Και έχει αυτός τώρα δουλειά και δεν έχω εγώ και άλλοι πόσοι με έστω στοιχειωδώς περισσότερο μυαλό #-o #-o #-o
εκτός και αν κολλάει μπρίκια
:lol: :lol: :lol:
Τι να κανεις; Αυτες ειναι οι αδικιες του ιδιωτικου τομεα και του ανταγωνισμου. Αμοιβεται και προοδευει ο χειροτερος και ο καλυτερος μενει χωρις δουλεια. Φοβουνται να παρουν τον πανεξυπνο aionio στη δουλεια μηπως γινει διευθυντης και αυτοι κλητηρες :lol:
Σε κυνήγι φοροφυγάδων με όπλα στοιχεία τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ακόμη και θεραπευτηρίων που αφορούν 8.500.000 φορολογούμενους πρόκειται να επιδοθεί το επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη. Τα στοιχεία που θα αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών έως τις 20 Δεκεμβρίου 2012 από τους παραπάνω φορείς και θα καλύπτουν τις τρεις τελευταίες φορολογικές χρήσεις, δηλαδή από το 2009 έως και το 2011.
Στόχος να εντοπιστούν φοροφυγάδες, να τους επιβληθούν πρόστιμα και να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους ώστε να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα και να περιοριστούν μελλοντικά τα σκληρά μέτρα του νέου Μνημονίου.
Την ίδια στιγμή ο γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης στέλνει σε 15.000 πολίτες που έβγαλαν στο εξωτερικό περισσότερα από 5 δισ. ευρώ καταθέσεις να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος γιατί όπως προκύπτει από στοιχεία της ΓΓΠΣ δεν μπορούν να δικαιολογηθούν αυτές οι καταθέσεις από τα πραγματικά τους εισοδήματα.
Από την άλλη ήδη στις ελληνικές τράπεζες έχει δοθεί εντολή από το ΣΔΟΕ να ανοίξουν περίπου 5.000 λογαριασμοί γιατί υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό.
Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος.
Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου που προβλέπεται από το νόμο. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών θα διασταυρώσει αν τα ποσά που έχουν αναγράψει οι φορολογούμενοι είναι τα πραγματικά.
Τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές τους εισφορές σε αυτά.
Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:
α) ΑΦΜ υπόχρεου ασφαλισμένου,
β) Ποσό εισφορών που κατέβαλε ο υπόχρεος ή ο εργοδότης του υπέρ αυτού,
γ) Ημερολογιακό έτος είσπραξης,
δ) ΑΜΚΑ υπόχρεου ασφαλισμένου.
Στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι των ταμείων αυτών είναι μισθωτοί, τα ταμεία θα διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. μόνο τα ποσά που αφορούν τις προαιρετικές εισφορές των ασφαλισμένων σε αυτά.
Διασταυρώσεις θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών σε συναλλαγές καρτών πληρωμών εκδοτών εκτός Ελλάδος. Οι φορείς (τράπεζες κ.λπ.) εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικών ή και χρεωστικών) συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών ανάληψης σε ελληνικά Α.Τ.Μ. (Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές) διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα, με έδρα εκτός Ελλάδας.
Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι:
α) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.
β) Αριθμός κάρτας πληρωμών τράπεζας εκδότη που δεν λειτουργεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.
γ) Πλήθος συναλλαγών καρτών που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα για τα έτη 2010 και 2011, βάσει της ημερομηνίας συναλλαγής από την τράπεζα.
δ) Αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα για τα έτη 2010 και 2011, βάσει της ημερομηνίας συναλλαγής από την τράπεζα.
Υποχρεώσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων
Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές ανά ημερολογιακό έτος.
Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:
α) ΑΦΜ υπόχρεου προς καταβολή,
β) Ονοματεπώνυμο υπόχρεου, εφόσον δεν υπάρχει Α.Φ.Μ. έως την ημερομηνία υπογραφής της παρούσης.
γ) Ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και αμοιβών για πρόσθετες παροχές.
Τις παραπάνω υποχρεώσεις έχουν και όλα τα λοιπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα (Πανεπιστήμια, Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Φροντιστήρια, Σχολές, Εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, Ι.Ι.Ε.Κ., κ.λπ.).
Με απλά μέτρα εντοπίζεις δεκαπλάσιους πολίτες για τους οποίους συντρέχει λόγος για να τους ελέγξεις. Και όλα αυτά νόμιμα.
Ο εισαγγελέας μπορούσε να περιμένει. Ας προχωρούσαν σε αγωγές κατά του Βαξεβάνη οι πολίτες που συκοφάντησε (εύχομαι να το κάνουν).
