Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Συμφωνω με ολα αυτα που γραφεις (απουσια ηγετων- προβλημα ιδεολογικης κατευθυνσης- υπαρξιακο προβλημα) αλλα κατα τη γνωμη μου ολα αυτα γινονται εμφανη και ισχυρα λογω αποκλειστικα του Οικονομικου προβληματος.
Οσο φαινοταν να πηγαινουμε καλα οικονομικα (χοντρικα, 1990- 2009) δεν ειδα και πολλους να καιγονται για την απουσια ιδεολογικης κατεθυθνσης της χωρας ουτε να ασφυκτια. Μολις ομως δημιουργηθηκε η οικονομικη κριση ξαφνικα ολοι αρχισαμε να αναρωτιωμαστε για το που βαδιζει η χωρα και για την απουσια ιδεολογικης κατευθυνσης.
Για να ολοκληρωσω ην αποψη μου, παρα πολυ καλες ειναι οι ιδεολογικες αναζητησεις αλλα το πρωτευων, στην παρουσα φαση, ειναι να προσπαθησουμε να βρουμε τι μπορει να γινει αποκλειστικα οικονομικα ωστε να ξεπερασουμε την κριση οσο το δυνατον πιο" ανωδυνα" και γρηγορα.

Δεν τον βλέπω τον εαυτό μου, γιατί η κριτική που έχω κάνει σε κάθε λογής κομμάτι της ελληνικής “αριστεράς” (είτε είναι σοσιαλδημοκράτες, είτε το ΚΚ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε οι εξωκοινοβουλευτικές γκρούπες) είναι σίγουρα πιο σκληρή από πάρα πολύ κόσμο. Βέβαια το κάθε κομμάτι έχει και τα δικά του λάθη/μειονεκτήματα οπότε και διαφορετική κριτική.

Το παραπάνω όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνω την ίδια, ή και σκληρότερη κριτική σε οτιδήποτε άλλο θέλει να χαρακτηριστεί ως κίνημα. Ειδικά δε όταν το κάλεσμα λέει μέσες-άκρες ότι δεν έχουμε πλάνο, δεν έχουμε διεκδικήσεις, δεν έχουμε ιδεολογία (το ότι κάποιοι δίνουν αρνητική χροιά στη λέξη ιδεολογία μου προκαλεί πλήρη αποστροφή), δεν θέλουμε συλλογική δράση πέρα από μια συγκέντρωση σε μια πλατεία.

Ούτε το απορρίπτω όμως, γιατί ένα κίνημα μπορεί πιθανά να υπερβεί τις αφετηρίες του και να αποκτήσει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Βέβαια, αυτό γίνεται με συλλογικές διαδικασίες και οπωσδήποτε με ιδεολογική ζύμωση, πράγματα όμως που τουλάχιστον το κάλεσμα απέρριπτε μετά βδελυγμίας.

Κάποιοι νομίζετε ότι η κριτική σ’ αυτήν την πρωτοβουλία προέρχεται από “κομματόσκυλα” που νομίζουν ότι μόνο το κόμμα τους κατέχει την αλήθεια. Εγώ λέω ότι συμβαίνει και αυτό, όχι όμως μόνο αυτό. Αυτό που κάποιοι κριτικάρουμε είναι είναι η αφελέστατη ταύτιση των εννοιών “πολιτικό κόμμα”, “πολιτική συλλογικότητα”, “συνδικάτο εργαζομένων” με την κατάσταση πχ του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του συνδικάτου της ΔΕΗ ή του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα έν έτει 2011. Μπορεί ΠΑΣΟΚ/ΝΔ να είναι διεφθαρμένα (που είναι), μπορεί το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ του 2011 να είναι σκατά με 1000 προβλήματα (που έχουν) αλλά η γαμημένη έννοια “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ” σημαίνει μια συλλογικότητα ανθρώπων με κοινές ιδεολογικές αφετηρίες που συντονίζουν τη δράση τους για να επιτύχουν το σκοπό τους. Αυτό που θα έπρεπε να ζητάει ο κόσμος δεν είναι να “φυγουν τα κόμματα και οι οργανώσεις”, θα έπρεπε περίπου να είναι “να λειτουργήσουν [U]πραγματικά[/U] τα κόμματα και οι οργανώσεις”. Όταν ο Red Rum λέει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του αστικού κράτους είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα, δεν εννοεί το ΚΚΕ της 26ης Μαΐου 2011 (ελπίζω), εννοεί την έννοια του Κόμματος εκείνου που θα συνασπίσει την εργατική τάξη ενάντια στην εκμετάλλευσή της από το κεφάλαιο. Μπορεί αυτή η θεώρηση να είναι σωστή, μπορεί και λάθος, είναι όμως μια θεώρηση με σαφή ιδεολογική αφετηρία.

