@eNick
Και με τις δυο ορθογραφίες σωστό είναι! :lol:
Πάντως αγορίνα βλέπω ότι τις τελευταίες μέρες όποτε ποστάρω για το “κίνημα” ακολουθείς κατά πόδας με links από ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, Αλέκα κτλ. Θενξ, αλλά προς τί ξαφνικά όλη αυτή η διαφήμιση; Θα θελα κάποια στιγμή να δω και κάτι δικό σου ας πούμε.
Αφού δεν τα λένε τα ΜΜΕ, δεν πρέπει να τα πει κάποιος;
Μην υπερβάλλεις, με τον nightsky ήταν η συζήτηση σε άλλο θρεντ και ζητούσε να μάθει τις απόψεις του κόμματος. Τώρα μόνο σου απάντησα με κομματικό φιρμάνι.
Εν τέλει άσε μας να κάνουμε τη δουλειά μας οι προβοκάτορες να χετε να λέτε μετά!
Σοβαρά τώρα, έχω εκφράσει τις αμφιβολίες μου για τους αγανακτισμένους κι ας μαζευτούν και 500 χιλιάδες. Αν είναι εκεί ως μονάδες δεν γίνεται τίποτα, κινήματα ανατροπής υπάρχουν μόνο με συλλογικότητες. Η κίνηση με τη συνέλευση, όποιο και αν είναι το περιεχόμενο (και εδώ πιάνομαι από την κριτική του Red Rum καθώς δεν μπορώ να γνωρίζω από πρώτο χέρι) είναι τουλάχιστον μια σωστή κίνηση που προσπαθεί να δώσει πολιτικό χαρακτήρα σε αυτό το κατά τ’ άλλα event. Δεν το αγιοποιεί, ούτε το εξυψώνει σε καμιά πρωτόγνωρη πολιτική κίνηση, αλλά δείχνει ότι δεν είναι μόνο χαβαλές ή ότι έστω δεν πάνε όλοι εκεί μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες και να επιστρέψουν πίσω στη θαλπωρή της εστίας τους.
Από την άλλη μίλησα και για την υποστήριξη των ΜΜΕ ότι σημαίνει πως δεν το θεωρούν απειλή και είναι ελεγχόμενος κραδασμός του συστήματος. Πάντως σε αυτές τις περιπτώσεις και ειδικά όταν αυξάνεται η συμμετοχή δεν μπορείς να γνωρίζεις πώς εξελίσσονται τα πράγματα γι αυτό έχω περιέργεια να δω τι θα γίενι όταν έρθουν τα ΜΑΤ να τους πουν ότι το πάρτυ τελείωσε γιατί έχουμε και δουλειές.
Όσον αφορά την κριτική που κάνεις, τη σοβαρή εννοώ, ας πούμε ότι συμφωνώ στα περισσότερα. Απλά θέλω να τονίσω κάπως το γεγονός ότι εχθές είχε Πανελλαδικό κάλεσμα το ΠΑΜΕ, ο συνδικαλιστικός φορέας του ΚΚΕ, του κόμματος της ανατροπής κλπ. και δεν το πήρε πρέφα κανείς εκτός από τα μέλη του. Ξέρουμε πόσοι μαζεύτηκαν; Πού συγκεντρώθηκαν, πού διαδήλωσαν; Είχε κανένα αντίκτυπο στις μάζες;
Δεν μιλάω για το γενικότερο έργο του και τις παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας. Μιλάω για τη συγκεκριμένη συγκυρία όπου είναι στους δρόμους κάποιες χιλιάδες κόσμου.
Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχει έρεισμα το ΠΑΜΕ και έχει το κάλεσμα των αγανακτισμένων από το fb. Εσένα;
Με προβληματίζει, αλλά όσο υποκειμενικό είναι αυτό το πρόβλημα, άλλο τόσο αντικειμενικό είναι, βλέπε όλη αυτή την κουβέντα που έχουμε κάνει για το τί προβάλλεται, πώς, από ποιούς κτλ. Δηλαδή αν θέλει να είναι κάποιος σωστός δεν μπορεί αυτό να το παραβλέψει, να το ξεχωρίσει από τη συζήτηση του ποιούς εξυπηρετεί το “κίνημα των αγανακτισμένων”. Και πάλι βέβαια όχι για να δικαιολογήσει τυχόν κενά και ελλείψεις στην παρέμβαση και να είμαστε όλοι “ευχαριστημένοι” (καλά όχι ότι γίνεται αλλά λέμε τώρα), απλά είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη μας.
Σχετικά με τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, η εικόνα που έχω είναι ότι δεν ήταν κι άσχημες από πλευράς μαζικότητας. Κοίτα, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, παραδέχομαι ότι αυτή τη στιγμή ο βαθμός της συμμετοχής κόσμου έξω από το ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ είναι κάτω από το επίπεδο που θα ήθελα και που θα έπρεπε. Αλλά δεν είναι σωστή και η ισοπέδωση του τύπου “στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ κατεβαίνουν μόνο τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ”. Ε δεν ισχύει αυτό, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είμαι σε θέση να ξέρω ότι έχουμε μετρήσει βήματα στην κατεύθυνση να συσπειρώσουμε κόσμο έξω από μας, κόσμο που έχει βγει μαζί μας στο δρόμο κτλ., και ότι αυτός ο κόσμος αυξάνεται αργά αλλά σταθερά. Προφανώς αυτό δε δημιουργεί επαναστατικές συνθήκες αλλά για μας είναι θετικό. Και στο κάτω κάτω εμείς, το ξέρεις, δεν υποκλινόμαστε στον παράγοντα της μαζικότητας, είναι σημαντικός κι αυτός αλλά το κύριο είναι το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων, να μπαίνουν τα αιτήματα που πρέπει, να μπαίνουν στο στόχαστρο αυτοί που πρέπει κτλ. Πολλές φορές σε συζητήσεις με κόσμο με κατηγορούν ότι ως ΚΚΕ έχω ευθύνη που δεν έχω καταφέρει να γίνεται αυτή τη στιγμή της πουτάνας στην ελληνική κοινωνία. Πάντα απαντάω το ίδιο πράγμα: ότι ο ρόλος ο δικός μου δεν είναι αυτός. Δεν μπορώ εγώ να “γεννήσω” επαναστατικές συνθήκες. Αυτές θα δημιουργηθούν στο μεγαλύτερο βαθμό από μόνες τους - κάτω και από τη δική μου επίδραση, ναι, αλλά κατά βάση από μόνες τους, αυτό δεν είναι κάτι που ελέγχω. Η δική μου δουλειά είναι, όταν ο κόσμος πραγματικά δε θα αντέχει άλλο και θα θέλει να ξεσηκωθεί, να πάω να του πω “ψιτ, άκου δω, πρέπει να πάρεις τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις κτλ. από τους αστούς - αυτή είναι η λύση”.
Και τότε, πίστεψέ με, ο κόσμος με μένα θα πάει.
Πάγκο επιχείρησαν να στήσουν λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος άτομα που πρόσκεινται σε κόμμα, με σκοπό να χρωματίσουν πολιτικά την κινητοποίηση, ωστόσο το συγκεντρωμένο πλήθος κατάφερε να τους απωθήσει ειρηνικά.
