Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ενταξει εισαι λιγο κωμικος στα επιχειρηματα σου. Σε ετησια βαση για το 2009 η πραγματικη “Ανακαμψη” της οικονομιας των ΗΠΑ ειναι στο 0,1% και εσυ εχεις μεινει στο 5.7% του τελευταιου τριμηνου το οποιο εξανεμιζεται ετσι κ αλλιως λογω της καθιζησης της πραγματικης παραγωγης, και της ελλειψης ρευστοτητας που δεν μπορει να αντιμετωπιστει με τα δημοσιονομικα τρικακια που εκανε ο Μπερνανκι παλιοτερα λογω εκρηξης μεταξυ αλλων του πληθωρισμου. Και αναφερονται επισης ως στοιχεια το ρεκορ ανεργιας που δεν λεει να μειωθει και η συνεχομενη αυξηση του δημοσιου χρεους της οικονομιας των ΗΠΑ. Ακομα κ αν δεχτουμε οτι οι “προβλεψεις” για το 2010 αποτελουν μια εντελως υποκειμενικη προσωπικη γνωμη ενος συντακτη (?), τα στοιχεια δεν επιδεχονται αμφισβητηση. Φυσικα επιδεχονται πολλαπλες αναγνωσεις, και η δικη σου ειναι εντυπωσιακα αρτηριοσκληρωτικη. Δικαιωμα σου.

Αν ομως δικαιουσαι να απαξιωνεις τις δυσοιωνες εκτιμησεις για το 2010 ως “προσωπικη αποψη” τοτε γιατι εγω να δεχτω τις δικες “σου” εκτιμησεις για ανακαμψη της γαλλιας και γερμανιας βασει της πενιχρης ψευτοανακαμψης του 0,6%? Κατι σαν τις αυξησεις του Μητσοτακη το 90-93 (0%+0%=14%!). Φυσικα το αποστομωτικο σου επιχειρημα οτι δεν μπορουμε να βασιστουμε σε ενα αρθρο βρετανικης εφημεριδας λογω του βρετανικου ευρωσκεπτικισμου δειχνει και την κωμικη πλευρα της αστυνομικης αντιληψης για την ιστορια. Σε καιρους ελλειψης καθε επιχειρηματος το βλεπουμε κ αυτο: ηδη σημερα φιγουραρουν τιτλοι για “βρετανικη συνωμοσια” πισω απο την “σκοτεινη δραση απεναντι σε Ελλαδα και Ισπανια”. Και να σου οι ισπανικες μυστικες υπηρεσιες (:lol:) να ψαχνουν τον εχθρο που μαλιστα ειναι “αγγλοσαξονικος”. Τι λες! Και θα του κλ@σουν μια μαντρα, ακομα κ αν δεχτουμε οτι υπαρχει! Τετοιο epic facepalm ουτε ο Frank Drebbin.

Καμια επιστημονικοφανης εξηγηση, καμια μπουρδα για δηθεν δημοσιονομικη αποτυχια της Ελλαδας (της ποιας? ολη η Ευρωζωνη ειναι στο ντομινο χρεοκοπιας), καμια αστυνομικη συνωμοσιολογια επιπεδου Χαρρυ Κλυν για “σκοτεινα κεντρα” που επιτιθενται στην “πατριδα” δεν σωζουν το αστικο καθεστως. Η Γενικη Απεργια της 24/2 που καλεσαν πανικοβλητοι οι εργατοπατερες ειναι μια μικρη προγευση. Κοψιμο του 14ου μισθου? Αυξηση ΦΠΑ? Αυτα ειναι τα ψιλα γραμματα. Τα χειροτερα δεν τα εχουμε δει καν…Κατα τα αλλα εχει ηδη αρχισει η συζητηση για δανεισμο απο το ΔΝΤ. Useful tip: Ενα μηνα μετα την εξεγερση του δεκεμβρη εγιναν οι δυο πρωτες ανατροπες κυβερνησεων στην Ευρωπη σε συνθηκες παγκοσμιας κρισης: σε Ισλανδια και Λετονια. Ηταν οι δυο χωρες που λιγους μηνες πριν ειχαν δανειστει απο το ΔΝΤ υπερογκα ποσα για “την αποφυγη χρεοκοπιας”.

Ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του. Α, θα συμφωνησω με τον κ. Παγκαλο: οι κοινωνικες εκρηξεις ερμηνευονται απο τους μαρξιστες ως ευκαιριες για επαναστατικη προοπτικη. Θα μου επιτρεψει βεβαια ο αξιοτιμος κ. Παγκαλος να επισημανω οτι το “πιο βαρβαρο καθεστως” για τους εργαζομενους δεν ειναι βεβαια ο “υπαρκτος σοσιαλισμος” , οσα υπαρκτα προβληματα κ να 'χε, αλλα ο καπιταλισμος που υπηρετει ευλαβικα ο ιδιος και το κομμα του και η κυβερνηση του.

Trivia: Μιας και πιασαμε τις “εκτιμησεις”… τι ρυθμο αναπτυξης προβλεπει το “σωτηριο” σχεδιο του ΠΣΑ για την Ελλαδα το 2010? Ο ευρων κερδιζει αποδειξεις απο σουπερμαρκετ και σουβλατζιδικα.

O γνωστός κόκκινος Damnation, με όποιον δεν καταπίνει αμάσητη την προπαγάνδα του καταλήγει στην εύκολη λύση των χαρακτηρισμών, των συγκαλυμένων ύβρεων (πάντα έτσι στο όριο μην τσιμπήσουμε και κανένα πόντο), και της διαστρέβλωσης αφού τα μισά από όσα γράφεις στο ποστ σου -και καλά ως δικά μου άκυρα επιχειρήματα- διαστρεβλώνουν όσα έγραψα εγώ στο δικό μου ποστ (π.χ. συνομωσίες; Έγραψα εγώ πουθενά αυτή τη λέξη;)

Πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές μας όμως παίδες η πραγματικότητα έχει ως εξής. Οπου φτωχός και η μοίρα του. Αν είσαι πλούσιος βρίσκεις τρόπους να την σκαπουλάρεις και η δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Αν είσαι φτωχός και δεν έχεις κανένα κονέδι τότε εφαρμόζονται οι νόμοι και έχουμε δημοκρατία και ισονομία. Ποιο το παράδειγμα αυτή τη φορά?

Σε φυλάκιση 28 μηνών ? ποινή η οποία είναι εξαγοράσιμη ? καταδικάστηκε από το Εφετείο Ναυπλίου ο Μίνωας Κυριακού. Η καταδίκη του ιδιοκτήτη του ομίλου ΑΝΤ1 και πρώην προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σχετίζεται με πολεοδομικές παραβάσεις στον Άγιο Αιμιλιανό.

Ο Μ. Κυριακού καλείται επίσης να δικαστεί στις 9 Δεκεμβρίου για απόπειρα απάτης στο δικαστήριο, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, καθώς και για την αυθαίρετη μεταβολή αιγιαλού και την παράνομη κατάληψη δημοσίου κτίσματος.

Ο τύπος είναι καναλάρχης και “αθάνατος” . Σεβαστό μέλος της ελληνικής κοινωνίας ε?
Να κάνουμε θυσίες όλοι μας να πάμε την ελλάδα μας μπροστά ε?

Από μπάλα λίγα πράγματα χτες, αλλά από ψυχή και πάθος τα πάντα όλα.

Πάμε τρένο την Κυριακή, να πεθάνουν μες στο γήπεδο για την νίκη.

Λαθος θρεντ? :stuck_out_tongue:

Ναταν η πρώτη φορά, καλά θα ταν. Ας το μεταφέρει ένας μοντ στο ποστ του βάζελου.

Ποια προπαγανδα καημενε? Αναφερω συγκεκριμενα στοιχεια και δεν μπαινεις καν στον κοπο να απαντησεις συγκεκριμενα γιατι φυσικα τι να πεις…φτανεις στο σημειο να λες οτι δεν υπαρχουν στοιχεια ή να επιλεγεις να σχολιασεις ο,τι σε βολευει…οπως λεει και το ρητο ομως, μιση αληθεια , ολοκληρο ψεμα… οσο για τους συνεχεις χαρακτηρισμους σου, σε παλιοτερο ποστ εκανες λογο για δηθεν “ψυχολογικους μηχανισμους αρνησης” και τωρα επαναφερεις το περι “κοκκινου damnation” … και επι της ουσιας μηδεν. Εσυ εχεις κοινα ταξικα συμφεροντα με τον εκαστοτε damnation και Καρατζαφερη, εμεις ειμαστε στην αντιπερα ταξικη οχθη. Οποτε μην τον επικαλεισαι, γιατι ειναι στο ιδιο στρατοπεδο με σενα… στην υπηρεσια του καπιταλισμου.

