Εδώ είχα συναντήσει άτομα (και τι τύχη… υποστήριζαν κι αυτά Μάνο τότε, προεκλογικά… μετά δεν ξέρω τι ψήφισαν, ίσως νδ :roll: ) που θεωρούσαν υπερ-ακραίο κόμμα το συριζα, αλλά κουβέντα για χα, πασοκ, νδ.
Πρέπει να ευχαριστήσω τον Mule που ακόμα μου επιτρέπει να κρίνω τις απόψεις του, ίσως αργότερα να μου φέρει κανέναν τεχνοκράτη λογοκριτή (ξέρουν οι δεξιοί από λογοκρισία καλύτερα από άλλους άλλωστε).
Με τα ίδια κριτήρια που θέτεις, η απόφαση του συλλόγου εργαζομένων στο αττικό είναι οργανωμένη, έχει συγκεκριμένα αιτήματα και φυσικά έχει το κρίσιμο μέγεθος που απαιτείται για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του προς έναν υπουργό, ο οποίος είναι εχθρικός απέναντί τους. Κι επειδή αυτό το κάνουν για να προστατεύσουν ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία κι όχι την τσεπούλα τους, τους κάνει ακόμα πιο αξιοθαύμαστους.
Συμφωνώ με αυτό που λες ως προς τον τρόπο αντίδρασης, ιδανικό θα ήταν να βγει ένας μπροστά και να τον εκθέσει με επιχειρήματα, αλλά ξέρεις καλά ότι η πιθανότητα προβολής ενός τέτοιου γεγονότος από τα μμε θα ήταν μηδαμινή. Επίσης είχε στείλει τα ματ στο νοσοκομείο ώρες πριν πάει για να προϊδεάσει για το ύφος της επίσκεψής του, δεν άφησε και πολλά περιθώρια για συζήτηση.
Επίσης καλό θα ήταν αντί να κατηγορεί ο ένας ιδεολογικός χώρος τον άλλον ότι είναι φασιστικός, να θυμηθούμε ότι έχουμε και πραγματικούς φασίστες να αντιμετωπίσουμε, εκτός από τους ιδεολογικούς αντιπάλους με τους οποίους τουλάχιστον μπορούσαμε να ζούμε με κάποιον τρόπο.
«?Εκπέμψατε παρανόμως και από ιδιωτικό στούντιο ένα πειρατικό σήμα, που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, με αισθητική που παραπέμπει στα κανάλια της Σοβιετικής Ένωσης της δεκαετίας του 1970 και στα κινούμενα σχέδια του Μπόλεκ και Λόλεκ». (ομιλία Τσίπρα στη Βουλή στο ν/σ για ΝΕΡΙΤ).
Άμα θέλεις να κυβερνήσεις, να διαχειριστείς δηλαδή το σύστημα και την κρίση του, δεν σε σταματάει τίποτα. Λογικό και επόμενο είναι να καταφεύγεις κι εσύ στον αντικομμουνισμό και τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού. Πώς αλλιώς θα πείσεις το σύστημα πως είσαι ικανός να πάρεις το χρίσμα;
Αλλά τον Μπόλεκ και Λόλεκ τι τον πιάνεις στο στόμα σου; Δεν σου κόβει; Και καλά δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Γιατί θα ?πρεπε να ξέρεις, και αν δεν το ξέρεις να το μάθεις, ότι τα πολωνικής καταγωγής σκανταλιάρικα αγοράκια, ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ, είναι από τα καλύτερα στον τομέα της ψυχαγωγίας των μικρών παιδιών. Κινούμενα σχέδια πολύ ανώτερα από κάθε παιδαγωγική άποψη, με προβολή ιδανικών και αξιών ιδιαίτερα επωφελή σε μικρά παιδιά που χτίζουν την προσωπικότητα τους.
Κινούμενα σχέδια παραγωγής της δεκαετίας του ?70, κι όμως τόσο σύγχρονα που για δεκαετίες ολόκληρες έχουν ψυχαγωγήσει και ενθουσιάσει γενιές και γενιές παιδιών, με τα καμώματά τους. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί περιγράφουν τις καθημερινές σκανταλιές και «περιπέτειες» δύο μικρών αγοριών που παίζουν ανέμελα, χωρίς έγνοιες και σκοτούρες. Έτσι δεν θα ?πρεπε να είναι τα μικρά παιδιά; Και έτσι ήταν τα παιδιά που ζούσαν στις χώρες του σοσιαλισμού, όπου στο λεξιλόγιο το δικό τους και των γονιών τους δεν υπήρχε ούτε η ανεργία, ούτε η φτώχεια, ούτε η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα.
