Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ωραίο είναι να απομονώνεις μια πρόταση από μία παράγραφο…

Αντε Norda,μπραβο.
Ο πρωτος τσιμπησε…

Ου, ναι είδες??/Θα του στείλω και το κινητό μου σε λίγο για να βρεθούμε να τον ευχαριστήσω κατάλληλα. Εντάξει δεν έχεις μυαλό, απλά! Κόφτο εδώ!

Στο κεφάλι το δικό σου αυτά μπορεί να φαίνονται ασύνδετα. Στο κεφάλι των κυβερνώντων ωστόσο το κόψιμο της δημόσιας τηλεόρασης/ενημέρωσης απ ότι φαίνεται είναι μια καλή αφετηρία για να προχωρήσουν και στα υπόλοιπα με τις ίδιες “πράξεις νομοθετικού περιεχομένου” και συ κάτσε και περίμενε τις πουτάνες.

Ευτυχως που εχεις εσυ.
Τις ιδιες μαλακιες εγραψες και σε αλλο thread κανοντας επιθεση χωρις λογο σε αλλο μελος του forum το οποιο φυσικα σου απαντησε καταλληλως.
Αντε τωρα κλaψε λιγο ακομα να μεγαλωσει το fan club…

Συγνώμη ρε Θεριό, αλλά μ αυτά που διαβάζω κοντεύω να καραφλιάσω.
Χωρίς να αγνοώ το ρόλο και τους σκοπούς που εξυπηρετούν σιχαμερά κανάλια τύπου MEGA, θες να μου πεις (εσύ και διάφοροι άλλοι που το έχουν αναφέρει) ότι για αγνή, αντικειμενική, ανόθευτη ενημέρωση έβλεπες ΕΡΤ?
Πάμε καλά τώρα, ή ζω σε άλλη χώρα τόσο καιρό?
Και τώρα δηλαδή που την έκλεισαν έχουμε έλλειμμα δημοκρατίας και αντικειμενικής ενημέρωσης?

Στο ότι δεν προσφέρουν τίποτα και στο ότι δεν είμαι κατα της πλήρους ιδιωτικοποίησης της υγείας αναφέρθηκα, οπότε στέκει η απομόνωση, το άλλο που έγραψες είναι άλλο θέμα.

Με αυτή τη λογική αντίδρασης όμως είσαι κατά της οποιασδήποτε αλλαγής ακόμα κι αν αυτή πρόκειται να αποφέρει καλό. Και ξαναείπα δεν είμαι κάθετα υπερ ή κάθετα κατά του κλεισίματος, δεν έχω καταλήξει ακόμα. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπήρχε λογικό άλμα στο συλλογισμό σου.

Επίσης επειδή συνεχίζουν να λέγονται πολλά μη λαμβάνοντας υπόψιν τον νέο σταθμό που λέγεται ότι θα δημιουργηθεί, ξέρετε κάτι που δεν ξέρω;

Οχι, εγω προσωπικα δεν εβλεπα τηλεοραση για να ενημερωθω.
Συγκριτικα ειπα, σε σχεση με τα ιδιωτικα, θεωρω οτι ειναι πιο αντικειμενικη.

Εξαλλου δεν ειναι μονο το θεμα των ειδησεων, οπως ειπωθηκε και πριν η ΕΡΤ ηταν η μονη που εδειχνε και αντι-μεηνστρημ πραγματα. Αν μεινουμε στο ελεος των ιδιωτικων καναλιων, τα μονα πραγματα που θα προβαλλονται στην τηλεοραση ειναι λαμπιροτατιανες και τζουλια. Σε αυτο αναφερομουν οταν ειπα για αποβλακωση.

Αν έχουμε φτάσει στην ξευτίλα να μην μπορούμε να συντηρήσουμε έστω ένα κανάλι με το αρχείο του, ας τεθούν προτεραιότητες. Δηλαδή μεταξύ αρχείου και φαρμάκων, θα έβαζα πρώτα τα φάρμακα. Έπειτα, το αρχείο δημιουργήθηκε μεν με αφαίμαξη του λαού (και γράφω αφαίμαξη γιατί πιστεύω ότι το πληρώσαμε με το παραπάνω), αλλά από την άλλη η συντήρησή του και η προσβασιμότητα σε αυτό προϋποθέτουν υπηρεσίες που κοστίζουν. Μην ξεχνάμε ότι και μέχρι τώρα ένα μέρος του ήταν διαθέσιμο στο διαδίκτυο, αλλά ανάθεμά με κι αν βρήκα αυτό που έψαχνα κάθε φορά. Ας βρεθεί η φθηνότερη λύση κι ας μπλεχτεί και ιδιώτης. Η φθηνότερη λύση μπορεί, δηλαδ, να μην είναι κάποια δωρεάν υπηρεσία την οποία χρυσοπληρώνουμε εμμέσως.

