Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Για να γίνει ναζί κάποιος προφανώς και δεν έχει καμία πολιτική συνείδηση. Κυρίως είναι αντιδραστικός παπάρας. Υπάρχουν τέτοιοι και σε άλλους χώρους ; Φυσικά ναι , απλά πλέον ο χρυσαυγίτης ψηφοφόρος γουστάρει αίμα. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά.

Το πρόβλημα στην ανάλυσή σου zouglau είναι ότι έχεις φτιάξει ένα άκαμπτο προφίλ χρυσαυγίτη ψηφοφόρου. Θεωρείς ας πούμε ότι το 16% στον δήμο Αθηναίων έχει πλήρη γνώση του τι ψήφισε. Και όταν λέω “γνώση” εννοώ όχι μόνο να γνωρίζει κανείς τα γεγονότα, αλλά να μπορεί και να τα αναλύει.

Αυτό το 16% από που ενημερώνεται; Ας πάρουμε ένα κομμάτι που ενημερώνεται από TV. Βλέπει λοιπόν ξαφνικά διάφορους Πρετεντέρηδες να κατηγορούν τη ΧΑ για το ένα το άλλο. Φυσικά στο μυαλό του ο κάθε Πρετεντέρης είναι ένα τσιράκι του σάπιου συστήματος (και στο δικό μας έτσι είναι, σωστά) επομένως το μικρό του μυαλό αμέσως θα κάνει τη σκέψη [I]“αααα, για να το λέει ο Πρετεντέρης, ΨΕΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ”[/I].

Και βέβαια υπάρχει και το κομμάτι που είναι οι “ψαγμένοι” και δεν ανοίγουν την tv και ενημερώνονται από τα 100άδες “έγκυρα” μπλογκς που καταγγέλουν την πραγματική αλήθεια, για τους ψεκασμούς, τα ελοχίμ και το Πατρώον Γένος.

Επομένως αυτό το 16% ούτε ναζί είναι οι περισσότεροι, ούτε αίμα γουστάρουν απαραίτητα. Μια απολίτικη μάζα πιθήκων είναι που κανει “ουγκ, ουγκ” σε ότι φαινομενικά λαμπυρίζει περισσότερο.

Σημείωνω φυσικά ότι όλα τα παραπάνω δεν μειώνουν στο ελάχιστον την ατομική τους ευθύνη και τις συνέπειες για τις επιλογές τους. Επομένως δεν πρόκειται για κάποιου είδους δικαιολόγηση.

ΜΙα τελευταία παρατήρη:

Το να είναι κανείς όντως ναζί, εθνικιστής, φασίστας σαφέστα και υποδηλώνει πολιτική συνείδηση. Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκ διαμέτρου διαφορετικές αντιλήψεις από τις δικές μας. Είναι πολύ κρίσιμο σε κάθη μάχη που δίνεται να γνωρίζεις τον αντίπαλό σου άριστα και να μην τον υποτιμάς. Γιατί όταν τον υποτιμάς (“έλα μωρέ κάτι απολίτικοι βλάκες είναι να πούμε”), τότε έρχεται ένα ωραιότατο deja-vu με την Γερμανία του 30.

Η εκτίμηση μου είναι , δεν κόβω και το κεφάλι μου, πως η πλειοψηφία των χρυσαυγιτών ψηφοφόρων θέλουν αίμα. Αυτό που περιγράφεις ως "απολίτικη μάζα πιθήκων " είναι για μένα η βάση του φασισμού/ναζισμού. Και στη Γερμανία του 30 που αναφέρεις, πόσοι ήταν οι μάχιμοι ναζί στυλ Κασιδιάρη και πόσοι οι “απαθείς” ψηφοφόροι ; Καθόλου δεν υποτιμάω τους χρυσαυγίτες . Ίσα ίσα φοβάμαι ανθρώπους που συντάσσονται με τη χ.α. γιατί νομίζω ότι οι ζωές τους είναι κατεστραμμένες.

Άκαμπτους όντως τους θεωρώ, όχι όμως γιατί νομίζω πως έχουν πλήρη γνώση/πληροφόρηση ( εξάλλου όπως το είπε και ο μάνος, πόσοι έχουν ακόμα και σε άλλα κόμματα ,αλλά γιατί έχουν μπετώσει στην αντίδραση. Βλέπουν π.χ. Πρετεντέρη, όπως ακριβώς το γράφεις, να τους κράζει και βεβαιώνονται πως τους κυνηγάνε.