ΥΓ. Μήπως ο κ. Τσίπρας προτιμάει τις σημερινές σαβούρες της σύγχρονης καπιταλιστικής βιομηχανίας κινούμενων σχεδίων που προβάλλουν τον ανταγωνισμό, τη βία, το «ο θάνατός σου η ζωή μου»; Μήπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης, που υποκλίνεται στο αφεντικό του τον κ. Καβούρη που τον καταπιέζει και εκμεταλλεύεται, είναι το πρότυπό του;
Aν κατάλαβες δεν ήταν τα δικά μου μεταλικά χρόνια δύσκολα αλλά των άλλων που έπρεπε να ακούνε κρυφά από το κόμμα τους! :lol:
Δεν νομίζω πως πέταξα τη μπάλα στην εξέδρα ως προς οτιδήποτε… :-s
Δεν είμαι κυβέρνηση.
Χωρίς σεβασμό στην “τσεπούλα” του πολίτη δεν θα μείνει τίποτα ούτε δημόσιο όπως θέλεις να το εννοείς, θα περάσουν όλα σύντομα κάτω από τον έλεγχο του επερχόμενου ολοκληρωτισμού.
Δες το ξύλο/σπρωξίδια/ό,τι σκατά έγινε από πόσες διαφορετικές πηγές εναλλακτικής πληροφόρησης το βλέπουμε. Το youtube και γενικότερα οι διάφορες ιντερνετικές πλατφόρμες έχουν πλέον πολύ μεγαλύτερη δύναμη από τα mainstream media ειδικά τα Ελληνικά που έχουν έτσι και αλλιώς χαμηλή αξιοπιστία και άδεια ταμεία…
Ας έβγαινε ένας να του κάνει αντίλογο και ας συζητούσαμε μετά για την προβολή που είχε ή όχι ο αντίλογος αυτός…
Δεν έγραψα εγώ πως πρέπει να πέσουν μάπες αρχίζοντας με κάποιον με τον οποίο μπορεί να διαφωνώ από εδώ μέσα…
Και ας μην θίχτηκες προσωπικά, να δεχτώ -γιατί το ξαναδιάβασα τώρα- πως πράγματι η διατύπωση μου ήταν πολύ γενικευτική.
Λυπάμαι αν έθιξε και κάποιους αριστερούς που δεν συμμερίζονται το ύφος “καβγά δημοτικού” όπου είχε πάει -όχι από εμένα- η κουβέντα.
Θα εκτιμούσα αν και αυτοί με τη σειρά τους διαφοροποιούνταν από τους χρήστες που το κάνουν έτσι το πόντιουμ.
Έχω την εντύπωση όμως πως και εσύ θα φόρτωνες αν διάβαζες τον ένα να γράφει πως πρέπει να αρχίσουν από εσένα να πέφτουν μάπες και τον άλλο να απαντά "όχι μωρέ και τον Mule, δεν είναι εξουσία, άλλο αν είναι αντιδημοκρατικές οι απόψεις του!"
Η “δημοκρατικότητα” ξεχείλισε! #-o
Κακώς απάντησα. Πράγματι, σε χρήστες που ποτέ δεν συνεισφέρουν κάτι ουσιαστικό και απλά μου γράφουν τέτοια, δεν θα απαντήσω ξανά, θα παίξει το ignore.
Eπίσης θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση μου τόσο στους Μπόλεκ και Λόλεκ που δέχτηκαν την επίθεση του Τσίπρα όσο και στον Μπομπ Σφουγγαράκη που δέχτηκε την επίθεση του 902! :lol::lol:
Εγώ πάντως αν έβλεπα μπροστά μου τον Άδωνι την ημέρα που αναγκάστηκα να πάω στην εφημερία του Ευαγγελισμού θα του έκοβα το λαρύγγι με τα δόντια μου . Και πραγματικά απορώ που δεν τον έχουν σκοτώσει ακόμα. Όποιος έχει πάει τελευταία σε δημόσιο νοσοκομείο καταλαβαίνει. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πως είναι οκ να πεθάνουν αρκετοί πολίτες από τις δικές της μαλακίες στα νοσοκομεία που διαλύει. Όποιος έχει λεφτά να κάνει ιδιωτική ασφάλεια, όποιος δεν έχει ας πάρει τα ρίσκα του. Αν αντέξει οκ, αν όχι κρίμα η ζωή είναι δύσκολη.
