Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Πήξαμε στις αποχρώσεις είναι η αλήθεια…

…του Μπόμπολα.

…του Κυριακού.

…του Βαρδινογιάννη.

…του Αλαφούζου.

Μωρέ κάτι κοινό έχουν όλοι αυτοί, αλλά δεν το βρίσκω. :roll:

Κατά τα άλλα, θεωρούμε ότι η επιλογές των πολιτών, και όχι μόνο στο θέμα της ενημέρωσης, είναι αβίαστες; Είναι η κοινή γνώμη ανεπηρέαστη από τις καθημερινές, κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές διεργασίες; Κάτι το μεταφυσικό ίσως; Να ξερουμε για τι μιλαμε.

Το ότι οι έλληνες αποχαυνώνονται στο χαζοκουτι είναι μόνο γιατί αυτό τους αξίζει; Είναι αποτέλεσμα των επιλογών τους και μόνο; Ή ξεκάθαρη στοχευμένη στρατηγική αυτών που κινούν τα νήματα των ΜΜΕ;

Εάν ο ιδιώτης μάς κοστίζει πράγματι λιγότερο για να διατηρήσει το αρχείο και να το κάνει πιο προσβάσιμο, γιατί θεωρείς ότι η πολιτιστική αυτή επένδυση των φόρων τόσων δεκαετιών είναι ανορθολογική;

Αν τον πήρε δώρο, είναι κρίμα. Αλλά ειλικρινά, θα τον χάριζα αν μου λέγανε ότι δεν θα χρειάζεται να πληρώνουμε εγώ και ο τσοπάνος που δεν έχει τηλεόραση για να βλέπεις εσύ μπασκετάκι. Εμένα μου αρέσει το κρίκετ και εκείνου του αρέσει το άρμεγμα.

Δεν πιάνεις άλλα κανάλια;

έ τόση τεχνολογία, δε μπορεί θα βρούμε ένα τρόπο να συννενοηθούμε για τον τρόπο. Εδώ βριζόμαστε online 100 άτομα για πλάκα :stuck_out_tongue:

Όσο για το παιχνίδι, το αν θα πρέπει ή όχι να μπλέκει η ερτ με τόσο ακριβά σπορ είναι ένα ξεχωριστό θέμα συζήτησης. Εμένα μου φάινεται νταβατζιλίκι της κυβέρνησης όλο αυτό. κλείνω ερτ, διώχνω κόσμο, δίνω το παιχνίδι. Τσιφλίκι τους είναι ; Αυτό είναι το κύριο επιχείρημα μου.

Σκορδά και Παπαβασιλειου μόνο \μ/

http://www.youtube.com/watch?v=Old-buE4Wo8

Ο[B] ΣΚΑΪ[/B] θα είναι τελικά το κανάλι που θα πάρει τη σκυτάλη από την ΕΡΤ στη μετάδοση των τελικών μπάσκετ. Το κανάλι του Φαλήρου ήταν το μοναδικό που [B][I][U]κατέθεσε προσφορά στο υπουργείο Οικονομικών[/U][/I][/B] -αυτό διαχειρίζεται πλέον τα δικαιώματα, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Ο ΑΝΤ1 που φάνταζε ως το επικρατέστερο κανάλι για τη μετάδοση δεν κατέθεσε ποτέ πρόταση, ενώ η NOVA που ήθελε το παιχνίδι δε μπορούσε να λάβει μέρος, λόγω του ότι σύμφωνα με τους όρους του τηλεοπτικού συμβολαίου μόνο ελεύθερα κανάλια είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Ο τελικός θα μεταδοθεί χωρίς περιγραφή, καθώς η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.
http://on-news.gr/2013/06/12/οριστικά-στον-σκαϊ-ο-τελικός/

Αν πιστεύεις ότι η συζήτηση γίνεται για την ερτ αυτή καθ’αυτή τότε πραγματικά πιστεύω ότι παίζει πρόβλημα. Δε στραβώνω, κουβέντα κάνουμε , απλά προβληματίζομαι ιδιαίτερα …τι να πω , ίσως δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να πεις.

