Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Η ιδιωτικοποίηση έφερε την ανάπτυξη και τα σκυλιά για άλλη μια φορά φυλάνε τα αφεντικά τους.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=223309&catid=4

Δεν αμφισβητώ πως το habeas corpus πρέπει να ισχύει και για τον Σακκά όπως για όλους.
Το φιάσκο του κράτους στην υπόθεση αυτή είναι πρώτα πως δεν κατάφερε να τον δικάσει μέσα στην νόμιμη προθεσμία και στη συνέχεια πως βρέθηκε να τον κρατά ενάντια στον νόμο.
Τα ίδια που ισχύουν και για το Guantanamo.
Κατά τα άλλα απλά σου επεσήμανα πως οι αναρχικοί μπορεί να παρακινούνται από τις καλύτερες προθέσεις και τα λεφτά τους να καταλήγουν στον πιό λάθος σκοπό. Εκεί έγινε η σύνδεση (που δεν είναι αν την δείς με την οπτική που σου παρουσιάζω αστεία) με το βιντεάκι του Michael Moore (που είναι πράγματι αστείο! :))

Μην κολλάς τόσο με την αξιολόγηση Κρίμσον.
Δηλαδή αν λέγαμε πως στο δημόσιο πρέπει να γίνουν οικονομικές απολύσεις, lay offs, γιατί ο εργοδότης απλά χρεοκόπησε, θα σου ήταν πιό εύκολο να δεχτείς πως είναι απαραίτητες;
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η “αξιολόγηση” αναδείχθηκε σε μέγα ζήτημα από τη δημαρ και κάποιους άλλους δημοσιοϋπαλληλοπατέρες μέσα στην συγκυβέρνηση για να περνάει ο καιρός χωρίς να φεύγει κανείς…
Δεν έμαθα πουθενά στον ιδιωτικό τομέα να γλίτωσε κανείς την απόλυση επειδή έχει μεταπτυχιακό…

Καταλαβαινω τι λες αλλα πρέπει να καταλάβεις και εγω τι λεω. απο την στιγμή που λες απο μόνος σου οτι δεν θα είναι στην τύχη οι απολύσεις και θα κρατήσω τους ικανούς και δεν το κάνεις, ε οσο να πεις, κατι δεν τηρείς απο αυτά που λες.
δεν λεμε να μείνει αυτός που ειναι με μεταπτυχιακό με το ζορι, αλλά απο την στιγμή που λες θα κρατήσω τους ικανούς και διώχνεις όλους με μεταπτυχιακό, ξέρω γω. μαλακία μου φαίνεται.
και έτσι σε ολες τις υποθέσεις. κομμάτια δ.υ. φεύγουν ετσι. αύριο θα έχουμε ενα δημόσιο ακόμη πιο δυσκίνητο κρατώντας μεγάλο ποσοστό αυτών που “θα έπρεπε” να φύγουν.
με αυτες τις μαλακίες κανει ακόμη πιο δύσκολο το να δεχθεί ο εξω απο το δημόσιο άνθρωπος τις απολύσεις. πως να συμφωνήσει κάποιος με απολύσεις-κληρώσεις? ποιος ειναι πάνω απο 1.82 σε υψος? έξω?!! μιλάμε για απογοήτευση

Να διώξουν ακόμα περισσότερους και να καταργήσουν και άλλους οργανισμούς, υπηρεσίες, γραμματείες, μαλακίες, μέχρι να πάψει το δημόσιο να είναι δυσκίνητο και θηλιά στο λαιμό όλης της χώρας!
Και τελικά αυτό που θα απομείνει από το δημόσιο να μην είναι ο “κήπος της εργσιακής Εδέμ” ώστε να υπάρχει τέτοια πρεμούρα νγια το ποιοί θα πρέπει να δουλεύουν εκεί: Nα είναι χαμηλά-μέτρια αμοιβόμενες δουλειές με σχετικά μεγαλύτρη εργασιακή ασφάλεια, όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
Ξέρεις στην πόλη σου ποιός ήταν μέχρι πρόσφατα ο αρχικός μισθός στην τοπική επιχείρηση ύδρευσης (ΔΕΥΑΛ αν δεν κάνω λάθος είναι τα αρχικά);
2.800? λέει…8O
Οι διευθυντάρες της ίδιας εταιρείας τσίμπαγαν 8 χιλιάρικα.

Ο κήπος της εργασιακής εδέμ μας τελείωσε. Το πάρτυ τελείωσε. Η χώρα χρειάζεται τους κωλαρίνους σας. Σκύψτε και όσοι έχετε δουλειά να είστε ευχαριστημένοι ακόμα και αν δεν πληρώνεστε :stuck_out_tongue:

Έγραψα εγώ ποτέ κάτι σαν αυτό το τελευταίο ρε μαν;
Mην τρελαθούμε…
Εκτός και αν εννοείς πως όποιος παίρνει κάτω από 2.800? “δεν πληρώνεται”… :roll:

αυτόν τον αριθμό τον είδες κάπου? γιατι δεν νομίζω να ισχύει για κανεναν λογο.
επισης ακόμη και ετσι να είναι η δευαλ πληρώνεται απευθείας απο εμας χωρίς χρήματα απο το κράτος και έχουμε πολύ καλή ποιότητα νερού και χαμηλούς λογαριασμούς και χωρις να χρωστάει σε τράπεζες όπως όλες οι υπηρεσίες νερού στην ελλαδα… επίσης εχει αποθέματα κατι εκατομμύρια σε ευρο και κάνει έργα που άλλες πόλεις ζηλεύουν. επίσης προσπαθεί να επεκταθεί σε κοινωνικές δραστηρίοτητες και το κράτος εμποδίζει την εταιρία να το κάνει ενω υπάρχουν χρήματα που κάθονται για χρόνια.!!#-o
όποτε μια που έχουμε ολα αυτά, που είναι το πρόβλημα να παίρνει κάποιος μεγάλο μισθό? οκ, που δεν ειναι 2.800