Υ. Γ. : δημοκρατία είναι να αφήνεις έναν άχρηστο ακροδεξιό τηλευαγγγελιστή να παίζει με τη ζωή σου ε ;
Ναι βέβαια ! Εξάλλου είναι πολύ λογικό η ίδια σου η υγεία να γίνεται εμπόρευμα. Πόσο πάει το κεφάλι μάστορα !!! έλα έλα εδώ έχω έναν με ανοιχτή καρδιά τον ανταλάσσεις με δύο σκωληκοειδήτιδες , να κάνουμε τράμπα με τα χρωστούμενα για γάζες να πατσίσουμε
επίσης πριν λιγο ο μπουμπουκος προειδοποίησε οτι δεν θα δεχθει αλλες εντασεις και σπρωξίματα καθως θα προβεί σε μηνύσεις. και ξέρετε τι σημάνει μήνυση πλέον λεει. διαθεσιμότητα και απόλυση…
Οι υπουργοί κανονικά δε θα έπρεπε να είναι βουλευτές, θα έπρεπε να είναι εξωκοινοβουλευτικοί. Τι εννοείς “μη εκλεγμένο”; Βουλευτής εκλέχτηκε, όχι υπουργός. Υπουργός [U]διορίστηκε[/U] από τον πρωθυπουργό. Δεν τον εξέλεξε κανένας. Ο βουλευτής λοιπόν ας περιοριστεί στη δουλειά του, η οποία είναι εντός του Κοινοβουλίου και οι υπουργοί ας είναι κάποιοι σχετικοί με το εκάστοτε αντικείμενο. Δεν γίνεται να είναι υπουργός Υγείας ένας δικηγόρος, ΕΛΕΟΣ δηλαδή, και ένα παιδάκι του δημοτικού να ρωτήσεις μπορεί να πει ότι αυτό το πράγμα είναι ΜΑΛΑΚΙΑ.
Στη Γερμανία η υγεία δεν είναι δημόσια, όμως οι ασφαλισμένοι μια χαρά εξυπηρετούνται. ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, όμως η “δαιμονοποίηση” του ιδιωτικού τομέα και η “εξύψωση” του δημόσιου τομέα, δε στέκει. Το θέμα είναι ό,τι γίνεται, να γίνεται τίμια, με συνείδηση και χωρίς απληστία. Στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να γίνει, γι’ αυτό και το Δημόσιο είναι ένα μεγάλο μπουρδέλο. Η λύση δεν είναι η ιδιωτικοποίησή του, αλλά ο εξορθολογισμός του. Όμως αυτό απαιτεί 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί, γιατί αυτό που χρειάζεται για να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός του Δημοσίου (αλλά και της χώρας ολόκληρης) είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Και αλλαγή νοοτροπίας με shock therapy δεν έγινε πουθενά.
Τα νοσοκομεία μπαίνουν μέσα για διάφορους λόγους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η παροχή υπηρεσιών σε ανασφάλιστους, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην εισπράττει τα έξοδά του από πουθενά (ΔΕ ΛΕΩ ΑΝ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ) αλλά και η “για πλάκα” εισαγωγές σε κάποιες περιπτώσεις. Γενικώς, το όλο σύστημα νοσεί. Δε γίνεται να πηγαίνει στο εφημερεύον νοσοκομείο κάποιος που πονάει το κεφάλι του, αλλά και κάποιος που έπαθε ένα τροχαίο και πεθαίνει. Ο πρώτος θα πρέπει να περνάει πρώτα από κάποιο συνοικιακό δημόσιο ιατρείο και εκεί να αποφασίζεται αν θα παραπεμφθεί σε νοσοκομείο. Δε γίνεται τα νοσοκομεία να κάνουν και διαλογή των περιστατικών σε μια εφημερία, που είναι μια κατάσταση πολέμου. Παρεμπιπτόντως, η τρόϊκα αναρωτιόταν γιατί στην Ελλάδα τα νοσοκομεία δε λειτουργούν και το απόγευμα. Έξω προγραμματίζουν χειρουργεία και το απόγευμα, για παράδειγμα. Πήγαν λοιπόν στον Ευαγγελισμό σε μια γενική εφημερία για να δούνε πώς δουλεύει το σύστημα και το προσωπικό. Αυτή την ημέρα λοιπόν, πέρασαν και εξυπηρετήθηκαν από το συγκεκριμένο νοσοκομείο [B]1560 άτομα[/B]. Οι τροϊκανοί πήραν τα μπογαλάκια τους και έφυγαν σοκαρισμένοι από τον όγκο δουλειάς.
Ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να πεθαίνουμε ακριβώς μόλις πάρουμε σύνταξη. Να πληρώνουμε τα ταμεία όσο δουλεύουμε και να μην εισπράττουμε τίποτα από αυτά. Θέλουν να κατεβάσουν τον μέσο όρο ζωής καμιά δεκαριά χρόνια και προς τα εκεί δείχνουν όλες τους οι ενέργειες ουσιαστικά. Τόσο κυνικό είναι, ναι. Τόσο ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ είναι, ναι.
Μιλάς για ΚΚΕδες, όχι για αριστερούς. Δηλαδή, για ανθρώπους τσιμεντωμένους στη δεκαετία του 1920.
Εξήγησα μερικούς λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό. Υπάρχουν κι άλλοι.
Αυτό γιατί πρέπει να γίνεται “σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η χώρα”; Δεν το καταλαβαίνω. Αυτό είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ να γίνεται, αλλά δυστυχώς εδώ σε αυτή τη χώρα έχουμε πάρει διαζύγιο από τα αυτονόητα.
Δεν είναι καθόλου λάθος του Σαμαρά να τον εμπιστευτεί. Τον έβαλε εκεί για να κάνει συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία αυτός ο ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ είναι σε θέση να φέρει εις πέρας. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και εκεί, όπως είπα και προηγουμένως, δεν τον εξέλεξε κανένας, τον ΔΙΟΡΙΣΑΝΕ. Τα πρόβατα τον έχουν εκλέξει βουλευτή, όχι υπουργό Υγείας. Οπότε, δεν ξέρω κατά πόσο είναι παράλογο, παράνομο ή καταχρηστικό να τον κρίνουν ανεπιθύμητο οι εργαζόμενοι του Αττικού. Σιγά μην τις έφαγε κιόλας ο Άδωνις-Σπύρος. Για να κάνει φιγούρα πήγε βέβαια, όσον αφορά δε την τηλεόραση, αυτός έχει στασίδι εκεί πέρα, κάθε μέρα πρωΐ-βράδυ είναι στα κανάλια. Στις επόμενες εκλογές θα βγει πρώτος σε σταυρούς, να μου το θυμηθείτε.
Σε μια αστική δημοκρατία όπου το κοινοβούλιο μπορεί να παρακαμφθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή με έκτακτες νομοθετικές πράξεις πρωθυπουργού και υπουργών, το να δίνεις τέτοια δύναμη σε ανθρώπους μη εκλεγμένους από το σώμα είναι τουλάχιστον προκλητικό - νομίζω. Ας είναι κάποιοι σχετικοί των οποίων οι αποφάσεις αν μη τι άλλο ελέγχονται.
Τώρα αυτή η ντρίμπλα περί “νοοτροπίας” σε τι ωφελεί την κουβέντα; Προφανώς και έχεις δίκιο αλλά εξίσου προφανώς δίνεις πάτημα σε αυτούς που ευαγγελίζονται ιδιωτικοποιήσεις.
Ειδικά με τα παραδείγματα της “πολιτισμένης” Δύσης. Κανένας δεν εξύψωσε το τριμπούδελο δημόσιο, όσον αφορά όμως βασικές παροχές, ο ιδιωτικός τομέας δε χρειάζεται δαιμονοποίηση. Είναι αυτόματα (για τις δικές μου αρχές) off the table.
