ωραία σύγκριση ρε
μήπως το ότι έγινε τότε στο πολύτεχνιο είχε ένα ιδεολογικό περιεχόμενο;
ένα τόσο δα;
Τώρα με αγχώνεις εσύ.
[SPOILER]Για το '95 προφανώς![/SPOILER]
Έτσι ακριβώς! Κιαι βασικά απορώ με τις βλακείες που λένε μερικοί που δεν πήγαν στην συγκέντρωση! Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το ρυθμό του thread και να απαντάω συνεχώς αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι έκατσα 4 ώρες στο Σύνταγμα και δεν είδα ούτε μια εθνικιστική ελλαδάρικη αντίδραση η σύνθημα! Αντιθέτως είδα πολύ κόσμο που γνωρίζω πέρα από την δικιά μου παρέα και των οποίων εκτιμώ τις απόψεις και οι οποίες απέχουν έτη φωτός από των ψηφοφόρων της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ που ειπώθηκε πιο πάνω! Γενικά η όλη φάση θύμιζε φεστιβάλ μουσικής όταν υπάρχουν τα διαλείμματα και παντού υπήρχε νεολαία που αντάλλαζε τις απόψεις της! Αναρωτιέμαι τι αρνητικό βρίσκετε μερικοί σε αυτή τη διαδικασία!
Κανένα αρνητικό.
Ποιες ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες απόψεις που ανταλλάχθηκαν, κατά τη γνώμη σου πάντα?
λολ
Εσύ προτιμάς το '98 από το '95 να υποθέσω;
Η δήλωση romantic μου θύμισε αυτό που έγραψε ο Άκης Γαβριηλίδης για τον Δεκέμβρη του '08.
“Αυτό που συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα, είναι η δεύτερη ελληνική επανάσταση, και κατά τη γνώμη μου είναι ίσως σημαντικότερη από την πρώτη -και πάντως σίγουρα πολύ πιο μαζική. Και ήταν η πρώτη ίσως φορά στη ζωή μου που ήμουν υπερήφανος που είμαι Έλληνας.
Οι μέρες αυτές είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά της σύγχρονης Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό, και η πρώτη φορά -ίσως η δεύτερη μετά το 1821, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη γεωγραφική και πληθυσμιακή έκταση απ? ό,τι τότε- που τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα προς την Ελλάδα, με θαυμασμό και ελπίδα.”
Παντως τωρα εχει ενδιαφερον…Ακουω τη ‘‘συνελευση’’ και εχω ακουσει πολλα καλα(χωρις να συμφωνω απολυτα φυσικα) πραγματα(ξερω με κραζει ο Γκρακχος τωρα:D)…Εκτος απο 5-6 δηλαδη που λεγαν για τους αρχαιους…
Έλα ντε αυτό και εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω
Α by the way το ίδιο ΕΓΙΝΕ στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου
εγω το μονο που βλεπω οταν περναω απο την πλατεια γεωργιου(οταν πηγαινω στην πατρα) ειναι το πουλμαν της vodafone και τις γκομενες που διαφημιζουν:p
Αυτή είναι μεγάλη κουβέντα γενικώς συνονόματε! Και θα πλατιάσει πολύ! Αυτό που έμενα ικανοποιεί περισσότερο όσο και αφελές να ακούγεται σε κάποιους που θεωρώ “εξυπνάκηδες” είναι το γεγονός ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις και καταστάσεις παροτρύνουν πολύ κόσμο να αρχίσει να συζητάει κάποια πράγματα και να ασχολείται μαζί τους έστω και σε πρωταρχικό στάδιο! Είναι το πρώτο βήμα προς μία πιο εποικοδομητική κατεύθυνση! Δεν εξασφαλίζει το επόμενο βήμα αλλά σίγουρα το φέρνει πιο κοντά!
Καληνυχτίζω!
Το '98 δεν είχε δεύτερο Γιάννη Κυριακίδη, οπότε υποθέτω ότι το προτιμώ.
“παράπλευρες απώλειες του ταξικού αγώνα” θα έλεγαν μερικοί…
Το '98 είχε κάτι από εποχές Μαλάμη πάντως.
