Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

ειδικά ένα κοριτσάκι εχει αφηνιάσει…
οσο για το πόσες φορές στην ίδια πρόταση υπαρχουν οι λέξεις σαπούνι και μετανάστης, είναι αμέτρητες…
τραγικότητα…

ωραία και για πές μας πώς ακριβώς όλα αυτά τα άτομα θα αλλάξουν κάτι;
Κατ’αρχάς άρχισε με το τί σκοπεύουν και ποιές είναι οι θέσεις τους
Στη συνέχεια πές μας γιατί γιούχαραν τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ;
Αν δεν γουστάρουμε τα κόμματα της βουλής υπάρχουν και τα εξωκοινοβουλευτικά

Eρωτηση παλι…ΕΙχες για αβαταρ τη σημαια του ΣΥΝ?Που πηγε αυτο?:stuck_out_tongue:

ΨΕΥΤΟ ιδεολογικους ομως:)

Κοιτα οι συνδικαλιστες της ΔΕΗ σε ενα βαθμο χρειαζονται το γιουχαρισμα τους μερικοι απο αυτους και τα γιαουρτια τους αλλα ντααααξ.

Όποιος λέει “η Ελλάδα στους Έλληνες” δεν είναι εθνικιστής ε.Απλά το είδα που αναφερόταν σαν “απόδειξη του ότι είχαν μαζευτεί εθνίκια”.

Δεν ήμουν,δεν έχω ιδέα πως ήταν,κάποιοι γνωστοί μου από άλλες πόλεις μου είπαν ότι ήταν “καταπληκτικά”.

Κατα αρχάς είμαι ΣΥ.ΡΙΖΑ δεν πάει να πεί όμως ότι σε αυτή την δύσκολη φάση που περνάμε θα το παίξω πιο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ η πιο Επαναστάτης.
Να ξέρεις λοιπόν φίλε Κυράτσε ότι στην Μαδρίτη και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ χωρίς κόμματα.
Αν διαβάσεις το μανιφέστο τους θα το καταλάβεις…
Αλλά φαίνεται ανήκεις σε ένα κομμάτι της παρωχημένης Αριστεράς που αντί να είναι με τα λαικά ΚΙΝΗΜΑΤΑ είναι με τον εαυτό της και μόνο…για αυτό είναι και ΨΕΥΤΙΚΗ και λάθος.

Με πιάνεις λοιπόν τι εννοούσα?
Τώρα τι θα αλλάξει ο κόσμος δεν ξέρω…αλλά σίγουρα δίνει μια άλλη προοπτική στην κοιμισμένη Ελλάδα μας …το να κατεβαίνουν συνέχεια εκατομμύρια κόσμος κάτι θα ΑΛΛΑΞΕΙ…

ΥΓ
Αφιερωμένο το τραγούδι σε ΌΣΟΥΣ ξύπνησαν και δεν έχουν γ…μένες αγκλυώσεις και δεν βάζουν το ψέυτικο κομματικό τους καθήκον ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

έστω…Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους το λές.Αλλα ένα ανάλογο κίνημα για να έχει επιτυχία δεν πρέπει να συσπειρώσει όποια υποστήριξη μπορεί να βρεί;Δεν πρέπει να έχει κάποια ιδεολογική βάση;Η έστω αν θέλει να αποκοπεί απο τα καθιερωμένα κόμματα(που δεν είμαι και απόλυτα ενάντια σε αυτό) δεν πρέπει να έχει κάποιες θέσεις να αντιπροτείνει και να τις προωθήσει στο κοινοβούλιο;

romantic το τί θα αλλάξει θα το δούμε στις εκλογές

Θεσσαλονίκη πάντως είπαν πως το κίνημα ήταν χωρίς εθνικιστικό περιεχόμενο και επίσης άφησαν να συμμετάσχουν και αναρχικοί χωρίς[B] βιοπραγίες[/B] όμως και[B] επεισόδια[/B]

Ενταξει απλα ηθελα να το επιβεβαιωσω…
Τι σχεση εχει τωρα το μανιφεστο των Ισπανων με το οτι προσπαθουν να πουν οτι θα ξεσηκωθουν αριστεροι και δεξιοι(αυτα διαμορφωνονται απο τις πολιτικες σου αποψεις εκτος και αν δεν εχεις) μαζι?Εναντιον σε τι?
(για το μανιφεστο της Ισπανιας αστο,διαφορετικες συνθηκες διαφορετικα τα παντα)
metal militia
Koιτα το ολοι εναντιον ολων εχει κανει τη δουλεια του…Δυστηχως ο κοσμος δεν στρεφεται εναντιον των αφεντικων της ΔΕΗ αλλα γενικοτερα εναντιον ολων των δημοσιων οποτε…