Γιατί δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και ξέρω πως τίποτα δεν είναι τζάμπα :slight_smile:
Ο ιδώτης έχει σκοπό το κέρδος. Το κράτος έχει σκοπό τον έλεγχο και τα ντήλια. Για αυτό ακριβώς επιμένω στον [B]δημόσιο [/B] χαρακτήρα.

Ναι τώρα θα μας δόσει και μέρισμα ο Στουρνάρας από το ντηλ με αλαφούζο για τους τελικούς:p Τον έχουμε ήδη πληρώσει τον αγώνα πάντως ε.

@zouglaou

η συζητηση γινεται για την “χουντικη” κινηση της κυβερνησης να κλεισει ετσιθελικα την ερτ μεσα σε μια μερα,ετσι?

πρακτικα αν δε συμφωνησει βενιζελος και κουβελης στη βουλη,παμε σε εκλογες οποτε ουτε κυβερνηση θα υπαρχει και θα παγωσει το θεμα της ερτ μεχρι την επανεκλογη κυβερνησης

απτην αλλη αν συμφωνησουν δημαρ και πασοκ,η κινηση αυτη εγινε με τη συμφωνη γνωμη τους,οποτε…

Η συζήτηση σίγουρα γίνεται για το “χουντικό” της υπόθεσης, αλλά και για πολλά άλλα πράγματα. π.χ. τι είναι δημόσια περιουσία ; Τι ακολουθεί μετά από το Σαμαρά ; Ποιος ο ρόλος του κόσμου σε όλα αυτά ; π.χ. εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δώσω νομιμοποίηση σε κίνηση καράτε Σαμαρά ακόμα και αν τον στηρίξουν πασόκ, δημάρ.
Με λίγα λόγια βαρέθηκα να μην συμμετέχω σε οποιαδήποτε απόφαση παίρνεται σε αυτήν τη χώρα και επηρεάζει τη ζωή μου.

και μια που γυρισα σπιτι…

άντε αφού δεν σου αρεσει ετσι και ειναι δύσκολο. όσες φόρες εχω δει ενημερωτική εκπομπή στην κρατική εχει περισσότερο πλουραλισμό απόψεων/θέσεων και περισσότερη ευπρέπεια απο οποιοδήποτε άλλη αντίστοιχη της ιδιωτικής. και φυσικά το πιο σοβαρό όλων, δεν εχει φέρει βουλευτές της κυβέρνησης να απαντάνε σε δικιες τους ερωτήσεις όπως κάνει ο πρετεντερης. δεν έχει βάλει την χρυσή αυγή να κάνει δικό της πρόγραμμα βγάζοντας τον δημοσιογράφο εκτός κάδρου. και οσο και αν φαίνεται απίστευτο, εχώ ακούσει και κριτική ενάντια στην κυβέρνηση απο το κρατικό κανάλι. άσχετα αν μετα η κυβέρνηση ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ διώχνει ποιον δεν την βολεύει(εχουν υπάρξει ενα σωρό απαγορεύσεις σε εκπομπές, απολύσεις μετα απο δυναμικά ρεπορτάζ, διαφωνίες για την πορεία μιας εκπομπής.).

πάμε σιγά σιγά.
επειδή δεν θες να πληρώνεις την ερτ, να κλείσει η ερτ…#-o δηλαδή δεν τα έχεις με την κυβέρνηση που σου το επιβάλλει αυτό, δεν θες να αλλάξει αυτό, αλλά θέλουμε να κλείσει η ερτ και ας μην εχει αυτό το αποτέλεσμα(πάλι θα πληρώνεις απο σεπτεμβρη). δηλαδή… τίποτα… :dunno:
*ποιοι είμαστε αυτοί που φωνάζουμε για την γιουροβιζιον ? εσυ και εγω? γιατί τα 80αρια πάνε σύννεφο και καθε σαββατο βράδυ απο όποιο σπιτι περνάς ακούς τον παπαδοπουλο να γλεντοκοπάει…