Δεν βλέπω εγώ καμία συνομωσία, ο Βαξεβάνης διάλεξε να παίζει τον ρόλο του κατατρεγμένου δημοσιογράφου, μία με τις σκιές που βλέπει το βράδυ στον αχανή του κήπο, μία επειδή τον συλλαμβάνουν γιατί παρανόμησε…
Μade in Hell άσε τους συμψηφισμούς και τις συγκρίσεις με άλλους δημοσιογράφους και απάντησε σε παρακαλώ:
Oφείλουμε να τηρούμε τους νόμους ακόμα και αν δεν μας αρέοσυν, ναί ή όχι;
O Παπαχελάς πάντως έχει αποκαλύψει τουλάχιστον μία αλήθεια σε βάρος αφεντικών του:
Πουστάκος βέβαια, το έβγλαε φεύγοντας από το Mega!
Σε ποιον και γιατί το οφείλουμε? Το νόμιμο είναι και ηθικό?
Αν σου έλεγα ότι σκότωσα σκωτσέζο με τόξο στην αγγλία αλλά δεν πειράζει διότι το λέει ο νόμος ότι μπορώ, τι θα μου λεγες?
Όχι, για μία πράξη που γνώριζε όλη η Ελλάδα και είχε προαναγγελθεί πριν την πραγματοποίησή της, ο εισαγγελέας θα ήταν αδύνατο να περιμένει να περάσει το αυτόφωρο διότι στην περίπτωση αυτή θα ήταν εκτεθειμένος.
Όσο για την τήρηση των νόμων-ίσως και λόγω του σχετικού αντικειμένου της δουλειάς μου- θεωρώ ότι πρέπει να ισχύει πάντα και για όλους. Πάντα όμως υπάρχει και το ΑΛΛΑ που ο ίδιος ο νομοθέτης προνόησε διότι δε νομοθετεί ο Θεός αλλά νομοθετούν άνθρωποι και μάλιστα στη συντριπτική πλειοψηφία νομοθετούν κάτι γελοίοι που βγαίνουν βουλευτές.
Το αλλά έγκειται σε διάφορες αρχές του πολιτεύματός μας και του Συνταγματικού μας Δικαίου με πρώτη και καλύτερη την αρχή της Αναλογικότητας. Και εκεί ξεκινάει μία τεράστια συζήτηση…
Αν σκοτώσεις έναν σκωτσέζο με τόξο στην Αγγλία θα πας φυλακή. Γιατί έτσι λέει ο νόμος τους. Αν δεις έναν σκωτσέζο στο York να κρατάει τόξο και βέλη, τότε σου επιτρέπεται να τον σκοτώσεις με το άλογο σου. Αλλά και πάλι θα πας φυλακή γιατί υπάρχουν νόμοι για όλη τη Μ.Βρετανία που υπερισχύουν του York (φαντάζομαι).
Κατά τα άλλα, ο Nτιρκχάιμ φαντάζομαι δεν επικρότησε ποτέ την ανομία από τους κρατικούς λειτουργούς. Την ύπαρξη της παρατήρησε σε περιόδους μεγάλων αλλαγών.
δε ξέρω ακριβώς το δίκαιο στην αγγλία (προφανώς) αλλά κατάλαβες πολύ καλά τι εννοώ.
Η δουλειά του Durkheim δεν ήταν να επικροτήσει ή να επικρίνει το οτιδήποτε, η παρατήρηση ήταν ο σκοπός του. Η ανομία είναι κάτι υπαρκτό όπως είπες σε περιόδους μεγάλων αλλαγών.
Αυτό γίνεται στην Ελλάδα. Ο Βαξεβάνης (όπως και η πλειοψηφία φαντάζομαι) δε δίνει δεκάρα για τον συγκεκριμένο νόμο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και είναι φυσιολογικό. Για μένα είναι και θεμιτό.
Γενικά έχω παρατηρήσει πολλούς νεοφιλ’ελεύθερους’ να μιλάνε για τους νόμους σαν να είναι κάτι το άθραυστο, άκαμπτο, ιερό. Στο συγκεκριμένο θέμα μπορεί κανείς να πει ότι πέρα ιδεολογιών είναι ΛΑΘΟΣ η αντίληψη, γιατί οι νόμοι αλλάζουν, οι νόμοι δεν τηρούνται πάντα και εν γνώσει του συστήματος, οι νόμοι εν τέλει φτιάχνονται από ατελείς ανθρώπους.
Δηλαδή πιστεύεις πως οι καιροί άλλαξαν και πρέπει να αλλάξει ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα και για αυτό είναι θεμιτή αυτή η ανομία; Πιστεύεις πως οι νόμοι που προσπαθούν να αναγκάσουν τους πολίτες να μην σπιλώνουν δημόσια την αξιοπρέπεια εύνομων πολιτών και να μην ριψοκινδυνεύουν την ασφάλεια πολίτων (εύνομων και μη) και των οικογενειών τους, είναι πλέον παλαιωμένοι; Θα έπρεπε όλοι μας να μπορούμε να βγαίνουμε δημόσια και να λέμε ό,τι θέλουμε για όποιον θέλουμε (αυτό είναι μια μορφή του “παίρνω τον νόμο στα χέρια μου και αποδίδω δικαιοσύνη όπως κρίνω εγώ”);
Γιατί αν πιστεύεις κάτι τέτοιο, τότε μπορώ να δεχτώ το να επικροτείς αυτό που έκαναν όσοι αναπαρήγαγαν την λίστα (Βαξεβάνης, τα ΝΕΑ, κλπ) ή π.χ. όσα έκανε ο Γκόλιας (tromaktiko) με τους εκβιασμούς σε πλούσιους πολίτες. Αν όμως πιστεύεις πως ο Τράγκας δεν έχει το δικαίωμα να υποκλέψει έγγραφα του κράτους και μετά να δημοσιεύσει (αμφίβολης γνησιότητας) προσωπικά δεδομένα που αφήνουν υπόννοιες για 2000 πολίτες και αν το κάνει, τότε θα πρέπει να γίνει δίωξη εναντίον του, τότε το ίδιο πρέπει να πιστεύεις και για τον Βαξεβάνη.
Εγώ (και ο Ντιρκχάιμ φαντάζομαι) αυτό που δεν θέλω είναι το “άλλα μέτρα- άλλα σταθμά γιατί μας αρέσει το Κουτί της Πανδώρας”. Κι εγώ παρακολουθώ τακτικά το Κουτί της Πανδώρας, διαβάζω το site, εκτιμώ την δουλειά του (μόνο με την υπεράσπιση του tromaktiko με είχε στεναχωρήσει ο Βαξεβάνης), αλλά η αλήθεια είναι μία. Εδώ και 3 μέρες μιλάμε για τον “ηρωϊκό” Βαξεβάνη που δημοσίευσε μια λίστα που δεν μπορεί να αποφέρει κανένα κέρδος στην Ελλάδα γιατί δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα σε ένα δικαστήριο. Και ο κάθε λαϊκιστής πολιτικάντης βγαίνει να μας πει την άποψη του για το θέμα, ενώ ο κώλος μας(/σας) καίγεται.
Και να πω κι εγώ την οπτική του φοιτητή στην Ελβετία: κόσμος και κοσμάκης με έχει προσεγγίσει τα τελευταία 2 χρόνια για να με ρωτήσουν πώς μπορούν να φέρουν τις οικονομίες μιας ζωής στην Ελβετία. Τώρα τους βλέπω να επικροτούν τον Βαξεβάνη. Αναρωτιέμαι αν θα έκαναν το ίδιο αν τελικά τα είχαν φέρει τα λεφτά τους εδώ και εμφανιζόταν και το δικό τους όνομα σε μια τέτοια λίστα.
“Ωραία” τροπή έχει πάρει η συζήτηση. Από κει που όλοι μιλάγανε για τους εν δυνάμει φοροφυγάδες της λίστας καταλήξανε να μιλάνε για το νόμιμο ή ηθικό της ενέργειας του Βαξεβάνη. Τα παπαγαλάκια κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, εσείς γιατί ακολουθείτε τη λογική τους και παίζετε το παιχνίδι τους δεν μπορώ να καταλάβω.
Στη λίστα βρίσκεται και ο νόμιμος και ηθικός μετά της συζύγου του βεβαίως βεβαίως… :-s
εδιτ: Ντυρκέμ λέγεται ο άνθρωπος!
για τους γαλλόφωνους αλλά είναι η πρώτη φορά που είπες κάτι με ουσία κι έτσι σου δίνω το point. Κατά τα άλλα, ήδη η φράση “εν δυνάμει φοροφυγάδες” που χρησιμοποιείς, δείχνει κατ’εμέ το πόσο λάθος και παραπλανητική ήταν η δημοσίευση της λίστας.
Εγώ ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση στα:
-
Είναι προσωπικό δεδομένο η πελατειακή σχέση κάποιου με τράπεζα, χωρίς δημοσιοποίηση περεταίρω στοιχείων?
