Δε νομίζω να κατάλαβε/εννόησε κανείς ότι ο Μπέζος βγήκε κι είπε “ναι ρε Χρυσή Αυγή, έτσι, χαστούκισέ το το κατεστημένο, fuck yeah”. Προφανώς και πήγε να ερμηνεύσει την απήχηση του περιστατικού. Το θέμα είναι ότι όλο αυτό το σκεπτικό που διατύπωσε, στο χωριό μου το λένε “rationalization”. Στην προσπάθειά του δηλαδή κάποιος να αντιμετωπίσει ένα θέμα “ψύχραιμα”, καταλήγει να λέει απαράδεκτα, ανήκουστα πράγματα, ακόμα και χωρίς ίσως να το καταλαβαίνει, αφού είναι απορροφημένος στη διαδικασία του να μπει στη θέση του “άλλου”. Ε, πάρε άλλο ένα rationalization, υποθετικό αυτή τη φορά - ας πούμε ότι το υποκείμενό του σκέφτεται και μιλάει κάπως έτσι γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '30 (χωρίς προφανώς να μπορεί να προβλέψει το μέλλον):
“Ε κοίτα, το να να λιντσάρεις Εβραίους, κομμουνιστές και τσιγγάνους είναι κάτι που μπορεί να εξηγηθεί λογικά. Στο μυαλό του μέσου πολίτη δε σημαίνει ότι λιντσάρεις συνανθρώπους μας, είναι συμβολικό, είναι σα να λιντσάρεις το κατεστημένο, αυτό που τόσα χρόνια ενοχλούσε τον κόσμο. Εντάξει εγώ δε συμφωνώ, αλλά το καταλαβαίνω, είναι κάπως απλοϊκό αλλά στον κόσμο πιάνει. Κι αφού ο κόσμος έχει καλές προθέσεις, ε, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας”.
Κι ας δοκιμάσει κάποιος να μου πει “μα τι συγκρίνεις τώρα”. :roll:
Στην πραγματικότητα ο Μπέζος είναι πολύ χειρότερος από το μέσο γκάου ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής. Γιατί ενώ δεν του λείπει ούτε η γνώση, ούτε η κρίση, αντιθέτως έχει πλήρη συνείδηση του τι παίζει εδώ πέρα και ΞΕΡΕΙ ότι αυτό που έχει μόλις ξεπεταχτεί είναι κάτι το κτηνώδες και επικίνδυνο, τι κάνει; Αντί να υψώσει τη φωνή του, ως δημόσιο πρόσωπο (και μάλιστα υποτίθεται “προοδευτικός” και “αριστερός” άνθρωπος, τρομάρα του), και να πει “μάγκες κάνατε χοντρή μαλακία που δώσατε δύναμη σ’ αυτό το τέρας, θα τα βρείτε μπροστά σας”, υποτιμά την κατάσταση, αναλώνεται σε “ερμηνείες” της χρυσαυγίτικης ψήφου και το τραγικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει, έτσι ωραία και καλά, είναι αυτό το “μην ανησυχείτε”.
Αν έδινε προγνωστικά για στοίχημα θα έπεφτε τρελό δούλεμα, όπως με κάθε άμπαλο “αναλυτή” που δεν ξέρει πού πάνε τα τέσσερα. Επειδή όμως ο φασισμός δεν είναι παιχνιδάκι να περνάει η ώρα, ΣΚΑΤΑ και ΜΟΝΟ ΣΚΑΤΑ στον Μπέζο και στον κάθε Μπέζο.-