Εν πάση περιπτώσει, πίσω στους Αγανακτισμένους, να είσαι σίγουρος ότι από μια πόλη φοβισμένων, κλεισμένων στα σπίτια τους, προτιμώ μια πόλη με κόσμο στους δρόμους και στις πλατείες ακόμα κι αν βγήκε μόνο για βόλτα. Δείχνει πάνω απ’ όλα υγεία. Αλλά για να πω ότι όντως κάτι κάνουν προς την κατεύθυνση της ανατροπής της τωρινής “κατάστασης”, περιμένω να μάθω τι συζητείται, πώς οργανώνεται και τι αποφάσεις παίρνονται (αν παίρνονται). Κανείς, μα κανείς δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα, κάτι που με κάνει ακόμα πιο σκεπτικό.

Mου άρεσε πάρα πολύ αυτός ο περιεκτικός απολογισμός των όσων διαδραματίστηκαν χθες.

http://www.georgakopoulos.org/2011/05/greekrevolution/#more-5315

Εντιτ: ChrisP είδα μετά το ποστ σου, και ειλικρινά την χάρηκα την άποψή σου. Ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσα να περιμένω, ειλικρινά. Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων δεν κατόρθωσα χθες να μείνω πολύ, έμεινα ελάχιστα και δεν έχω άποψη περί του τι συζητήθηκε/προτάθηκε κτλ. Επειδή βλέπω ότι θα υπάρχει συνέχεια όμως ελπίζω να καταλάβω. Αυτό που λέει ο ChrisP, αν κάποιος έζησε από κοντα τα γεγονότα να μας πει.

Ακριβώς αυτό!
Όσον αφορά για το τι συζητείται… αρκεί να κάνεις μια βόλτα από 'κει (αν υπάρχει χρόνος) να ακούσεις (και να συμμετάσχεις) ο ίδιος :wink:
Δεν θέλω να προτρέχω (θετικά ή αρνητικά), αλλά έτσι κι αλλιώς θα φανεί στην πορεία η όποια συνέχεια και μαζικότητα της κινητοποίησης, καθώς και η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει.

Kρισπ…Σημερα εχει ξανα συγκεντρωση…Και ενταξει χεσε τα μουτζωματα και τα κλεφτες κλεφτες…Μετα εχει και συνελευση…Που χτες απο οσα εβλεπα απο Ζουγκλα ακουστηκε κυριως αγανακτηση, ακουστηκαν ανθρωποι που δουλευουν και τους γ… καθημερινα(συγκεκριμενα ενδιαφερον ειχε ενας που ειπε οτι οταν ηταν στον πανεπιστημιο ηταν Πασπιτης και τωρα τα εχωνε ομορφα στον Κουρη οπου δουλευει…) αλλα και λογος πιο σωστα διαρθρωμενος που εθετε πολλα ερωτηματα…

Νομιζω οποιος καταλαβαινει την αναγκη να βγει κοσμος στο δρομο πρεπει να βρεθει εκει και να συμβαλει…Ακομα και 30 ατομα να ξεφυγουν απο την μουτζα και τα κλεφτες κλεφτες(που πολλοι παρακινουνται επειδη απλα δεν εχουν ακουσει κατι πιο ουσιαστικο,μικροαστισμος?ναι δεν διαφωνω) ειναι κερδος.Αυτα για τον κρισπ.

Σημερα βρεχει ομως, θα αγανακτισουμε η απο αυριο??

Ομπρελίτσα (χωρίς μεταλλική αιχμή, γιατί υπάρχουν και κεραυνοί) και αδιάβροχα :stuck_out_tongue:

κανονικά θα γίνει ρε συ
Τι να μας κάνει η βροχή :p:lol:

Πάντως υπάρχει μία έξαρση νεοχιπισμού στο κίνημα αυτό.Βλέπω τώρα στο facebook λέει ένας : “όσο κοιτάμε τους άλλους τόσο μένουμε είτε αδρανείς είτε οργισμένοι, εμείς τι κάνουμε έχει σημασία! φοβούνται μαζική συμμετοχή προτιμούν [B]να είμαστε χωρισμένοι βάσει τάξης,[/B] πεποιθήσεων, ετικέτας, ηλικίας…μέχρι και στύλ. Φοβούνται τους μαθητές μαζί με τις γιαγιάδες [B]την κοπέλα με τη γόβα μαζί με τον πολιτικοποιημένο φοιτητή, [/B]μόνο Πολλοί Μαζί Μπορούμε! μαζικά κατά χιλιάδες, εκατό-διακόσιες χιλιάδες αυτό είναι δύναμη”