Ο Mule, είμαι σίγουρος, ξέρει καλά τι θα πει φιλελεύθερο μοντέλο στην υγεία.
Ένα μοντέλο ΗΠΑ, που καλώντας στο αντίστοιχο ΕΣΥ, πρώτα σου ζητάνε τον αριθμό ασφάλισης σου. Αν δεν έχεις ασφάλιση ή χρήματα για να κάνεις επιτόπου μία, το τηλέφωνο κλείνει. Ασχέτως του επείγοντος της περίπτωσης.
Προφανώς, οι εποχές είναι εύκολες ώστε να περάσουν ευκολότερα (για να μην πω εύκολα), μέτρα που θα εξαφανίσουν κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αλλά νομίζω πως η υγεία είναι ο κλάδος που θα έπρεπε να μείνει πάση θυσία έξω από τέτοιες λογικές.
Χθες έπεσε η αυλαία της δίκης για τον θάνατο τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21 σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου έπειτα από επίθεση ομάδας κακοποιών. Τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές, ενώ η τέταρτη κατηγορούμενη αθωώθηκε.
Εγγύηση 30.000 ευρώ
Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 10 ετών. Σε ίδια ποινή καταδικάστηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκης, ενώ η διευθύντρια του υποκαταστήματος Αννα Βακαλοπούλου καταδικάστηκε σε 5 χρόνια και 1 μήνα. Αθώα κρίθηκε η υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου. Οι καταδικασθέντες δεν φυλακίζονται, καθώς η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση, ενώ οι δύο πρώτοι καλούνται να καταβάλουν εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ εντός 40 ημερών. Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή και των τεσσάρων.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη δίκη τους προηγούμενους μήνες, τη μοιραία εκείνη ημέρα [B]δεν δόθηκε από τη διοίκηση η εντολή να φύγουν οι εργαζόμενοι παρά τους φόβους για σοβαρά επεισόδια.[/B] Το υποκατάστημα δεν ήταν σωστά θωρακισμένο απέναντι σε επιθέσεις βανδάλων παρότι είχε δεχθεί επιθέσεις κατά το παρελθόν. [B]Επισημάνθηκε η έλλειψη εξόδων κινδύνου και άλλες παραλείψεις που, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συνέβαλλαν στο να χαθούν τρεις ζωές και να κινδυνέψουν δεκάδες ακόμα.[/B] Στη δίκη αναβίωσαν οι σκηνές φρίκης που έζησαν οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της φωτιάς. Μάρτυρες περιέγραψαν την αγωνία τους μέχρι να βγουν από το κτίριο αλλά και τις αποδοκιμασίες από διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από τη φλεγόμενη τράπεζα. Στην εκπνοή της δίκης, δικηγόρος υπεράσπισης τόνισε την ανάγκη να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας, που παραμένουν ελεύθεροι.
[SPOILER]
Επιστολή Βγενόπουλου για την τραγωδία στη Marfin
Η MARFIN - ΕΓΝΑΤΙΑ είναι ένα παράδειγμα εργοδοσίας που έχει άριστες σχέσεις με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της.
…
[B]Και φυσικά, ποτέ δεν έχουν υπάρξει οποιασδήποτε μορφής εμπόδια για όποιον εργαζόμενο θέλει να απεργήσει.[/B] Ποτέ δεν έχει υπάρξει επίπτωση σε έναν εργαζόμενο που έχει απεργήσει ούτε για την προαγωγή του, ούτε για τη μισθολογική του εξέλιξη, ούτε για το bonus του. Ποτέ δεν μου έχει καταγγείλει ο Σύλλογος ότι υπήρξε περίπτωση διάκρισης σε βάρος εργαζομένου που έχει απεργήσει. Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της Σταδίου δέχθηκαν επίσκεψη από εκπροσώπους του Συλλόγου και στις 4 Μαΐου αλλά και στις 5 Μαΐου το πρωί για να ενημερωθούν για την απεργία. Οι διασωθέντες συνάδελφοι με διαβεβαίωσαν ότι ουδείς τους πίεσε ή τους πιέζει να μην απεργήσουν. Τη λάσπη λοιπόν αυτή ότι δήθεν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζά μας πιέζονται ή απειλούνται να μην απεργήσουν την γυρίζουμε πίσω σε όλους αυτούς που με χαρά την πέταξαν. Δεν μας αγγίζει.
Στις 5 Μαΐου, με ευθύνη των Διευθυντών επτά καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα που ανησύχησαν, τα καταστήματά τους δεν λειτούργησαν για πολλές ώρες ή και καθόλου. Στην Τράπεζά μας, εάν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία σε θέματα ασφαλείας, τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Ουδείς πίεσε ποτέ τους Διευθυντές καταστημάτων για το αντίθετο. [B]Το κατάστημα Σταδίου[/B], έχοντας πολλές προηγούμενες εμπειρίες όπου ακόμα και επίθεση με βόμβες μολότοφ έχει αντιμετωπισθεί και η φωτιά έχει σβήσει με τη χρήση πυροσβεστήρων, [B]δεν ανησύχησε[/B] από τη μεγάλη ειρηνική πορεία που εξελισσόταν υπό τη φρούρηση των ΜΑΤ. Εάν ανησυχούσαν, δεν θα τους εμπόδιζε κανείς να κλείσουν το κατάστημα και να φύγουν. [B]Όταν ανησύχησαν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο απέναντι βιβλιοπωλείο πήραν την απόφαση ότι ήταν πιο ασφαλές να μείνουν μέσα στο κατάστημα, παρά να βγουν έξω.[/B] Τη λάσπη ότι δήθεν οι συνάδελφοί μας ήθελαν να φύγουν από το πρωί και κάποιος δεν τους άφησε τους τη γυρίζουμε πίσω. Δεν μας αγγίζει.
[B]Το κατάστημα Σταδίου είχε όλα τα από το νόμο προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, πυρανίχνευση, πυρασφάλεια με 16 πυροσβεστήρες, έξοδο κινδύνου, ενισχυμένα τζάμια, με τους περιορισμούς όμως ενός διατηρητέου κτιρίου που δεν μπορούσε από την υφιστάμενη νομοθεσία να μετατραπεί σε φρούριο.[/B] Η Τράπεζά μας συνεργάζεται και με εξωτερικούς συμβούλους, εξειδικευμένη εταιρεία η οποία μας αναφέρει κάθε μήνα μετά από επί τόπου επιθεώρηση εάν υπάρχει κάποια έλλειψη ή παράλειψη για τα μέτρα ασφαλείας και για το κατάστημα αυτό δεν υπήρχε καμία παρατήρηση. Μάλιστα, το κατάστημα αυτό έχει δεχθεί επανειλημμένα επιθέσεις και με πυροσβεστήρες είχε σβηστεί και πυρκαγιά που ξέσπασε από απλές βόμβες μολότοφ.
[/SPOILER]
Η Olympic Air διακόπτει τις πτήσεις Αθήνα ?Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Ηράκλειο και Αθήνα -Ρόδος
Μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2013 θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο με την Αθήνα η Olympic Air, αφού θα ανακοινώσει άμεσα τη διακοπή των πτήσεων αυτών. Παράλληλα την 30η Σεπτεμβρίου διακόπτει τις πτήσεις και προς Ρόδο.
Δεν αναφέρει ποια είναι η ναυτιλιακή, που εδρεύει και που πάνε τα λεφτά της…
Μόνο να κριτικάρει το άγιο μέγκα και τα παπαγαλάκια.
Ο Βίκτωρας Ρέστης κατέχει μερίδια σε ιδιωτικά ΜΜΕ όπως το Mega, Τα Νέα, Το Βήμα, Πρώτο Θέμα, MTV, Κανάλι 9, Nickelodeon, Το Ποντίκι. Ο ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης είναι δικός του σύμβουλος. Πριν διοριστεί γενικός διευθυντής της ΕΡΤ ήταν ειδικός στα χρηματοοικονομικά στην τράπεζα FBB, η οποία μέχρι πρότινος άνηκε στο Βίκτωρα Ρέστη. Η τρύπα στην FBB από την δανειοδότηση εταιρειών συμφερόντων του Ρέστη από τον ίδιο καλύφθηκε από την Εθνική μέσω δημόσιου χρήματος ανακεφαλαιοποίησης. Τα ξεπλήρωσαν δηλαδή οι φορολογούμενοι πολίτες.