Η χρυσή αυγή από πολύ νωρίς ήξερε ακριβώς που να χτυπήσει για να κρατήσει τα ποσοστά της ψηλά αν όχι και να τα ανεβάσει περισσότερο.

Πολύς κόσμος ενεργοί ψηφοφόροι ακολουθούν απλοϊκές θεωρίες συνωμοσίας μανιωδώς. Σε έρευνα που έγινε, η Ελλάδα βγήκε πρώτη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στον αντισημιτισμό.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/h_ellada_prwth_sthn_eyrwph_ston_antishmitismo.2788042.html

Γιατί; Επειδή όλοι συμπαθούν τον Χιτλερ; Όχι αλλά επειδή όταν πιστεύεις σε παράξενες θεωρίες που προσπαθούν να σου αποκαλύψουν “όλα όσα οι άλλοι σου κρύβουν” νιώθεις ξεχωριστός. Όταν ο Λιακό και ο κάθε Λιακό έβγαινε πουλώντας βιβλία με “τρομερές αποκαλύψεις” για τους Εβραίους τους Νεφελιμ και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, πολλοί παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. Ένιωθαν έξυπνοι και συνεχίζουν να νιώθουν έτσι που αυτοί και μόνο αυτοί καταφέρνουν να δουν πράγματα που κανείς άλλος δεν βλέπει.

Όταν βγαίνει ένα κόμμα σαν την χρυσή αυγή και ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί να σε δικαιώσει για όλα αυτά που ακολουθούσες και πίστευες, νιώθεις ξαφνικά μέρος κάτι πολύ μεγάλου. Από εκεί και πέρα είναι εύκολο για την χρυσή αυγή να βγαίνει σε κάθε περιστατικό, να δίνει μια δική της ερμηνεία για το καθετί και όλοι αυτοί να ακολουθούν υπνωτισμένοι. Πετάει ο γάιδαρος; Μωρέ έχει και τουρμπίνα στον κώλο.

Δεν αμφιβάλω βέβαια πως σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων τους διψούν για αίμα, είναι φανατικοί και με λυμένο το ζωνάρι για καυγά (αν τους παίρνει βέβαια).

Ολοφάνερα τόσο ο Σύριζα όπως και ΟΛΑ τα υπόλοιπα κόμματα θέλουν να πάρουν με το δικό τους μέρος τους “ψεκασμένους”, λάτρεις κάθε συνομωσιολογίας που τους κάνεις να νιώθουν εξυπνότεροι. Γιατί αυτούς; Επειδή είναι ευκολότερο.

Τα υπόλοιπα, στυλ “ο Συρίζα φλερτάρει με την χρυσή αυγή” είναι προσπάθεια για αλλαγή πλεύση στους ψεκασμένους προς όφελος άλλης παράταξης.

Παρακολουθώντας τη συζήτηση μέχρι τώρα, αυτό είναι που γυρνάει στο μυαλό μου εξαρχής. Πείτε με αφελή ή ό,τι άλλο θέλετε, αλλά αδυνατώ να πιστέψω πως έστω και ένας από τους ψηφοφόρους της Χ.Α. , από όπου κι αν εξημερώνεται, δε γνωρίζει τα γεγονότα. Facts are facts όπως και να 'χει - ψηφίζεις κάποιους που (πιθανότατα) ευθύνονται για φόνους. Πάμε στην ερμηνεία λοιπόν.

Υπάρχει η φετίχ λεξούλα “ναζί” (και η λιγότερο φετίχ λεξούλα “φασίστας”), η όποια κάνει αντανακλαστικά τζιζ σε όλους, ένθεν κακείθεν. “Δεν είναι νεοναζί όλοι οι ψηφοφόροι της Χ.Α.”, λέμε. Ναι, εντάξει, δεν είναι καραφλοί με άρβυλα και παραλλαγές, όντως. Δεν είναι όμως αυτοί που δεν ξέρουν τι να πουν στα παιδιά τους για την Κοντσίτα της Γιουροβίζιον; Δεν είναι αυτοί που στο στρατό είπανε και κανένα συνθηματάκι για την αγιασοφιά για την καβλάντα (μη βιαστείτε να πείτε “τι λέει αυτός”, συνέβη σε περσινή ΕΣΣΟ στην ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ); Δεν είναι οι ίδιοι σεξιστές, ομοφοβικοί, ξενοφοβικοί, θρασύδειλοι άνθρωποι που συναντούσαμε ακόμα και πριν την έξαρση των χρυσάυγουλων;

