση τους πολίτες ελεύθερους να ξεκινήσουν να αντιδρούν σε ό,τι έχει έρθει και έπεται, όπως το νιώθουν οι ίδιοι, και στην πορεία θα φανεί πως θα εξελιχθεί.
Όσο και να προσπαθούν μερικά κόμματα (κυρίως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορετικό τρόπο το καθένα) να οργανώσουν την όποια αντίδραση και αντίσταση, αν ο καθένας ατομικά δεν συνειδητοποιήσει πρώτα τι γίνεται και δεν αλλάξει πρώτα τον εαυτό του, καμία οργάνωση και κανένα κομματικό κίνημα δεν θα πετύχει τίποτα.
Δυστυχώς ΟΛΑ τα κόμματα αντιμετωπίζουν τους πολίτες και τον λαό εν γένει, σαν πρόβατα που πρέπει να τα καθοδηγήσουν. Δεν λέω, για να πετύχεις σοβαρούς στόχους, θέλει οργάνωση, καθοδήγηση και κάποια σοβαρή ηγεσία (ειδικά στο τελευταίο πάσχουμε πάρα πολύ) που να μπορεί να το επιχειρήσει. Αλλά όταν πας σαν βοσκός με κοπάδι πρόβατα, η κατάληξη συνήθως είναι γνωστή…
Πάντως καλό θα ήταν να ανοίξει και ένα θρεντ για τη φύση των κινημάτων και ως που μπορούν να φτάσουν,μιας και έχει αρχίσει μία τέτοια περίοδος στην Ευρώπη.
Πάντως για τους 300,επειδή σήμερα έτυχε να περάσω από σύνταγμα και μίλησα με ένα άτομο εκεί έχω ψιλοσχηματίσει τις εξής σκέψεις:Καταρχάς,νομίζω χτίζεται σε λάθος βάση.Μου είπε ένας εκεί ότι είναι κίνηση πέρα από κόμματα,παρατάξεις,τάξεις (!),απεργίες και κάτι άλλα που δε θυμάμαι.Επίσης είπε ότι είναι μία κίνηση αυτών που πλήττονται,ενάντια στο μνημόνιο,άρα το κίνημα χωράει πολλούς.Χωρίς να το καταδικάζω με τη μία θέλω να μείνω λίγο στο εξής που μου έκανε εντύπωση.Πως μπορείς να βλέπεις μία αντικυβερνητική μάχη αταξικά?Το αίτημα τους είναι να φύγει το μνημόνιο,δεκτόν.Αλλά ποιοι είναι αυτοί που πλήττει κυρίως το μνημόνιο?Οι εργαζόμενοι και οι μικροεπιχειρηματίες.Το μεγάλο κεφάλαιο μένει ανέπαφο και κερδίζει με το μνημόνιο,άρα εξ ορισμού διαχωρίζεσαι ταξικά αν θες να γίνεις ριζοσπαστικός.
Μετά μίλησα με έναν τυπά που ήταν επιχειρηματίας (τουλάχιστον έτσι είπε).Και μου είπε κατά κάποιο τρόπο ότι θέλει να φύγουν τα ξένα κεφάλαια και να επενδύσουν τα ελληνικά.Έφερε παράδειγμα τον Βγενόπουλο που αγόρασε την ολυμπιακή.Μα το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι μας κυβερνάνε ξένοι η ότι τη γραμμή για συνολικές μεταρυθμίσεις τη δίνει το διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο?(βλέπε δηλώσεις του καλλικάτζαρου δασκαλόπουλου για το τι προτείνει αυτός).Είναι λάθος η στόχευση αν είναι αυθόρμητη,αφού δεν δίνει μία ριζοσπαστική λύση αλλά από ότι κατάλαβα θέλει να μείνει ίδιο το σύστημα και απλά να φύγουν οι 300 και άρση βουλευτικής ασυλίας ή να επενδύσουν Έλληνες (με έψιλον κεφαλαίο) για τη χώρα,κάτι τέτοιο τέλως πάντων.Δηλαδή τι σε τελική ανάλυση?Ένας καλύτερος καπιταλισμός πατριωτικός?Ως γνωστόν το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.Μήπως βλέπουν τους 300 ως 300 λαμόγια που βρέθηκαν όλιο μαζί την ίδια στιγμή στην εξουσία και όχι ως ανθρώπους που συμπεριφέρονται αυταρχικά και κλέβουν επειδή μπήκαν στην εξουσία και διαμορφώθηκαν από τον μηχανισμό αλλοτρίωσης της?
