Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

απο το παραπανω λινκ…

Ο μάρτυρας εξετάστηκε εξαντλητικά από τον Αλ. Κούγια (συνήγορο Κορκονέα), ο οποίος διαφωνούσε με το σημείο που ο πρώτος υποδείκνυε ως θέση του θύματος. Ο νεαρός επέμενε σε όσα υποστήριζε, απαντώντας σε ερωτήσεις που συνοδεύονταν από υπαινιγμούς, όπως «για να δούμε αν είστε αληθινός μάρτυρας», αλλά και κατηγορίες του τύπου «έτσι, σας τα 'πανε». [SIZE=“3”]Ρωτήθηκε ακόμη κι αν πηγαίνει σε διαδηλώσεις και σε ποιες[/SIZE].

Του ζητήθηκε μάλιστα να μαρτυρήσει τις γνώσεις του στην… κατασκευή μολότοφ, ενώ δεν απέφυγε και την προσφιλή στον κ. Κούγια ερώτηση… κρίσεως: «Πώς είναι δυνατόν παιδιά 15, 16 ετών, εξαιρετικών οικογενειών από Φιλοθέη, Κηφισιά ή Νέο Ψυχικό, να 'ρχονται εκεί; Και να κάθονται σ’ αυτήν την εσοχή; Τι τα γοητεύει;» (αναφέρεται στην εσοχή όπου βρισκόταν ο Αλέξης πριν βγει στον δρόμο επί της Τζαβέλα)

Κούγιας: «Γιατί ο Ρωμ… δεν λέει ότι ήσαστε εκεί, αλλά ότι σηκώσαμε τον Αλέξη με ένα άλλο άγνωστο παιδί;»

Μάρτυρας: «Δεν τον είδα εκείνη τη στιγμή».

Πρόεδρος: «Είναι παιδί, μην τον ταλαιπωρούμε».

Κούγιας: «Τώρα, το παιδί αυτό…».

Πρόεδρος: «Τι το παιδί αυτό»;

Κούγιας: «Παιδιά 15χρονα έσπασαν το γραφείο μου και έδειραν τους συνεργάτες μου».#-o

Πρόεδρος: «Οχι αυτό το 15χρονο».

ρε κουγια εισαι τραγικος…(σιγα το νεο…)

o κουγιας δεν πρεπει να παει απο βομβα…
1 που θα σκασει και 1 που θα ψοφησει ο πουστης…
πρεπει να ειναι κατι πιο αργο και βασανιστικο…
ε δεν θα στεναχωρηθουν και πολλοι…

Πως κάνετε έτσι, τη δουλειά του κάνει, να σώσει το μπάτσο, γι’ αυτό πληρώνεται.

Λες και δεν είναι ευνόητο πως ο Koύγιας είναι ποιόν του συστήματος που θρέφει τους εργαζόμενους με την αυταπάτη ότι μπορεί να γίνουν κούγιες, πετυχημένοι στον κλάδο τους δηλαδή. Ότι δουλεύοντας σκληρά μπορεί να πετύχουν στον τομέα τους και να αποκτήσουν εξουσία, και να ισοπεδώνουν τα πάντα στο διάβα τους.

Όλοι είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία.

Καλά τα έχουν πει οι Refused. Aγγλικά ξέρετε, διαβάστε.

[FONT=Arial,Helvetica][SIZE=-1]When we continue to uphold the [SIZE=5]bourgeoisie [/SIZE]myth of [SIZE=5]self realization[/SIZE] by saying that anyone can make it, just as long as they work hard, or pick up a guitar, we uphold the dream of good vs. bad jobs (rockstar = good, factory worker = bad) thus we also uphold the [SIZE=5]class system[/SIZE] and the justification of it.[/SIZE][/FONT]
ΞΥΠΝΑΤΕ. Υπάρχει και δάσος πίσω απ’ το δέντρο.

