Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ντάξει λογική είναι η στρατηγική της Καθημερινής. Μήνες τώρα καλεί την κυβέρνηση να επισπεύσει τις " διαρθρωτικές αλλαγές" κλπ. Ε τώρα που έρχεται το μεσοπρόθεσμο και που το πασόκ έχει φθαρεί , οι αγανακτισμένοι είναι μια ευκαιρία. Φταίνε τα κόμματα, φτάινε οι πολιτικοί, φταίνε τα [B]άτομα[/B]. Κοινώς είναι απλά θέμα διαχείρισης. Με λίγες κινήσεις όλα διορθώνονται( να μπει και κανάς δικός μας τεχνοκράτης στην κυβέρνηση) . Αγανακτισμένος είναι και ο Αλαφούζος μην νομίζεις :stuck_out_tongue:

Το κόντρα δεν ξέρω τι ρόλο βαράει για εξπλέην

χαχαχαχα, λίγο πριν διάβαζα αρθρο του Πάσχου όπου έλεγε μεταξύ άλλων

Τρίτον. Οι «γνωστοί - άγνωστοι», οι αποκαλούμενοι και «ασφαλίτες» ή «προβοκάτορες», για χρόνια αμαυρώνουν τους αγνούς αγώνες της αριστεράς. Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι αστυνομικοί, όλων των κυβερνήσεων, τους κάνουν πλάτες, διότι ζούμε σε ένα συγκεκαλυμμένο μετεμφυλιακό κράτος που στόχο έχει να χαλάσει το καλό όνομα της αριστεράς και τις αγαθές πορείες της. Οι συνδιαδηλωτές των «προβοκατόρων», γιατί δεν μπόρεσαν ούτε μία φορά όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν αυτό που πέτυχαν οι αποκαλούμενοι «ακροδεξιοί» της πάνω πλατείας; [B]Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν απομόνωσαν και δεν μας έδειξαν ούτε έναν[/B];

ε πάρτον ρε μαλάκα λοβοτομημένε πάσχε και βάλτον εκεί που δεν πιάνει μελάνη :lol:

Μπράβο στο ΠΑΜΕ :!:
[B]
EDIT: Για το 2010 είναι η είδηση με τον ασφαλίτη αλλά δεν γαμιέται :P[/B]

Ούτε εγώ ξέρω ακριβώς τι βαράει. Για αυτό ρώταγα να δω ποιος το έχει. Είναι όμως μέσα στα τοπ sites της Ελλάδας. Μία είδηση να γράψει στην κεντρική του, κατευθείαν την έχουν διαβάσει περίπου 10-20 χιλιάδες αναγνώστες.

http://www.alexa.com/topsites/countries/GR

Αυτή η μαλακία που είπε κάποτε ο Καραμανλής μας κυνηγάει και θα μας κυνηγάει για πολλά χρόνια ακόμα, μέχρι να αντιληφθούμε το μέγεθος της ηλιθιότητας της. Δεν ανήκουμε στη Δύση, ποτέ δεν ανήκαμε ούτε πολιτισμικά, ούτε κοινωνικά, ούτε βέβαια οικονομικά. Δε νομίζω ότι στο κεντροευρωπαικό πανηγυράκι που έχουμε μάθει να ονομάζουμε Ε.Ε έχει θέση η Ελλάδα… πόσο μάλλον όταν δε πρόκειται για ένωση αλλά για λυκοφιλίες μεταξύ κρατών, που ούτε τα ίδια συμφέροντα έχουν, ούτε φυσικά τις ίδιες ανάγκες. Η περίφημη “ευρωπαική ολοκλήρωση” γίνεται εις βάρος των ασθενέστερων χωρών.

Ειναι το καναλι/σαιτ του καλου συνομωσιολογου μπλεγμενο με αριστερο-εθνικιστικες θεωριες.Ο καλος αγανακτισμενος το βλεπει φανατικα για να τονωνεται το εθνικο του προφιλ εναντια μονο στους κακους ξενους πρακτορες.
Καπως ετσι.

1. Ασαφής ερώτηση, όλες δυνητικά μπορούν. Εφόσον οι σκανδιναβικές οικονομίες μπορούν να σταθούν έμπρακτα, πρέπει να δούμε τι κάνουν σωστά και τα καταφέρνουν (αν τα καταφέρνουν).

2. Αρχικά, οι χώρες που αναφέρεις είχαν επί μακρόν, ένα ταραγμένο πολιτικό παρελθόν.

Κατά δεύτερον, ότι οι μισθοί τους ονομαστικά είναι χαμηλότεροι από τους δικούς μας δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Το θέμα είναι τι γίνεται αναλογικά με το κόστος διαβίωσης.

Τέλος, τρεις από αυτές που ανέφερες είναι προς ένταξη στο ευρώ.
Για να δούμε τι θα γίνει σε μερικά χρόνια.