…Προφανως και συνωμοσιολογεις οταν απορριπτεις τους ισχυρισμους ενος αρθρου γιατι προερχεται δηθεν απο τους βρετανους ευρωσκεπτικιστες, δεν χρειαζεται να γραψεις την λεξη “συνωμοσια” για να συνωμοσιολογησεις, ημαρτον μην φερνεις επιχειρηματα πρωτης γυμνασιου…

παραθετω λοιπον ενα αρθρο απο ελληνικη πηγη για την “ρητορικη αντιπαραθεση” Ελλαδας-Γερμανιας. Βεβαια και αυτο μπορεις να το απορριψεις ως “πατριωτικο” , ποιος ξερει:

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-02-18-23-35-56-2010021820112/

Φυσικα μπορει και αυτο να αποτελει “προσωπικους ισχυρισμους” του συντακτη.

Εκθεση της Deutsche Bank της 29/1/2009 για την προβλεψη της οικονομιας μεσα στο 2009… " (GDP) is expected to contract by around 2 ½%. This is by far the strongest economic downturn of the post-war period. The global financial crisis is causing great uncertainty. Stabilising effects of falling commodity prices and monetary and fiscal policies will only be felt with a time lag."
Ολο το κειμενο εδω: http://www.dbresearch.com/PROD/DBR_INTERNET_EN-PROD/PROD0000000000236635.pdf

Αναδρομικες μελετες για την γερμανικη οικονομια το 2009:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8456152.stm

Επειδη βεβαια αποτελει δημοσιευση του BBC θα πεις αμεσως οτι ειναι ο βρετανικος ευρωσκεπτικιστικος δακτυλος απο πισω που θελεινα υπονομευσει την ευρωζωνη?

Παμε λοιπον να δουμε στοιχεια απο την Ομοσπονδιακη Στατιστικη Υπηρεσια της Γερμανιας:
http://www.destatis.de/jetspeed/portal/cms/Sites/destatis/Internet/EN/press/pr/2010/02/PE10__058__61241,templateId=renderPrint.psml

Και μια πιο σφαιρικη εικονα για την Γερμανικη Οικονομια για τα ετη 2008 και 2009, δηλαδη τα ετη της κρισης (η κριση επισημα ξεσπασε στις 7 Αυγουστου του 2007 στις ΗΠΑ, μπορουμε να θεωρησουμε οτι η Ευρωπη μπαινει στον κυκλωνα του κραχ απο τις αρχες του 2008 ) :
http://www.destatis.de/jetspeed/portal/cms/Sites/destatis/Internet/EN/Navigation/Statistics/VolkswirtschaftlicheGesamtrechnungen/VolkswirtschaftlicheGesamtrechungen.psml

Μπορει κανεις ευκολα να διαπιστωσει ποσο αβασιμες ειναι οι εκτιμησεις “σου” για “ανακαμψη” της Γερμανικης οικονομιας… και μαλιστα στο “Τελευταιο τριμηνο του 2009”… περιεργο γιατι οπως αναφερεται εδω:
http://www.destatis.de/jetspeed/portal/cms/Sites/destatis/Internet/EN/Content/Statistics/VolkswirtschaftlicheGesamtrechnungen/Veroeffentlichungstermine,templateId=renderPrint.psml, τα επισημα στοιχεια για το τελευταιο τριμηνο του 2009 θα ανακοινωθουν απο την Ομοσπονδιακη Στατιστικη Υπηρεσια της Γερμανιας στις 24 Φεβρουαριου 2010… δηλαδη σε 5 μερες. Ειναι να απορει κανεις πού προλαβες να βρεις και να αξιολογησεις τα στοιχεια, και μαλιστα να συμπερανεις οτι “υπαρχει ανακαμψη”…

Περιεργο πολυ περιεργο…γιατι συμφωνα με προβλεψεις για το 2010, επερχεται μεν θετικος ρυθμος αναπτυξης για το 2010, ΑΛΛΑ αυτος ο ρυθμος αναπτυξης θα συνοδευτει απο αυξηση της ανεργιας (απο το επισημο 8% για το 2009 στο 9.5% στο 2010) και συρρικνωση της εθνικης αγορας (“εγχωριας” αγορας) καθοτι αυτο το 1,5% του θετικου ρυθμου αναπτυξης αφορα εξαγωγες… δηλαδη παλι στον τοιχο θα ειναι οι γερμανοι εργαζομενοι, περαν του οτι και το ιδιο το αστικο συστημα της γερμανιας (“η εγχωρια αγορα”) δεν θα μπορει να απορροφησει τους κοινωνικους κραδασμους (αυξηση ανεργιας μεσα στο 2010) και να δωσει “ωθηση στην αγορα” δηλαδη την περιζητητη “ρευστοτητα” (συρρικνωση εγχωριας αγορας).