μονο που καμια φορα πρεπει να ασχολουμαστε και με καθε δεντρο ξεχωριστα…
ας πιασουμε δεντρο δεντρο να δουμε τι καρπους εχει το καθενα και στο τελος θα εχουμε, αν οχι ενα καθαρο δασος, τοτε ενα μονοπατι για να μην σε αγγιζει το δασος…

Έτσι, γιατί ο καθένας μπορεί να φτιάξει το μονοπάτι του σ΄αυτή την κοινωνία.
Έχεις και άβαταρ το άλμπουμ που έχει αυτό το πόιντ!:lol:

:lol::lol:

ναι ετσι ειναι, αν και δεν τα καταφερε ο jonathan…:frowning:
αν και ο καθρεφτης λεει άλλα…

πουθενα ομως δεν εχεις εγγυησεις για ενα σωστο μονοπατι…

οι απολυτες αληθειες παντως βρισκονται στα βιντεο του George Carlin…8)
δεν μπορω, εχω πεθανει στα γελια…
ειναι 3 και ακουγομαι μεχρι εξω…
ηταν θεος…

there is no humpty dumpty, and there is no god . . .

Επειδή εμένα φωτογραφίζεις με αυτό που γράφεις:
α) Επειδή εσύ το πιστεύεις δεν σημαίνει πως ισχύει η σχέση λιγότερο δημόσιο=περισσότερη τρομοκρατία. Αφ’ ένός εγώ υποστηρίζω πως με λιγότερο δημόσιο η οικονομία θα δυναμώσει άρα θα υπάρχουν λιγότεροι απεγνωσμένοι πολίτες κλπ. αφ’ ετέρου δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οι απεγνωσμένοι είναι αυτοί που γίνονται τρομοκράτες, αντίθετα όλοι θυμόμαστε τις σπιταρώνες του Γιωτόπουλου και του Κοφοντίνα
β) Με κατηγορείς πως θέλω να δώ τα τανκς στους δρόμους;;;;8O
Έλεος ρε συ, αν δεν τα θυμάσαι ψάξε και διάβασε τα ποστς όπου κράζω για την σημερινή παρουσία της Αστυνομίας στα Εξάρχεια που παραπέμπει σε εμπόλεμη ζώνη. Λες να με ενοχλούν οι κλούβες και να θέλω στους δρόμους τα τανκς;

Το έγραψα και πριν πως δεν υποννοώ κάτι, ό,τι έχω να πώ το γράφω ξεκάθαρα, αλλά επειδή θέτω έναν προβληματισμό που δεν αρέσει (και μου κάνει εντύπωση γιατί Κρισπ και Ζούγκλας προς τιμήν σας έχετε πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από την τρομοκρατία) ψάχνετε να βρείτε πως “Ο Μule έγραψε πως το έκαναν οι Πυρήνες κλπ.”
Και ο προβληματισμός μου είναι αυτός που πιάνει ο Κάρβου και αναφέρει στο ποστ του. Για όλες τις άλλες βόμβες είχαμε κομπασμό και πλειοδοσία στην ανάληψη της ευθύνης και τώρα με τα παιδάκια-θύματα τίποτα.
Ναι, μπορεί και να μην το έκαναν οι συγκεκριμένοι μαλάκες.
Μακριά από εμένα το “Rocking’s next detective” που έγραψε και ο Κρισπ.
Αλλά: Η ως τώρα δράση των συγκεκριμένων είναι τέτοια που και να μην ευθύνονται για το συγκεκριμένο περιστατικό, θα μπορούσαν να έίχαν προκαλέσει ανάλογο σε κάποια από τις επιθέσεις τους. Η ιστορία αυτή φανερώνει ακριβώς γιατί η δράση τους είναι εγκληματική και γιατί είναι επικίνδυνοι (όχι για το “σύστημα” και μπλαμπλά αλλά για τον απλό πολίτη)

Τέλος, η ανάληψη ευθύνης από αυτή την -και καλά- εθνικιστική οργάνωση μου μοιάζει μεγάλη μούφα, όπως έχουν ήδη ποστάρει και άλλοι. Και η γλώσσα της ακόμα δεν παραπέμπει στον χώρο από όπου υποτίθεται πως προέρχεται.

Man, ό,τι γράφω εδώ δεν σημαίνει ότι απευθύνεται απαραίτητα σε μέλη του φόρουμ. Διαφωνούμε ξεκάθαρα πολιτικά, αλλά δε νομίζω να ούτε πολιτική της χώρας να χαράζεις ούτε σε κάποιο προπαγανδιστικό ΜΜΕ να εργάζεσαι ώστε να επηρεάζεις την κοινή γνώμη.