Η μόνη κουβέντα που μπορεί να γίνει είναι αν αυτό το κίνημα μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθεί και να ξεκολλήσει από το εθνικό πλαίσιο στο οποίο είναι τοποθετημένο και να πάει σε ένα ξεκάθαρα ταξικό πλαίσιο.Αλλιώς πιστεύω δεν θα οδηγήσει κάπου πολύ καλά.Όπως με τον Κορέα στον ισημερινό που μπορεί να αρνήθηκε να πληρώσει μέρος του χρέους,αλλά τώρα και ιθαγενείς κυνηγάει,και υπάρχει καταστολή και ανεργία στον ισημερινό.Δηλαδή δεν έκανε ένα ποιοτικό άλμα η κοινωνία,απλά ξαλάφρυνε λίγο (και για λίγο απότι φαίνεται)
Σε τελική ανάλυση και η χρυσή αυγή λέει ότι είανι ενάντια στο μνημόνιο και το δντ και μιλάνε για (εθνικο)σοσιαλισμό.Κάθε φωνή αντίδρασης ενάντια στο μνημόνιο όποια μορφή και αν παίρνει πρέπει να την επικροτούμε ως κάτι καλό?Δεν πρέπει να βάζουμε κάποια στάνταρ που “πρέπει” να έχει ώστε να είναι καλή σαν σύνολο και όχι αποσπασματική και τελικά ατελέσφορη?
Πφφ οκ…
Εγω τα γραφω για να αντιληφθεις περι τινος προκειται εσυ ομως μενεις μονο στη διακυρηξη και στη διαφημιση τους στις εφημεριδες(οτι και καλα αποτελει επανασταση δηλαδη)…Οι κουβεντες που γραφονται γραφονται ετσι επειδη μιλαω με σενα, αν μιλουσα με τον α,β,γ που δεν ηξερα αν ανηκει καπου και κατα προεκταση τη σκεψη του(ως ΚΚΕες ε οχι ως Γκρακχος) για τετοιου ειδους εγχειρηματα δεν θα το ανεφερα καν το κομμα.
Ουτε μιλησα για αυθορμητο…Μονο η κινηση του κοσμου που ετρεξε και στηριξε ηταν αυθορμητη(οχι σαν εδω που το λιβανιζουν μια βδομαδα)…Αυτο δεν αναιρει το αποτελεσμα αυτου.Και το αποτελεσμα αυτου ΕΓΩ πιστευω οτι θα εχει επιδραση και στο μελλον,στο πως θα αντιδρασει ο κοσμος,στο πως θα οργανωθει(ακομα και στη δουλεια του) ακομα και στα ενδεχομενα ‘‘ξαφνικα’’ μετρα λογω ΔΝΤ.Η πρωτη προπαγανδιση περι αφηστε κομματα και συνδικατα εχει εξασθενησει και εχει περιοριστει στα κομματα/συνδικατα(γαμημενα λογικο) της κυβερνησης ενω παραλληλα εχει προταθει(σε νηπιακο ακομα επιπεδο) και η δραση στους χωρους δουλειας.
Αυτο ειναι θεμα ημερων να ξεφουσκωσει με τη μορφη που εχει σημερα.Το θεμα ειναι η συνεχεια.
Βλεπω αντιφασεις βλεπω και αισιοδοξα πραγματα μεσα σε αυτο ομως.Ας μην λεω παλι τα ιδια.
Αποσυρομαι.
*Σε οτι λεω δεν μιλαω για την Αθηνα.Εγω θα κατεβαινα αν ημουν εκει για διαφορους λογους.Αλλα τα λεγομενα μου αφορουν το ‘‘εδω’’.
http://www.youtube.com/watch?v=RHlrzbJ7wcs&feature=related
Άιντε λοιπόν, τί περιμένετε, κατηγορήστε και τον otinane ως κολλημένο Κνίτη.
Μπορείτε.
έντιτ
Γιάννη το ότι τα ακομμάτιστα, ανεξάρτητα κτλ. τα λες επειδή ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΜΕΝΑ δε με κάνει να νιώθω καλύτερα, thank you very much. Αποσύρσου τώρα αλλά όταν δεις αυτό το ποστ κάτσε σε παρακαλώ και σκέψου την αντίφαση: ότι πρώτα ξεχυνόμαστε στσι δρόμοι χωρίς πλάνο και χαρακτήρα και ΜΕΤΑ αρχίζουμε να συζητάμε για οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Ε χαίρω πολύ, έτσι μια ζωή θα ξεφουσκώνουν όλα αυτά και μετά εμείς (το “εμείς” τρόπος του λέγειν όπως καταλαβαίνεις) θα ψάχνουμε τη συνέχεια, την προοπτική, τις δυνατότητες. Πούντες, τις ρουφιάνες. Ψάξε-ψάξε, δε θα τις βρεις. Οι αστοί ξέρεις δεν είναι κορόιδα, παίρνουν κι αυτοί τα μέτρα τους. Όσο πηγαίνουμε έτσι μια ζωή θα είναι ένα (και δυο και τρία και εικοσιτρία βασικά) βήματα μπροστά. Φευ.
Ρε Otinane σταμάτα να κάνεις γενικεύσεις ρε φίλε.Και επίσης εσύ ο ίδιος δεν κρίνεις το ζήτημα στην σωστή του βάση.
δηλαδή?