Φιλαράκια από τα φοιτητικά χρόνια είναι. Γιατί να μην συγκυβερνήσουν, αν πρόκειται για τη σωτηρία… του πολιτικού μέλλοντος και των 2;
Σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις (αν μπορούμε να τις εμπιστευτούμε κιόλας) πασοκ-νδ στη πρόθεση ψήφου έχουν από 20% περίπου. Και μετά βγαίνει και ο “φάε ένα πατατάκι” αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και προτείνει στον Σαμάρα να συμφωνήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε σε κάθε περίπτωση το πρώτο κόμμα να έχει αυτοδυναμία. Έτσι αντιλαμβάνονται τη “δημοκρατία” τους…
Αφού λύθηκαν όλα τα προβλήματα των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα, σειρά έχει η ενίσχυση αυτών των… εκδηλώσεων:
Tο Σάββατο 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθoύν οι εκδηλώσεις του φετινού, Athens Gay Pride, στο κέντρο της Αθήνας.
Οι μεγαλύτερες gay εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ στο κέντρο της Αθήνας, αναμένεται φέτος να τριπλασιάσουν τον αριθμό των ξένων επισκεπτών.
[B]Για πρώτη φορά, μάλιστα, οι εν λόγω εκδηλώσεις τίθενται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. [/B]
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=320054&cid=4
Καλά κάνουν στη Μόσχα και απαγορεύουν τη διαφήμιση-τσίρκο του κάθε βαρεμένου σε κεντρικούς δρόμους!
Χμμμ 4 Ιουνίου δεν είναι και η συγκέντρωση-πορεία ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ (στα πλαίσια των πανευρωπαϊκών απεργιών εκείνη τη μέρα); Ε ρε γλέντια που θα γίνουν στο κέντρο!
Πως γινεται εδω και 3-4 μερες στο Συνταγμα να μαζευεται τοσος κοσμος και να μην ανοιγει μυτη (τουλαχιστον απ’οσο εχω ακουσει/αντιληφθει) και στις πορειες τοσα χρονια μεσα σε 1 ωρα να γινεται μπουρδελο το κεντρο…?
Ειμαι επιφυλακτικος ως προς που μπορει να καταληξει αυτο, καθοτι ειναι μια αοριστη διαμαρτυρια προς το παρον που δε φερει συγκεκριμενες προτασεις. Απο την αλλη ομως να θυμησω πως τις προαλλες υπουργος φερεται να δηλωσε πως “οσο μπροσταρηδες στην διαμαρτυρια ειναι το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ κτλ δεν φοβομαστε τπτ, ο κοσμος να μην ξυπνησει ειναι το θεμα”
Όλο αυτό το πανηγυράκι και τα σχέδια περι συνεργασίας τα οποία κόβονται με την άρνηση του Σαμαρά πραγματικά είναι το ότι πιο άθλιο κατα τη διάρκεια που η οικονομία της χώρας βουλιάζει #-o
H απορία σου στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή στην Διεύθυνση Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. :roll:
Άλλη μια απόδειξη για τον ρόλο του παρακράτους και της ΕΛ.ΑΣ. στις κινητοποιήσεις του παρελθόντος.
Εξάλλου, όπως έχει ειπωθεί ξανά, μόνο τυχαία δεν είναι η επικρότηση της συγκεκριμένης κινητοποίησης από το σύνολο των αστικών ΜΜΕ, με μπροστάρηδες τον Πρετεντέρη και τον ΣΚΑΙ.
Αλλά μην νομίσεις ότι και σε αυτή την περίπτωση το Κράτος θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Όσο οι κινητοποιήσεις αυτές παραμένουν υπό μία έννοια απολιτικοποιημένες, καλύτερο εργαλέιο στα χέρια της Κυβέρνησης δεν μπορεί να υπάρξει. Θα παίξουν τον ρόλο του ξεκαυλώματος, της “επαναστατικής ικανοποίησης” του αντέδρασα-και-γω-και-ένιωσα-ωραία και τελικά της επιστροφής στην κανονικότητα. Η παραμικρή στροφή σε πιο ριζοσπαστική μορφή θα σημάνει και το βίαιο τέλος των κινητοποιήσεων από τη μεριά του Κράτους. Ή εκτός αν μπαστακωθούνε για μέρες στο Σύνταγμα, οπότε χάσει την υπομονή/ανοχή της η κυβέρνηση και τους “σκουπίσει” στο άψε σβήσε.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο smirnoff στο [U]radical desire[/U] :
Σε μία επίσκεψη του στο Λονδίνο το 2003, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, ο George Bush, ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου να σχολιάσει τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του πολέμου που έγιναν στην Βρετανία. Η απάντηση του ήταν ιδιαίτερα οξυδερκής: “Βλέπετε, ακριβώς γι αυτό κάναμε τον πόλεμο στο Ιράκ, για να μπορούν και οι Ιρακινοί να διαδηλώνουν ελεύθερα, όποτε διαφωνούν με την κυβέρνηση τους, όπως γίνεται και εδώ”. Η χαρακτηριστική αποτυχία των αντιπολεμικών διαδηλώσεων, παρά τη μαζικότητα τους, να αποτρέψουν τον πόλεμο, οδήγησε το Ζίζεκ να ισχυριστεί [B]πως η πραγματική λειτουργία τους ήταν κατά κάποιο τρόπο να τους κάνουν όλους να αισθανθούν καλά.[/B] Οι διαδηλωτές εξέφρασαν ηχηρά την αντίθεση στον πόλεμο, οι κυβερνήσεις επέτρεψαν αυτές τις διαμαρτυρίες να εκφραστούν ελεύθερα και ο πόλεμος? έγινε. Άλλωστε στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
άπειρα σωστό το σχόλιο σου Isis
Εσυ τι ακριβως ζορι τραβας με την ολη φαση? Σε ενοχλει που μερικοι διαφορετικοι ανθρωποι απο σενα μπορουν και διαδηλωνουν?
Παντως ουτε εγω στηριζω το gay pride, με τους τοσους χορηγους του και το υπουργειο πολιτισμου. Αντ’αυτου, τουτο δω http://whatqueerfest.espivblogs.net/ το θεωρω πολυ καλυτερο.
διαφορετικοι ανθρωποι
μπα;;
μηπως ετσι τελικα χαρασσονται οι ‘‘σεξιστικες’’ γραμμες;;
και γιατι διαδηλωνουν;
να βγει μετα και ο Μπαμπης ο περιπτερας της γειτονιας μου, που χει την τριχα στο στηθος ΝΑ, να διαδηλωσει την αντριλα του, μαζι με τους οποιους ‘‘συντροφους’’ του.
τετοιου ειδους εκδηλωσεις, ειναι που μεγενθυνουν το κομπλεξ και τα συνδρομα κατωτεροτητας της οποιας μειονοτητας. pride και ΜΑΛΑΚΙΕΣ…οταν δεχεσαι και γινεσαι καρικατουρα δεν σου φταινε οι υπολοιποι που θα σε πουν ενδεχομενως ‘‘πουσταρα’’…αντιθετως η αξιοπρεπεια στον εαυτο σου, και η σεμνη παραδοχη της ταυτοτητας σου, στον εργασιακο χωρο, στην καθημερινοτητα σου, δεν νομιζω να ερεθιζουν κανεναν να σε χαρακτηρισει καπως μειωτικα.
Και γενικοτερα ανθρωποι οι οποιοι δεν το κρυβουν αλλα και δεν προκαλουν δεν δεχονται κανενα μα κανενα σχολιο…ετσι πιστευω τουλαχιστον
Τι λες ρε παλι? Αληθεια ε, δηλαδη το να δηλωνεις την σεξουαλικη σου ταυτοτητα ειναι που σε κανει “πουσταρα”. Οχι ο σεξισμος, οχι ο “ματσο” τροπος ζωης, οχι το “γαμαω και δερνω” lifestyle…
Τι θα πει “σεμνη παραδοχη της ταυτοτητας σου”? "Αχ ξερετε παιδια, εγω ειμαι γκευ, και ντρεπομαι γι’αυτο, δεν ειμαι σαν εσας τους κανονικους ανθρωπους που γαμιεστε ορθως."
Κατι τετοιο?
ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕ, δεν χαρασσονται ετσι οι σεξιστικες γραμμες. Μηπως το φεμινιστικο κινημα φταιει για τον σεξισμο που συνεχιζει να υπαρχει?
+1 στον ροκινγκμονστερ.
Παντως Τimeous, εσυ ησουν αυτος που τους ανεφερες ξεκαθαρα ως ‘‘διαφορετικους’’. Think about it…
οταν λεμε καμμια σχεση ομως;;;
ξαναδιαβασε το ποστ μου πληζ
εντιτ.το ‘‘γαμαω μουνακια ειμαι αντρακλα και το φωναζω’’ με το ‘‘τον παιρνω και το φωναζω’’ ειναι το ιδιο καταπτυστη σταση για μενα, αν αυτο σε βοηθα να καταλαβεις τι ηθελα να πω…
Ωχ, αν αρχίσουμε με την αντίληψη του α/α χώρου περί “διαφορετικότητας” δε θα βγάλουμε άκρη ούτε σε 12345 χρόνια.
Timeοus ήρεμα λίγο,ακόμα και στον τομέα της νομοθεσίας πολλές φορές,που υποτίθεται “προστατεύουμε την κατάσταση” θέτοντας νόμους κτλ,το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο.Το θέμα είναι πολύ λεπτό.
I couldn’t care less για το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του και στην ερωτική του ζωή. Αλλά η προπαγάνδιση και διαφήμιση του τρόπου ζωής και όλα τα σχετικά, από ένα τσίρκο βαμένων (ακόμα και οι σοβαροί άνθρωποι, που είναι ομοφυλόφιλοι, ντρέπονται για τέτοιες εκδηλώσεις) είναι πρόκληση και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό, εκτός από την προπαγάνδιση (βλ. και Hollywood κλπ). Εδώ δεν είναι Μπαχρείν ή Σαουδική Αραβία, για να διαδηλώνουν για το δικαίωμα της ερωτικής τους επιλογής. Ελεύθερος είναι ο καθένας σε γενικές γραμμές (αν και η ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά συντηρητική γενικά, αλλά νομικά θέματα δεν υπάρχουν).
Τα τσίρκα τύπου “gay pride” κλπ να πάνε να τα κάνουν σε έναν ιδιωτικό χώρο, σαν πάρτυ, αν θέλουν.
Και δεν έχουμε τον γκέι δήμαρχο πια… στο υπ. πολιτισμού ποιος είναι υπουργός τώρα;;;
Λαθος λεξη το “διαφορετικους”. Αναφερομουν σε τυπαδες που δεν ακολουθουν τις κυριαρχες νορμες για το σεξ.
Ναι, και γιατι καποιος που δεν ακολουθει τις κυριαρχες νορμες στο σεξ, να εχει την αναγκη να παρελασει για αυτο ??
Δεν με ενδιαφερει η νομοθεσια στο θεμα σεξισμου. Εξαφανιστηκε ο σεξισμος επειδη ψηφιζουν οι γυναικες? Μπαα
Ωραια, αρα αυτο σημαινει οτι δεν γουσταρεις ουτε το αλλο προτυπο σεξουαλικοτητας, του σκληρου αντρα, το οποιο φυσικα αναπαραγεται παντου. Σωστα? Γιατι οταν μια κοινωνια εχει βασιστει στο “να δειχνεσθαι”, εγω δεν περιμενω απο καποιον που ειναι gay να δειχνει τοσο διαφορετικη συμπεριφορα απο ολους τους υπολοιπους. Το οποιο σημαινει οτι ναι, και με τα φτερακια τους θα κυκλοφορουν στους δρομους της Αθηνας και με τα πουπουλακια τους. Προσοχη δεν το υποστηριζω αυτο, γι’αυτο πριν λινκαρα στο αλλο fest, αλλα απο την αλλη ειναι απολυτως ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ αυτο που κανουν, και εαν καποιος δεν γουσταρει τις “πουσταρες” που βολταρουν αλλα γουσταρει ματσιλικια κλπ, ε να παει να χεστει.
Nα παρελασει δεν ξερω, να αγωνιστει για ισοτητα και μη ρατσισμο ομως?
Και τωρα μην μου πειτε οτι δεν υπαρχει ρατσισμος…Και στην καθημερινοτητα μας αν δειτε πως αναφερομαστε σε…αυτους/αυτες θα το διαπιστωσετε.
Να πώ και εγώ τη γνώμη μου;Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους,κανένα απολύτως.Το μονο που μου την σπάει σε αυτή την κατάσταση είναι ένα και πολύ λογικό.Υπάρχουν ορισμένα άτομα τα οποία οριοθετούν μόνοι τους τη διαφορετικότητα.Όλοι λέμε ότι straight και gay δεν έχουν κάτι διαφορετικό,άλλωστε άνθρωποι είμαστε όλοι.Οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός είναι προσωπικές και σεβαστές,όπως και οι ιδεολογικές απόψεις.Όταν όμως ένας ομοφυλόφιλος σε κάθε πρόταση του τονίζει το γεγονός πως είναι ομοφυλόφιλος προκαλεί μονος του το διαχωρισμό.Βέβαια σε περιπτώσεις που αδικείται ή εισπράτει σεβασμό ναι να μιλήσει για δικαιώματα,να σηκώσει ανάστημα.Όταν όμως βρίσκεται τριγύρω σε άτομα τα οποία δεν έχουν πρόβλημα ή κομπλεξ τότε ας μη δημιουργεί ο ίδιος τα προβλήματα.Άλλωστε όπως εγώ είμαι straight έτσι ένας άλλος μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος ,είναι απλά μια επιλογή όχι ‘διαφορετικότητα’.Βέβαια πήγα τη συζήτηση αλλού και ξέφυγα απο το gay pride
Αυτά απο μένα
ΛΟΛ!!!
Άλλο λέω εγώ,άλλο απαντάς εσύ,και λάθος μάλιστα.