Αυτό θέλει εξήγηση, γιατί εγώ δεν μπορώ να ορίσω την διαφορά (και ιδίως αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πιθανή διαφορά μπορεί αν έχει διάρκεια στον χρόνο).

μεσα σε μια μερα μαθαμε οτι η ΕΡΤ μετεδιδε την πιο αντικειμενικη και εγκυρη ενημερωση στην χωρα και με το κλεισιμο της φιμωσαν την φωνη της Δημοκρατιας…

και το θεατρο του παραλογου συνεχιζεται :D:D

Σοβαρά, γιατί αναλώνεστε σε αυτό;;;; Αυτό είναι το θέμα, αν η ΕΡΤ είναι ή δεν είναι αντικειμενική και πόσο μεγάλη είναι η απώλεια για την ενημέρωσή μας;;;;

Να σε πιστέψω, αν μου εξηγήσεις. Γιατί εγώ θυμάμαι μικρός να έχουμε μόνο δύο κανάλια με δημοσιογράφους διορισμένους επισήμως, ενώ σήμερα έχουμε πάμπολλα κανάλια με όλες τις αποχρώσεις.

Κανείς δεν λέει ότι η ΕΡΤ πρόσφερε αντικειμενική ενημέρωση. Καθαρά φερέφωνο της κυβερνησης ήταν (…και η νεα βερσιον θα είναι ακόμα περισσότερο)… (μεταξύ μας, αντικειμενική ενημέρωση δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει δηλαδή, τουλάχιστον στο πολιτικό, οικονομικό επίπεδο…)

ΑΛΛΑ…

…τις λιγες φορές που κάποιος/α εκει μέσα εξέφρασε ξεκάθαρα ξέχωρη θέση από την τρικομματική είδε την πόρτα της εξόδου (περίπτωση Αρβανίτη)…

…η ΕΡΤ, και μιλάω για το συνολο τηλεορασης, ραδιοφώνου έχει κάτι που δεν έχουν τα ιδιωτικά κανάλια… είναι δημόσια… που σημαίνει ότι θεωρητικά, υπάρχει κόσμος εκτός των καλοπληρωμένων κομματοσκυλων/προπαγανδιστών, που θεωρητικά σε περίπτωση εκτροπης κάθε είδους, θα μπορούσαν να ενημερώσουν τον κόσμο έστω και για 10 λεπτα πριν τους ρίξουν το σήμα…

… και αυτους θα πανε να καθαρισουν εκει μεσα… ουτε τους βολεψακηδες, ουτε τους βυσματικούς, ουτε τα φερέφωνα,ούτε τους κολαουζους των αφεντικών…

… Δεν θα διώξουν τον Λιατσο, ια διώξουν όμως τον χ συνδικαλισμενο εργαζόμενο, τις όποιες φωνες αντίστασης… και θα κρατησουν τους υπολοιπους με μισους μισθους και κουτσουρεμενα δικαιωματα, φοβισμενους και πειθηνιους…

…και το ιδιο σκηνικό θα ακολουθηθει και στα σχολεια, πανεπιστήμια, νοσοκομεια κλπ κλπ…

Για τους άντρες που ακούνε grindcore τι γνώμη έχεις;

Το ποστ σου δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κατανόησης κειμένου και αφαιρετικής ικανότητας. Δε στο λέω προσβλητικά , άλλά πραγματικά πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ; εξήγησε το σε παρακαλώ αν θες. εκτός αν εννοείς μεμονωμένα ποστ οπότε πάω πάσο.

@crabs
Crabs νομίζω ότι ο [B]δημόσιος έλεγχος [/B]της ερτ θα έρθει όταν αποκτήσουν το δικαίωμα ομάδες/συλλογικότητες να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα. Θα πρέπει να γίνει ανοιχτή διαβούλευση για τον τρόπο ελέγχου των ομάδων αυτών. Παράλληλα πρέπει να γίνει συζήτηση για το τι είναι τελικά η ΕΡΤ. Αν συμφωνήσουμε ότι την έχουμε πληρώσει όλοι μας , τότε είναι δημόσια. Άρα μπορούμε με κάποιου τύπου ψηφοφορία ( online ? ) να απαντήσουμε σε μια σειρά από ζητήματα.

