μιλάω για τις γενικεύσεις/στερεότυπα/καραμέλες που ακούμε συχνά και στο ροκιν είσαι ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό σαν σταυροφόρος του “αντε απολύστε τους να τελειώνουμε επιτέλους, αχ που’ναι η Αμερική γαμώτη μου που τα κάνει όλα τέλεια” Το “κάθε Mule που σκάει σε καμια jazz συναυλία” είναι επίσης φράση που θα δεις, μην τρελαίνεσαι, είμαστε που ειμαστε λίγοι…
ναι συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν την πληρώνουν αυτοί αλλά οι άλλοι που είναι οι περισσότεροι:wink:
φαντάζομαι έχεις την ίδια ευαισθησία για τα golden boys τραπεζών πχ ή τα λάθη αυτών δεν επηρεάζουν καθόλου το παραμυθι κρίσης/χρέους και το τι πληρώνεις σήμερα?
α πάμε στην εκβιαστική λογική Παπαδήμου δηλαδή, καλύτερα μικροί μισθοί παρά χωρίς δουλειά =D> προφανώς θαθελα να είναι μεγαλύτερο το επίδομα ανεργίας, στην οικογενεια μου πονάει πολλούς, δεν είναι το πρόβλημα τους ότι δεν έχουν να τους δώσουν αλλά ότι ΔΕΝ θέλουν να τους δώσουν…
κρίμα πάντως που σήμερα ελάχιστοι κατέβηκαν Σύνταγμα από τους 1,000,000 ανέργους, δεν μπορώ να εξηγήσω την παγωμάρα που υπάρχει στον κόσμο, αν όχι τώρα πότε?!
Ξαναλέω ότι το θέμα τους είναι να κόψουν από όλους, πόσο δύσκολο είναι να το πιάσουμε αντί να ψάχνουμε τον εχθρό σε λάθος μέρος. Μου θυμίζει το γνωστό με το θεό και τον τύπο που του πέθανε ο γάιδαρος:θέλεις να σου φέρω άλλο? όχι να πεθάνει και του γείτονα θέλω!
Και ας μην ανοίξουμε τώρα κουβέντα για το πόσο ωραία κάνει τις δουλειές του ο ιδιώτης και πόσο του λύνει τα χέρια το νέο μνημόνιο για μεγαλύτερο χτύπημα του εργαζόμενου.
Επίσης μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από τους ιδιώτες που μπαίνουν με πλάγιους τρόπους σε δημόσιες υπηρεσίες, καλό παράδειγμα πχ είναι τα συνεργεία καθαρισμού, γιατι να πληρώνεις καθαρίστριες αφού μπορείς να χώσεις έναν ιδιώτη με το συνεργείο του από δούλους. Η αρχική συμφωνία βέβαια προβλέπει θα πάρεις αυτό το ποσό και θα έχεις τόσο προσωπικό… αυτός τσεπώνει τα λεφτά, φέρνει το 1/3 αυτών που είχε υποσχεθεί και τις έχει να δουλεύουν 12ωρα για 350ευρώ, δίκαιο ε? δεν τους καλύπτουν και τα σωματεία και αμα καμιά τους γκρινιάξει της κόβουμε τον αέρα γρηγορα χωρίς συνδικαλιστικά όργανα και μαλακίες να μας κόβουν τη φόρα…
Αυτή τη στιγμή όμως, η μόνη βιώσιμη λύση σε αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις είναι η σμίκρυνση του μεγέθους του δημοσίου (αυτό που ζητάει ο Mule). Αν όλα αυτά τα κτίρια που κατέχει το δημόσιο, άνηκαν σε ιδιώτες, τότε οι ιδιώτες θα επέλεγαν τις πιο οικονομικές εταιρείες καθαρισμού (νόμιμες ή μη). Και οι πιο συμφέρουσες θα ήταν αυτές που απουσιάζει ο μεσάζοντας και άρα η καθαρίστρια θα έπαιρνε πολύ περισσότερα λεφτά από ότι αν εργαζόταν για τον “μπασμένο στα πολιτικά” αφεντικό-μεσάζοντα.
δε σε πιάνω, όλα αυτά τα κτήρια είναι πχ ένα νοσοκομείο? νομίζω μιλάμε για διαφορετικές περιπτώσεις όμως, ξέρω ότι υπάρχουν εκατοντάδες κτήρια και εγκαταστάσεις που μένουν ανεκμετάλευτες την ώρα που δημόσιες υπηρεσίες μπορεί να δίνουν ενοίκιο! Χαμένα λεφτά χωρίς λόγο δηλαδή, σωστή διαχείρηση σε αυτή την περίπτωση σημαίνει μετακίνηση σε κάποιους από αυτούς τους χώρους όπως και ενοικίαση άλλων σε ιδιώτες για χρήση (συναυλίες κτλ) ώστε όχι να μην έχει χασούρα αλλά κέρδος.
