κατά 99% δεν θα την είχε αποτρέψει.
τώρα απετράπη όμως με τα επεισόδια και τον πετροπόλεμο και τον νεκρό?
εσύ τι πολίτευμα θα ήθελες για παράδειγμα.γιατί αυτό που λέτε να μπούμε να σπάσουμε την βουλή κλπ (πράγμα το οποίο και εγώ δεν το κρύβω σε κάποιες στιγμές μπορεί να το έκανα) δεν είναι ακριβώς δημοκρατικό πολίτευμα.
δεν εννόησα οτι όλοι είναι γνωστοί/άγνωστοι.ξέρουμε όλοι οτι μια μερίδα ατόμων είναι αυτοί που ξεκινάνε τα μπάχαλα.
εδιτ: @leper
σαφώς και δεν είναι δουλειά του ΚΚΕ να κάνει την περιφρούρηση της βουλής.σήμερα όμως μου έδωσε την εντύπωση οτι ήταν σωστή κίνηση.
Μπορείς να διαδηλώσεις με πάθος, μπορείς και να τα σπάσεις. Το συντροφιλίκι όμως εκεί έγγυται (για μένα τουλαχιστον), όχι στις απαγορεύσεις. Στο να προτείνεις, να υποδεικνύεις πράγματα, όχι στο να τα επιβάλλεις. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δε θα είχε μπει στη βουλή, μπορεί απλά να κατέβαζαν κανά φράχτη συμβολικά, μπορεί εν τέλει να τους σταματούσαν οι ματατζηδες. Είναι άλλο όμως να προκαλεί και να το κάνει αυτό το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης που διαδηλώνει κιόλας. Εκεί πνίγεσαι λίγο και μπορώ να καταλάβω τις επιθέσεις αν και η ίδια δε θα τις επιχειρούσα. Και δεν μπορώ να καταλάβω πώς ήταν αποτέλεσμα ο νεκρός οικοδόμος αυτών των επεισοδίων, όταν πέθανε από ανακοπή που πιθανότατα την προκάλεσαν τα δακρυγόνα*,τα οποία πέφτουν και από τη σειρά σου να φύγεις.
*News247.gr:
Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν ο 53χρονος δεν έφερε τραύμα, έφτασε στο νοσοκομείο χωρίς σφυγμό και πέθανε από ανακοπή
(με κάθε επιφύλαξη)
κατα τα αλλα αυτοι που δεν ηταν καν στην πορεια σημερα
μας λενε οτι η πλειοψηφια του κοσμου εβριζε το παμε. τους το παν τα φιλαρακια τους
γεια σας μαγκες του πληκτρολογιου που θα μπαινατε στη Βουλη εσεις, το χετε κανει πολλες φορες μεχρι τωρα που δεν ηταν το κακο ΠΑΜΕ να περιφρουρει και σας το χαλασε σημερα
μη παθετε τπτ απο την πολλη τεστοστερονη μονο
//σε λιγο ο οικοδομος θα βγει οτι δεν ηταν καν στο Συνταγμα, επινε το καφεδακι του στην Αιγλη και ξαφνικα επαθε ανακοπη
Καλα ΒΑΝ δεν ξερω που μενεις ρε παιδι μου γενικα μιλαω…το θεμα ειναι γιατι πιστευεις οτι αυτοι που προσπαθησαν να σπασουν τις αλυσιδες του ΠΑΜΕ ειχαν την υποστηριξη ολου του κοσμου?μειοψηφια δεν ηταν? και γω δε μενω αθηνα και δεν ημουν εκει αλλα εχω την εντυπωση οτι η πλειοψηφια του κοσμου δεν ηθελε να τα κανει πουτανα ολα να μπει μεσα να τους κρεμασει κτλπα, αλλα να δειξει τη δυσαρεσκεια του με την παρουσια του…
Ρε original, μην αρχιζεις τωρα τα ‘‘ποιο πολιτευμα θελετε’’ κλπ. Τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα. Αν νομιζετε οτι στις τελευταιες απεργιακες συγκεντρωσεις τις συγκρουσεις (συγκρουσεις, οχι μπαχαλα) τις κανουν ‘‘γνωστοι- αγνωστοι’’ η αναρχικοι, γελιεστε. Εδω κι ενα χρονο εχει βγει στο δρομο μια κρισιμη μαζα κοσμου που ειναι [B]ο ανεργος[/B]. [B]Ο απολυμενος[/B]. Αυτος που νιωθει οτι τα χανει ολα. Αυτος που θα συγκρουστει με τα ΜΑΤ [B]οχι απο ιδεολογια, αλλα απο αναγκη[/B].