ε τώρα είναι να μην κλάσεις στο γέλιο (η να κλάψεις ).Να δω τις δαπίτισσες να κατεβαίνουν σε πορεία να ζητήσουν τι?Φθηνότερη είσοδο στα κλαμπ.Έλεος με αυτή την αταμπελοποίηση,α-ιδεολογία,α μπλα μπλα μπλα.Τα αιτήματα που έχεις είανι άμεση συνάρτηση της ιδεολογίας σου,αν κατέβουμε όλοι μαζί χωρίς ξεκάθρα πολιτικά αιτήματα τότε θα μείνουμε στον αέρα.Πρέπει να διαλεξουμε,κομμουνισμό η φθηνότερη είσοδο στο βένιου?

Ελπίζω πως στο άμεσο μέλλον θα βρεθεί πολιτικό στίγμα στο κίνημα αλλιώς θα καταδικαστεί σε αποτυχία

Μεταξύ κομμουνισμού και φτηνότερης εισόδου στο βένιου, μπορώ να διαλέξω την κουρτίνα 3;

Υπάρχουν ν κουρτίνες όπου ν είναι οι τάσεις του κινήματος.Αν βρεις κάτι που σε εκφράζει πάλεψε και εσύ γι’αυτό πλάι στον κομματοποιημένο κομμουνιστή που ακούει αντάρτικα,στη βαμμένη δαπίτισσα και σε αυτό που εσύ θες.Όλοι μπορούν,πάντα με εργαλείο τοννννννν : http://www.youtube.com/watch?v=XkfSiRtUQkE&feature=mfu_in_order&list=UL

Tα αιτηματα μπορεις να τα φτιαξεις και κατω.Στο δρομο.Μπορεις εσυ να εχεις φτασει σε ενα επιπεδο να εχεις οργανωσεις τη σκεψη σου και να λες οτι ολα τελειωσαν αλλα πρεπει να καταλαβουμε οτι καποιοι ανθρωποι ξεκινανε τωρα.Βαρετος ο χλευασμος μεγαλη η ευκαιρια,αυτος ειναι και ο λογος που πρεπει να βρεθουν ολοι κατω και να συμβαλουν οχι καθοδηγητικα(μπες στην οργανωση μου για να το κανεις) αλλα δινοντας ιδεες και συνδιαμορφωνοντας…Μονο εγω πιστευω οτι ενα μερος αυτου του κοσμου θελει να αντιδρασει αλλα δεν ξερει πως?

http://real-democracy.gr/node/47
Εδω τα πρακτικα της συνελευσης.

Προφανώς έχεις δίκιο,και εγώ πιστεύω πρέπει να γινει παρέμβαση εκεί.Απλά τώρα είμαι λίγο στο στάδιο που βλέπω γενικά ότι μιλάνε αυτοί σαν να είναι φωτισμένοι και όλοι οι άλλοι ρεμάλια που δεν κάνουν τίποτα.Γι’αυτό είμαι νευριασμένος με την πάρτυ τους.Θα πάω στις εκδηλώσεις τους αν είναι να δω τι λένε και τι μπορώ να κάων και εγώ…

Η νεολαία βγαίνει με ψυχή, με πίστη, ειρηνικά, όχι όπως τον Δεκέμβρη του 2008, έχουμε ωριμάσει όλοι μας.

Εδω μια ματια στα χτεσινα

Συγχωρεστε με για το ατελειωτο σπαμαρισμα,αποφευγω το διαβασμα:p

Εγώ πήγα χτες στον λευκό πύργο και τα είδα όπως τα περιέγραψε ο hokam πάνω κάτω. Αν είχε συναυλία και ο Σαββόπουλος θα ήμασταν κομπλέ :stuck_out_tongue:

Αν ο κόσμος αυτός που κατεβαίνει στον δρόμο, δεν “κεντράρει” τότε δεν έχω και πολλές ελπίδες. Πρέπει να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα γιατί δεν νομίζω ότι συμφωνούμε σε αυτό. π.χ. πολλοί θα ήταν ευχαριστημένοι αν διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες οργανωσης, αστικού κράτους κλπ.

χαχαχαχα καλο:lol:

πήγα και εγώ σήμερα παρά την βροχή.Απογοήτευση εν μέρη.Οκ ήταν αρκετά άτομα εκεί και είχαν κινητοποιηθεί πολλοί.Αλλα ένιωθα πως ήμουν σε πανηγύρι η κάτι τέτοιο.Ήταν άτομα που έλεγαν συνθήματα και μετά έσκαγαν στα γέλια,όλοι μπυρόνια και έτσι και γενικά πιστεύω πως δεν το έχουν πάρει τόσο σοβαρά όσο πρέπει.Αυτά