-
Εάν ισχύει το (1), ό ορισμός “προσωπικό δεδομένο” επεκτείνεται σε κάθε είδους πελατειακή σχέση? Αν εγώ πω ότι ο κάρβου ψωνίζει απ’ το Public χωρίς καν ν’ αναφέρω ούτε τι ψώνισε, ούτε πόσα έδωσε, παραβιάζω προσωπικό του δεδομένω και μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον μου?
Το ζήτημα δεν είναι η λίστα καθαυτή, τίποτε δε σημαίνει άλλωστε, αλλά το τι συμβολίζει για την ελληνική πολιτεία, τη δημοκρατία και την αντίληψη περί νομιμότητας, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον βαξεβάνη.
Σου απάντησε στα περισσότερα ο Mule. Για αυτό δεν απάντησα κι εγώ. Μέσα σε όλα, δεν είμαι νομικός, απλά έχω συγγενείς που μου τα εξηγούν. Ελπίζω να τα έχω καταλάβει ορθά:
-
Ναι είναι προσωπικό δεδομένο που μόνο ο πολίτης, η τράπεζα και το εκάστοτε κράτος γνωρίζουν. Επίσης, όταν γράφεις κάτι δημόσια θα πρέπει να μπορείς να το αποδείξεις. Σε πιθανά δικαστήρια με πολίτες, ο Βαξεβάνης φαντάζομαι θα κληθεί να αποδείξει την γνησιότητα των ισχυρισμών του (μην με ρωτήσεις το πώς, αφού η λίστα είναι μη-νόμιμη για τόσες χώρες).
-
Όχι, το public δεν είναι τράπεζα. Ο πολίτης όμως μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον σου για την σπορά είδησεων και θα πρέπει να αποδείξει πως τον έβλαψες εσύ με το να λες πως πήγε στο “Public”. Ο εισαγγελέας όμως δεν θα κινηθεί αυτεπάγγελτα.
Η μη ποινική δίωξη του Βαξεβάνη, ενώ έτσι ορίζει ο νόμος, θα συμβόλιζε μεγαλύτερο μπάχαλο από ότι συμβολίζει η ποινική δίωξη του Βαξεβάνη, ενώ στην χώρα γίνονται τόσα. Τώρα, θα γίνει μια δίκη, ο Βαξεβάνης θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και η ζωή θα συνεχίσει.
Και για τους παπαγάλους έτσι είναι…
Είμαι βέβαιος ότι μπερδεύεις το “εν δυνάμει” με το “εν δράσει”.
Ο Mule απάντησε με το επιχείρημα “η τράπεζα δεν θα σου απαντήσει αν τη ρώτησεις αν ο Χ είναι πελάτης της”. Αυτό είναι ένα μη-επιχείρημα στην ουσία καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει αν θα απαντήσει η όχι σε μια ερώτηση. Το ζήτημα είναι αν η τράπεζα είναι [U]δεσμευμένη [/U]από κάποιον κανονισμό για να μην απαντήσει.
Τα ερωτήματά μου έγιναν ακριβώς επειδή οι περισσότεροι δεν είμαστε νομικοί, μήπως και απαντηθούν από νομικούς.
Τώρα αν ένας πολίτης που περιλαμβάνεται στη δημοσιοποιημένη λίστα, στην πραγματικότητα δεν είναι και επιθυμεί να κινηθεί νομικά ο ίδιος, ας το κάνει. Δικαίωμά του είναι και δε θα του πει κανείς τίποτα.
Το ζήτημα είναι η αυτεπάγγελτη δίωξη που αλοίμονο κι αν συνέβαινε κάθε φορά που κάποιος έγραφε κάτι δημόσια και έπρεπε μετά να το αποδείξει.
Αλλά ακόμα κι αν όλα έγιναν με τους τύπους, το ότι μπορεί να γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη για τη δημοσιοποίηση μιας λίστας ονομάτων για τα οποία αναφέρεται απλώς ότι έχουν λογ/σμό σε κάποια τράπεζα ενώ δεν γίνεται για ένα σωρό άλλα πράγματα, συνεχίζει να λέει πολλά για την αντίληψη ενός κράτους περί δημοκρατίας και για το ποιους πολίτες του θεωρεί πιο “ίσους” από άλλους.
Εμένα αυτό με ενδαφέρει (ο συμβολισμός της συγκεκριμένης δίωξης δηλαδή) και όχι καθαυτός ο βαξεβάνης, τα κίνητρά του ή τα ονόματα της λίστας.
Το ότι είναι προσωπικά δεδομένα τα ονόματα στην λίστα, μου το υποστήριξε νομικός Τράπεζας. Θέλω να πιστεύω πως ισχύει αυτό που είπε, μιας και μαζί του συμφωνεί και ο εισαγγελέας.
