Παλί καλά που εν είδη χαβαλέ λένε συνθήματα και φωνάζουν
Κάτι είναι και αυτό
ναι οκ πάλι η ίδια συζήτηση θα βγεί…
Αυτό το κάνουν και στις συναυλίες δεν χρειάζεται να το ονομάσουμε και κίνημα.Λίγο σεβασμός στους αγώνες δεν βλάπτει.Αν είναι να το βλέπουν ώς συνάντηση με τους φίλους τους ας πάνε για καφέ.Μπράβο στα άτομα που πραγματικά ήταν εκεί και το πίστευαν.Εύχομαι να βγάλουν τα αιτήματα τους γρήγορα και να τα προωθήσουν μπάς και νιώσει λίγο το κίνημα.Άντε αύριο εύχομαι και τραπεζάκια με φραπέδες. :lol::lol:
Γιατί όχι να μην κατασκηνώσουμε και στο Σύνταγμα και χωρίς πλάκα στην Plaza del Sol μένουν περίπου 200 άτομα με σκηνές και γιατί όχι να μην γίνει και σε εμάς αφού μας ΑΝΗΚΟΥΝ οι πλατείες και οι δρόμοι
Κάτι είναι αυτό και πραγματικό δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημα που λές?
και το χλευάζεις?
δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω εκεί.Μην συγκρίνεις ότι έγινε στην Ισπανία…Αν διάβαζες την εφημερίδα Εποχή την Κυριακή θα καταλάβαινες ποσο διαφορετικά είναι τα κινήματα.Εγώ χλευάζω όσους ήταν εκεί και τα έπιναν,ρίχνοντας τα κουτάκια κάτω και γελώντας απο τα συνθήματα.Επίσης κατα τη διάρκεια της βροχής καθόμασταν αρκετοί έξω αλλα οι περισσότεροι όντας απο ζάχαρη την έκαναν ή μπούκαραν σε καφετέριες και μετρό.Ωραία πράγματα 8)
Ξανά μπράβο σε όσους το νιώθουν και προσπαθούν με αυτοσεβασμό να κερδίσουν κάτι,γιατί ήταν πολλοί.Αυτό ήταν άκρως θετικό για τα δρώμενα της Ελλάδας
Και για να έχουμε καλό ερώτημα,εσύ γιατί δεν είσαι Σύνταγμα;
Ο χρήστης romantic_7 δεν είναι συνδεδεμένος.
Last Activity: Today 21:09
Κι έλεγε, κάπου είχε να πάει σήμερα… αλλά πού… :-k
υπονοείς ότι του το θύμισα εγώ;
κακεεεεεε
κλεφτες - κλεφτες!
αφησαμε τν καναπε τ κ το φρεντο μας κ ειπαμε να παμε συνταγμα να αραξουμε. κ εκει που θα κουτσομπολευουμε με το διπλανο θα φωναξουμε κ ενα αγανακτισμενο “κλεφτες” μιας κ αρχισε κ ζοριζεται η τσεπουλα μας - παρτη μας.
καπως ετσι το βλεπω εγω ολο αυτο. κατεβηκαμε στο δρομο επειδη ζοριστηκε ο ευατουλης μας. τπτ παραπανω
για ποιο πραγμα ειναι ολοι αυτοι κατω? για να φυγουν οι κλεφτες? αυτος ειναι ο στοχος τους για το μελον? ωραια κ ας πουμε οτι φευγουν, μετα τι? τι ακριβως προσδοκουν ολοι αυτοι κ για ποια “ιδεα” νωμιζουν οτι αγωνιζονται?
σορυ αλλα αυτος ο απολιτικ αχταρμας που δημιορυργιθηκε για να εκφραζει τν καθε μικροαστικη συνειδηση εμενα δεν με εκφραζει. με προβληματιζει απλα
ο λόγος που γίνονται όλα αυτά είναι πρώτον,για να απαιτήσουμε δημοψήφισμα για τα δντ και αφετέρου να ξυπνήσει η εθνική συνοχή μας.Ότι όλοι μας αγωνιζόμαστε για την χώρα και για το καλό μας.Και ότι όταν χρειάζεται γινόμαστε πάλι ένα και ξεχνάμε κομματικές παρατάξεις.
Και ναι,soad,προφανώς και κατεβαίνουμε επειδή ζορίστηκε ο εαυτούλης μας.Το κράτος είναι ο λαός.Αν ο λαός είναι δυσαρεστημένος,κάπου γίνεται κάτι λάθος και πρέπει να διορθωθεί.
Εγώ θεωρώ ότι είναι το πιο καλό που έχει συμβεί στην χώρα τον τελευταίο καιρό.Και όλοι μας,θα έπρεπε να κατεβαίναμε και να κατεβαίνουμε όποτε γίνεται.Και πραγματικά μετανιώνω που είμαι αυτήν την στιγμή σπίτι και όχι στον λευκό.
Και άλλωστε,μην περιμένεις με την πρώτη να βρεθεί λύση,πως θα διώξουμε το δντ,πως θα καλυτερέψουμε την πολιτική,και πως θα ορθοποδήσουμε.
Για το μπολντ…Κατσε βρε εκει κατω υπαρχει τοσος κοσμος…Κατσε να γινει καμια συνελευση πρωτα…Πιστευεις οτι αυτα τους εκφραζουν ολους?:!:
Εθνική συνοχή ως προς τι? Ξέρεις ποιους θες ν’ αντιμετωπίσεις?
Ακούστηκε σαν αίτημα το δημοψήφισμα για το ΔΝΤ? Άντε και γινόταν. Πόσοι γνώριζαν έστω τι σημαίνουν τα αρχικά? Πόσοι απ’ αυτούς που κατέβηκαν έμαθαν το στρος καν λόγω του “ροζ σκανδάλου”?
Επιπλέον, αφού όλοι μας θα έπρεπε να κατεβαίνουμε, που είναι η συμμετοχή στις τόσες διαμαρτυρίες που έχουν γίνει?
μερακλη μολις γκρεμισες το απολιτικο στοιχειο που ευαγγελιζεται ο αχταρμας αυτος. οποτε πρεπει να συζηταμε απο αλλη βαση πλεον αν κ εφοσον ισχυουν αυτα που μας ειπες ο “λογους”. αν κ δν ξερω κατα ποσο αυτοι οι λογοι - ιδεες (βλ. εθνικη ενοτητα) οπως ειπε κ ο κιρατζος εκφραζουν ολους αυτους που αραζουν στο συνταγμα.
επισης αφου ο καθενας ειναι κατω για τν παρτη του, επειδη ζοριστηκε οικονομικα κ χωρις ουσιαστηκα κανενα ιδεολιγικο υποβαθρο, τοτε ολο αυτο δν παει πουθενα.
οποτε στο γιατι δν κατεβαινατε γενικοτερα, τν απαντηση τν εδωσες λιγο πολυ μονος σε αυτο. γιατι θυμιθηκατε να κατεβετε στο δρομο οταν ζοριστικε ο ευατουλης σας. για κανενα αλλο λογο. για καμια αξια κ για καμια ιδεα
α κ επισης για να διευκρυνησω, δν κατεκρινα το κινημα (ο θεος να το κανει) για τν απουσια της κομματικοποιησης αλλα για τν πληρη εληψη πολιτικης συνειδησης
Στην Θεσσαλονίκη πάντως παίδες, εγώ κατέβηκα με στυλάκι " πάμε να φάμε κανά καλαμπόκι και να βολτάρουμε στην παραλία" και τελικά κάθισα οκλαδόν εκεί κανά 5ωρο και βίωσα κάτι πρωτόγνωρο. Άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες,να συζητάνε, να εξελίσσονται και να οργανώνονται. Μιλάμε φυσικά για εμβρυϊκό στάδιο, αλλά είναι κάτι…
Μένω εκτός Αθήνας σπουδάζω Πάτρα…ήμουν χτές Πλατεία Γεωργίου που για ΠΡΩΤΗ φορά την είδα γεμάτη ασφυχτικά(έχω να την δώ έτσι απο τα Προπέρσινα Καρναβάλια) αν ήμουν Αθήνα θα πήγαινα οπωσδήποτε στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Κατα τα άλλα χαίρομαι που υπάρχει κόσμος που πηγαίνει και κάνει και λαικές συνελεύσεις
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295495
Λοιπόν όπως έγραψα και αλλού χτες έτυχε να βρεθώ στην “ανοιχτή συνέλευση” στο σύνταγμα. Πήγα για να επιβεβαιώσω την άποψή μου για όσα έχουν ειπωθεί για το “κίνημα των αγανακτισμένων”.
Όταν έφτασα η συνέλευση έτρεχε κανά δύωρο. Γραμματεία, πρόεδρος επί της διαδικασίας που έδινε το λόγο σε κόσμο να τοποθετηθεί. Άκουσα γύρω στις 20 τοποθετήσεις που άλλες είχαν κάτι να πουν, άλλες τίποτα. Κόσμος περίπου γύρω στα 500-600 άτομα. Η μεγάλη πλειοψηφία ανήκει σε χώρους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ενδεικτικά είδα το ναρίτη και πάλαι ποτέ δικτυά του έτους μου). Προφανώς και είχε πέσει γραμμή να πάνε όλοι εκεί. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότερες αν όχι όλες οι τάσεις και διάφοροι α/α. Είχε και χύμα κόσμο (μη φανταστείτε, κανα 15-20% από τους παριστάμενους), φανερά πολιτικοποιημένο αλλά ανέντακτο, ενώ στα πέριξ της πλατείας τους κλασσικούς πάωγιατηφάση/αραγμαγιαμπύρες κλπ. τύπους. Kοινό athens voice, καρίτση (πραγματικά οι μαγαζάτορες εκεί πρέπει να κλαίνε αυτές τις μέρες, ενώ τα περίπτερα και τα μαγαζιά στο σύνταγμα να έχουν κάνει τρελούς τζίρους).