Πηγες υπαρχουν αρκετες επι του θεματος, παραθετω ενδεικτικα:
http://business.globaltimes.cn/world/2009-09/470239.html
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601100&sid=avde4i.WSHYQ

Tight-ass situations.8)

Συνεχίζεις τις βρισιές και τους χαρακτηρισμούς και πιστεύεις πως θα μπω στον κόπο να κάνω και σοβαρή κουβέντα μαζί σου για οικονομικά θέματα;
Γαμώ τα πληκτρολόγια, έχουν μαγκέψει όλοι… #-o
Δεν έχω θέμα με το να είναι οποιοσδήποτε μαρξιστής, κομμουνιστής, τροτσκιστής, να πιστεύει στον Αη Βασίλη, στα στρουμφάκια, στον Λιακόπουλο. Στα παπάρια μου.
Και άλλοι είναι κομμουνιστές εδώ μέσα και έχω μαζί τους από καλές ως και φιλικές σχέσεις από τη στιγμή που συμπεριφέρονται σωστά και είναι ικανοί να επικεντρωθούν στην ουσία της διαφωνίας τους μαζί μου και όχι να μου επιτεθούν προσσωπικά (πόσο μάλλον όταν δεν με γνωρίζουν).
Χαίρομαι όμως που μου κάνεις αυτή την προσωπική επίθεση γιατί έτσι μπορεί όποιος διαβάζει το θρεντ να αντιληφθεί την φασίζουσα νοοτροπία σου. Προδικάζεις για να με ομαδοποιήσεις με τον Damnation πως είμαι “ταξικός εχθρός”. Χωρίς να με γνωρίζεις προσωπικά, απλά επειδή διατυπώνω αντίθετη άποψη. Συνέχισε λοιπόν, δικαίωσε τον χαρακτηρισμό του κόκκινου damnation. O ολοκληρωτισμός και η απέχθεια στην ελευθερία είναι τα ίδια είτε οι απολογητές τους επικαλούνται “ταξικά” είτε “εθνικά/φυλετικά” δίκαια.

Oι βρισιες και οι χαρακτηρισμοι ειναι το “καημενε”? :? Ολοκληρο ποστ με λινκς και στοιχεια σου εγραψε και λες οτι σου κανει επιθεση γιατι σε λεει καημενο και ταξικο εχθρο του? Δεν ειμαι δικηγορος του αλλα οκ, μη λεμε οτι θελουμε

Αlucard, το “καημένε” είναι μόνο το τελευταίο σε μία σειρά από χαρακτηρισμούς αντί για επιχειρήματα, αν δεν έχεις παρακολουθήσει τα προηγούμενα ποστς του προς εμένα (και παλιότερα σε άλλα θρεντς). Δεν στράβωσα έτσι ξαφνικά και φυσικά το να χρίζεις “ταξικό εχθρό” κάποιον που δεν ξέρεις είναι ενδεικτικό φασιστικής/ολοκληρωτικής νοοτροπίας.
Με τα λινκς του δεν πρόκειται να ασχοληθώ, του είχα απαντήσει και την περασμένη εβδομάδα, δεν κατάλαβε την απάντηση και επανέρχεται να ανοίξει κουβέντα με το γνωστό προσβλητικό στυλάκι.