αυτοί οι φίλοι και γνωστοί σου που λες, μπας και μένουν σε επαύλεις.?? που βασικά ούτε εκει δεν βγαίνει ο αριθμός που λες. 40 ευρό το δίμηνο λες ενω είναι [B]50 ευρό όλο το χρόνο[/B]!! έχεις πέσει έξω μόνο για 190 ευρό :!:#-o εσυ φυσικά βάζεις μέσα την εισφορά προς δήμο, και όλα τα άλλα που δεν έχουν καμία σχέση με την ερτ,. άθελα ή επιτηδες δεν με νοιάζει. [B]κάνεις λάθος.[/B] αλλά κατά τα άλλα θες να μην πληρώνεις την ερτ. αφού δεν ξέρεις έτσι και αλλιως τι πληρώνεις…

το οτι βάζεις ενα ποσό και προσπαθείς να κάνεις μια αυθαίρετη διαίρεση είναι απλά αστειο σαν γεγονός… η ερτ δεν γίνει τα ποσά στους υπαλλήλους της και αυτό ήταν. είναι συμπαραγωγός σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στην ευρωπη(όπως ΟΛΕΣ οι χώρες με τα κρατικά τους κανάλια), είναι μπροστά σε ανθρωπιστικές κινήσεις με δικιά της διοργάνωση και έξοδα, είναι χορηγός και χρηματοδότης μεχρι και σε προγράμματα ανάπτυξης και τεχνολογίας. ακομη κάνει πολλά περισσότερα που δεν εχεις φανταστεί σε περιοχές που δεν ξέρεις ότι υπάρχουν και σε ανθρώπους που την εχουν ανάγκη για επιβίωση καθώς ειναι ο μόνος τρόπος ενημερώσεις τους!(βέβαια δεν σε νοιάζει εσένα. δεν βλεπεις τηλεόραση…)
οπότε αυτό το , τα τσέπωσαν και άλλοι υπάλληλοι τα λεφτά , οπότε καλά κάνει που κλείνει και αλλάζει γιατί θα βγει μια καλύτερη τηλεόραση, εκτός του οτι ειναι αυθαίρετο, είναι και εκτός πραγματικότητας. αν θελει το κράτος θα κλέβουν, αν δεν θέλει δεν θα κλέβουν. δεν εχει να κάνει με το κανάλι. αλλά πάλι για κάποιο λόγο τα βάζεις με το κανάλι, και οχι με αυτούς που έχουν την δύναμη.
ναι. έχουν υποστεί μειώσεις ολοι. και αυτοί οι λίγοι που δεν τις έχουν υποστεί ειναι λίγοι και σε θέσεις που δεν ειναι του απλού υπάλληλου/εργάτη αλλά συνήθως διοικητικών(τι πρωτότυπο).

αφού το λες μονη σου. [B]ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ[/B]!!! τι άλλο να λέμε δηλαδή?! μπράβο που το έκανε έτσι? τι κοπανιόμαστε απο χθες δηλαδή?
αλλά εγω λέω να πούμε πάλι. αυτή είναι η διαφορά μας. εσυ πιστεύεις οτι ηρθε μια καλή κυβέρνηση να δώσει λύση στην κρατική ραδιοτηλεόραση γιατί την νοιάζει οτι δεν λειτουργούσε καλά και οτι χαλούσε χρήματα. τα οποία δεν βγαίναν καν απο τον κρατικό προϋπολογισμό… σαν να μου λες οτι εσυ πιστεύεις στον άγιο βασιλη και πρέπει να πιστέψω και εγω. ε δεν πιστεύω! τι να γίνει τώρα?! κάτσε εσυ με τα παραμυθία και εγω να είμαι “λάθος”!

θες αποδείξεις για τις μειώσεις , αλλά λες για δημοσιογράφους που τα παίρναν χοντρά… οι οποίοι είναι 4-5 που ειχαν ταυτόχρονα και διοικητικές θέσεις και άλλες θέσεις στον σταθμό και οχι απλά να λέμε μια είδηση και παπαλα…
όσο για το πόσο αντικειμενική είναι, σωστό αυτό, δεν είναι όπως τίποτα δεν είναι γύρω μας. ΑΛΛΑ. ειναι περισσότερο απο τα ιδιωτικά κανάλια. στα οποια δεν εχω δει πχ την ελλη σταη σε ενημερωτική εκπομπή να λεει σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οτι δεν με ικανοποιεί η απάντηση σας.!! οταν το δεις στην ιδιωτική πες μου το. καλά οταν ο πει ο πρετεντερης θα το καταλάβω. θα σειστεί η γης.