Η προσωπική σου άποψη είναι σεβαστή, αλλά μου φαίνεται να τη στηρίζεις περισσότερο σε μια επιθυμία “να μη χαθεί η βόλεψη που έχουμε σήμερα” και λίγοτερο σε ισχυρά επιχειρήματα.

Όλα αυτά που λες μπορούν να γίνουν, το θέμα είναι με ποιο τρόπο και σε τι πλαίσιο. Στο πλαίσιο μιας υπερχρεωμένης οικονομίας που βάλεται από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα (απορώ που δεν το αναφέρει κανείς μέχρι τώρα, πρόκειται για την πιο ψυχρή και ανήθικη πτυχή της ελεύθερης αγοράς που κάποιοι προσκυνούν), το μόνο που μπορεί να γίνει είναι βαθμιαία να βουλιάζουμε προς χαμηλότερα επίπεδα διαβίωσης. Όσες σπατάλες και αν περιοριστούν, θα χρωστάμε υπέρογκα ποσά που δεν γίνεται να πληρωθούν ποτέ και απλώς θα διαιωνίζονται.

πιστεύω ότι έχει φανεί πλέον ότι πιο πολύ φοβούνται οι άλλοι την χρεωκοπία μας παρά εμείς. γιαυτό φροντίσανε να ετοιμάσουν άρον άρον την 5η δόση και να μας δέσουν ως το 2015.

Μα είναι προφανές ότι οι δανειστές μας φοβούνται την περίπτωση της χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι μόνο τα δανεικά που όλοι αυτοί οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα χάσουν. Είναι και τα ασφάλιστρα των CDS που θα πρέπει να πληρώσουν στους κατόχους τους. Είναι πολλαπλάσιο του ελληνικού χρέους το διακύβευμα μιας χρεοκοπίας για το παγκόσμιο χρηματιστικό κεφάλαιο. Φοβούνται την αλυσιδωτή αντίδραση που θα προκαλέσει.

ακριβώς αυτό. φοβούνται την αλυσιδωτή αντίδραση. γιατί αν κάνουμε εμείς το μπραφ και κηρύξουμε απεχθές το χρέος, αυτόματα το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κάνει ένα τεράστιο μπουμ 8) και θα ακουστούν και τα υπόλοιπα κανόνια του ναβαρόνε (ισπανία, πορτογαλία, ιρλανδία κτλ) πρέπει να καταλάβει ο λαός ( οι πολιτικοί το ξέρουν απλά είναι προδότες και εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα) ότι τυχόν χρεωκοπία ΝΑΙ μεν θα μας ζορίσει (ειδικά εμάς που είμαστε πιο βολεμένοι) ,ΝΑΙ μεν θα μας φέρει πίσω, ΝΑΙ μεν θα μας κάνει για ένα διάστημα κονγκό ΑΛΛΑ είναι η μόνη υπαρκτή λύση να ζήσουν οι μετέπειτα γενιές σε ανθρώπινες συνθήκες.

Τραγικό. Μετά τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα και ιδίως χθες, βγαίνει ο μαλάκας και μιλάει με τη γνωστή ξύλινη πολιτική γλώσσα. Σε φτύνουν ρε μπάσταρδε, δε βρέχει. Υπερσκελίζει ακόμα και το ίδιο του το κόμμα και μπαστακώνεται στη θέση του, σαν καλός πράκτορας εκτελόντας επακριβώς τις εντολές που έχει πάρει. Το ανθρωπάριο είναι επικίνδυνο και κάποιος πρέπει να τον διώξει.

http://www.youtube.com/watch?v=12n-hmI63D8

Καλά,όποιο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ κι αν πάρεις για εκείνη την περίοδο και το συνδέσεις με το σήμερα είναι για γέλια…

για τα πανηγύρια…αυτο περίμεναν τόση ώρα…?? να βγει να μιλήσει και να πει τις ίδιες(και χειρότερες.!) πίπες??!
ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο δεν είπε τίποτα…αερολογίες…

*καστανιδης οταν έμπαινε στην βουλή… "δεν κρίνεται μόνο το μέλλον της παράταξης.! κρίνεται και το μέλλον της χώρας"
πάλι καλά που έβαλε μέσα και την χώρα…ε τον μαλάκα…

Αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα.Το πολιτικό κόστος μπαίνει πριν από οτιδήποτε άλλο.Το προεκλογικό σποτ δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση μιας χώρας.

Ε αυτό το σύστημα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.Και έχει αποτύχει ήδη,απλά αυτοί που μπορούν να το κρατήσουν τους συμφέρει να το κρατήσουν.

Το κρίμα επάνω στα πρόβατα,δλδ εμάς.