Καταρχάς τα προβλήματα στην Ευρώπη φίλε Κυράτσο είναι τα ΙΔΙΑ και Κοινά…
Διαφθορά,χρέος και Ανεργία έχουν ισοπεδώσει αρκετούς λαούς στην Ευρώπη και πόσο μάλλον τους PIGS
PORTUGAL
ITALY
GREECE
SPAIN

Επίσης στην ισπανία τα 2 μεγάλα κόμματα εξουσίας είναι οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι(λαικό κόμμα) κατί σαν τα δικά μας ΠΑ.ΣΟΚ και ΝΔ
Ο κόσμος τους ψηφίζει απο το 1980 που δημιουργήθηκε η Ισπανική δημοκρατία…για αυτό ασε λοιπόν ότι δεν είναι κοινά τα προβλήματα…φαίνεται ότι είσαι εκτός τόπου αλλά και χρόνου…

Οι λαοί τώρα αν δεν ξέρεις γιατί ξεσηκώνονται και για ποιό λόγο…τότε ΑΠΑΞΙΩ να μιλήσω…8)

Κλαυσίγελως

Εκτος τοπου ειμαι σιγουρα…Με εβγαλες εκτος πορειας8)

ΚιρατΖος

προσωπικά δεν έχω σχηματίσει προσωπική εικόνα ούτε για την κινητοποίηση στην ισπανία ούτε και για αυτήν στην αθήνα. έχω να παρατηρήσω όμως πως αφενός είναι πολύ εύκολο να ενσωματωθεί από το υπάρχον πολιτικό σύστημα ένας κοινωνικός αγώνας που φέρει χαρακτηριστικά έντονης αοριστίας, μη συγκεκριμενοποίησης, έλλειψης ξεκάθαρων πολιτικών αιτημάτων και, κυρίως, έλλειψης αποφασιστικότητας και ταξικής συνείδησης. από ότι κατάλαβα αυτά ισχύουν για την συγκέντρωση στο σύνταγμα, συνδιαστικά με “αγανακτισμένους νοικοκυραίους”, ειρηνικούς χρήστες του φεησμπουκ και με εθνικιστικές / πατριωτικές υποψίες, αχταρμάς και ξεκαύλωμα με άλλα λόγια.

αφετέρου ωστόσο, δεν μπορώ να αγνοήσω σαν ενέργεια ότι υπάρχει μεγάλο πλήθος κόσμου στον δρόμο το οποίο, έξω από κομματικές καθοδηγήσεις, κινητοποιήθηκε έστω παρορμητικά και ενστικτωδώς. το θετικό λοιπόν είναι ότι αναπτύσσεται η δυνατότητα να ακουστούν σε ευρύτερο πλαίσιο ιδέες για το πολιτικό σύστημα, για το κράτος, για την αντιπροσώπευση, για την επανάσταση, για αλληλεγγύη, για αντιρεφορμισμό, για τις ρατσιστικές επιθέσεις, για μια άλλη κοινωνία για πάρα πολλά και διάφορα τελοσπάντων. δεν υποστηρίζω πως θα γίνει κάτι τέτοιο, απλά λέω πως υπάρχει η δυνατότητα. εξάλλου δεν έχουν όλοι όσοι μαζευτούν στο σύνταγμα σήμερα ανάλογη πολιτική εμπειρία.

μου φαίνεται σαν ένα ψηφιδωτό η όλη φάση το οποίο τώρα δεν μπορούμε να το αντικρίσουμε ολόκληρο που απεικονίζεται από όλα τα κομμάτια της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και συνεχώς δημιουργείται. το αν θα ριζοσπαστικοποιηθεί, το αν θα πάρει ταξικό ή επαναστατικό χαρακτήρα και συγκεκριμένη κατεύθυνση δεν το ξέρω, απλά το ελπίζω.

Κάπως έτσι έγινε και στο Πολυτεχνείο πρίν χρόνια
Μια αυθόρμητη κατάληψη απο διάφορες ομάδες πολιτικών θέσεων που οδήγησε στην πιο ΜΕΓΑΛΗ ιστορική στιγμή του σύγχρονου Ελληνισμού

Δηλαδή για να καταλάβω, όποιος λέει ''η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" είναι φασίστας? Κάτσε γιατί αν δεν με απατά η μνήμη μου πρώτος το είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου σε μια κόντρα που είχε στη βουλή με τον γέρο Καραμανλή όταν εκείνος είχε πει το “η Ελλάδα ανήκει στη δύση”. Ήταν και ο Παπανδρέου φασίστας??? #-o

και φασίστας είναι και γαμώ την μπαναγίτσα του είναι. :slight_smile:

Το παίρνω ως δήθεν “αστείο”

Το '73 εννοείς ή μήπως το '95; :wink:

Και τα 2 :wink:

:|:|:|

ως προς τι ο γέλωτας κύριε;