Ας το σταματήσουμε εδώ όμως γιατί και οφ τόπικ είμαστε και μας βλέπουν οι δεξιοί και γελάνε…
Βολικότατο.
“Απόπειρα δολοφονίας” θα έλεγα εγώ…
Συμφωνώ όμως, οφφ τόπικ τέλος.
Ας ανοίξει θρεντ “Εορτασμοί Πολυτεχνείου: κοινωνικοί αγώνες ή κλέφτες κι αστυνόμοι;”
Πέρασα απ τη φιέστα στο Λ.Πύργο.Κόσμος αρκετός,καντίνες άπειρες και αφρικάνοι με την πραμάτεια τους,οι κλασικοί τύποι ντυμένοι Ινδιάνοι που πάνε κάθε χρόνο πακέτο με την έκθεση βιβλίου και πουλάν τα σιντί τους,μαλλί της γριάς,παιδάκια με γονείς να κρατάνε μπαλόνια και γενικά όλα όσα περίμενα να χει μια “επανάσταση” στην φραπεδούπολη.Χαλαρουϊτα η φάση,είχε και μια σκηνή με την ελληνική σημαία πάνω της και γενικά έμοιαζε με πανηγυράκι κάποιου πολυούχου αγίου στην ελληνική επαρχία.Οι μόνοι που ίσως επωφεληθούν απ αυτό,έτσι πως την είδα τη φάση, είναι οι καντίνες.
Υπήρχαν και καμια 100αρια που είχαν μαζευτεί και συζητούσαν,αλλα λόγω φασαρίας,δεν άκουγα τίποτα.
Αυτοί που ήταν σίγουρα αγανακτισμένοι ήταν οι οδηγοί που είχαν κολλήσει άσχημα λόγω του κλεισίματος της Λ.Νίκης και είχαν βγει απ τα αυτοκίνητα τους και υπήρχε μια ένταση.Αυτή ήταν η μόνη πραγματική αγανάκτηση που διέκρινα.
Του κάνανε τα μούτρα κρέας του συστήματος…Εδώ δεν ιδρώνει το αυτάκι τους όταν έχουμε νεκρούς,πόσο μάλλον τώρα…
[SPOILER][/SPOILER]
fail.
Aμεση δημοκρατια στο Συνταγμα τωρα…Μερικοι παντως τα λενε μια χαρα…Αλλοι τα λενε πιο απλα…
Τις τελευταιες 2 ωρες στη συνελευση μαλακια με μ μεγαλο δεν εχω ακουσει.
Αυριο 6 μαζεμα,8 συνελευση.
Ό,τι και να ειπώθηκε πάντως παραπάνω, ‘‘Πολυτεχνείο’’ δεν έγινε η σημερινή συγκέντρωση. Ούτε καν ‘‘Ισπανία’’, κατ αναλογία με άλλες μαλακίες που ακούστηκαν - διαμαρτυρόμαστε αλα ισπανικά…#-o
Ήταν ένα βήμα όντως ότι ο κόσμος κατέβηκε και μίλησε, εστω κ με την ταμπέλα του ‘‘ανεξάρητου διαμαρτυρόμενου’’…αλλά σε γενικές γραμμές, τι παραπάνω απ αυτό που κανουμε κι εμείς εδω στο φορουμ?..
Ε τοτε και οι συνελευσεις σε σχολες και οργανωσεις να γινονται απο το ιντερνετ μωρε αφου το ιδιο ειναι#-o
Ναι βεβαια ειναι το ιδο πραγμα να μιλας μεσω internet με το να κατεβαινεις στον δρομο:roll:
οχι οχι οχιιιιιιιιιιι…μη με παρεξηγητε μα τον κθουλου, δν εννοουσα αυτο!
απλα δε μου φανηκε οτι ηταν τοσο ‘‘κανουμε συνελευση’’ ουτε ‘‘κατεβαινουμε στο δρομο’’ το σημερινο…
Παρακαλω, διαψευστε με αν κανω λαθος
Αυτη τη στιγμη συνελευση-συζητηση γινεται…Οχι πανω σε κατι συγκεκριμενο μιας και ειναι πολυ στην αρχη…