@Vic συγνώμη αλλά δεν μου φαίνεται ορθολογικό να έχω πληρώσει εγώ και οι γονείς μου τόσα λεφτά για ερτ και ξαφνικά ο Σαμαράς να χαρίζει το αρχείο σε ιδιώτη. Π.χ. σου φαίνεται λογικό το ότι ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει τον αγώνα μπάσκετ που πλήρωσε η ΕΡΤ;

Το θέμα της σωστής ενημέρωσης είναι ένα και το ποιοτικό πρόγραμμα είναι άλλο.
Για τα προγράμματα. Ναι έδειχνε κάποια ωραία και μη εμπορικά πράγματα. Και η ανταμοιβή ήταν ο πάτος στην τηλεθέαση, η οποία ανέβαινε μόνο στους χορούς του γλίτσα του Παπαδόπουλου. Οι Έλληνες έχουν την tv που τους αξίζει και αφού θέλουν εκπομπές μαγειρικής, ριάλιτι και τούρκικα σήριαλ ας φάνε στη μάπα MEGA και STAR στα @@ μας.
Για την ενημέρωση. Ποια ενημέρωση? Εδώ όποιος τολμούσε να βγάλει στον αέρα τίποτα που δεν συμβάδιζε με τα θέλω του εκάστοτε κυβερνώντα, του κόβαν την εκπομπή και έπαιρνε πόδι. Οι υπόλοιποι κλασσικά γραμμή. Χαρείτε αντικειμενικότητα. Οπότε τι είχαμε τι χάσαμε.

Τι το αντικειμενικο εχει ενα καναλι με αποχρωση? Το οτι εχουμε παμπολλα τετοια δε λεει κατι, μονο οτι υπαρχει κινδυνος τρελης παραπληροφορησης και ολα ειναι μεροληπτικα. Ξαναλεω, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ, θεωρω την ΕΡΤ πιο αντικειμενικη.
Δεν ειπα πουθενα οτι η ΕΡΤ παρειχε αγνη και αληθινη ενημερωση.

Ενηγουεη, δεν ειναι οντως το μειζον θεμα στην τελικη. Ο τροπος με τον οποιο εγινε, και αν τελικα περασει χωρις σοβαρες συνεπειες για την κυβερνηση, ειναι πολυ πιο σοβαρο θεμα. Καθως θα ακολουθησουν και αλλες ενεργειες με παρομοιο τροπο μετα.

Το πε ο Χοκάμ. Θα το καταλάβουνε όταν θα πέσει ο κλήρος στο δικό τους κεφάλι.

Εγώ παίρνω αποστάσεις από πολλές απόψεις που υποστηρίζουν την ΕΡΤ, αλλά είναι τρομακτικός ο τρόπος που έγινε αυτό. Προσωπικά ακόμα περοσσότερο με φοβίζει το “θα ξανανοίξουμε τη νέα ΕΡΤ έτσι όπως πρέπει να είναι…”

Επίσης αμφιβάλλω πως πολλοί δεν καταλαβαίνουν που πάει το πράγμα με αυτές τις κυβερνητικές πρακτικές. Απλά θεωρώ πως νομίζουν ότι αυτό είναι το αναγκαίο κακό. Για αυτό και μοιάζουμε σαν ψεκασμένοι…

Αυτές οι ομάδες πως θα “εκλέγονται”, online? Κάτι τέτοιο πέρασε και από το δικό μου το μυαλό. Μόνο έτσι για μένα νόημα έχει μια δημόσια τηλεόραση. Να εξασφαλιστεί ότι θα είναι ανεξάρτητη και θα έχει μόνο σαν στόχο την ενημέρωση

Φαντάζομαι ότι ο ΑΝΤ1 θα πληρώσει ένα ποσό. Άλλωστε γιατί να επιλεχθεί αυτός και όχι το MEGA π.χ; Βέβαια το ποσό αυτό δεν θα είναι ίσο με το έτσι κι αλλιώς extreme που πλήρωσε η ΕΡΤ και που έτσι κι αλλιώς και η ίδια να μετέδιδε τον αγώνα δεν θα το έπαιρνε ποτέ πίσω μέσω εσόδων.

καταρχην δε πηγαινε σε σενα,δε θυμαμαι και τι εγραψες ακριβως οποτε μη χαλιεσαι…ξες για ποιους το γραφω αυτο και καταλαβαινεις πολυ καλα

εγω ξερω οτι οταν ενα κλαδι ειναι στραβο η ξερο,το κλαδευεις για να ξαναδημιουργηθει εκ νεου.

Κατα την αποψη μου,η καλυτερη λυση θα ταν σταδιακη αναδιαρθρωση του τροπου λειτουργιας της και επαναξιολογηση των εργαζομενων,ωστοσο κατι τετοιο θα ταν ουτοπικο καθως θα ταν και πολυ χρονοβορο(ελλαδα εισαι)

Εν κατακλειδι,το επικεντρο ολης της υποθεσης και της διαμαχης πιστευω ειναι οι 3-4 μηνες χωρις κρατικη τηλεοραση με οτι αυτο συνεπαγεται…