Κοσμος που ΔΕΝ εχει ενσωματωσει το φοβο, οπως τον εχουν ενσωματωσει αναρχικοι και αριστεροι (το φοβο για αστυνομικη βαρβαροτητα, επεισοδια κλπ.). Κοσμος που τη σειρα απο τα ΜΑΤ τη βλεπει απλα σαν ενα εμποδιο ξαφνικα μπροστα του. Δεν ηρθε για αυτους. Δεν ενδιαφερεται ΚΑΝ για αυτους. Οταν ο αλλος εχει χασει τα παντα, οταν δεν εχει λεφτα να ταισει τα παιδια του, δεν μπορει να κατσει να ασχοληθει με τους μπατσους. Απλα θα τους παρασυρει.
Ε, σημερα, βρηκε μπροστα του τους Κ.Κ.Ε- εδες. Δεν μπορω να καταλαβω που κολλατε. Βρεθηκαν καποιοι μπροστα του που του ειπαν: ‘‘ΣΤΟΠ. Ως εδω. Παρα μεσα δεν πας’’.
Όχι, αλλά αυτή την ερώτηση μπορείς να την απευθύνεις στους ΚΚΕδες.
Συγγνώμη ρε original, αλλά δεν μπορώ να συζητήσω μαζί σου. Αυτό που έχουμε τώρα δεν είναι δημοκρατικό πολίτευμα, είναι μια απάτη, μία δήθεν δημοκρατία που δεν είναι τίποτα άλλο από μια αντιπροσώπευση κλειδωμένη για 4 χρόνια και βασίζεται σε οπαδική αγάπη (αυτό το πράγμα κάνουν οι ψηφοφόροι του δικομματισμού κυρίως). Αν νομίζεις οτι λέω ψέματα, ρίξε μια ματιά σε μια αξιόπιστη πηγή, wikipedia.
Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.
Η είσοδος στην βουλή είναι μία ανατροπή ΑΝΑΓΚΑΙΑ για να υπάρχει μία πιθανότητα αν θέλουμε να εγκατασταθεί δημοκρατία.
Όσο για το τι θέλω… Ένας χαζός ιδεαλιστής είμαι, αληθινή δημοκρατία θέλω ή αλλιώς αναρχία. Ψάξε και θα καταλάβεις οτι αυτά τα 2 μοιάζουν σε βαθμό που δεν θα φανταζόσουν ποτέ.
Ε τι να κάνουμε τώρα,η πλειοψηφία του κόσμου σήμερα σπάστηκε,έβρισε και δε γούσταρε καθόλου την περιφρούρηση του…χώρου από το ΠΑΜΕ. Γεγονός,fact,έγινε, τι να κάνουμε τώρα,με το ζόρι ότι δεν έγινε? Ποιος έχει “δίκιο”,κι “άδικο”, άλλο θέμα.
Σήμερα φάνηκε ότι η κοινωνία (η πλειοψηφία των διαδηλωτών μπλα μπλα εύθικτα συντρόφια μπλα μπλα) είναι απ’τη μία και το ΠΑΜΕ απ’την άλλη.
Τα άτομα που ποστάρουν εδώ, δεν είναι φιλαράκια μου και πιθανότατα δεν ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο. Με φιλαράκια μου του χώρου δεν έχουμε μιλήσει. Τα νέα λένε οτι παίξατε μέχρι και ξύλο μ’εξωκοινοβουλευτική αριστερά, ενώ πριν μία ώρα άκουσα μέχρι και άνθρωπο από τους “Δεν πληρώνω” να καταγγέλει επώνυμα την στάση σας, κάντε μόκο επιτέλους.
Όχι, αυτοί που το έκαναν αυτό ήταν αυτοί με δυνατότερη ψυχή ή με περισσότερη οργή, ή καυλωμένοι για ξύλο. Άλλη μια φορά διαφορετική κάστα ανθρώπων.
Κατα τ’ άλλα, για να κλείσω όμορφα, έχει το ΚΚΕ επιτέλους την ευκαιρία να καπηλευτεί κάτι, άντε μπορείτε να ονειρεύεστε κανα ψηφαλάκι ακόμα που όλοι μισούν τα 2 κόμματα (αν και η ζυγαριά θα γείρει στα ακροδεξιά σκουλήκια), το πολύ πολύ αν δεν τα καταφέρνετε μόνοι σας, όλο και κάποιο άλλο κόμμα θα βρείτε πάλι να τα κιμιάσετε.
Είσαι καραγκιόζης και σταμάτα να ποστάρεις.
Από ένα σημείο κι έπειτα σπάγατε ή δεν σπάγατε όποιον βρίσκατε στο ξύλο; Εγώ έμαθα για 2 παιδιά από το μπλοκ της νεολαίας του Σύριζα που επειδή απλά στέκονταν στη γωνία Αμαλίας/Όθωνος και λίγο πιο μπροστά αρχίσανε να τις τρώνε απανωτά. Όχι από αναρχικούς που εσύ στο μυαλό σου έχεις τον οποιονδήποτε μπάχαλο που φοράει μια κουκούλα και αρπάζει ένα καδρόνι κλπ. Από το ΠΑΜΕ τις φάγανε.