οχι μανα μου. δεν σου είπα να δώσεις. ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ έγραψα. να πας να παραπονεθείς οτι ειναι λάθος να πληρώνει καποιος που δεν εχει τηλεόραση και να αλλάξει αυτό. οχι να κλείσουν το σήμα 9 καναλιών 4 ραδιοφώνων και δεκάδων σημάτων σε περιοχές που ειναι αναγκαίες.

ναι είμαι πολύ Large να πληρώνω 3.90 το μήνα στην ερτ. …
θα σταματήσει να πληρώνει υπέρογκα ποσά γιατί έκλεισε μέσα σε 12 ωρες ο σταθμός με χουντικό τρόπο?? :lol: η ρήτρες μόνο για τα αθλητικά γεγονότα πρέπει να ειναι σχεδόν ίδιες με το πόσο των συμφωνιών καλύψης των γεγονότων. επίσης οι υποχρεώσεις στο εξωτερικό θα είναι σε ισχύ κανονικά.
δεν μπορούν να κάνουν αλλαγές χωρίς να κλείσει το σύμπαν? δεν μπορούν να το σχεδιάσουν μέσα σε ενα βάθος 2-3 μηνών? αμα δεν μπορούν αυτά τα απλά, εσυ συγκεκριμένα που πιστεύεις και στην κυβέρνηση πες μας πως θα καταφέρουν τα τόσα άλλα σοβαρά θέματα?

και γενικά αυτα που λες συνήθως ειναι ανθρώπου που ζει στα σύννεφα. να κλείσει το ενα, να απολυθούν τόσοι χιλιαδες δημόσιοι υπάλληλοι γιατί θα υπάρξει καλύτερη φορολόγηση και αντιμετώπιση στου υπολοίπους, τα νοσοκομεία θα τα πληρώνουν με φοροι οι πλουσιοι και παει λεγοντας. ανέφικτα αβάσιμα και αόριστα πράγματα .

επίσης περισσότερο σε νοιάζει αν είμαι εγω large παρά το οτι είχαμε μια “βίαιη” κίνηση απο μια κυβέρνηση που υποτίθεται λειτουργεί σε δημοκρατικό καθεστώς… καλό
το κακό ειναι βέβαια οτι υπάρχουν και άλλοι που τους νοιάζει αυτό…η εκπαίδευση για το τομάρι μας δεν πηγε άχρηστη τόσα χρόνια

@zouglaou

συμμετειχες φιλε μου στις εκλογες και δυστυχως η ευτυχως θα κανεις αυτο που λεει η πλειοψηφια…αυτο ειναι η δημοκρατια.Αν θες μια διαφορετικη οδο,μπορεις να ακολουθησεις την οδο των ακρων,δε στο απαγορευει κανεις(και οταν λεω ακρων,οχι να ψηφισεις μονο τα κομματα τους στις εκλογες,αλλα να ακολουθησεις και τις μεθοδους τους).

Έτσι ακριβώς!
Εχμ… μόνο που αποφασίζει και διατάζει κόμμα μειοψηφίας (29,66% στις τελευταίες εκλογές η ΝΔ - ακόμα και με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ίσα που αγγίζουν το 49%, πάντα επί των εγκύρων κλπ). Δεν το λες και δημοκρατικό σύστημα…

δημοκρατία είναι να ψηφίζεις κάθε 4 χρόνια ; που το διάβασες αυτό ;

Σε γενικές γραμμές έχω κάποια θεματάκια με τον Κώστα Βαξεβάνη. Εντούτοις στο σημερινό του άρθρο λέει πολλά και ενδιαφέροντα.

[B]Η Ελλάδα χωρίς ΕΡΤ είναι χαζή, ξανθιά και το επίθετό της είναι Μπόμπολας
[/B]

Με εντολή Σαμαρά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απόφαση πάρθηκε με ?πράξη νομοθετικού περιεχομένου?, γιατί πια δεν έχουμε βασιλιά για να υπογράφει βασιλικά διατάγματα και ο Παττακός είναι μεγάλος σε ηλικία για να υπουργοποιηθεί και να αναλάβει το δύσκολο έργο που (φευ) πρέπει να υλοποιήσει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Με μια βιαστική και σύντομη δήλωση, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ για να μην επιβαρύνει άλλο πια τον ελληνικό λαό και το άνοιγμα μιας νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όλο υγεία και χαρά. Κατ? αρχήν, ακόμη και αυτοί οι μουτζαχεντίν του φιλελευθερισμού, αυτοί οι οποίοι το μόνο Δημόσιο που θέλουν να απομείνει είναι τα χαρτόσημα του Δημοσίου για να πληρώνουμε φόρους, οφείλουν τώρα να καταδικάσουν αυτή την συνταγματική εκτροπή. Πριν πάμε στην ουσία για την ?υπόθεση ΕΡΤ?, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η απόφαση Σαμαρά δεν έχει ούτε την κοινοβουλευτική, ούτε την κοινωνική πλειοψηφία. Ακόμη και τα κόμματα της συγκυβέρνησης δήλωσαν πως διαφωνούν. Ποιά λοιπόν είναι η νομιμοποίηση αυτής της απόφασης;

Από το μεσημέρι της Τρίτης, αυτοί που ακόμη και την κηδεία τους την θέλουν δημοσία δαπάνη, βγήκαν να κατηγορήσουν την ΕΡΤ και να τονίσουν την ανάγκη κατάργησής της, μαζί με όλο το Δημόσιο. Είναι εντυπωσιακό πως αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν την κατάσταση που υπάρχει στο Δημόσιο και την ΕΡΤ, χρησιμοποιούν αυτήν την κατάσταση ως επιχείρημα για να καταργήσουν τα πάντα. Όχι για να τα φτιάξουν.

Η ΕΡΤ έχει μόλις μερικές ώρες στον αέρα χωρίς κυβερνητική παρέμβαση, και μετατράπηκε σε ένα ελεύθερο κανάλι που συνεπαίρνει τον κόσμο. [B]Με την προσπάθεια να την κλείσουν, έδειξαν πώς μπορεί να είναι η ΕΡΤ και πώς θέλει ο κόσμος να είναι. [/B]Ακύρωσαν όλη την επιχειρηματολογία τους.

Ας πάμε τώρα στην ουσία του θέματος ?ΕΡΤ?. Από την ΕΡΤ πέρασα για δύο σύντομες περιόδους προερχόμενος από τα ιδιωτικά κανάλια. Την πρώτη φορά με εκδίωξε η υπουργεία Ρουσόπουλου και την δεύτερη ο συρφετός των Μουρουτοκαπνισμένων. Δεν υπήρξα ποτέ υπάλληλος της ΕΡΤ και οι περισσότερες εκπομπές μου έπαιξαν μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες λογοκρισίας ή παρεμπόδισης. Έπαιξαν όμως. Όσες δεν έπαιξαν, δημιούργησαν την εντύπωση στον κόσμο πως κάποιοι χρησιμοποιούν για κομματικούς λόγους ένα Δημόσιο βήμα που ανήκει σε όλους και πληρώνεται από όλους.
[B]Αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλουν στην ΕΡΤ. Όχι την ανεξαρτησία της, αλλά την σκέψη που ξυπνά στον καθένα πως έχουμε το δικαίωμα για ανεξάρτητη ενημέρωση και αυτό έχει [SIZE=“3”]υποχρέωση[/SIZE] να το παρέχει η Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Δεν θέλουν να υπάρχει αυτή η απαίτηση και πολύ περισσότερο [SIZE=“3”]δεν θέλουν[/SIZE] κάποτε να συμβεί.[/B]

Η ΕΡΤ υπήρξε πάντα πεδίο κυβερνητικών παρεμβάσεων, ένας μπαξές που άνθιζαν τα κομματικά φυντάνια και έβρισκαν πραγματικά καταφύγιο άθλιοι του επαγγέλματος. [B]Αλλά η ΕΡΤ δεν ήταν άθλια. Ήταν καλύτερη από τα ιδιωτικά κανάλια. Η απόδειξη πια είναι μπροστά μας. Μερικές ώρες λειτούργησαν ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι και έδειξαν τι μπορούν και τι θέλουν να κάνουν.[/B]
Η ΕΡΤ δεν υπήρξε μόνο κομματικό θερμοκήπιο ρουσφετιού, αλλά και πεδίο κλεφτών. Οι περισσότερες διοικήσεις έκλεψαν μέσα από παραγωγές, έστηναν υπερτιμολογημένες παραγωγές με δικούς τους ανθρώπους, τσέπωσαν εκατομμύρια προωθώντας δήθεν ένα άλλο ?εκσυγχρονισμένο? προφίλ με Εurovision και ποδόσφαιρα. Αυτές οι υποθέσεις είναι στη Δικαιοσύνη και μέλη παλιών διοικήσεων έχουν καταδικαστεί.[B] Όλα αυτά όμως δεν τα έκαναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά οι Διοικήσεις και οι πολιτικοί προιστάμενοι.[/B]

Τα έσοδα της ΕΡΤ προέρχονται από το πολυσυζητημένο τέλος και όχι από τη διαφήμιση.Τα media shop δεν δίνουν στην ΕΡΤ τη διαφήμιση που δικαιούται λόγω της τηλεθέασής της, κρατώντας αυτό το κονδύλι για τους φίλους των ιδιωτικών καναλιών. Αυτή την αδικία εναντίον της ΕΡΤ καμιά Διοίκηση δεν προσπάθησε να την ανατρέψει. [B]Όταν μάλιστα στο παρελθόν υπήρξαν διώξεις κατά εταιρειών τηλεθέασης για ψεύτικες μετρήσεις που αδικούσαν την ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ κατέθεσε στον εισαγγελέα υπέρ της εταιρείας τηλεμετρήσεων και την αθώωσε.[/B]
Έτσι λοιπόν τα μεγάλα έσοδα προέρχονται από το τέλος της ΔΕΗ. Αν δεν κάνω λάθος, είναι 50 ευρώ το χρόνο για κάθε πολίτη. Δίνεται έτσι η εντύπωση πως η ΕΡΤ είναι το μοναδκό κανάλι που πληρώνουμε. Η αλήθεια είναι πως πληρώνουμε όλα τα κανάλια. Όταν ένα προϊόν διαφημίζεται στην ιδιωτική τηλεόραση, έχει ένα κόστος. Αυτό το κόστος οι εταιρείες το μετακυλίουν στον πελάτη, δηλαδή στο θεατή. [B][SIZE=“3”]Όλα λοιπόν τα κανάλια τα πληρώνουμε εμείς είτε τα βλέπουμε, είτε όχι.[/SIZE][/B]

Την ίδια ώρα η ΕΡΤ χάνει έσοδα. [B]Είναι το μοναδικό κανάλι που καλύπτει αποστολές στο εξωτερικό με μεγάλο κόστος και στη συνέχεια δίνει αυτά τα πλάνα στα ιδιωτικά κανάλια με ελάχιστο κόστος μετά από απόφαση των πολιτικών προισταμένων της για να εξυπηρετηθούν οι καναλάρχες. Ο κ. Σαμαράς και ο κάθε κ Σαμαράς, αναγκάζει την ΕΡΤ να ταξιδέψει μαζί του στο εξωτερικό, να καλύψει τις δραστηριότητές του και στη συνέχεια να δώσει τα πλάνα παντού τζάμπα, στα ιδιωτικά κανάλια δηλαδή, για να εξασφαλίσει την προώθησή του.[/B]
Η ΕΡΤ με κόστος αναμεταδοτών εκπέμπει σε όλη την ελληνική ύπαιθρο και το εξωτερικό. [B]Εκεί όπου κανένας καναλάρχης δεν επενδύει γιατί δεν τον συμφέρει.[/B] Εκεί που ζουν οι ξεχασμένοι παππούδες μας. Οι κυβερνώντες αδυνατούν να καταλάβουν γιατί ο κόσμος που δεν βλέπει ΕΡΤ, εξεγέρεθηκε για να μην κλείσει η ΕΡΤ. [B]Γιατί ο καθένας από μας γνωρίζει πως εκεί κρύβεται η ελπίδα για να αλλάξει κάτι σε αυτή την κατάντια των Μέσων Ενημέρωσης. Γιατί η ύπαρξη της ΕΡΤ θα δημιουργεί συνεχώς την απαίτηση για ανεξάρτητη και δημόσια και ποιοτική πληροφόρηση ακόμη και αν δεν την παρέχει όσο θα έπρεπε.[/B] Αν κλείσει η ΕΡΤ, η Ελλάδα παραδίνεται στα χέρια των καναλαρχών. Θα πιστέψει πως αποτελείται από Μανωλίδου, Πρετεντέρηδες και κουτσομπολιό.
Ακόμη και αυτή που χαζεύουν τα άθλια υποπροϊόντα της ιδιωτικής τηλεόρασης, μέσα τους ξέρουν πως η Δημόσια τηλεόραση μπορεί να γίνει η εναλλακτική και δική τους τηλεόραση.

Ναι, η ΕΡΤ δεν είναι όπως την θέλω, ούτε όπως την θέλουν οι Έλληνες. Αλλά μόνο εκεί μπορείς να δεις μια άλλη Ελλάδα. Τα ελληνικά χωριά, το τι γίνεται στον κόσμο, ή αυτό που δεν δείχνει η ιδιωτική τηλεόραση. Μόνο στην ΕΡΤ μπορείς να δεις Αυγερόπουλο, «Κουτί της Πανδώρας», εκπομπές που δείχνουν τη συμβαίνει σε αυτό τον πλανήτη. Αλλιώς κινδυνεύεις να πιστέψεις πως η Ελλάδα είναι ηλίθια, ξανθιά και το επίθετό της είναι Μπόμπολας.
Δίπλα σε όλα αυτά βεβαίως υπάρχει και η εμετική ιδεοληψία τους που γίνεται προδοσία. Δεν θέλουν τίποτα Δημόσιο. Οι επικοινωνίες, η ενέργεια, η ενημέρωση, οι πόροι, όλοι οι νευραλγικοί τομείς ιδιωτικοποιούνται από αυτούς που κατά τα άλλα εμφανίζονται πατριώτες. Και το επιχείρημά τους είναι πως το Δημόσιο, αυτό που έφτιαξαν, είναι ένα τέρας. Αλλά δεν θέλουν να το αλλάξουν. Ο πολύς κύριος Κεδίκογλου που ανακοίνωσε την νέα αξιοκρατική ΕΡΤ, προσέλαβε για υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΡΤ, μια κυρία με προϋπηρεσία στο ράδιο Αλιβέρι και σε ποδοσφαιρική ομάδα της Εύβοιας. Μαζί με αυτή μερικές δεκάδες συμβούλους και «ειδικούς» δημοσιογράφους. Αυτός που παραπονιέται σήμερα για τους υπεράριθμους.

Το ελληνικό Δημόσιο σε λίγο δεν θα έχει τίποτα. Τα σχολεία θα γίνουν ιδιωτικά. Τα νοσοκομεία επίσης γιατί τα Δημόσια τα αφήνουν να πεθάνουν. Οι συχνότητες της ΕΡΤ θα δοθούν στη νέα γενιά καναλαρχών που είναι φιλική προς το περιβάλλον τους, όπως και το αρχείο της ΕΡΤ που αξίζει δισεκατομμύρια.

Οι ίδιοι βεβαίως θα μπορούν να πανε στα ιδιωτικά νοσοκομεία, να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και να απολαμβάνουν την προώθησή τους, από τους καναλάρχες που εξυπηρέτησαν. Αν όλο αυτό είναι σύγχρονο κράτος και όχι βαρβάρων, τότε δώστε την ΕΡΤ στον Άδωνι να κάνει τις τηλεπωλήσεις του μην τρέχει σε ξένα μαγαζιά. Δέκα κιλά βιβλία 2 ευρώ. Τέτοια Ελλάδα θέλουν.

http://www.koutipandoras.gr

δε γινεται οταν υπαρχει πολυκομματικη δημοκρατια να βγαινει κυβερνηση το κομμα που φτανει 50.1%…χιλιες φορες να ψηφιζαμε,κυβερνηση δε θα βγαινε.

αν θες τετοια δημοκρατια,μπορεις να πας στις ΗΠΑ οπου πολυ “δημοκρατικα” σου αφηνουν να διαλεξεις μεταξυ [B]2[/B] κομματων.Εκει η πλειοψηφια παντα θα βγαινει κυβερνηση οποτε και θα εισαι και “ησυχος” οτι κυβερνανε αυτοι που εξελεξε ο λαος :lol:

στην ελλαδα εχουμε τον ορισμο της δημοκρατιας.Ειμαστε η μονη χωρα οπου μπορει να κατεβασει κομματα με ονοματα ναζιστικη δεξια και αναρχικη αριστερα νομιμως στις εκλογες και να ψηφιστουν κανονικα.Επισης ειμαστε η μονη χωρα που εχουμε κουμουνιστες και ναζιστες μες την βουλη

αν δεν ειναι αυτο η απολυτη δημοκρατια,τοτε ποιο ειναι?

αλλα οπως λεει και ενα ρητο,η πολυ δημοκρατια βλαπτει και για αυτο και ειμαστε ενα απεραντο μπουρδελο

και επειδή έχει πάντα σημασία [B]ποιος [/B]λέει τι…Διαβάστε 2 πράγματα για το Σίμο Κεδίκογλου…

http://wp.me/p1pa1c-iXd

Δημοκρατια σημαινει ο λαος εχει τον ελεγχο.

Αυτο που περιγραφεις δειχνει απλα οτι υπαρχει πολιτικος και κοινωνικος αχταρμας, και δεν αποδεικνυει σε καμια περιπτωση οτι εχουμε τον ορισμο της δημοκρατιας σε αυτη τη χωρα.

Το πως εφαρμοζεται η δημοκρατια ειναι το θεμα.

Ψηφο εμπιστοσυνης θα ζητησει ο Σαμαρας εντωμεταξυ ε. Και ριχνει το μπαλακι στο πασοκ και τη δημαρ, “αμα θελουνε να ριξουν την κυβερνηση για την ΕΡΤ, ας το κανουν”.

ωραια πες μας πως οραματιζεσαι το πολιτικο συστημα στην ελλαδα,μοιρασου τις σκεψεις σου μαζι μας για το πως θα μπορουσε να εφαρμοστει η δημοκρατια και πως να εχει ο λαος τον ελεγχο

Θες να καθησουμε να πουμε ο καθενας την ουτοπια που εχει στο μυαλο του για το τελειο πολιτευμα και την τελεια κοινωνια? Μπα, δεν θα μπω στο τρυπακι, ξεφευγουμε και εντελως απο την κουβεντα.

Απλα και συντομα, θα προτιμουσα να μην επιβαλλαν οτι στον πουτσο θελανε με το ετσι θελω. Και να υπηρχε αξιοκρατια. Και μηδενικη διαφθορα. Και οι υποσχεσεις με τις οποιες μας γεμιζουν προεκλογικα να τηρουνταν. Εστω μερικες απο αυτες. Και να παρουσιαζονταν τα γεγονοτα σε ολους οπως ειναι, ΑΤΟΦΙΑ. Και πολλα ακομα και, τα οποια θα ακουστουν εξισου αντιρεαλιστικα.

Δικαιωμα σου να θεωρεις την κατασταση στην Ελλαδα ως τον ορισμο της δημοκρατιας, δικαιωμα του καθενος να σου λεει οτι δεν εχει καμια σχεση με δημοκρατια αυτο το πραγμα.