Ρε δν ντρεπεστε λιγο να μιλατε ετσι για τον Τζεφρει,εε τον Γιωργο ??Ο ανθρωπος εχει λογο που δν παραιτειται,ΔΕΝ τον ΑΦΗΝΟΥΝ ! >> [SPOILER]

Τι δν καταλαβαινετε ? :p:| [/SPOILER]

:drunk::har:=D>=D>:yahoo::yahoo:

Παίδες εδώ κρύβεται όλο το ζουμί, στα ποστ των Isis και Elric83.
Mε μια πολύ πολύ πολύ σημαντική λεπτομέρεια αγαπητέ φίλε Isis. [U]Μας έκαναν να πιστέψουμε ότι τα χρήματα που θα απωλέσουν οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί είναι δανεικά[/U]. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, και αυτο είναι το τραγικότερο όλων. Εlric83 ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ που γραφεις φοβούνται, και γιαυτό γίνεται όλος αυτος ο κακός χαμός και γιαυτό περνάμε αυτά που περνάμε.

ChrisP για αυτά που πολύ σωστά θέτεις για τις εξωτερικές μας συμμαχίες…το πρόσφατο παρελθόν έδειξε ότι αυτός που πήγε να κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση αλλάζοντας εντελώς τις ισοροοπίες, θα είχε την τύχη κάποιων ηγετών εκ Λατινικής Αμερικής μεριά. Μιας και το έφερε η κουβέντα, σήμερα/χθες βγήκε μια είδηση περί σχεδιαζόμενης απόπειρας δολοφονίας του. Δεν μπορώ να πω ότι πέσαμε απο τα σύννεφα ακριβώς. Οπότε στο δια ταύτα, για να γίνει αυτό που λες θέλει ηγέτες με πολλά κιλά μπαλάκια, και λαό με εθνική ομοψυχία και σαφή προσανατολισμό. Πράγματα που για την ώρα φαντάζουν απλώς ουτοπικά.

[B]Μέρες δημοκρατίας
[/B]

Προχωρώ προς το Ζάππειο και φτάνοντας στην είσοδο του, περνούν από δίπλα μου δυο δελτάδες πεζοί, κρατώντας έναν πιτσιρικά εμφανώς χτυπημένο. Ενστικτωδώς τον ρωτάω το όνομα του. Αμέσως αρχίζω να δέχομαι κλωτσιές από το δίδυμο ενώ άλλοι τέσσερεις συνάδερφοι τους πέφτουν πάνω μου, αρχίζουν τις κλωτσιές στα πόδια μου και τις γροθιές στο πρόσωπο μου. Με ρίχνουν κάτω και μου περνούν χειροπέδες πισώπλατα. Στην διαμαρτυρία ενός ηλικιωμένου η απάντηση ήταν «άσε μας ρε παππού», στην διαμαρτυρία μιας κοπελίτσας η απάντηση ήταν «άντε γαμήσου μωρή καριόλα». Μας σέρνουν εν μέσω βρισιών και απειλών «τώρα τη γαμήσατε» ως τα σκαλιά του Ζαππείου και μας βάζουν να γονατίσουμε και να μείνουμε εκεί.

Δεν πρέπει να ανησυχώ, δεν έκανα τίποτα. Γιατί, τα υπόλοιπα παλικάρια ποιος λέει ότι έχουν κάνει κάτι; Πράσινα σταράκια, ο φοιτητής με τις πιτζάμες και ο Μάριος Ζ περνούν μπροστά από τα μάτια μου. Πως μπορεί να λέγεται δημοκρατία το καθεστώς που επιτρέπει ανεξέλεγκτους ένα μάτσο τραμπούκους να αποφασίζουν για τη ζωή σου;

Ξεγύμνωμα-καθαρός. «Εντάξει μην ανησυχείς, αν δεν είσαι φυγόποινος σε πέντε λεπτά θα φύγεις». Τα πέντε λεπτά έγιναν μία ώρα, παρέα με τρεις πιτσιρικάδες και δυο κοπέλες από την Ισπανία που είχαν προσαχθεί λόγω «ύποπτης εμφάνισης».

Πονάει το κεφάλι μου, η γυναίκα μου επιμένει να πάμε προληπτικά στο Ερυθρό. Η εφημερία του ερυθρού γεμάτη με ανοιγμένα κεφάλια. Αν δεν έβλεπα πόνο στα πρόσωπα θα τους ρώταγα «Και σεις από δημοκρατία το πάθατε;» Η αξονική έδειξε ότι δεν υπάρχει κάκωση, πιθανόν ο πονοκέφαλος να ήταν αποτέλεσμα του άλλου συστατικού της δημοκρατίας, των δακρυγόνων.

Γυρίσαμε σπίτι. Πήρα την κόρη μου αγκαλιά και της είπα ότι την αγαπώ πολύ. Μου έδωσε ένα φιλί.

Ευτυχώς πού έγινε και αυτό τώρα η Κανέλλη τι θα πει ότι τα ‘‘παιδιά’’ της από την Εκάλη έφαγαν ποιο πολλές κλωτσιές?