H ρεντισνατ έκανε μια απόπειρα να το προσεγγίσει στην ουσία του, αλλά ξώκειλε στην πορεία με τη λανθασμένη ερμηνεία που έδωσε. Τέτοια συμβάντα δεν αποτελούν “φωνή αντίδρασης”, αλλά “παράπλευρες” απώλειες μιας κοινωνίας που 'χει φτάσει στο έσχατο σημείο αποσύνθεσης.
Όσο και αν, αφελώς ίσως, μερικοί χαρακτηρίζουν τέτοια περιστατικά ως μεμονωμένα, δεν παύουν επί της ουσίας ν’ αποτελούν μέρος μιας συνολικά ραγδαίας έξαρσης των βίαιων φαινομένων σ’ οποιαδήποτε μορφή τους.
Με μια κλισεδιάρικη έκφραση, μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ως “σημεία των καιρών”.
Κατά συνέπεια, η πολιτική προσέγγιση, ειδικά σε τέτοια χρονική συγκυρία, κρίνεται απαραίτητη. Ένας λόγος παραπάνω από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με κοινωνικοπολιτική παθογένεια.
Μεγάλο θέμα ανοίγεται και χωρίς προφανή λύση, αλλά προτιμώ το να γίνει προσπάθεια εξήγησης τέτοιων φαινομένων, από τη στάση “στο ροκιν είμαστε, τέτοιες κουβέντες ενδείκνυνται μόνο αν συνδιαλέγεσαι φεης του φεης”.
Ούτως ή άλλως, κανένας δεν έπαθε στερητικό σύνδρομο από την έλλειψη μαλακίτσας σ’ ένα θρεντ.
Ps1: όσοι είπατε ότι μια ψυχιατρική παρακολούθηση μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά, έχετε όντως γνωρίσει περιστατικά που λειτούργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο? Εγώ όχι.
Ps2: ελαχίστης σημασίας, αλλά, μην μπλέκετε την ψυχολογία με την ψυχιατρική.
Φλόυνταιζντ πράγματι αυτό που λες έχεις δίκιο.αυτό που τόνισες ήταν το βιαστικό συμπέρασμα(δεν το λέω ειρωνικά).Βιαστικό ξε-βιαστικό πάντως μάλλον εκεί θα καταλήξει,καθώς πολλές έρευνες δείχνουν προς το καπιταλιστικό σύστημα με το σύγχρονο τρόπο ζωής.
Μα είπα εγώ ότι διαφωνώ πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής παράγει τέτοια περιστατικά;
Εγώ διαφωνώ στο ότι το παρόν σύστημα τα έχει μονοπώλιο,και στο μπλέξιμο που έγινε με τον σοσιαλισμό στην κουβέντα χωρίς να καταλάβω τον λόγο.
Αυτό όμως από το να θεωρούμε κάθε σφάξιμο με κατάνα και ως "γουάου δράση ενάντια στο σύστημα"έχει μεγάλη διαφορά:lol:
Δεν το θεώρησε κανείς έτσι.Σίγουρα η πίτσα δεν ήθελε να πει αυτό μαν.Το ότι δείχνει όμως κάτι δείχνει.Είναι μία σπασμωδική πρωτόλεια αντίδραση σευατό που βιώνει εγώ θεωρώ
@Ps2 - μεγίστης σημασίας, ούτε την ψυχιατρική παρακολούθηση με την ψυχοθεραπεία. @pS1- ψυχοθεραπευόμενους που να βοηθήθηκαν ξέρω, τουλάχιστον δύο. ‘‘ψυχιατρικά παρακολουθούμενο’’ κανέναν.
Πάντως όσοι πιστεύουν τόσο πολύ στο ότι αν πάει κάποιος σε ίδρυμα θα θεραπευτεί καλό είναι να δει τις καταγγελίες γιατρών για τα ψυχοθεραπευτήρια καθώς και το one flew over coocos nest (ξέρω το κούκος δεν το έγραψα καλά:p)
@ρεντις
ελαχίστης σημασίας για το “ειδήσεις από ελλάδα”, για να τ’ αναφέρω όμως το θεωρώ σημαντικό
@οτιναναι
Cuckoo’s, αλλά επίσης, μικρή σημασία έχει μία, ακόμα και σε σημεία αστεία αλλά, κατά γενική ομολογία επιεικής αμερικάνικη μεταφορά των ψυχιατρικών κλινικών με την υπάρχουσα κατάσταση. Ταινιάρα βέβαια.
Ιδιαίτερα όταν έχεις ζωντανά περιστατικά νέων, που κατέστρεψαν τη ζωή τους επειδή επέλεξαν να ζητήσουν ψυχιατρική βοήθεια για το πιο απλό πράγμα, να καλμάρουν τα νεύρα τους. Ας μην πάμε καν σε κλεινήρεις περιπτώσεις.
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι λένε. Η κοινωνία και το καπιταλιστικό σύστημα εν γένει, δείχνει ότι σαπίζει από τη ρίζα του. Τα συμπτώματα είναι εμφανή και το παρόν σύστημα έχει το [I]πλεονέκτημα[/I] του μονοπωλίου γιατί είναι το μοναδικό με δυο αιώνες περίπου στην πλάτη του.
Όπως είπε στο Newsit ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης ο 18χρονος μαθητής από την Πολωνία ήταν σε κατάσταση αμοκ. Για ώρα κράδαινε ένα [B][SIZE=“5”]σπαθί τύπου ?νίντζα?[/SIZE][/B] μήκους τουλάχιστον 80 εκατοστών και έβαζε στο στόχαστρο όποιον έμπαινε στο δρόμο του. Ακούστε τι αποκαλύπτει για το περιστατικό.
Προφανώς πρόκειται για παραλληλισμό μεταξύ ενός γραφικού μανογουερά (\m/) και ενός γραφικού πολιτικαλικορεκτ ροκιν γιούζερ, που προτιμά το χαβαλέ από μια πιθανή “σύρραξη”.
Όπου γραφικός μανογουεράς, δε βλέπεις τ’ όνομά σου, γιατί παρ’ όλα αυτά μου είσαι συμπαθής και ουχί γραφικός κατ’ ουσίαν =P
Εσένα περιμέναμε να μας πεις για το ποιόν του Έλρικ, κύριε κομμουνιστά <33
Μια χαρά είναι, λίγο τις προκαταλήψεις με τις ηλικίες να ρίξει, λίγο να γίνει πιο επιθετικός και έστρωσε.
Αλλά ας μην του κάνουμε ψυχογράφημα τώρα, ε?
Μπρος, στο θέμα μας, μόνο για σφυροδρέπανα σε είδα να λες.
Τοποθετήσου:!:
Tα 51 εκ. δεν είναι τυχαίο νουμερο. Όπως αποκάλυψε ο Βαξεβάνης με νόμο της Πασοκάρας, κατηγορούμενος για κατάχρηση χρήματος εως 51 εκ αν επιστρέψει το ποσό ευνοείται με εκπτωση του κακουργήματος σε πλημμέλημα. ΠΑΣΟΚ ρε μουνιά…