Δεύτερον, έτσι όπως το έθεσες στο ποστ σου, αυτό φαινόταν ότι υποννοείς, πως είναι οι πυρήνες ή κάποια άλλη αντιεξουσιαστική οργάνωση.

Αυτο το μπολνταρισμένο το έγραψες και στο πρώτο σου ποστ και εγώ κατάλαβα ότι το σύνδεσες με τους Πυρήνες. Δεν πάω να συνδέσω κάτι επειδή δε μου αρέσει η άποψη σου, απλά έτσι το κατάλαβα.

Για την “τρομοκρατία” έχω γράψει πολλές φορές την άποψη μου. Περισσότερο κακό κάνουν τελικά στο κίνημα γιατί φέρνουν πάντα μεγαλύτερη αστυνόμευση και πιο σκληρά μέτρα. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης είναι το ίδιο το κράτος. Στην εισαγωγή του Pirates and Emperors του Chomsky βρίσκεται αυτό…

In the City of God, St. Augustine tells the story of a pirate captured by Alexander the Great, who asked him ?how dare he molest the sea?. ?How dare you molest the whole world? the pirate replied. ?Because I do it with a little ship only, I am called a thief; you, doing it with a great navy, are called an emperor?.

Την άποψή μου για τους “Πυρήνες” την είπα λίγο πιο πριν. Δεν θεωρώ τα όσα κάνουν την κατάλληλη πολιτική δράση. Αν το θεωρούσα θα έκανα το ίδιο με αυτούς. Θεωρώ την δράση τους αντικινηματική, αντιλαϊκή και εκτός τόπου και χρόνου γενικότερα. Καλό είναι όμως να έχουμε λίγο στο μυαλό μας τι δημιουργεί τους “Πυρήνες” και τους κάθε “Πυρήνες”. Ποιες είναι οι αιτίες που δημιουργήθηκε μια τέτοια οργάνωση; Μήπως τέτοιες καταστάσεις δημιουργούνται άμεσα ή έμεσα από το κράτος; Μήπως τέτοιες καταστάσεις είναι δεδομένες μέσα στον καπιταλισμό; Μήπως αυτά είναι τα λογικά αποτελέσματα της φύσης του; Οι υποστηρικτές του καπιταλισμου ας μάθουν να ζουν με αυτά τα πράγματα γιατί το συστημα που υποστηρίζουν δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις. Γι’ αυτό και στην τελική είναι οι τελευταίοι που πρέπει να γκρινιάζουν.

Εγώ θα έλεγα πάλι ότι τέτοιες μηδενιστικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές τις γεννά η ανυπαρξία σοβαρής πολιτικής πρότασης και κοινωνικής απεύθυνσης από το ευρύτερο αντικαπιταλιστικό “μέτωπο”.

Τις μηδενιστικές αυτές συμπεριφορές τις γεννά η ίδια μας η κοινωνία. Η σάπια τηλεόραση, η ξεφτιλισμένη κυβέρνηση, οι απάτριδες πολιτικοί, ο ωχαδερφισμός, η κονόμα , η έλλειψη αξιοκρατίας, οι πελατειακές σχέσεις, η ανύπαρκτη “επιθεώρηση εργασίας” , τα ρουσφέτια, η βία της αστυνομίας που στοχεύει όχι στον περιορισμό της εγκληματικότητας αλλά στην πάταξη των διαδηλωτών, η ανεργία( που στους νέους ειδικά χτυπάει κόκκινο), ο υδροκεφαλισμός της χώρας( οι μισοί ζούμε στην Αθήνα) και έχει και άλλα ο κατάλογος.

Η μόνη σοβαρή πολιτική πρόταση σε μια τέτοια κατάσταση είναι να δομήσουμε μια νέα κοινωνία με άλλες αξίες. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει όλοι να ξεβολευτούμε. Και όχι μόνο αυτό, πρέπει να συγκρουστούμε με αυτούς που προτιμούν να μείνει η ελλάδα σε αυτά τα χάλια. Αλλά άντε πες εσύ τώρα στο μέσο Έλληνα ότι ο Βγενόπουλος, ο Πατέρας, ο Βωβός, ο Κόκκαλης, Ο Βαρδινογιάννης, ο Αγγελόπουλος, ο Μπόμπολας και οι άλλες οικογένειες που ορίζουν τη μοίρα μας στην Ελλάδα είναι αυτοί ακριβώς με τους οποίους πρέπει να συγκρουστούμε.