OK :), μακάρι να γίνουμε περισσότεροι! 8)
Δυστυχώς ούτε η Αμερική “τα κάνει όλα ωραία” εδώ και αρκετά χρόνια [-X, αλλά είναι σίγουρα σε καλύτερη μοίρα από εμάς, έχει μία πολύ καλύτερη ιστορική παράδοση!
Για παράδειγμα όταν ο -τεράστιος ως σκηνοθέτης αλλά και με πολύ σωστές πολιτικές απόψεις συνήθως Clint Eastwood έκανε το ατόπημα της παρακάτω διαφήμισης στο ημίχρονο του τελικού του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου την περασμένη Κυριακή:
του ήρθε η άψογη απάντηση αμέσως:
:lol:
Ευτυχώς τα γραπτά μένουν, από το 2008 έγραφα ούτε ένα ? ή $ για bailouts τραπεζών, όταν μας έλεγαν για too big to fail, συστημικούς κινδύνους και δεν ξέρω τι άλλο. Νομίζω και το παραπάνω βίντεο κουμπώνει εδώ, βοηθά να αντιληφθείς τις απόψεις μου!
Αν ο γάιδαρος του γείτονα τρώει από το σανό του δικού μου γαϊδάρου (που είναι και ο παραγωγικότερος γάιδαρος), τότε ναι, έχω θέμα με τον γείτονα και θα ζητήσω από αυτόν -και όχι από τον Θεό- να βρεί έναν τρόπο να ταϊζει τον γάιδαρο του χωρίς να επιβαρύνει εμένα!
Για το παράδειγμα σου απάντησε σωστά ο Καρβου.
Edit: Τώρα είδα την απάντηση σου. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό: Ποιός λογικός θα πάει να πληρώσει νοίκι όταν έχει αναξιοποίητο δικό του ακίνητο; Mόνο το δημόσιο…
Η Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα καταγγέλλει την παράνομη σύλληψη και προσαγωγή του μέλους της Η.Λ., από το σπίτι του σήμερα το πρωί από την Ασφάλεια.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα
Αθήνα, 12 Φλεβάρη 2012
Η Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα καταγγέλλει την παράνομη σύλληψη και προσαγωγή του μέλους της Η.Λ., από το σπίτι του σήμερα το πρωί από την Ασφάλεια. Γνωρίζουμε ότι γίνονται και άλλες «προληπτικές» προσαγωγές ενόψει του σημερινού παλλαϊκού συλλαλητηρίου εναντίον του νέου Μνημονίου και αυτό αποτελεί μια καινοφανής όσο και εντελώς παράνομη πρακτική των αστυνομικών αρχών της τροϊκανής κυβέρνησης του Μνημονίου και της ελληνο-ισραηλινής «συμμαχίας».
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του συναγωνιστή μας, καθώς και όλων των «προληπτικά» συλληφθέντων, καθότι αυτού του είδους οι προληπτικές συλλήψεις αποτελούν απαράδεκτη χουντική πρακτική και στοχεύουν στη πλήρη κατάργηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Θα ακουστω τοοοοοοοσο γραφικος αλλα ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ αφηστε τους γαμωκαφεδες και τις βολτες ρε πουστη μου.
Γενικα αν και σημερα-που μαλλον ετσι θα γινει- δεν εχει παρα πολυ κοσμο (εστω να παρεβρεθει δεν λεω να τα κανει ολα κολαση) αξιζουν σε ατυη τη κοινωνια αυτα που περναει…
Επικος χαμος στη βουλη αυτη τη στιγμη ε,προσπαθει να μιλησει ο βενιζελος και απο κατω αφηνιαζουν.Ξελαρυγγιαστηκε ο πετσαλνικος να φωναζει ηρεμηστε και ο καμμενος να ουρλιαζει.
Θα παθει εγκεφαλικο ο μπουλουκος
Πάντως το όλο σκηνικό μου θυμίζει κάπως Δεκ. '08 …
Δηλ. βλέπω την αστυνομία να “ψιλό αφήνει” να συμβαίνουν όλα τα σπασίματα τα καψίματα κλπ.
Έτσι και σε μια μερίδα θα δημιουργηθεί το αίσθημα ότι ξεθύμανε ο κόσμος έστειλε το μήνυμά του κλπ και ταυτόχρονα σε μια αντίθετη μερίδα του φέρνεις να στηρίζουν στο μέλλον βαριά καταστολή … win win φάση δηλ. :(
Όταν δηλώνεις απών στην ψηφοφορία, εκλαμβάνεται σαν όχι ή απλά είσαι κότα αν το κάνεις γιατί απλά μικραίνεις την αναλογία. Δηλαδή εννοώ για να περάσει π.χ το Μνημόνιο θέλει ποσοστό(π.χ 51%) ή θέλει συγκεκριμένο αριθμό ΝΑΙ (π.χ 151) ;
το 'χεις πολλες φορες ε? Εγω βλεπω παντα τον φασισμο να διαδεχεται δημοκρατιες, και δημοκρατιες να διαδεχονται φασισμους οποτε το ενα εχει αναγκη το αλλο…