Πάμε τώρα στο τι έγινε. Αφού φτιάχτηκε αυτό εδώ το ψήφισμα
[B]Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος [/B]
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.
Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
[CENTER] [B]ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ![/B][/CENTER]
[CENTER] [B]ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ? ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ![/B][/CENTER]
[CENTER] [B]Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ![/B][/CENTER]
το οποίο προφανώς και δεν αντέχει σε κριτική, αφού είναι ένα απλό κάλεσμα που παίρνει δεδομένο πως κάποιοι θα απεργήσουν, χωρίς να προτείνει κάτι ουσιαστικό για το πως θα απεργήσουν περισσότεροι, πως θα οργανωθεί ο αγώνας μέσα σε χώρους δουλειάς, σωματεία, γειτονιές κλπ.
Έγινε γύρω στα 40 λεπτά κουβέντα και ψηφοφορία αν αυτό το πράγμα θα λέγεται:
α. κείμενο
β. διακήρυξη
γ. ντοκουμέντο
δ. απόφαση
ε. ψήφισμα
Η αποθέωση του φορμαλισμού λοιπόν. Όσοι έχετε σπουδάσει ή σπουδάζετε, φανταστείτε τη διαδικασία σαν μια γενική συνέλευση της σχολή σας με όλες τις γκρουπες της αριστεράς, χωρίς την ΚΝΕ και χωρίς τη ΔΑΠ-ΠΑΣΠ φυσικά. Δηλαδή χώρους και άτομα ικανά να συζητάνε για μέρες χωρίς να πάρουν ουσιαστική απόφαση. Η γραφειοκρατεία μέχρι το μεδούλι.
Επίσης έγινε ψήφισμα άλλα 30 λεπτά για το αν το χαρακτήρα της δημοκρατίας που ζητά το ψήφισμα. Οι προτάσεις ήταν
- Πραγματική - εδώ είχαμε την κυνική ομολογία από τον πρόεδρο της διαδικασίας πως αυτό είχε μπει επειδή έτσι ονομαζόταν το site στην Ισπανία (!!!)
- Πραγματική και άμεση
- Άμεση
Αφού συζήτησαν λοιπόν 3-4 ώρες για το ψήφισμα και το χαρακτήρα του, άρχισαν να συζητάνε για το ποια θα πρέπει να είναι διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ε, κάπου εκεί και αφού μερικοοί, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία από αυτούς που είχαν ήδη τοθετηθεί, άρχισαν να παραπονιούνται πως πρέπει η διαδικασία με τον τρόπο που γίνεται να μην κουράζει και να είναι ικανή να συσπειρώσει ευρύτερο κόσμο, παρέδωσα πνεύμα και άφησα τους αριστεριστές να ζήσουν ελεύθεροι τον ελληνικό μάη του 68.
Ωραια ολα αυτα, αν δεν το ξεκιναγες και με το “πηγα να επιβεβαιωσω οτι ειχα δικιο” θα ηταν καλυτερο το ποστ.
Σωστότατη η παρατήρηση. Δεν είπα πως είχα δίκιο βέβαια.
Και ψεμματακια περι 40 λεπτων φυσικα.
[B]«Αντώνη, έλα να κάνουμε κυβέρνηση»
Πρόταση-έκπληξη του πρωθυπουργού[/B]
«Αντώνη, έλα να κάνουμε μαζί κυβέρνηση. Να αναλάβεις αναπληρωτής Πρωθυπουργός και να μου υποδείξεις πρόσωπα για υπουργούς», φέρεται να είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευση, για να εισπράξει πάντως την άρνησή του κεςι σε αυτή την πρόταση.
Ο πρωθυπουργός, μπροστά στον κίνδυνο να σκάσει η χρεοκοπία στα χέρια του, φέρεται να είχε σημαντικές συζητήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς την περασμένη Τρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είχε να καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις. «Θες να πάμε σε εκλογές;», φέρεται να είπε κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός, ενώ σε άλλο σημείο, οι πηγές επιμένουν ότι του ζήτησε να εξετάσουν ακόμη και τη δυνατότητα συγκυβέρνησης με τον Α.Σαμαρά σε θέση αναπληρωτή πρωθυπουργού με κάποιους υπουργούς που θα υποδείξει ο ίδιος.
Ο Α.Σαμαράς απάντησε ότι οι εκλογές γίνονται πάντα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ενώ απέρριψε κάθετα «εξωθεσμικές λύσεις», όπως αυτές της συγκυβέρνησης, ή μίας κυβέρνησης προσωπικοτήτων.
βρε αντωνη , γιατι δεν πας και εσύ?
Κάνει τον δύσκολο! :lol:
:lol2::lol2::lol2: Τι αλλο θα δουνε τα ματακια μας σε αυτην την χωρα;;;