Η πλειοψηφία του κόσμου έβριζε και βρίζει ακόμα το ΠΑΜΕ. Δεν σου φτάνει το φόρουμ αυτή τη στιγμή ως απόδειξη;
εχεις πολυ θρασος κοπελια
γενικα εχετε πολυ θρασος να βγαινετε να ποσταρετε μαλακιες οταν υπαρχει νεκρος
δε σεβεστε τιποτα
ποιος τα ξεκινησε ολα αυτα μπορεις να μου πεις;; αν δεν ειχαν επιτεθει οι αναρχικοι-αντιεξουσιαστες-ασφαλιτες θα χε γινει τπτ απ ολα αυτα;; ποιος αρχισε να πεταει πετρες και μολοτοφ μπορεις να μου πεις;; οταν σου πετανε πετρες δε θα αντιδρασεις;;
τελευταιο μου ποστ κι απο μενα εδω
μια συμβουλη μονο. εσεις τουλαχιστον εδω μεσα που ελπιζω να στε πραγματικοι αναρχικοι κι οχι ασφαλιτες προβοκατορες καλυτερα για ενα διαστημα τουλαχιστον να ειστε ηρεμοι στις πορειες και να αφησετε τα ηρωιλικια.
γιατι ενας νεκρος του παμε δεν ειναι αστειο
Με ταχυπαλμίες και όλα τα σχετικά;
Σε μια μέρα που έχουμε νεκρό σύντροφο ειλικρινά δεν έχω όρεξη να πω πολλά.
Οπότε εν τάχει:
Αυτή η “κοινωνία” ή αλλιώς “πλειοψηφία του κόσμου” που όπως έμαθα σήμερα είναι εχθρική με το ΠΑΜΕ, πολύ ψύχραιμα το πήρε - για μια κοινωνία που “θέλει να βγάλει έξω την οργή της”. Γιατί αυτή η κοινωνία για τουλάχιστον 4 ώρες περιφερόταν μέσα στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, πήγαινε δεξιά αριστερά, χάζευε κτλ., η συμπεριφορά της γενικά εντελώς νηφάλια και μη-οργισμένη. Χρειάστηκε να ρθουν από το Μοναστηράκι εκείνοι οι διακόσιοι περίπου μπάτσοι με κουκούλες (για όσους λένε για μπάτσους δηλαδή) να κάνουν το αυθόρμητο ντου τους. Και τί περίεργο, όταν το κακό ΠΑΜΕ έφυγε από το Σύνταγμα, μείνανε οι μπάτσοι με τις κουκούλες (για ν’ αρχίσει η παράσταση με τους ένστολους συναδέλφους τους) και από τη μάζα που “δεν έχει ενσωματώσει το φόβο και τα πήρε στο κράνιο επειδή δεν τους άφηνε το ΠΑΜΕ να παρασύρουν την αστυνομία στο δρόμο προς τη Βουλή” κάτι τύποι με ελληνικές σημαίες.
Μα δεν είχε φύγει απ’ τη μέση το εμπόδιο;
Το ΚΚΕ αντλησε υπεραξια απο τους μικροαστους του καναπε.Το αν πετυχε και το σκοπο τους να αντλησουν και απο τη διαδηλωση γενικα δεν το ξερω.Ο καναπεδακιας σημερα ψηφιζει ΚΚΕ.
Ο χορος πανω απο το νεκρο αρχισε, by the way. Απο ολες τις μεριες. Οπως το βολευει τον καθενα, οπως μπορει να κερδισει κατι.
Δε θελω να προεξοφλω πραγματα, αλλα μεχρι στιγμης υπαρχει αυτο:
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μηχανή του ΕΚΑΒ εκκλήθη στην Αίγλη του Ζαππείου, όπου υπήρχε πολίτης με συμπτώματα αδιαθεσίας. Μετά την επί τόπου εξέτασή του από τους διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γ.Ν.Α. “Ευαγγελισμός”. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως ο 53χρονος πολίτης ήταν απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση και δεν έφερε κανένα τραύμα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του για 50 λεπτά από τους γιατρούς του νοσοκομείου, κατέληξε.
Και ρωταω εγω τωρα: το να μην εχει προελθει καν απο δακρυγονα παιζει η οχι; Ας απαντησει καποιος που ξερει που διαολο ειναι αυτη η Αιγλη του Ζαππειου και τι επαιζε εκεινη τη στιγμη.
Τα περι ‘‘το σκοτωσαν αναρχοφασιστες’’ μονο αηδια μπορει να προκαλουν ΑΝ ισχυει το παραπανω ιατρικο δελτιο. Δε θελω να πω ακομα περισσοτερα γιατι τα πραγματα μαλλον ειναι ακομα ρευστα.
Οποτε ο καθενας ας κραταει και μια πισινη για αυτα που θελει να πει. Γιατι παρα πολλοι γινεστε ρομπες ωρα με την ωρα. Και ευτυχως κατι δημοσιες δηλωσεις και ανακοινωσεις εχουν καταγραφει.