Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Οχι προς θεου. Να κλεισει τωρα το ΙΚΕΑ.

δηλαδή συμφωνείς με τα 200 ευρο. καλά κάνεις…

ξεκινησαν σημερα απεργια

Δηλαδη συμφωνεις να κλεισει το ΙΚΕΑ. Καλα κανεις…

Nαι να κλείσει, αχρείαστη μας είναι τέτοια ανάπτυξη. Μισθοί πείνας ενώ η εταιρέία βγάζει τα κέρατά της κάθε χρόνο. Και στην τελική αν κλείσει μια χαρά θα κινηθεί η μικρή ελληνική παραγωγή επίπλου. Και περισσσότερες θέσεις εργασίας θα δώσει.

με 200 ευρω στην αγορα, τι θα κανει??:-k

Σημειώνεται ότι η “Ikea International” το 2011 άνοιξε επτά νέα καταστήματα, αγγίζοντας τα 287 συνολικά και παρουσίασε καθαρά κέρδη 2,97 δισ. ευρώ από 2,69 δισ. ευρώ το 2010.

Δηλαδη τι προτεινει ο Red rum; Να πληρωνει η ΙΚΕΑ international , την ΙΚΕΑ Ελλαδος για να μπαινει η τελευταια μεσα;;; Και πως θα την αναγκασουμε να το κανει;

@isis δεν σε καταλβαινω. εξηγησε μου σε παρακαλω. Σε ενοχλουν λοιπον οι μισθοι στο ΙΚΕΑ. Ωραια. Προτιμας να κλεισει. Δηλαδη οι μισθοι αυτοι να μηδενιστουν. Σε τι θα ωφελησει ακριβως αυτο τους υπαλληλους και την Ελληνικη οικονομια γενικοτερα;

Προτείνω αυτό το τραγουδάκι. Σου παει.

-Γι’αυτό 100 ευρώ μισθό σε ΟΛΟΥΣ
-Οχι προς θεου. Να κλεισει τωρα το ΙΚΕΑ

… κ.ο.κ. (και ένα πιάτο φαΐ να σου δίνουν είναι καλύτερα από το τίποτα, και θα περάσουμε και τους βούλγαρους σε ανταγωνιστικότητα)

Και ναι σπουδάζω οικονομικά . Άμα λοιπόν η οικονομική πολιτική που ακολουθούμε είναι σωστή και εσύ με τόσο πάθος παρουσιάζεις , δεν ισχύει τίποτε από τους βασικούς οικονομικούς κανόνες , τίποτα μέσα στα βιβλία των Πανεπιστημίων και των σχολείων . Μάλλον σπουδάζω μαλακίες . Αλλά και να ήθελες να μιλήσεις για άναπτυξη και λοιπές παρλαπίπες πάλι δεν έχεις τίποτε να υποδείξεις .

Αν είναι δινατόν στον όνομα της ελεύθερης αγοράς και του νεοφιλελεύθερης θεωρίας τι σκατά ακούμε . Αίσχος . Δεν μπορεί να θεωρείς σωστο 200 ευρω μισθό . Αν είναι ποτέ δυνατόν . Ειμαι σε μία οικογένεια με πατέρα άνεργο , είμαι εγώ και ο αδερφός μου και η μάνα μου δημόσιος υπάλληλος και την βγάζουμε με 800 ευρώ το μήνα . Τρώω στην Λέσχη κάθε μέρα με τον αδερφό μου για να μην ξοδεύουμε παραπάνω ενώ το σπίτι μας είναι 3 λεπτά από την σχολή . Έχω μια μάνα να κλαίει και έναν πατέρα να ανχόνεται μέχρι θανάτου και ο κύριος από πάνω στήριζει όλη αυτήν την πολιτική .[SIZE=“7”] ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ . [/SIZE]

Μην τα λες έτσι απότομα στον crabsody αυτά.

δεν μπορώ… αλήθεια… πόσο να κρατηθείς,.

Φιλε μου πρωτον δεν ειπα πουθενα οτι θεωρω σωστο μισθο 200 ευρω. Σιγουρα οι υπαλληλοι στο Ικεα δεν παιρνουν 200 ευρω αλλωστε. Θεωρω λογικο να γινονται μειωσεις σε εταιριες ωστε αυτες να επιβιωσουν. Αν αυτες κλεισουν τοτε το 600 (για παραδειγμα) το τωρινο θα γινει μηδεν. Δεν ειμαι οικονομολογος αλλα δεν ειναι δυσκολο να καταλαβω οτι οι περισσοτερο αναπτυγμενες χωρες στον κοσμο ειναι οι φιλελευθερες. Στη καταπτυστη Γερμανια θα πανε οι Ελληνες μεταναστες που δεν βρισκουν δουλεια εδω. Οχι στην Κουβα. Στηριζω λοιπον την πολιτικη η οποια φερνει ευημερια στις χωρες που την ακολουθουν. Εσυ ποια πολιτικη στηριζεις; Αληθεια σου αρεσει που η οικογενεια σου περναει τοσο δυσκολα και ο υπαλληλος στον ΟΠΑΠ καθαρισει πεντε εξι χιλιαρικα τον μηνα και παιρνει εκατονταδες χιλιαδες ευρω συνταξη; Σου αρεσει που ο υπαλληλος στον ΟΣΕ καθαριζει 60 χιλιαρικα τον χρονο και παει στη δουλεια οποτε του καπνισει; Σου αρεσει που τον πληρωνουμε ολοι μας; Και εγω και εσυ και ο πατερας σου και ο αδερφος σου; Σκεφτηκες μηπως τοσα χρονια πληρωνουμε οτι ποτε δεν εφαρμοσαμε φιλελευθερες πολιτικες;

Οχι συμφωνησα. Ειναι καλυτερα να κλεισει το ΙΚΕΑ παρα να μειωσει τους μισθους…:lol:

Υ.Γ: ωραια ανεφερες και σαν παραδειγμα προς αποφυγη μια χωρα (Βουλγαρια) που βρισκεται εκει που βρισκεται γιατι εφαρμοσε για χρονια πολιτικες στις οποιες πιστευεις. Μπραβο , με εκανες και γελασα

Θα μας πεις γιαι ανεφερες τα κερδη της Ικεα international;

Για κάποιο περίεργο λόγο όλοι αυτοί που λένε "καλύτερα μισθοί ? 300 - ? 400 για όλους παρά να κλείσουν επιχειρήσεις (και ας είναι επιχειρήσεις που είναι σχεδόν μονοπώλιο και έχουν κέρδη και το Δ.Σ αμείβεται με πολλά χιλιάρικα) και ως παράδειγμα ανάπτυξης κλπ φέρνουν την Γερμανία και άλλες φιλελεύθερες χώρες ξεχνάνε να συμπληρώσουν πως εκεί υπάρχει και ανθρώπινη φορολόγηση, οι συναλλαγές σχεδόν πάντα γίνονται με απόδειξη κλπ… Και αντί να απαιτούν πρώτα να φτιάξουμε αυτά λένε πως εντάξει μωρέ και με ? 300 καλύτερα από το τίποτα…Αρκεί βέβαια να μην μένεις σε σπίτι, να μην θες να τρως κάθε μέρα, να μην έχεις παιδιά κλπ… (συμπληρώνω εγώ)

Έχει πλάκα που όταν οι επιχειρήσεις “για να επιβιώσουν” ρίχνουν τους μισθούς είναι λογικό. Όταν όμως άλλες είναι υπερκερδοφόρες (όπως ο ΟΠΑΠ) το να παίρνουν οι υπάλληλοι μεγάλους μισθούς είναι κακό. :-k

To πρώτο πράγμα που θέλουν να αλλάξουν οι φιλελεύθεροι που λες είναι: Τα μονοπώλια και να θεσπίσουν ανθρώπινη φορολόγηση. Άρα καταλαβαίνεις ότι αυτά που λες ενισχύουν την άποψή μου. Η ελεύθερη αγορά είναι η μη μονοπωλιακή αγορά. Όχι η αγορά που επιτρέπει σε έναν ιδιώτη να παίζει μόνος του.

Το κέρδος είναι σχετικό. Εσύ λες οτι ο ΟΠΑΠ είναι υπερκερδοφόρος εγώ λέω ότι δεν είναι δεδομένου του μονοπωλίου του. Θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερα κέρδη και να τα αποδίδει στο δημόσιο και όχι να μοιράζονται σε κόσμο που μπήκε με βύσμα και κάθεται από το πρωι μέχρι το βράδυ. Αλλά μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν εσένα αυτά

Υ.Γ: Μια εταιρία που χρωστάει την ευημερία της σε κάποιους ικανούς υπαλλήλους λογικό και θεμιτό είναι να τους πληρώνει καλύτερα για να μην τους χάσει. Αυτό δεν ισχύει στον ΟΠΑΠ, μην τρελαθούμε