Θέλω να πω εν ολίγοις ότι μπορεί να πρόκειται για “απολιτίκ” ανθρώπους σε πολύ πρώτη ανάγνωση, στην ουσία όμως πρόκειται για ένα βαθιά συντηρητικό τμήμα της κοινωνίας που ακόμα κι όταν ψήφιζε δικομματισμό ή ακόμα κι όταν (και αν) ψηφίσει αριστερά, δεν παύει να πολιτικοποιείται με το στρατόπεδο που ο ChrisP ορθώς λέει “αντίπαλο”. Πιθανότατα δεν έχουν συνείδηση για αυτό που κάνουν αλλά κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα τα πράγματα είναι πολιτική στάση, και όλα μαζί αθροιστικά τα μικρά πράγματα είναι περισσότερο πολιτική στάση από μια (συγκυριακή) ψήφο.

Και προσωπικά μου φαίνεται λιγότερο σοβαρό λάθος αν τσουβαλιάσω και μερικούς… παραστρατημένους, από το να υποτιμήσω την κατάσταση και να καταλήξω Βαϊμάρη.

Επειδή δεν ξέρω το κλίμα στα ΜΜΕ στην Ελλάδα, γενικώς τι ισχύει; Από την δολοφονία Φύσσα και μετά, χαϊδεύτηκαν τα αυτιά των ψηφοφόρων της Χ.Α. ή υπήρχε γενικευμένη επίθεση σε όσους συνέχιζαν να τη στηρίζουν;

Δεν ξέρω αν κάτι από τα 2 κυριάρχησε ως τακτική, αλλά το 20% σε Πετράλωνα/Σεπόλια είναι ισχυρή ένδειξη πως η στάση ‘μας’ απέναντι τους δεν φέρνει αποτέλεσμα και πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

δεν έχουμε όλοι κοινή στάση όμως, τόσο πριν όσο και μετά τη δολοφονία

Σαφώς. Εννοείται αυτό. Αλλά τα μεγάλα ΜΜΕ και κόμματα στην Ελλάδα είναι λίγα. Συνήθως μπορούν να βγουν συμπεράσματα για την γενικότερη εικόνα. Φαντάζομαι πως δεν υπήρξαν ΜΜΕ και κόμματα που υποστήριξαν ανοιχτά την Χ.Α. και έκαναν cancel out τους υπόλοιπους.

εντιτ: Από περιέργεια ρωτάω και γιατί είμαι εκτός κλίματος. Δε νομίζω πως η λύση στο πρόβλημα κρύβεται εκεί. Αν δεν υπάρχει κάποιο συμπέρασμα, δεν έγινε και τίποτα.

Καλά τα λέει ο φίλτατος γκατζετάκιας-αντίφα συναγωνιστής πιο πάνω. Πρέπει να αλλάξει η τακτική “μας” απέναντι στους ναζί.
Από δω και πέρα ο καλύτερος τρόπος για να συζητήσεις με ένα φασίστα είναι να του πετάξεις ένα iphone ( κατά προτίμηση το apple iPhone 4S 8GB) στο κεφάλι.

[SPOILER][/SPOILER]

κάπως έτσι θα ποστάριζε και ο μπρεχτ :stuck_out_tongue:

τα μεγάλα ΜΜΕ άρχισαν να λένε για εγκληματική οργάνωση μετά τη δολοφονία, είχανε πέσει από τα σύννεφα γενικά και πω πω πω και τιναι αυτά, παράλληλα έπαιζε η φοβερή θεωρία των 2 άκρων και στη συνέχεια μας φλόμωσαν σε καταπληκτικά ρεπορτάζ (βρέθηκε σημαιάκι σκουροκόκκινου χρώματος στο σπίτι του τάδε, τατού στο χέρι του τάδε, χάλασε πινακίδα ο τάδε κτλ) αλλά για την ταμπακέρα τίποτα και πριν λίγες μέρες φτάσαμε σε ατάκες τύπου άλλο ΧΑ άλλο Κασιδιάρης… γκουχ γκουχ…

Thanks mindcrimeK. Ειδικά το τελευταίο με τον Κασιδιάρη είναι στήριξη εκ μέρους τους.

