Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Μπορεις να επεκταθεις σ’αυτο ? :stuck_out_tongue:

Οταν το ειπε προφανως εννοουσε οτι η Ελλαδα πρεπει να μεινει εξω απο το παιχνιδι του ιμπεριαλισμου ως τσατσος των Αμερικανων, αρα να ανηκει στους Ελληνες, τον λαο της δηλαδη.
Τωρα οποιος το λεει ‘μαλλον’ εννοει να παρουν δρομο ολοι οι αλλοδαποι και οχι με καποια εννοια ανεξαρτητοποιησης απο καποια μεγαλη δυναμη. :wink:

Οι “αριστεριστές” πάντως είχαν αντισυγκέντρωση απότι μου είπαν κάποιοι,οπότε γράκχε μάλλον δε νομίζω να έκαναν παρέμβαση.Πάντως όπως είπα χθες,καλό θα ήταν να ανοίξει ένα θρεντ για τη φύση των κινημάτων και τι μπορού να πετύχουν μες στον καπιταλίσμο

Αν και γενικότερα, όντως, χρησιμοποιείται πλέον με μία τέτοια έννοια, μπορεί να αναφέρεται στο ότι θεωρεί κόσμος πως οι πολιτικές αποφάσεις επιβάλλονται από έξω (τρόικα) και έχει μειωθεί η εθνική κυριαρχία. Εν μέρει λάθος αλλά καπου εδώ σταματάει και η συσχέτιση με φασίστες κτλ.

Nαι και αυτο ισχυει, αλλα οι ιδιοι που το φωναζουν δεν ειναι αυτοι που ψηφιζουν τοσα χρονια τους ‘‘Ελληνες’’ πολιτικους που ρημαξαν τη χωρα ? Τα προβληματα μας δεν ξεκινησαν τωρα με το ξενοφερτο ΔΝΤ.

ε ναι αλλά τώρα επαναστατούν,ασχέτως αν μέχρι χθες έβριζαν τα πάντα.τώρα αυτό το θεωρούν ελπιδοφόρο και βρίζουν όσα άτομα το κρίνουν.Εδώ μία κοπέλα έλεγε σε ένα φίλο μου που ξέρω ότι δίνει μεγάλο μέρος του χρόνου του σε πορείες,σε παρέμβαση σε αρκετούς χώρους,ότι αυτή κάνει κάτι ενώ αυτός τίποτα.Ενώ αυτή μέχρι χθες δεν ήξερε αν ο αριθμός των βουλευτών είναι 300 η 200…λίγο έλεος

Καλά ας καταλάβουμε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που φταίνε στην περίπτωση της Ελλάδος πέρα από τον καπιταλισμό όμως.Otinane έχεις μία μανία με αυτό το πράγμα και το γενικεύεις.
Σαφώς και αυτήν την στιγμή η Ελλάδα φαίνεται να μην μπορεί ή δεν θέλει να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.(και όχι “ακυβερνησία” κτλ,αυτά είναι για τα κανάλια).
Οικονομικά λογικά θα τα ξέρουν άλλοι καλύτερα,όπως ο Mule,αλλά και εξωτερικά γίνεται μεγάλο πανηγύρι αυτήν την στιγμή που ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει,και σε συνδυασμό με την ευάλωτη θέση μας στην οικονομία,πάμε για διπλό “κακό”,και αν το κακό στην οικονομία μπορείς να το διορθώσεις,το κακό στα εξωτερικά δεν γίνεται,είναι αδύνατο.
Οπότε καλό θα ήταν να καταλάβουμε όντως τι συμβαίνει στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή,τι μας οδήγησε εδώ αλλά και τι γίνεται από εδώ και πέρα.
Το αν φταίει ο καπιταλισμός,αν οι σημερινοί διαδηλωτές ήταν φλώροι και δεν ήταν ριζοσπάστες όπως πρέπει να είναι για εσάς,δυστυχώς δεν βοηθά σε κάτι επίσης.
Εκτός αν πιστεύουμε σε πίπες όπως “βγάζουμε το χρέος απεχθές και είμαστε εντάξει,το έκαναν και άλλοι”,δίχως κανένα άλλο σοβαρό επιχείρημα,πράγμα που είναι περισσότερο της μόδας από οτιδήποτε.

Καταλαβαίνω και σέβομαι τις πολιτικές απόψεις του καθενός αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε και τι γίνεται εδώ πέρα.Δεν είναι 10 κοιλαράδες σε 10 καρέκλες και αποφασίζουν να πηδήξουν την Ελλάδα,όπως νομίζουν μερικοί.Εδώ μέσα καθόμαστε και γράφουμε για το αν ήταν αρκετά επαναστατικό το κίνημα ή όχι.Αν θα καταφέρει να ρίξει τον καπιταλισμό ή όχι.