Από εκεί και πέρα, εμένα με τρομάζει περισσότερο όλων η νοοτροπία “εγώ ξέρω τι θέλω και για αυτό παρακάμπτω τον νόμο”. Νοοτροπία που σαν τρίτο μάτι την βλέπω να θριαμβεύει στην Ελλάδα κι αυτή η αδυναμία μας να ανεκτούμε και να σεβαστούμε τους γύρω μας δεν μας επιτρέπει να οργανωθούμε. Ακόμη περισσότερο, με τρομάζει το πως δεν μπορώ να δω το πώς αυτή η νοοτροπία δεν θα κληρονομηθεί σε οποιαδήποτε μελλοντική ελληνική κοινωνία, αποδομώντας την κι αυτή σιγά-σιγά. Όσο γελοίο θεωρώ το να έρχονται άτομα που δεν έχουν ιδέα από τον τομέα μου (γεωθερμία), να μου λένε πως “ξεράδια ξέρω”, άλλο τόσο θα με θεωρούσα γελοίο αν εγώ έλεγα “εγώ ξέρω καλύτερα όλων το ποιους νόμους δεν θα ακούω αλλά θα ζητάω την ύπαρξη τους”. Αν πιστεύουμε πως κάποιος νόμος πρέπει να αλλάξει, πρέπει να επιδιώξουμε την αλλαγή του για όλους. Όχι την επιλεκτική παράτυπη παράκαμψη του.
αυτην τη νοοτροπια, τα τελευταια οχτακοσια εκατομμυρια χρονια, την εχουν πρωτοι απο ολους αυτοι που νομοθετουν, απλως το δευτερο σκελος γινεται “και γι αυτο νομοθετω κατα το δοκουν”. συγγνωμη απο τους σοφους και ηθικους ελληνες νομοθετες που καταπαταμε τους νομους τους. οταν αυτοι που τους ψηφιζουν αρχισουν να τους τηρουν, ισως τους τηρησουν και οι υπολοιποι, μεχρι τοτε τους αφηνουμε να τους τηρουν τα τριτα ματια.
Καταρχήν, συμφωνώ πως αυτή την νοοτροπία την έχει ο Έλληνας εδώ και πολλά χρόνια.
Το πρόβλημα όμως είναι ο φαύλος κύκλος που προκαλεί. Ο πολίτης δεν καταλαβαίνει την αξία του νόμου και της τήρησης του και έτσι δεν την διεκδικεί. Δες τώρα το παράδειγμα. Τόσος κόσμος ζητάει παράκαμψη του νόμου για τον Βαξεβάνη και αυτός που κερδίζει πόντους δημοφηλίας είναι όποιος λαϊκίζει για την σύλληψη (μέχρι και η Χ.Α. προσπάθησε να πάρει πόντους υποστηρίζοντας την μη εφαρμογή τον νόμων μας) και όχι ο εισαγγελέας που εφάρμοσε τον νόμο! Αυτός που θα βγει δημόσια με βαθιά πολιτική σκέψη, νομικές γνώσεις, με γνώσεις για το τι ισχύει έξω από την Ελλάδα και θα είναι όντως φιλοσοφημένος άνθρωπος, δεν έχει ελπίδα απέναντι στους τωρινούς πολιτικούς μας, γιατί ο Έλληνας προτιμάει κάποιον που θα “παρακάμψει τους νόμους για το δικό μας συμφέρον”.
Ο εθνικοσοσιαλισμός των ΝΑΖΙ συνδέεται μόνον με τους πολύ “δημοκράτες” της πατρίδας μας …“Δημοκράτες”, όπως ο Λαμπράκης ή όπως είναι ο “σοσιαλιστής” Πάγκαλος και τα “συντρόφια” του.
Αυτό δεν το λέμε εμείς. Κατά πρώτον το λέει η ίδια η λέξη για το πού πρέπει να ψάξουμε. ΝΑΖΙ σημαίνει Nationalsozialismus και αυτό από μόνο του “σκιαγραφεί” μια κατάσταση
[QUOTE]Όλα αυτά είναι μεθοδεύσεις των βενιζελικών, οι οποίοι μας κυβερνούν και μας κατακλέβουν τα τελευταία πενήντα χρόνια.
[/QUOTE]
Δεν άντεξα να διαβάσω παρακάτω, έχει κι ένα άλλο άρθρο ο ίδιος στο οποίο αποκαλύπτει πως ο κρυφός αρχηγός του ΚΚΕ είναι ο Μίκης.
Περισσότερο αξίζει να διαβάσουμε το συνταγολόγιο που του δίνει ο γιατρός του.