Το πιο εντυπωσιακό νομίζω σε όλη αυτήν την υπόθεση, εκτός του “αποφασίζομεν και διατάζομεν” , είναι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτήν τη γαμημένη την ΕΡΤ, το αρχείο της, τα μηχανήματα κλπ το έχουμε πληρώσει [B]εμείς[/B].
Άρα έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφραζόμαστε μέσα από αυτήν. Αυτό μπορεί να σημαίνει π.χ. ότι θα έπρεπε να βλέπουμε τους Planet Of Zeus καμιά φορά και όχι τον Παπαδόπουλο. Ότι θα έπρεπε να μπορούν να μιλάνε συλλογικότητες και ομάδες ανθρώπων απ’όλη τη χώρα. Επίσης σημαίνει ότι το αρχείο της ΕΡΤ θα πρέπει να είναι προσβάσιμο απόλους μας ελευθερα.
Πάνω στην ίδια λογική…
Δεν χρησιμοποιώ δημόσια νοσοκομεία,άρα δεν με ενδιαφέρει αν κλείσουν.
Στέλνω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο,άρα δεν με νοιάζει αν κλείσουν.
Πίνω εμφιαλωμένο νερό μόνο,άρα δεν με νοιάζει αν μου το κόψουν.
και μπορεί η λίστα να συνεχιστεί μέχρι αύριο…
Όταν έρθει η σειρά μας βέβαια να είμαστε αχρείαστοι…:roll:
Παρεμπιπτόντως, ακούω από χτες τους εργαζόμενους να επικαλούνται το σημαντικό αρχείο της ΕΡΤ και τον Χατζιδάκι και τον Χορν κλπ. Να τους συμπαρασταθούμε, για τον ανήκουστο τρόπο που έχασαν τη δουλειά τους, αλλά αυτή η επίκληση είναι ενοχλητική και ανήθικη. Το αρχείο της ΕΡΤ δεν θα το πετάξει κανείς στα σκουπίδια, οι δε Χατζιδάκις και Χορν φέρονται να έφυγαν λαχανιασμένοι και τρεχάτοι από ?κει μέσα με τρόμο στα μάτια. Ναι, να διαμαρτυρηθούν και να τους στηρίξουμε, αλλά είναι μικρότητα να προβάλλεται η μνήμη τέτοιων προσωπικοτήτων.
Συμφωνώ πολύ, αλλά όσο δεν θέλουμε να εμπιστευθούμε τον ιδιώτη για να επιλέξει σε τι τέχνη θα έχουμε πρόσβαση και πώς, τόσο και περισσότερο πιστεύω δεν θα μπορούμε να εμπιστευθούμε τα κρατικά μέσα.
Επιασαν τον Εβραιο…στ’αρχιδια μου δεν ειμαι Εβραιος.
Επιασαν τον Τσιγγανο…στ’αρχιδια μου δεν ειμαι τσιγγανος.
Επιασαν τον κομμουνιστη…στ’αρχιδια μου δεν ειμαι κομμουνιστης…
Επιασαν εμενα…Ωχ γιατι ειμαι μονος μου…
Norda,απο χθες δινεις ρεσιταλ…αστοχιας και οχι μονο
Συνεχιζοντας αυτο που[B] πολυ σωστα[/B] εγραψε ο Hokam…
Αν και πεταγόμαστε από θέμα σε θέμα. Τα δημόσια νοσοκομεία αυτή τη στιγμή κοστίζουν πάρα πολλά και δεν προσφέρουν τίποτα. Ναι προτιμώ να κλείσουν. Ο πλούσιος να πληρώνει το ιδιωτικό το δικό του και το ιδιωτικό του φτωχού. Απλά πράγματα.
Το ερώτημα είναι : το αρχείο της ΕΡΤ που το χω πληρώσει εγώ μπορεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτη ; λένε πως ήδη ιδιώτες έχουν πάρει μέρος του αρχείου. Επίσης, νομίζω πως έχει υπάρξει συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για το αρχείο αυτό…
Συμφωνώ ότι όσο δεν εμπιστευόμαστε τον ιδιώτη άλλο τόσο δεν εμπιστευόμαστε το κράτος. Εγώ αναφέρομαι σε δημόσιο έλεγχο όχι σε κρατικό !