Επίσης θέλω να ρωτήσω κάτι τους οικονομολόγους.
Ακούγεται πολύ τελευταία ότι προσανατολιζόμαστε να πάμε σε μία μορφή δημιουργίας μίας “εταιρείας” όπου θα επιτρέπει το swap και οι ομολογιούχοι θα είναι ασφαλισμένοι καθώς θα ξέρουν ότι μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους,αφού θα έχει μπει υποθήκη κρατική περιουσία.
Η ιδέα αυτή των “προστατευμένων ομολόγων” μου φαίνεται πολύ επικίνδυνη,καθώς πρώτον το ποσό είναι μεγάλο και κανείς δεν ξέρει αν θα αντεπεξέλθουμε και στην συνέχεια ενδεχόμενη αποτυχία δεν οδηγεί μόνο σε στάση πληρωμών αλλά και σε άλλα.Επίσης εγείρονται θέματα και με τους μεσάζοντες κτλ αλλά έρχεται σε δεύτερη μοίρα αυτό.
Πολύ απλοποιημένα όλα αυτά έτσι,αλλά κάτι τέτοιο ακούγεται πολύ γενικώς και θα ήθελα να μάθω και την γνώμη κάποιων που είναι σίγουρα “γνώστες” του αντικειμένου.

:bow2::bow2::bow2:

Περασα και εγω μια βολτα απο την συγκεντρωση στην Πατρα και το μονο που εχω να πω ειναι οτι κατα πασα πιθανοτητα το ολο σκηνικο το εχουν οργανωσει οι 3 περιπτεραδες της πλατειας :stuck_out_tongue:

Όλα ωραία και καλά, δεν έχω διαβάσει τι έχετε γράψει και παραπάνω, αλλά έχω μία απορία. Γιατί 20.000 κόσμου που δε λένε τίποτα είναι πιο σημαντικοί από 20.000 κόσμου (ή και παραπάνω) που λένε και κάτι, δε θα καταλάβω…

Εγώ ακόμα περιμένω να μάθω τι συζητήθηκε, ποιες απόψεις ανταλλάχθηκαν κτλ, σε συνδυασμό πάντα με τα facts του καλέσματος όπως:

• Δεν υποκινούμε τίποτα
  • Δεν έχουμε πλάνο
  • Δεν έχουμε ιδεολογία
  • Δε θέλουμε συλλογικότητα

Όποιος θέλει, ας μας πει τι ακριβώς έγινε στο Σύνταγμα (και στις άλλες πόλεις) χτες, τι συζητείται, τι πρόκειται να γίνει.

Δηλαδή προσπαθώ να μην είμαι απόλυτος και να απορρίψω κάτι, αλλά δε βοηθάει και κανένας! :lol:

τίποτα δεν έγινε μωρέ, τι να γίνει??? τι να συζητηθεί??? αφού ήταν happening χθες αυτό και σκάσανε άτομα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα κατέβαιναν ποτέ.

δεν είναι ένα θετικό βήμα που κατέβηκαν όμως αυτοί που δε κατεβαίνουν ποτέ?
και μαζεύτηκαν έστω και έτσι?χωρίς να αναλυθεί κάποια πρόταση και άποψη?

Εξ ορισμού οποιαδήποτε αντίδραση είναι καλοδεχούμενη, εγώ δεν έχω πρόβλημα ακόμα κι αν αποφασίσουν να πετάξουν λουλούδια στους βουλευτές, να κάνουν ποδήλατο στη Σταδίου ή βαρκάδα στο Φάληρο, αν με αυτό θέλουν να δηλώσουν αγανάκτηση. Δεν είναι κακό να πεις “δε μου αρέσει αυτό που ζω κι ας μην ξέρω ακριβώς τι φταίει και τι θέλω να γίνει”. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να είναι και σημαντικότερο - ποιοτικότερο - ειλικρινέστερο από αντίστοιχου μεγέθους (ή όποιου μεγέθους) εκδηλώσεις που έχουν και μία άποψη, όποια και να είναι αυτή και μάλιστα γιατί σε αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις το να έχεις άποψη και να την εκφράζεις εξοβελίζεται ως κάτι κατακριτέο!

προφανώς η αλήθεια είναι στη μέση αυτού που λες. ούτε το ένα είναι κατακριτέο, ούτε το άλλο. ούτε οι μεν είναι αυθεντικοί αγανακτισμένοι και οι άλλοι ξεπουλημένοι κάτω από κομματικές ταμπέλες. ούτε οι μεν άνιωθα και οι δε σοφοί γέροντες.

Aυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίζει φίλε μου είναι όχι να μετράς τις “επαναστάσεις” συγκρίνοντας την πολιτική σου δράση με τους απολιτίκ, όπως κάναμε στα 15 μας που τις βγάζαμε και τις μετρούσαμε με τον χάρακα.

Αντιθέτως, θα έπρεπε να αναρωτηθείς γιατί 35 χρόνια τώρα, αυτόν τον πολύ κόσμο που [B][U]τον χρειάζεσαι[/U][/B] για να ανατρέψεις την υπάρχουσα κατάσταση εσύ και οι συν αυτώ ιδεολογικά προσκείμενοι δεν καταφέρατε να τον εμπνεύσετε. Αυτόν τον κόσμο αντί να τον σνομπάρετε με ύφος περισπούδαστο, καλό θα ήταν να κάνετε κάτι για να έρθετε σε επαφή μαζί του. Την έχετε πάρει την (όποια) επανάσταση εργολαβία και σε αποκλειστικότητα.

