Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Περισσότερες εδώ

[U]ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ[/U]

John, μαζί το ποστάραμε, όπως μαζί τα φάγαμε κλπ και έτσι το κάνω εντιντ

βγαίνει και φλεγόμενη πάντως

(@Ιsis κορυφή)

τι ήταν το τόσο σωστό που είπε ο καμμένος και τον έχουν αποθεώσει??

[SPOILER]

[/SPOILER]

…το ροζ του πάει πιο πολύ όμως.

η barbie batsie είναι καλτ φωτό :slight_smile:

[COLOR=“Magenta”]Ξενέρωτη αλέρτ[/COLOR]

Επειδή εμένα το ροζ δε μ’ εκφράζει, θα γίνω -και το κάνω σκοπίμως- αρκετά γραφική και θα λαϊκίσω, γιατί όχι.

[I]“Πετυχημένη”[/I] πορεία, λαός, κόσμος, συμμετοχή. Και αύριο τα ίδια. Και τέλος, για την ώρα. Μένουμε εκεί και δεν αλλάζει κάτι, ακόμα. Διότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για ν’ αλλάξει κάτι. Φαινόταν ξεκάθαρα, στα πρόσωπα και στις συμπεριφορές. Η αγανάκτηση εμφανής σαφώς, αλλά όχι αρκετή για ριζοσπαστικές αλλαγές νοοτροπίας.

Δεν επεκτείνομαι και φτάνω στο προκείμενο.
Τις σκιές στις γωνίες, στα χαρτόκουτα και στα σκουπίδια τις πρόσεξε κανείς απ’ όσους κατέβηκαν σήμερα στο κέντρο? Εμένα μαύρισε η ψυχή μου.

Ο Μπαν πόσταρε κάτι χθες, σχετικό με Θεσσαλονίκη.
[B]http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=1240580&postcount=5109[/B]

Εδώ τι κάνουμε?
Υπάρχουν καταλήψεις, γνώριζα ότι στις ήδη υπάρχουσες (Βίλλα Αμαλίας πχ) φιλοξενείται κόσμος που έχει σπίτι, μπορούν να δημιουργηθούν κι άλλες (φαντάζομαι, χωρίς να έχω στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή κάτι να προτείνω).

Η αλληλεγγύη πάντως, στο μυαλό μου είναι πρωτίστως κάτι άμεσο.
Πάλη για την ανατροπή των εγκληματικών κακώς κειμένων, σύμφωνοι, αλλά εδώ υπάρχουν άμεσα θέματα και ναι είναι νέο από την ελλάδα το ότι καθημερινά αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των αστέγων. Επί του πρακτέου τι?

Γιατί κάνω τέτοιο ποστ στο ρόκιν? Δεν ξέρω. Απείχα τελευταία και τα δρώμενα με ξέχασαν. Κοινοποιώ ανησυχίες με την ελπίδα να πυροδοτηθεί καμιά σκέψη και σε άλλον μάλλον, μπας και.

Ναι, η αλληλεγγυη ειναι κατι αμεσο, αναγκαιο και αυτονοητο.
Αλλα ενα τετοιο μετρο στεγασης/συσσιτιου ειναι και προσωρινο.
Η παλη για την ανατροπη νομιζω ειναι που επιγει, γιατι τοτε δεν θα χρειαζεται να καταφευγουμε σε τετοια ‘‘εκτακτα’’ μετρα.

Αντι δηλαδη να μοιραζεις ‘‘ψαρια’’ στα χερια του καθενος, φροντισε :
1ον) η ‘‘θαλασσα’’ να ειναι προσβασιμη σε ολους (παλη για ανατροπη)
2ον) να μαθει ο καθενας να ‘‘ψαρευει’’ (για να εχει παντα ψαρια και οχι μονο προσωρινα οταν θα του το προσφερει ετοιμο καποιος)

Αν μενουμε μονο στην ‘αλληλεγγυη’, τη δημιουργια καταληψεων/ελευθερων κοινωνικων χωρων, τις συναυλιες οικονομικης ενισχυσης και τα λοιπα, τοτε χανουμε την ‘‘μεγαλη εικονα’’ και καταληγουμε στην ιδια σιχαμενη σκεψη ‘‘ΑΔΙΕΞΟΔΟ’’.

Παρεξήγησις αγαπητέ. Επουδενί υποννόησα ή το ένα ή το άλλο. Να τα δούμε παράλληλα λέω.

Εκτός αυτού, δεν αναφέρομαι σε κατάσταση στην οποία τίθεται θέμα ικανοτήτων (να μάθει ο καθένας να ψαρεύει=>πάλη για ανατροπή), αλλά τίθεται θέμα επιβίωσης.
Όταν η πολυτέλειά σου είναι το συσσίτιο, δεν παίζουν τέτοια καναπεδίστικα ιντερνετικά διλήμματα.

Για δούμε τη ΜΕΓΑΛΗ εικόνα, πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε τις μικρότερες που την απαρτίζουν πρώτα.

Εχω την αισθηση οτι εχουμε σπαταλησει ηδη πολυ χρονο να καθομαστε και να κοιταμε συνεχως τα μεμονωμενα κομματια ενος παζλ, αλλα ποτε δεν προσπαθησαμε ολοι μαζι να τα βαλουμε σε σειρα για να φτιαξουμε την πραγματικη εικονα: το ιδιο το παζλ. :wink:

Βεβαια ειναι και καποιοι ( η πλειοψηφια δυστυχως) που δεν τους ενδιαφερει καν η υπαρξη του παζλ, και απλα πετανε τα κομματια στην ακρη, γιατι τους εμποδιζουν το ανετο περπατημα. [-X

Κουβεντα που ανοιξαμε τωρα…:roll:

Αν καταλαβαίνω που το πας, συμφωνώ και είναι και η ένστασή μου σχετικά με το πως κινούμαστε.

Το ζητούμενο του δικού μου ποστ όμως δεν ήταν άλλη μια ανάλυση της αριστερίζουσας συμπεριφοράς συνολικά.
Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι πολύ πιο απλό και λαϊκίστικο (το ξεκαθάρισα αρχικά).
Εσύ (εγώ, ο κάθε εσυ) ετών 20 φεύγα και άνω, οφείλεις να προστατέψεις όσους στα εξήντα, εβδομήντα, ογδόντα τους αναγκάζονται να ψαρεύουν από τα σκουπίδια και να μην έχεις το θράσος να απαιτείς να παλέψουν για ανατροπές. Απλά λιτά ξεκάθαρα.
(δεν αναφέρομαι προσωπικά)

Σαφως. Το ειπα αλλωστε : αναγκαιο και αυτονοητο.

Αλλα παραλληλα με την βοηθεια που θα δωσω σε οποιον μπορω με ολη την καλη μου διαθεση και συμπονια, αφεση αμαρτιων δεν δινω σε κανεναν. (μιλαω για αυτους που τωρα ειναι ακομη στο σταδιο της γκρινιας/κλαψας, σε αυτους που αρχιζουν να ψαρευουν απο τα σκουπιδια, τι να πεις και τι να κριτικαρεις… καθε περιπτωση και διαφορετικη αλλωστε)

Είχαμε μια μικρή αλλαγή σκυτάλης αλλά έτοιμη η περιφρούρηση της βουλής για σήμερα…

τι φαση το αποπανω

ωραιο το ΠΑΜΕ…δηλαδη αν θελει ο αλλος να παει να μπουκαρει στη βουλη θα φαει μπουκετα…

Χειρότεροι και απο τα ΜΑΤ είναι μου φαίνεται

Ηρεμία τώρα στο Σύνταγμα. Λίγο νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ συγκρούστηκαν με κουκουλοφόρους.

Ή μάλλον τα ΜΑΤ δεν χρειάζονται καν

Ναι, το ΠΑΜΕ φταίει που προσπαθεί να περιφρουρήσει τη συγκέντρωση-περικύκλωση από προβοκάτορες/φασιστοειδή.

μονο που αυτοι θελουν να διαλυσουν την συγκεντρωση και οχι να μπουν στη βουλη.
πρεπει να ειναι καποιος πολυ ζωο για να πεταει πετρες σε απλους διαδηλωτες που δεν εχουν τιποτα να προστατευτουν.ψοφο.