Τώρα σοβαρά συγκρίνουμε την ανάγκη για τηλεόραση με την ανάγκη για νοσοκομεία και νερό; Αν δικαιολογούνται τέτοια λογικά άλματα τότε προτείνω και να προχωρήσουμε σε λειτουργία κρατικοδίαιτου πρακτορείου με call-girls
Δλδ να κλεισει το νοσοκομειο κι ο φτωχος ,ο αστεγος κι ο οικονομικα ανημπορος να πεθανει περιμενοντας ποτε θα καυλωσει στον πλουσιο να του πληρωσει τα εξοδα νοσηλειας.
Δουλευομαστε,απλα ηθελα να 'ξερα!!
Δλδ το να δοθει εμφαση στην υγεια και να βλετιωθουν τα δημοσια νοσοκομεια ,δεν σου περναει απο το νου…
Ευτυχώς ακούσαμε και διαβάσαμε τις πολύ στοχευμένες δικές σου απόψεις, τόσο όσο και στα αθλητικά. Ουπς, δεν ξέρω από ποδόσφαιρο.
Αλλά ας πούμε για τις στοχευμένες σου απόψεις σε ταινίες. Για εκεί καλά είσαι!!
Δεν ειναι η αναγκη για τηλεοραση που καιει τον καθενα εδω μεσα. Η αναγκη για ενημερωση ειναι.
Το ειπε και ο Isis πολυ σωστα πριν, η ενημερωση μεσω ιντερνετ ειναι αγνωστη σε εναν μεγαλο αριθμο Ελληνων (ειδικα ανω των 45), ενω για πολλους το ραδιο και η τηλεοραση ειναι τα μοναδικα μεσα στα οποια εχουν προσβαση και απο τα οποια ενημερωνονται.
Αν τον ενημερωνουν για τα δρομμαιννα το μεγκα και το σταρ, καταλαβαινουμε σε ποσο μεγαλυτερη αγνοια και αποβλακωση θα οδηγηθει η κοινωνια.
Therion το είπα και νωρίτερα, μην ξεχνάμε ότι θα ανοίξει άλλο δημόσιο κανάλι υποτίθεται. Δεν υποστηρίζω το κλείσιμο της ερτ, πραγματικά δεν ξέρω πού να επικεντρωθώ, στο ότι τόσα σκουλήκια που αρπάζανε λεφτά θα σταματήσουν να αρπάζουν πια ή που άλλοι τόσοι τίμιοι εργαζόμενοι μείνανε στο δρόμο. Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα και απαιτεί ισχυρή τεκμηρίωση η οποιαδήποτε θέση. Το ότι δε θα ξαναϋπάρξει ενημερωτικό δημόσιο κανάλι όμως δεν πιστεύω ότι ισχύει, γι’ αυτό ας το αφήσουμε στην άκρη και ας επικεντρωθούμε στο αν το κλείσιμο της ερτ όντως θα βοηθήσει διώχνοντας όλους αυτούς του κρατικοδίαιτους, ή αν αυτοί θα βρεθούν στο νέο κανάλι και τελικά απλά θα χάσουν τις δουλειές τους οι υπόλοιποι.
Έγραψα εγώ ότι θα είναι στην διακριτική ευχέρεια του πλούσιου να πληρώσει ή όχι και πότε; Μάλλον εσύ μας δουλεύεις. Προφανώς μέσω φόρων θα πληρώνει ο πλούσιος. Το κράτος θα συλλέγει τους φόρους και θα πληρώνει το ιδιωτικό νοσοκομείο του φτωχού.
Εσυ ξεκινησες,χωρις να σου εχω απευθυνει το λογο.Με χαρακτηρισες χωρις να υπαρχει λογος,ασε τωρα…
Μην μας παιζεις την παρθενα για να σε συμπαθησει ο κοσμος…
ρε τζιοπα χρησιμοποιωντας το οτι ειναι γυναικα και οτι ακουει ΑΓΡΙΟ ΜΕΤΑΛ ως επιχειρηματα για να μειωσεις τα λεγομενα καποιου, τον εαυτο σου μονο μειωνεις.
Σε σχεση με τα ιδιωτικα καναλια, ναι θεωρω οτι η ΕΡΤ ηταν πιο αντικειμενικη στην ενημερωση. Αρνουμαι να δεχτω το “ολοι εκει μεσα ηταν βολεμενα κομματοσκυλα και παιρνανε γραμμη απο το κρατος για το τι να πουνε”.