αν το λάβουμε ως μια αντίδραση αγανάκτησης είναι δεκτή.
Πέρα απο την αντίδραση όμως για να καλυτερεύσουν τα πράγματα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα απο μια απλή εκδήλωση αγανάκτησης.Κατ’αρχάς πρέπει αρχικά να αλλάξει νοοτροπία ο Έλληνας και να χρησιμοποιήσει τη ψήφο του με σωστό τρόπο.Δεύτερον, το κίνημα θα πρέπει να έχει στόχους που θα τους προωθήσει και στη Βουλή και γενικά σε όλο το κόσμο και να εξαναγκάσει τους πολιτικούς να λάβουν μέτρα υπέρ του λαού.Δεν μιλάω για εξαναγκασμό μέσω βίας αλλα και μέσω εξωτερίκευσης ιδεών,π.χ βλέπε Κϊνημα στο Γουδί(ξέρω άκυρο παράδειγμα αλλα λειτούργησε με ένα παρόμοιο τρόπο με αυτό που περιγράφω)
Οκ σίγουρα είναι θετικό που πολύς κόσμος έχει φτάσει στο σημείο να συνειδητοποιεί πως οι πολιτικοί έφαγαν χρήματα απο την Ελλάδα και να ζητάνε δημοψήφισμα.Πόλυ θετικό.Αλλα μετά απο όλα αυτά πρέπει η πολιτική της Ελλάδας να αλλάξει πορεία.Και αυτή την πορεία πρέπει να την καθορίσει ο λαός όχι με λύσεις τύπου ‘να καεί η βουλή’(εδώ χρησιμοποιώ ένα απο τα συνθήματα) αλλα με λύσεις που θα μπορέσουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια θετική πορεία και να αποτελούν δίαυλο για την εκπροσώπηση του λαού.

το θέμα δεν είναι πολιτικό,είναι ιδεολογικό.Κάθε κίνημα,οποιοδήποτε είναι αυτό,είτε αριστερό είτε δεξιό είτε οτιδήποτε πρέπει να έχει κάποιες αρχές και κάποιους στόχους.Η απουσία στόχων οδηγεί στην απλή εκδήλωση της οργής αλλα μόνο αυτό.Δεν θέλω να υποστηρίξω κάποια συγκεκριμένη πολιτική ομάδα,αλλα βλέποντας το κίνημα χθές και σήμερα(εφόσον θα πάω και εγώ στις 6) βλέπω πως δεν υπάρχουν σαφείς στόχοι.Αντιμνημονιακό χαρακτήρα έχει μέχρι και η χρυσή αυγή

Που διαφωνώ εγώ με αυτό που γράφεις?:-k

απλά πήρα ώς αφορμή αυτό που έγραψες και είπα και εγώ την άποψη μου.Δεν είπα πως διαφωνούμε :slight_smile:

Α οκ. Πάντως εγώ προσωπικά, βλέπω τον κόσμο να ασφυκτιά. Να διψά για μια νέα γλώσσα, έχει αποκηρύξει πλήρως (επειδή την έψαξε και δεν καλύφθηκε ή επειδή απλά δεν ζει καλά) τους ιδεολογικούς όρους με τους οποίους έχουμε συνηθίσει όλοι μας απτα 18 μας να μιλάμε. Βλέπω δυστυχώς πως λείπουν οι πνευματικοί εκείνοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να βρουν αυτή τη νέα γλώσσα η οποία θα έχει [B]άμεση εφαρμογή[/B] στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής. Και βεβαίως, λείπουν οι ηγέτες. Πείτε μου έναν, ρε σεις ΕΝΑΝ τόσα χρόνια που μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο σε μια ουσιαστική κατεύθυνση. Έναν που δεν πετάει κατά το δοκούν τυράκι για να φάει το ποντικάκι.

Τώρα που το ξαναβλέπω, λίγο “διαφωνώ” σε κατι. Το ιδεολογικό φτάνει μέχρι ένα σημείο στο βάθος του προβλήματος. Το πρόβλημα είναι κατά βάση ανθρωπιστικό/υπαρξιακό, το έχουμε αντιμετωπίσει ΜΟΝΟ φιλοσοφικά στην πάροδο των αιώνων και ναι, και αυτό με τη σειρά του είναι πρόβλημα.

Είσαι σίγουρος ότι έκανες το σωστό quote?

Ίσως αναφερόμουν περισσότερο σε προηγούμενα ποστ σου (διάβασα τις τελευταίες σελίδες) και προηγούμενα ποστ αλλων users. Απλά αυτό βρήκα τώρα πρόχειρο γιατί βαριόμουν:p. Έλα πες μου ότι δεν βλέπεις τον εαυτό σου σε αυτά που γράφω:p