Κρίμα δεν είναι να μη μπορείς να αφήσεις στην άκρη τις προκαταλήψεις σου μωρέ; Σοβαρά, σε ενοχλεί τόσο πολύ το να μην έχω την ίδια άποψη με εσένα σε κάποια πράγματα, που πρέπει με το παραμικρό να μπαίνεις σε θέση άμυνας και να με ειρωνεύεσαι;

Δυστηχώς ή ευτυχώς η πραγματικότητα απέχει παρασάγκας από το τι ειπωθηκε στα καθεστωτικά ΜΜΕ και τη τάση που αυτά διαμορφώνουν, όπως επίσης και από το ψωλαρμένιζα/τρολάρισμα που αναλωνόμαστε καθημερινά στο Διαδίκτυο. Σε κάτι χώρους σαν κι αυτόν εδώ μονάχα ξεφεύγει κάπως από τον κανόνα η κατάσταση, καθώς υπάρχει εν γένει κάποιο επίπεδο παράθεσης επιχειρημάτων.
Αρκετός κόσμος κριτικάρει την επικρατούσα κατάσταση και το μόνο που καταλήγει να κάνει είναι να επικροτεί εκείνους που ξεκολλάνε τσίχλες απ’ τα πεζοδρόμια. Τα απολιτίκ φιλελεύθερα κινήματα των -ίστας.
Δυστηχώς και μιλάω και για τον εαυτό μου, ενώ έχω κάποιες ιδέες για τρόπους πολιτικής δράσης σε τοπικό επίπεδο είτε δεν προσπαθώ όσο πρέπει να τις μετουσιώσω σε πράξεις, είτε όλη μου η ενεργητικότητα θα περιοριστεί στον μόχθο της καθημερινής εργασίας για να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου ως άνθρωπος στο αποστειρωμένο περιβάλλον στο οποίο μας έχουν εισαγάγει. Αλλά και αυτή η αξιοπρέπεια όσο και να μοχθεί κάποιος καθημερινά απομακρύνεται. Άρα επιστρέφουμε πάλι στην αρχική ιδέα στο να αναλάβει κάποιος/κάποιοι πολιτική δράση στον πολιτικό φορέα που βρίσκεται πιο κοντά ιδεολογικά και εφόσον αυτός δεν υπάρχει, να δημιουργήσει έναν που να τον αντιπροσωπεύει.
Καλά τα λόγια αλλά από ταμπακιέρα μπουχτίσμαε όλοι, ακόμα και ο εγκέφαλός μου που τα σκέφτεται για μένα τον ίδιο. Η αρχή πρέπει να γίνει από επανακαθορισμό της σχέσης μας με την κοινωνία και αν και κατά πόσο μπορούμε να αλλάξουμε στάση και συνήθειες στο βίο μας ώστε να κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα που θα μας επιτρέψει να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα λεγόμενα μας με το παρουσιαστικό μας και τις πράξεις μας. Κατά βάθος βολεμένοι είμαστε ακόμα στο σάπιο καπιταλιστικό/νεοφιλελεύθερο αποστειρωμένο περιβάλλον.

Αν και δεν αναφερόμουν σε 'σένα, αλλά λίγο ποιο γενικά σε αρκετά ποστ που έχουν γίνει στις τελευταίες σελίδες από διάφορα άτομα και κάποια από αυτά, στην απέναντι από 'σένα ιδεολογικά πλευρά (που μου φάνηκε και ποιο άσκημο / μη αναμενόμενο), αλλά νταξ δεν πειράζει …
Από την άλλη λένε κάτι για μύγες … ξέρω 'γω … :roll: :-k

Το πρωτάθλημα στη δουλοπρέπεια πάντως το παίρνει πάλι το σκίτσο του Χατζόπουλου του δολ.

:!: https://www.youtube.com/watch?v=7mZArUn6oPs

:lol2: :bow2: :thumbup:

Τράβα ξανά στο δημοτικό που σου έγραψα και σε προηγούμενο ποστ να μάθεις να γράφεις ελληνικά και μετά έλα να μου απευθυνθείς ξανά.
Άντε, νομίσατε εδώ μέσα όλοι πως μπορούμε να κάνουμε και ισότιμο διάλογο επειδή έχουμε όλοι λογαριασμούς σε ένα ροκ φόρουμ…

στον κραμπσοντι, δεν είδα ποτέ να λέει κάτι για τα αμέτρητα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη…
:roll: