Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

εγώ πάντως από το συμβολικό φόρο του παπαδήμου ή όποιου άλλου τίποτα, περνάω άνετα μια πενταετία (υποθέτω). έχουμε λοιπόν τρεις περιπτώσεις. το ποσό δεν είναι καθόλου συμβολικό για τον τίποτα, καθόλου συμβολικό για περίπου τετρακοχτακόσια εκατομμύρια ανθρώπους στην ευρώπη, αλλά ξαφνικά γίνεται συμβολική μια κίνηση που θα μπορούσε να έχει ουσιαστικότα και καθόλου συμβολικά αποτελέσματα. κατά τ’ άλλα, ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΜΑΣ για τις ευθύνες τους. αν δεν έχει Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ να τις αποδεχτεί δεν είναι ικανός για τη θέση.

ignorance is bliss…

mottos are for PUSSIES…

και έρχεται ο karboy και σου λεει οτι έχεις δίκιο και βάζει αυτο :roll:

Δηλαδή θα σας άρεζε να πάρει ο Παπαδήμος 40% αύξηση και να πάει σε φόρους; Δηλαδή να του δώσει αύξηση η ΕΕ και να τα κρατήσει ώς φόρο για να μην υπάρχουν παράπονα ότι δεν “φορολογείται”; Ο karvou το έθεσε πάρα πολύ καλά

Υ.Γ: Και ο φόρος εισοδήματος στου ΔΥ είναι αστείος. Δηλαδή το κράτος παίρνει ένα ποσοστό από τα χρήματα που το ίδιο πληρώνει.

Δηλαδή θα σας άρεζε να πάρει ο Παπαδήμος 40% αύξηση και να πάει σε φόρους; Δηλαδή να του δώσει αύξηση η ΕΕ και να τα κρατήσει ώς φόρο για να μην υπάρχουν παράπονα ότι δεν “φορολογείται”; Ο karvou το έθεσε πάρα πολύ καλά

Υ.Γ: Και ο φόρος εισοδήματος στου ΔΥ είναι αστείος. Δηλαδή το κράτος παίρνει ένα ποσοστό από τα χρήματα που το ίδιο πληρώνει.

εμένα θα μου άρεσε να έχει μείωση μισθού και φορολόγηση ή να μην έχει φορολόγηση μόνο αν δεν έχουν και οι υπόλοιποι φορολόγηση.

δεν μας κάνει χάρη ο ΔΥ, τον πληρώνουμε για να δουλεύει. όποιος δουλεύει πληρώνει φόρους (χαρχαρ), οπότε πληρώνει κι ο ΔΥ.

Το λέω και δημόσια για να μην νομίζεις πως είμαι Pussy.

[SPOILER]Δεν σκαμπάζεις μία από μαθηματικά…:lol: =D>[/SPOILER]

δεν σκαμπάζω μια γενικότερα :!:

[SPOILER]έχω μια υποψία ωστόσο πως είναι προτιμότερο από το να σκαμπάζω αποκλειστικά και μόνο από εξισώσεις =D>:lol:[/SPOILER]

[SPOILER]πραγματικά πιστεύεις πως νομίζω πως είσαι πούση;[/SPOILER]

:youwish:
αβαταρ δεν αλλαζω αλλα για πες

Ίσως και να έχεις δίκιο και σου το εύχομαι. Μια άποψη είναι κι αυτή, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Απλά πρόσεχε, γιατί όταν υποστηρίξεις στον πραγματικό κόσμο -και με τόσα μπινελίκια λες και αυτά είναι επιχειρήματα- πως το να σου δώσουν 1 και να το δώσεις πίσω είναι κίνηση ουσίας κι όχι συμβολική, τότε οι απόψεις σου γενικά δεν θα παίρνονται στα σοβαρά. Κρίμα δεν είναι; :slight_smile:

δεν ξέρω, είναι; μια άποψη λέει πως από τη στιγμή που δεν παίρνω εγώ σοβαρά τον εαυτό μου, δεν είναι. μια άλλη θέτει το θέμα του ατομου που θα με πάρει στα σοβαρά. κατά τ’ άλλα, στον πραγματικό κόσμο, τη στιγμή που άλλοι δεν έχουν ούτε μισό κι εγώ δεν έχω καν ανάγκη το 1 γιατί έχω ήδη τρία (μακρύτερα) - αλλά το αποδέχομαι ή το παίρνω με το στανιό, κάτι πάει στραβά. βεβαίως είναι απόλυτα κατανοητό και αποδεχτό το να πηγαίνουν τα πράγματα στραβά (στον πραγματικό κόσμο) ή και να θεωρείς πως αυτό δεν είναι κάτι στραβό. με τη σειρά μου να σου ευχηθώ να βγάζεις κάποια στιγμή τόσα όσα ο κάθε ευρωκρετίνος ώστε να μη χρειάζεται να δίνεις τίποτα πίσω.

τα μπινελίκια τα χρησιμοποιώ είτε ως διασκέδαση είτε γιατί είμαι εκνευρισμένος. στην προκειμένη ισχύει το πρώτο!

Πάντως η ουσία δεν είναι το πόσο πρέπει να φορολογηθούν τα γκολντεν μπόυς για να σωθεί η χώρα.Το άρθρο αυτό όπως και παρόμοια θέλουν να δείξουν την ανισότητα.Ότι υπάρχουν άνθρωποι που λαμβάνουν αποδοχές ξέρω γω 500 χιλιάδες και πληρώνουν 500 ευρώ έχοντας τεράστιο ποσοστό καθαρών κερδών και άλλοι που ζουν με 550 ευρώ,και μπορεί να πληρώνουνκ αι φόρο το χρόνο όσο και αυτός με τις 500 χιλιάδες.

Eνώ αν αυτός πληρωνόταν 800,000 και τα 300 τα έδινε πίσω στην ΕΕ ως φόρο όλα μέλι γάλα , σωστά;

Για να γυρίσουμε στην ουσία του θέματος, η υπόθεση αυτή (και οι απαντήσεις σου Κάρβου) είναι διάτρητη από πολλές απόψεις. Συνοπτικά:

1. Η αποδοχή του ότι κάποιοι ειδήμονες πληρώνονται περισσότερο γιατί τους εμπιστευόμαστε τις τύχες μας είναι από μόνη της προβληματική. Πολύ περισσότερο όταν αυτοί αφορούν θέσεις διοικητικές αλλά που υποτίθεται ότι αφορούν λειτουργήματα, κοινοφελείς οργανισμούς κτλ. Στην ερώτηση λοιπόν “έχει νόημα να του δώσεις περισσότερα για να του τα πάρεις μετά πίσω”, η απάντηση είναι “να μην του δώσεις περισσότερα”.
  2. Η φορολογία όπως ξέρετε αλλά επιλέγετε να ξεχνάτε δεν αφορά μόνο στο μισθολογικό εισόδημα αλλά το συνολικό. Το κράτος λοιπόν καλώς (μπορεί να) δίνει 50.000 ευρώ το χρόνο σε έναν δημόσιο υπάλληλο (παράδειγμα) και να τον φορολογεί με 15% (πχ) επί του μισθού του. Όταν όμως θα κάνει τη δήλωσή του θα φορολογηθεί περισσότερο (ή λιγότερο) ανάλογα με το αν έχει έσοδα από σπίτια, μετοχές, ΠροΠο και δεν ξέρω τι άλλο που ανεβάζει το εισόδημά του στις 150.000. Άρα λοιπόν η φορολογία δεν μπορεί να εξαιρείται από κανέναν εισοδηματία.
  3. Αν θέλουμε να σταθούμε στους τύπους και τις νομοθεσίες ίσως να είναι νόμιμο να μην πληρώνει φορολογία ο Παπαδήμος και ο κάθε αντίστοιχος μαλάκας (τη βρισιά κι εγώ για διακέδαση τη χρησιμοποιώ εδώ). Επί της ουσίας όμως όταν σε όλη την ΕΕ απαιτείται φορολογία ακόμα και σε όσους ζουν με επίδομα ανεργίας, είναι προκλητικό αυτός που έχει εισοδήματα να μην φορολογείται. Το που θα πήγαιναν τα λεφτά αυτά είναι το λιγότερο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Αν εν μέσω κρίσης, με την ανεργία και τη φτώχια να αυξάνουν δραματικά, υπάρχουν λεφτά και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, κάτι δεν πάει καλά.

Είπα κάτι τέτοιο?Εγώ είπα τι πιστεύω ήθελε να δείξει το άρθρο.Δεν εξέφρασα τη γνώμη μου για το συμβάν.

φαντάζομαι πως δεν έχεις καταλαβει γιατί στη λέει ο Κάρβου
Όταν ακούς “ήρθε ο Ριβάλντο στον θρύλο με 1.000.000? το χρόνο και πληρωμένη την εφορία” τι καταλαβαίνεις;
Πως αν πχ έπρεπε να δώσει 40% του ετήσιου εισοδήματος στη εφορία αυτά θα του τα πληρώσει ο εργοδότης του δηλαδή ο Ολυμπιακός και ο Ρίμπο θα έμενε με το ένα μύριο στο χέρι καθαρό. Αν όμως ο Κόκκαλης τότε είχε και την εφορία ποιο το νόημα να πληρώσει. Είναι σαν να τα βγάζει από τη μια τσέπη και να τα βάζει στην άλλη (χοντρικά ε)

Οπότε στο θέμα του Παπαδήμου ο οποίος έχει κλείσει ένα παρόμοιο deal με την ΕΚΤ τον φόρο του εισσοδήματός του καλείται να πληρώσει ο εργοδότης του δηλαδή η ΕΕ δηλαδή η Ελλάδα δηλαδή [B]εσύ[/B] αφού ότι σου αναλογεί από το φόρο θα πρέπει να το επιστρέψεις

εντιτ: αυτό απαντάει και στο 3 του Μάνδρακα

δεν απαντάει όμως στο 2 :wink:

Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις στο συγκεκριμένο ερώτημα. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα φορολογηθεί γιατί φορολογείται ο καθένας εργαζόμενος στα όρια της ΕΕ, είτε είναι στην Ελλάδα είτε είναι στη Σουηδία, είτε είναι στην Πορτογαλία είτε είναι στην Πολωνία. Η ΕΕ δε συνιστά κάτι διαφορετικό ως προς το γεωγραφικό χώρο και αντίστοιχα η ΕΚΤ είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που πληρώνεται από όλα τα κράτη μέσω των φόρων για να ασκεί κάποιες λειτουργίες. Επομένως τη φορολόγηση δεν μπορεί και δεν χρειάζεται να την κάνει η ΕΕ ή ΕΚΤ όπως δεν κάνει το ίδιο στην Ελλάδα και η Τράπεζα της Ελλάδος π.χ? Η λογική που ακολουθείς αποτελεί τέλεια δικαιολόγηση στον ισχυρισμό: ?Οι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται από το κράτος δεν πρέπει να φορολογούνται, γιατί το κράτος θα πάρει από τον καθένα (με μέσο ετήσιο εισόδημα 16.000) γύρω στα 1400 ευρώ. Συμβολικό ποσό!!!

Και ποιος τα πληρώνει όλα αυτά έτσι κι αλλιώς; Guess who! Το ίδιο το κράτος…
Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ

Έτσι δημιουργείς μια στρατιά «υπεύθυνων θέσεων» που βρίσκονται στο απυρόβλητο και εκτός φορολογικών υποχρεώσεων αφού για κάθε έναν κεντρικό τραπεζίτη θα υπάρχουν και 10 ιδιωτικοί τραπεζίτες που θα απολαμβάνουν την αντίστοιχη ασυλία (για λόγους ισονομίας,?είμαστε στην ΕΕ βλέπεις που ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα του πολίτη) και μαζί με αυτούς και ένας μεγάλος -εκ των πραγμάτων- αριθμός υφισταμένων τους που βρίσκονται σε θέσης ευθύνης, οπότε καταλήγουμε να ψάχνουμε από ποια κλίμακα της ιεραχίας δεν αντιστοιχούν θέσεις ευθύνης και εφόσον δεν είναι θέσεις ευθύνης γιατί στο διάολο πληρώνουμε κάποιους για να είναι ανεύθυνοι! Και αυτό μόνο στον τραπεζικό τομέα, γιατί αν πάμε στον δικαστικό, στον πολιτικό, στον επιχειρηματικό και ούτω καθεξής, στο τέλος θα καταλήξουμε να θεωρούμε ότι η μόνη περίπτωση υποψήφιων φορολογουμένων που δεν αντιστοιχεί σε θέση ευθύνης για να δικαιούνται φορολογική ασυλία θα είναι τα καθυστερημένα στο ΝΤΑΟΥ Πεντέλης, οι τυφλοί με ποσοστό αναπηρίας 67% που παίρνουν επίδομα και οι τρόφιμοι στις αγροτικές φυλακές Λαρίσης που δουλεύουν για να μειώσουν στο μισό το χρονικό διάστημα του εγκλεισμού τους.

Δεν μας ενδιαφέρει πόσα λεφτά θα πάρουν οι κεντρικοί τραπεζίτες αλλά το γιατί να μην φορολογούνται όπως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην ΕΕ. Αυτό προς το παρόν δεν μπορείς να μας πείσεις με λογικά επιχειρήματα και όχι με επίκληση σε αυθεντίες τύπου «αλάθητο του Πάπα» και αντίστοιχα «αφορολόγητο του Παπαδήμου». Πιθανόν αν κάτσεις να τα σκεφτείς ξέρω γω τις 20:00 το απόγευμα και όχι τις 4:30 το πρωί (!!!) να τα βρεις.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαφορά μου ως δημοκρατικού πολίτη από έναν εξαχρειωμένο νεοφίλ απολογητή. Για μένα η ισονομία απέναντι σε δικαιώματα και υποχρεώσεις δεν είναι συμβολική κίνηση, είναι θέμα ουσίας για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.

Αρρωστο