Γιατί ωραία τα ευχολόγια και οι θεωρίες, αλλά ας μη κρυβόμαστε.Κάποιοι κονομάνε γερά. Και θέλουν να συνεχίσουν να κονομάνε και δεν τους ενδιαφέρει ούτε ποιος ζει , ούτε ποιος πεθαίνει. Χεστήκανε πατόκορφα.

Δεν συμφωνω απόλυτα με την πρόταση την από πάνω αλλά θεωρώ χρέος του χώρου να ενσωματώσει αυτά τα άτομα.

Έντιτ: Στον Κing of Angmar απαντουσα.

Και κάτι συμπληρωματικό . Συνήθως αυτοί που κράζουν για απουσία πολιτικής πρότασης από την αριστερά ( king of angmar δεν αναφέρομαι σε σένα , απλά χρησιμοποιώ τη φράση) , είναι άνθρωποι που ποτέ μα ποτέ δεν έχουν διεκδικήσει τπτ και ποτέ και που έννοιες όπως συλλογικότητες κλπ τους φαίνονται αστείες ή άτοπες. Γενικά, για να αλλάξει μια κατάσταση θέλει δουλειά. Ούτε μαγεία, ούτε υπερφυσικά πράγματα, ούτε από μηχανής θεοί.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=119795&cid=4

ΔΕΙΤΕ το βιντεο…:frowning: :frowning: :frowning:

Να δώ τώρα ποιός θα παρηγορήσει και θα απαντήσει στον άνθρωπο τον πατέρα του μικρού αφγανού για την δολοφονία του γίου του…
Όταν σας λέω ότι η ακροαριστερά και η ακροδεξιά καλλιεργούν το μίσος και την διχόνοια…γίνομαι κακός…ορίστε τα χαίρια σας…

Α και για τους φίλους μου Σταλίνες ρωτήστε και μάθετε για την Σιβηρία?
Καλό είναι να διαβάσετε τι έχει γίνει και τι έχει παιχτεί…

Πόσοι αγωνιστές της οκτωμβριανής επανάστασης θεωρήθηκαν αντεπαναστάτες απο το Σταλινικό καθεστώς…

Εδώ κολλάει το άσμα του bob marley…

http://www.youtube.com/watch?v=OFGgbT_VasI

PostRocker, αγόρι μου, πήγαινε να post- άρεις στο ‘‘Βαριέμαι’’. Για εδώ δεν είσαι. Δηλαδή, δε θέλω να δω πάλι το Γράκχο να λέει τα ίδια.

Αφού δε θες δεν τρέχει τίποτα αγορίνα, δε θα πω πάλι τα ίδια. :frowning:

Με κάλυψε το λακωνικό της απάντησής σου! :smiley:

Post banning music. :stuck_out_tongue:
Elmarad το βιντεο δεν το είδα αλλά φαντάζομαι… Τα λόγια δεν φτάνουν

Σίγουρα ούτε την πολιτική της χώρας χαράζω ούτε σε ΜΜΕ δουλεύω, προπαγανδιστικό ή μη, εξαίρεση ο “πρωταθλητής” όπου ως γνωστό γράφουμε και οι δύο. :stuck_out_tongue:
ΟΚ, το πως διαφωνούμε ξεκάθαρα πολιτικά το ξέρουμε από χρόνια, δεν τρέχει τίποτα. Τουλάχιστον είναι καλό να μας είναι ξεκάθαρο και στους δύο πως δεν με θεωρείς νοσταλγό της επταετίας #-o και δεν σε θεωρώ υποστηρικτή της τρομοκρατίας #-o:p

Βέβαια ο Τσόμσκυ ζει σε ένα “κράτος-τρομοκράτη” που του επιτρέπει να το χαρακτηρίζει έτσι και να εκδίδει βιβλία όπου τα γράφει αυτά και να τα διδάσκει και σε φημισμένο πανεπιστήμιο…
Δυστυχώς δεν φαίνεται να πολυνοιάζεται να διαχωρίσει αυτό το κράτος από άλλα όπου θα ήταν προ πολλού φιμωμένος, εξοριμένος ή δολοφονημένος αν τολμούσε να διαφωνεί με την εξουσία.