Γενικότερα απο ότι έχω καταλάβει και απο το site τους,το real democracy θεωρούν πως θα αναλωθούν με αριστερές ιδέες.Το αστείο είναι ότι όταν προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί με τους διοργανωτές του κινήματος για την ανάγκη να αποκτήσει αιτήματα το κίνημα εκείνοι που είπαν πως το μόνο που στοχεύουν είναι αληθινή δημοκρατία.Ρωτάω τώρα μπορεί κανείς να μου απαντήσει πως ακριβώς το εννοούν γιατί δεν έχω καταλάβει…
Στο forum τους,όποιος ιδέες που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν χωρίς να αντλούνται απο κόμματα τον απομακρύνουν λέγοντας πως αυτά ταιριάζουν σε Β.Κορέα ή μιλάνε για κομμουνιστικά μανιφέστα,για ουτοπικές ιδέες…
Funny things i could say :lol:
Καλα και εσυ γιατι δεν κατεβαινεις μεχρι τη συνελευση να θεσεις τις ιδεες σου,να δεις και τι πιστευει ο υπολοιπος κοσμος?Μεσω ιντερνετ ηθελες να επικοινωνησεις?
προς το παρόν βοηθάνε όσο μπορούν…
την ώρα που έκανες το ποστ στις ειδήσεις του mega έλεγε με όμορφο τρόπο και μέσα στη χαρά, τι ωραία είναι που οι άνθρωποι που θελουν να πάνε στις πλατείες, μπορούν να πάρουν και τα παιδιά τους μαζί χωρίς να φοβούνται. . .
[B]Πάνω από 50.000 χρήστες τους γιούχαραν!
“Επίθεση” στη σελίδα του MEGA στο Facebook[/B]
Σφοδρή διαδικτυακή επίθεση στο κανάλι MEGA μέσω της σελίδας του στο facebook, ξεκίνησε χθες το βράδυ από …“αγανακτισμένους τηλεθεατές”.
Ο λόγος είναι ότι δεν έδειξαν ούτε ένα δευτερόλεπτο από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αλλά και από τις υπόλοιπες συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας απροκάλυπτα πλέον πλάτες στην κυβέρνηση.
Σίγουρα -υποπτεύονται- δεν ήθελαν να προβληθούν τα πλάνα στο εξωτερικό.
Πάνω από 50.000 χρήστες μπήκαν στη σελίδα και γιούχαραν τα πάντα…
Οι Διαχειριστές, βέβαια, έσβηναν όλα τα σχόλια, με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι περισσότεροι και να αναρτούν διαρκώς το παρακάτω post: "Σύνταγμα, άρθρο 14, παράγραφος 2, ελευθερία του λόγου. Έχεις ακουστά εσύ που πληρώνεσαι για να σβήνεις τα σχόλια αλήτη;;;
Τσουτσέκια δημοσιογραφίσκοι μια ζωή ότι τους πούνε. Σκατά και σ’αυτούς ρε!!!
Anyway για άλλο λόγο μπήκα εδώ! Σήμερα είχα πάει στην τράπεζα για κάτι δουλειές και λέγανε ότι οι Έλληνες έχουν πάρει γύρω στο 1,5 δις ? από τις καταθέσεις τους επειδή φοβούνται την χρεοκοπία!
α δεν το ειχα δει κριμσον sorry (σπανια μπαίνω εδώ γιατί εκνευρίζομαι και δε μπορώ να δουλέψω μετά :p)
mega tv fb
Η fan page του Megatv στο Facebook απενεργοποιήθηκε προσωρινά λόγω ανακοίνωσης του Facebook για οριστική διαγραφή επειδή περιείχε σχόλια υβριστικού χαρακτήρα. Το MEGA φιλοξενεί όλες τι απόψεις αρκεί τα σχόλια να μην περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
Σήμερα μου είπε η μάνα μου πως ανακοινώθηκε κάτι ότι ιδιωτικοποιείται το Ταμιευτήριο και ξεκίνησαν απεργίες οι υπάλληλοι. Κι έχουμε κάτι χιλιάδες ευρώ μέσα. Έχουμε κλάσει λίγο πόμολα. Και τίποτα να μην συμβεί τελικά, πώς να μην ανησυχείς για τις καταθέσεις σου όταν έχεις μαζέψει μετά από χρόνια κάποια λεφτά για τα παιδιά σου?