Ούτε εγώ θέλω να το παίξω δικηγόρος κανενός αλλά Μule μάλλον μας κάνεις πλάκα, ε. Για να σε αποκαλεί κανείς ταξικό εχθρό δεν χρειάζεται να σε ξέρει. Αρκεί να διαβάσει τις θέσεις σου. Δεν είναι ούτε φασιστικό, ούτε τίποτα. Είναι μια κριτική των φιλοεξουσιαστικών θέσεων σου, μπορεί να σου φαίνεται “κάπως” αλλά είναι αλήθεια. Κατά τα άλλα έχεις κάθε δίκαίωμα να είσαι ευθικτός και να προσβάλεσαι όταν σε λέει κάποιος “καημένο”, εκεί θα σου δώσω δίκιο, οκ. Αλλά ο χαρακτηρισμός “ταξικός εχθρός” δεν είναι καμία αναίτια προσβολή, είναι το συμπέρασμα των όσων λες. Τι σημαίνει “απλά διατυπώνω αντίθετη άποψη”; Ε, αυτή η αντίθετή άποψή σου κρίνεται. Από εκεί και πέρα για τα “κακομοίρης” κτλ, το ξαναλέω έχεις κάθε δικαίωμα να προσβάλεσαι.

Πάντως για να κάνω και λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου (ήταν που δεν ήθελα να το παίξω δικηγόρος… :stuck_out_tongue: ) προσωπικά διαφωνώ με την εξίσωση του Mule με τον Damnation από τον Before the dawn. Το ότι ο Μule είναι υποστηρικτής του καπιταλιστικού συστήματος δεν τον κάνει ίδιο με τον Damnation. Είναι σαν να λέμε πως ένας τροτσκιστής, ένας σταλινιστής και ένας αναρχικός είναι ίδιοι επείδη οραματίζονται την ίδια κοινωνία. Φαντάζομαι πως μια τέτοια εξίσωση δεν θα άρεσε καθόλου σε καμία από τις τρεις κατηγορίες (εμένα τουλάχιστον που ανήκω στην τρίτη δεν θα μου άρεσε… :stuck_out_tongue: ). Γι΄αυτό καλό είναι να μην γίνονται αντίστοιχες τέτοιες εξισώσεις και σε υπέρμαχους του καπιταλισμού. Και αυτό γιατί δεν ισχύουν και όχι για να μην προσβληθούν (αδιάφορο θα μου ήταν αυτό αν ήταν αλήθεια).

Amen, brother.

Και μιλαμε για τον ιδιο ανθρωπο που ενω σκιζει τα ιματια του για ενα “καημενε”, σε καθε ποστ αναλυει την “φασιζουσα νοοτροπια” μου και τους “ψυχολογικους μηχανισμους” μου (denial). Αλιμονο ομως αν αγχωνομουνα απο τετοιες “ψυχαναλυσεις”. 8) Κριμα που ο ιδιος δεν επιδεικνυει αναλογη ψυχραιμια , αν και την θεωρει “δεδομενη” εκ μερους του για μενα (αλλιως δεν θα συνεχιζε ακαθεκτα τετοιους χαρακτηρισμους). Εγω παντως θεωρω πολυ ενδιαφερουσα την οικονομικη-πολιτικη συζητηση- και την αποφυγη του Mule να μιλησει επι της ουσιας…

ΥΓ Τελος και στις συλλογικες συμβασεις και στην μονιμοτητα στο Δημοσιο? Βλεπε αρθρο των “Νεων” σημερινο φυλλο. :wink:

***Manson21: δεν τον ταυτισα με τον damnation, θα ηταν γελοιο να ισχυριστει κανεις οτι ο Mule ειναι οπαδος του ΛΑΟΣ. Ειπα ομως το προφανες, οτι απο ταξικη σκοπια εχουν κοινο προσανατολισμο. Simple and clear. Και δεν τον ειπα κακομοιρο, δεν νομιζω οτι ξυπναει καθε πρωι στις 5 για να παει στην οικοδομη για να ταϊσει τη φαμιλια. Αυτοι ειναι οι κακομοιροι και οι αποκληροι. Που δεν εχουν να χασουν παρα τις αλυσιδες τους ομως :wink:

Συλλογικές συμβάσεις, μονιμότητα, 13ος μισθός…έρχονται και οι slayer…

E, σ’ αυτό δεν νομίζω πως διαφωνεί ούτε ο ίδιος…

Σαφώς και είναι φασιστική η απόπειρα κάποιου να με ομαδοποιήσει μαζί με έναν φασίστα με μόνο κριτήριο πως διαφωνεί μαζί μου, είναι αυτό με το οποίο διαφωνείς και εσύ στη συνέχεια του ποστ σου, είναι η λογική “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας”.
Ο χαρακτηρισμός “ταξικός εχθρός” είναι αυθαίρετος και επικίνδυνος και σαφώς διαπνέεται επίσης από την φασίζουσα νοοτροπία του “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας”. Παραδοσιακά, από όσο ξέρω, ο Μαρξισμός όριζε τον “ταξικό εχθρό” με βάση την θέση του στις “σχέσεις παραγωγής”. Ο btd με χρίζει “ταξικό εχθρό” -και εσύ έρχεσαι να συμφωνήσεις- με βάση ιδεολογικές διαφωνίες. Δλδ αποκλείεις να ανήκουμε στην ίδια κοινωνική τάξη (όπως εσείς την ορίζετε) και να έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, ή οι ιδεολογίες σας να μην με πείθουν; Που ξέρω εγώ πως ο btd δεν είναι πιό πλούσιος από εμένα; Πως δεν είναι μία Κανέλλη ή ένας Πάνος Γερμανός; :roll:
H ευκολία λοιπόν με την οποία αποδίδονται χαρακτηρισμοί και… πιστοποιητικά “ταξικής έχθρας” είναι κάτι που θα έπρεπε να προβληματίσει όσους αριστερούς, αριστερίζοντες και αναρχικούς ειναι έντιμοι και να τους κάνει να αναλογιστούν αν αυτή η ευκολία στην ανακάλυψη εχθρών και στην καλλιέργεια μίσους είναι που κάποτε γέμιζε τα γκουλάγκ.

Τέλος, για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, οι θέσεις μου δεν είναι “φιλοεξουσιαστικές” όπως έγραψες. Είναι φιλελεύθερες. Αυτό σημαίνει πως μεταξύ άλλων, υποστηρίζω -σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει τα σχετικά ποστς- και πως τα Εξάρχεια δεν μπορούν να αστυνομεύονται σαν να είναι εμπόλεμη ζώνη, και πως τα ναρκωτικά πρέπει να αποποινικοποιηθούν, και πως οι μετανάστες πρέπει να νομιμοποιηθούν και να μην γκετοποιούνται. Επίσης υποστηρίζω πως η ιδιοκτησία είναι φυσικό δικαίωμα του ατόμου, και ο καπιταλισμός, ένα σύστημα βασισμένο σε αυτήν, είναι (ειδικά όταν οι κρατικές παρεμβάσεις/στρεβλώσεις είναι από ελάχιστες ως ανύπαρκτες) και ηθικά αποδεκτός -κόντρα σε ενάμιση και κάτι αιώνα μαρξιστικής αλλά και ακροδεξιάς ρητορείας- αλλά και ουσιαστικά το σύστημα που παράγει περισσότερο πλούτο για τις κοινωνίες συνολικά από κάθε άλλο που έχει γνωρίσει ο κόσμος.

Ο Damnation δεν είναι υποστηρικτής του καπιταλισιτκού συστήματος (τουλάχιστον όπως εγώ το εννοώ) και αυτό μπορείς να το δεις και από τα ποστς των αντιπαραθέσεων μας τότε. Γιατί ο Damnation είναι ενάντια στους “Εβραίους και το πολυεθνικό κεφάλαιο”, στους “ξένους που μας παίρνουν τις δουλειές” και στην τελική αν τον τσιγκλήσεις θα σου πεί πως “δεν είναι δυνατό οι αγορές να είναι ανεξέλγκτες, ντροπής πράγματα, χρειαζόμαστε το κράτος-πατερούλη να μας φροντίζει”

Ουδέποτε έκανα προσωπικό χαρακτηρισμό για σένα σε ποστ και ευτυχώς όλα γραπτά είναι, δεν μπορείς να τα αμφισβητήσεις. Η νοοτροπία σου είναι όντως φασίζουσα και το γιατί το εξηγώ παραπάνω απαντώντας στον Μάνσον.
Καμία αποφυγή από μέρους μου να μιλήσω επί της ουσίας, σου έχω απαντήσει εδώ και μία εβδομάδα όμως ή δεν κατάλαβες ή κάνεις πως δεν κατάλαβες την απάντηση. Δεν θεωρώ υποχρέωση μου να απαντάω στο κάθε λινκ που γκουγκλάρεις και ποστάρεις -αντίθετα με τις εντυπώσεις που προσπαθείς να δημιουργήσεις παρακάτω στο ποστ σου έχω και δουλειά!- για να με πείσεις πως επίκειται το τέλος του καπιταλισμού και να σου ξαναγράφω τα ίδια: Ο τρόπος που ερμηνεύουμε τα ίδια στοιχεία είναι ξεκάθαρα διαφορετικός γιατί περνάει από διαφορετικά ιδεολογικά φίλτρα και πολιτική παιδεία.
Θέλεις να περιμένεις το τέλος του καπιταλισμού; Περίμενε το. Έρχεται μαζί με τον Αη-Βασίλη.

Και που ξέρεις εσύ τι κάνω εγώ; Για άλλη μία φορά πηδάς σε αστήριχτα συμπεράσματα.

Με όλα τα παραπάνω κόντεψα να αφήσω ασχολίαστο αυτό το πολύ ενδιαφέρον ποστ:

O Kυριακού είναι μεγάλος καραγκιόζης αλλά μεγαλύτεροι αυτοί που ξεφτιλίζονται με το να τον χαϊδεύουν. Την συγκρεκριμένη ιστορία την παρακολουθώ χρόνια γιατι γνωρίζω καλά την περιοχή και πραγματικά ο Κυριακού κατέστρεψε ένα πανέμορφο φυσικό λιμανάκι, μπαζώνοντας αιγιαλό και χτίζοντας αποβάθρα για να δένει το τεράστιο κότερο της Χριστίνας Ωνάση που αγόρασε (αλλά να δένουν και τα δικά τους σκάφη κάποιοι πολιτικοί φίλοι του :roll:).
H αποβάθρα φαίνεται και στο google earth: 37o17’35.00"Ν 23ο12’00.71"Ε και αν έχετε ενεργοποιήσει να βλέπετε και τις φωτογραφίες που ανεβάζουν διάφοιροι, υπάρχουν με τίτλο “ΜΧΚ”.
Σε αυτό που διαφωνώ Ζούγκλα μαζί σου είναι στην διαφορά εφαρμογής του νομου ανάμεσα σε φτωχούς και πλούσιους στο συγκεκριμένο θέμα. Γιατί ελάχιστα είναι αναλογικά προς το σύνολο τους και τα αυθαίρετα “φτωχών” που έχουν κατεδαφιστεί όλα αυτά τα χρόνια, αν κάνεις μία βόλτα στα Μεσόγεια μπορείς να θαυμάσεις ολόκληρους οικισμούς από αυτά. Ειδικά στα Μεσόγεια, πολιτικές καριέρες έχουν χτιστεί με βάση την ανοχή και την νομιμοποιήση αυθαιρέτων.
Γενικά θα έπρεπε σε αυτή τη χώρα οι νόμοι κάποτε να αρχίσουν να εφαμόζονται για όλους και ας είναι και λάθος νόμοι (προσωπικά πιστεύω στην κατάργηση του ΓΟΚ και του όλου συστήματος πολεοδομικών αδειών κλπ.) αλλά όσο οι νόμοι αυτοί ισχύουν θα έπρεπε να εφαρμόζονται.
Κατά τα άλλα ο Κυριακού είναι και “αθάνατος” και έγινε και τιμήτής των αθλητών στους Ολυμπιακούς (π.χ. Φανή Χαλκιά)

Η θέση που έχεις στις σχέσεις παραγωγής καθορίζει την ταξική σου θέση με βάση οικονομικά κριτήρια. Το αν είσαι ταξικός εχθρός ή όχι το καθορίζει η προδιάθεση σου απέναντι στο υπάρχον σύστημα. Αν θες να το ανατρέψεις ή να το διατηρήσεις. Με βάση τις σχέσεις παραγωγής, ταξικά και οι μπάτσοι ανήκουν στους μικροαστούς αλλά εξυπακούεται πως από την στιγμή που προστατεύουν τα συμφέροντα των αφεντικών αποτελούν ταξικους εχθρούς. Δεν με ενδιαφέρει ποιός είναι ο μισθός σου και δεν θα κάτσω να αναλύσω τα οικονομικά σου για να σε χαρακτηρίσω ταξικό εχθρό. Είσαι ένας συνειδητοποιημένος υποστηρικτής του καπιταλισμού και αυτό από μόνο του φτάνει.

Ρε Mule, δηλαδή έλεος… Κάποια πράγματα τα θεωρώ τόσο αυτονόητα που το να κάθομαι να απαντάω σε τέτοιες θέσεις… Κανείς δεν πρόκειται να σε στείλει σε κανένα γκουλάγκ ούτε εσένα ούτε οποιονδήποτε άλλο που έχει τις ίδιες απόψεις μαζί σου. Οι συνθήκες για επανάσταση δεν είναι ακόμα ώριμες και αυτό μας επιτρέπει να συνυπάρχουμε στην ίδια κοινωνία (και για να σε προλάβω επειδή το βλέπω να έρχεται το επιχείρημα: όχι, αυτό δεν κάνει δημοκρατικό το υπάρχον σύστημα)-τα αυτονόητα συζητάμε τωρα, ε. Μετεπαναστατικά τώρα στην κοινωνία που τουλάχιστον εγώ οραματίζομαι δεν θα υπάρχουν εξουσίες να επιβάλουν θανάτους και η μη ύπαρξή τους θα έχει διαμορφώσει την κοινωνία με τέτοιον τρόπο που δεν θα υπάρχουν διαφορές. Σε περίπτωση που μετεπαναστικά κάποιοι πηγαίνουν στα γκουλάγκ αυτό θα σημαίνει αυτόματα πως η επανάσταση έχει αποτύχει και πως μια νέα επανάσταση απέναντι στην νέα εξουσιαστική κοινωνία που θα έχει δημιουργηθεί θα είναι μονόδρομος.

Όχι, συνειδητά δεν είναι αλλά οι θέσεις του αυτό εξυπηρετούν.

Ναι, οκ… Big deal…

Mule εννοώ ότι αν ένας φτωχός πήγαινε στα δικαστήρια 3 φορές για ένα αυθαίρετο θα είχαν εφαρμόσει το νόμο και θα είχε υποστεί τις κυρώσεις στο ακέραιο. Έχω την εντύπωση πως δεν πάνε καν στα δικαστήρια όλες αυτές οι υποθέσεις αυθαιρέτων. Πάνω σε αυτήν την εντύπωση βασίζεται ο συλλογισμός.

Ηταν πραγματικα ενα πολυ ενδιαφερον ποστ, με την εννοια οτι ανοιγονται αρκετα θεματα για συζητηση. Επειδη προκειται κατα βαση για θεματα ιδεολογικης φυσεως, θα σου απαντησω στο καταλληλο thread: Ιδεολογικές Συζητήσεις, γιατι νομιζω οτι οσα ηδη συζηταμε δεν αποτελουν κατ’αναγκη “ειδησεις απο την Ελλαδα” (και δεν αποτελουν γενικοτερα και ειδηση).

Θα μου επιτρεψεις ομως να σου απαντησω αυριο. Βλεπεις με τοσο πηδημα που ριχνω (σε αστηριχτα συμπερασματα) εχω πιαστει λιγο ο καημενος. Αυτο βεβαια ειναι μια ‘ειδηση απο την Ελλαδα’ και θα το ποσταρω στο παρον thread, προς γνωση (και συμμορφωση!) 8)

Στα γρήγορα μιας και τώρα επέστρεψα

Στο δεύτερο. Ο Έλληνας ρίχνει πολλές περισσότερες ώρες δουλειάς από το μέσο Ευρωπαίο. Αν πας όμως στα στατιστικά της Eurostat θα ανακαλύψεις πως η παραγωγικότητα του έλληνα είναι σχεδόν η μισή από ότι στην υπόλοιπη Ε.Ε. Κοινώς ο Έλληνας όταν δουλεύει μία ώρα, κατά μέσο όρο παράγει τα μισά από τον αντίστοιχο Ευρωπαίο εργαζόμενο.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα τα τελευταία 15 χρόνια και όπου το 70% των θέσεων δεν απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά μπορεί να τις κάνει σχεδόν ο οποιοσδήποτε. Σου αρκεί είτε ένα δίπλωμα οδήγησης, είτε αγγλικά είτε να ξέρεις τα βασικά από microsoft office και υπολογιστή τσέπης.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα από το ΑΕΠ μας, πάνω από το μισό να προέρχεται από το δημόσιο και το υπόλοιπο από τους ιδιώτες (και σίγουρα το προϊόν από το δημόσιο λόγω της κακοδιαχείρισης είναι διογκωμένο - λόγοι που ανέφερες κι εσύ πιο μετά νομίζω - αλλά δεν είναι 50% επειδή διογκώθηκε αλλά γιατί ο ιδιωτικός τομέας παράγει πολύ λιγότερα από το παρελθόν). Σκέψου πως το δημόσιο απασχολεί το 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας και καταλήγει να ευθύνεται για το 50% του ΑΕΠ μας.