[SIZE=“4”][B]ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.[/B][/SIZE]Ηταν κατω απο 2 χιλιαδες. Οταν θα θελεις να ξαναποσταρεις κατι συνταρακτικο να σκεφτεσαι οτι παιζει να υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν απο πρωτο χερι. Φιλικα :slight_smile:

και ξαναλεω. που ειναι το κακο? να δίνεις τα χρήματα που τρέχουν(και λιμνάζουν κιόλας!) απο τα μπατζάκια της εταιρίας στους υπάλληλους? μακαρι να ηταν ετσι παντου

*πληροφορία της ημέρας. αν ανοίξει η πώληση διαχείρισης του νερού της θεσσαλονικης ο πρώτος που θα κάνει προσφορά ειναι η εταιρία νερού λαρισας.

[B]Απολύθηκε «κοπανατζής» υπάλληλος της Βουλής[/B]

Μονο στην Ελλαδα το παραπανω θα μπορουσε να ειναι ειδηση…

“success story”

Αν εχει τετοια πλεονασματα, να μειωνε τις τιμες του νερου ετσι ωστε να μπορουσε να επωφεληθει ολος ο κοσμος, οχι μονο οι υπαλληλοι. Μιλαμε για κοινωφελη επιχειρηση.

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο για τον ισολογισμό της, αυτό που βρήκα για τη χρήση του 2011 αναφέρει σε σύνολο “τακτικών” εσόδων 63 εκ. ? πως τα 40 προέρχονται από το κράτος 8O ενώ και στα υπόλοιπα “τακτικά” έσοδα αναφέρονται πάνω από 20 εκ. που προέρχονται από τέλη καθαριότητας, νεκροταφεία, ΤΑΠ, ελεγχόμενη στάθμευση και φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων…
Άρα ακόμα και αν πληρώνεις χαμηλούς λογαριασμούς όπως λες, από πίσω υπάρχει βαρβάτ επιδότηση από φορολογία που φτάνει σχεδόν το σύνολο των “τακτικών” εσόδων…

Από καλά πληροφορημένους Λαρισαίους το έμαθα και θα αναζητήσω από αυτούς και περισσότερα στοιχεία. Κάνε υπμονή αλλά αν έχεις άδικο να το παραδεχτείς με bold σαν αυτά που μου γράφεις “μαλακίες τεράστιες”

? ξέρεις οτι δεν εχει μείωση ή οτι δεν έχουμε χαμηλούς λογαριασμούς ή στα νεα έργα και την συντήρηση τους δεν πληρώνουμε επιπλέον όπως γίνεται συνήθως στους λογαριασμούς?

[B]Mule [/B]μιλάμε ξεκάθαρα για τον ισολογισμό της εταιρίας της δευαλ, ή μέρος του δήμου?:-k

Λογικά, ο Mule βρήκε αυτό: http://www.larissa-dimos.gr/new/images/pages/pdf/DS-0283%20Εγκριση%20ισολογισμού%20απολογισμού%20%20αποτελεσμάτων%20χρήσης%202011%20του%20Δήμου%20Λαρισαίων%20σύμφωνα%20με%20την%20308%202012%20Α.Ο.Ε..pdf (το οποίο αφορά το Δήμο, όχι τη ΔΕΥΑΛ)

Για τη ΔΕΥΑΛ, υπάρχουν παλαιότερες καταστάσεις αποτελεσμάτων χρήσης εδώ: http://www.deyal.gr/oikonomika-stoixeia/proipologismos.html. Τα στοιχεία όμως είναι τέτοια που δε φαίνεται αν υπάρχει και πόση είναι η κρατική επιδότηση.

Ξέρω ότι αν είναι να μοιράζεται κάπου το πλεόνασμα μιας κοινωφελούς επιχείρησης, δε θέλω να μοιράζεται στους υπαλλήλους της αλλά σε όλους όσους εξυπηρετεί.

μάντεψε …

με νόμο του κράτους… [B]ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ![/B].
έχουν γίνει πολλές προσπάθειες τα χρήματα της δευαλ να γυρίσουν στον κόσμο και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες(μεσω του κοινωνικού παντοπωλείου και άλλων κινήσεων) άλλα η άδεια που πρέπει να δώσει το κρατος για εξαίρεση δεν δίνεται ποτέ…

Ναι, βαλε και τον αστυνομο Σαινη. Εγω εδω θα ειμαι να περιμενω με το φραγκελιο

Τάκης Μίχας:

Για να το πούμε πιο καθαρά: Το πελατειακό σύστημα που εφάρμοζαν οι συντηρητικές κυβερνήσεις χαρακτηριζόταν από ένα αίσθημα ενοχής. Ακόμα και ο πιο παραδοσιακός Δεξιός πολιτικός θα προσπαθούσε κάπου να δικαιολογήσει τους διορισμούς του σε βάση (τάχα) αξιοκρατικών κριτηρίων.

http://www.koutipandoras.gr/40532/διοριστέος-έρωτας.html :slight_smile:

το φάγατε το κορίτσι

κοιτα τι πνιγει η πουσταρα