Σε ευχαριστώ για όσα γράφεις παραπάνω -και για την κατάσταση στα νοσοκομεία- μου γλιτώνεις αρκετές αράδες διευκρινίσεων… 8)
Για τα νοσοκομεία και την υγεία γενικότερα, και εγώ όπως γράφω και στο προηγούμενο ποστ μου δεν πιστεύω πως μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί όλο το σύστημα υγείας, για πολλούς λόγους που δεν έχει νόημα να παραθέσω τώρα εδώ. Ας ξεκινήσουμε από μία πραγματική ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση του τζόγου… :roll:
Απλά χρειάζεται στην υγεία αυτός ο εξορθολογισμός που γράφεις (και έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια) για αυτό και έγραψα πως χρειάζεται τεχνοκράτης και έγραψα και ξένος για να μην είναι κάποιος που να έχει προϊστορία με τα κυκλώματα που υπάρχουν γύρω από την υγεία στην Ελλάδα. Να είναι κάπως σαν τον… Ρεχάγκελ το 2002, αν γίνομαι κατανοητός!
Π.χ. πριν κάποια χρόνια είχα γνωρίσει έναν Ινδό που πήγε στην Αμερική με πτυχίο ιατρικής και εκεί το “γύρισε”, έκανε ΜΒΑ και όταν τον γνώρισα μανατζάριζε έναν αρκετά μεγάλο ιδιωτικό οργανισμό παροχών υγείας. Έναν με ένα τέτοιο βιογραφικό έχουμε ανάγκη, όχι έναν που τσιρίζει στην τηλεόραση “Ακούστε τι έγραψε ο Ευρύπρωκτος από το 450 π.x. -ακολουθεί απαγγελία πάντα με τσιριχτή φωνή- απόψε μόνο μπορεί να γίνει δικό σας στην μοναδική τιμή των μπλα-μπλα…”
Άσε, και οι υπόλοιποι το είχαν το “αντιδυτικό” κόλλημα τότε (όπως και οι 4 στους 5 πασόκους της εποχής), κάτι “δήθεν” ρεμπέτικα της συμφοράς άκουγαν οι περισσότεροι…
Λίγες ήταν οι εξαιρέσεις των “φωτισμένων” στα μουσικά, επιβεβαίωναν τον κανόνα. Οι περισσότεροι από εκείνους ήταν “ρηγάδες” αλλά και αυτοί με το μέταλ ειδικά είχαν διάφορες “αναστολές”! :lol:
Καθόλου απίθανο να πάει καλά εκλογικά.
Ο Σαμαράς έτσι και αλλιώς ακολουθεί μία στρατηγική “Σαρκοζύ 2002-2007”: “Nόμος και τάξη”, σκληρή γραμμή στη μετανάστευση και αβαντάρισμα σε κάποιες λαϊκίστικες καρικατούρες σαν τον Άδωνι που θα φέρουν στη νδ τις ψήφους αγράμματων λαϊκών δεξιών, χουνταίων, παππούδων με βιώματα από την μετεμφυλιακή Ελλάδα κλπ. που αυτή τη στιγμή είναι όλες πίσω από τα ποσοστά της ΧΑ.
Ο Σαρκοζύ τότε τα κατάφερε, ξεφούσκωσε έτσι το (πολύ πιό light ακροδεξιό από τη ΧΑ) Εθνικό Μέτωπο και επικράτησε εύκολα της -έτσι και αλλιώς πολύ αδύναμης- σοσιαλίστριας αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2007.
Αλλά η Γαλλία την περασμένη δεκαετία δεν είχε καμμία σχέση ως οικονομία με την σημερινή Ελλάδα…