Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Σωστός.

Αρα να υποθεσω οτι σας αρεσει η σημερινη κυβερνηση. Δαγκωτο λοιπον σε Σαμαρα μετα απο τοςο ανα πτυξη.

Εγω θελω μια κανονικη αριστερη κυβερνηση ετσι ωστε καθε Mule απο εκει που θα ειναι να μην μπορει να απαντησει γενικα στις ερωτησεις

Και εγω που νομιζα οτι η προσπαθεια τρομοκρατησης του λαου για καταστροφη και χαος ειχε αντικρυσμα μονο σε μεγαλυτερες ηλικιες, ελα που εκανα λαθος. Η πλυση εγκεφαλου εχει πολυ μεγαλη δυναμη δεν πρεπει να την υποτιμαει κανεις

Πλυση εγκεφαλου τα ξενα πρακτορεια. Μιλανε για grexit και αλλες πιπες. Οι ξενοι θελουν να παρουν τι Ελληνικες παραλιες και τα νησια μας τζαμπα. Αυτο θυμιζει Καμμενο. Ουπς…

Φιλαρακο δεν ξερω τι σου θυμιζει, ξερω μονο οτι τα εχεις μπλεξει στο κεφαλι σου. Καποιο λαθος εχεις κανει , για παρτο λιγο απο την αρχη.

Έχουμε πληροφόρηση για την άποψη της κυρίας Τσαμπίκας Ιατρίδη για το GRexit ?

Zouglaou τι θα ψηφισεις ρε ψυχη στις εκλογες; Αν δεν ντρεπεσαι βεβαια να το μοιραστεις.

ΓΑΠ στις πρώτες. Εσύ ?

Το ξερα οτι ντρεπεσαι.

Πρέπει να απαντησω συριζα? τι φάση?

Αν δηλωνεις αντικαπιταλιστης και ψηφισεις ΓΑΠ εισαι ηλιθιος. Εισαι;

ΓΑΠ δαγκωτό λέμε. Δεν με τρομάζεις crabsody :slight_smile:

Ποτε μου δεν αμφεβαλλα οτι εισαι

γαπ μονο και μονο για τις φωνες που βαλαν στις δηλωσεις των πασοκων στο χθεσινο ρεπορταζ του μεγκα.

Είμαστε πολλοί, είμαστε ηλίθιοι, ερχόμαστε. ΣΤΑ ΑΤΜ ΑΔΕΡΦΙΑ

Ερχεται ο ΓΑΠ;;; Αυτα ειναι…

Μιας και η Μακρόνησος, η Γυάρος, η ΕΑΤ-ΕΣΑ είναι δημιουργήματα της αριστεράς και έχουν διωχθεί τόσοι και τόσοι δεξιοί στην Ελλάδα (από τους Χίτες και τους δοσίλογους μέχρι τους ναζί της ΕΠΕΝ) και δεν κυβέρνησε ποτέ δεξιά στην Ελλάδα. Η αριστερά επίσης, ελέγχει τα σώματα ασφαλείας και κυβερνά όλα αυτά τα χρόνια. Μέσω του Χρ. Λαζαρίδη προφανώς…

Πόσο επίκαιρα και αποδεδειγμένα επιχειρήματα. Το να φέρνεις σε αριστερό παράδειγμα ελευθερίας άποψης σε αυτή τη χώρα είναι κάπως, δε νομίζεις;

Πάμε πάλι, Grexit, Spigel, Τράγκας, ΑΤΜ…

Τα γραφόμενα δεν είναι δικά μου αλλά του Nameless Dead, ενός περήφανου αριστερού. Γράφε εσύ κατεβατά…

Πάμε πάλι, η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Για να δούμε λοιπόν τι λέει ο αγαπημένος των ακροαριστερών καθηγητής Λαπαβίτσας.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι λογικό και μετριοπαθές αλλά απουσιάζει η ασφαλής χρηματοδότηση. Η Ελλάδα χρειάζεται επίσης βοήθεια για να εξυπηρετήσει τα χρέη της για το 2015, που ίσως φτάνουν τα 20 δισ. ευρώ. Υπάρχουν ορισμένες αποπληρωμές την άνοιξη που ίσως είναι διαχειρίσιμες αλλά για τις περαιτέρω αποπληρωμές ? της τάξης των 6,7 δισ. ευρώ ? που πρέπει να γίνουν το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου θα απαιτηθεί φρέσκια χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Και, δεν χρειάζεται να ειπωθεί, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα βρεθεί ταχύτατα σε καθεστώς ασφυξίας αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταματήσει να παρέχει ρευστότητα»

Μάλλον τον εξαγόρασε ή τον ψέκασε και ο Σαμαράς αυτόν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις πως ο δανεισμός εξυπηρετεί τα παλαιότερα δάνεια.
Αν δεν δανείσουν την Ελλάδα, δεν θα αποπληρωθούν οι ίδιοι.

Όλες οι υποχρεώσεις στις οποίες αναφέρεται ο Λαπαβίτσας, αφορούν χρέη όπως ληξιπρόθεσμα ομόλογα και εξωτερικό δανεισμό.
Δεν αφορούν με λίγα λόγια συντάξεις, μισθούς και εσωτερικές υποχρεώσεις, τις οποίες το Ελληνικό κράτος αποπληρώνει με ίδια έσοδα,

Ουσιαστικά λοιπόν, ο δανεισμός μένει στους δανειστές (θα έλεγα επιστρέφει, αν πρώτα ερχόταν στα ταμεία του κράτους, πράγμα που δε συμβαίνει).
Όπως επίσης, στους δανειστές πηγαίνει και σημαντικό μέρος του “πρωτογενούς πλεονάσματος”.

Οπότε ποιος έχει πραγματικό συμφέρον για την υπογραφή νέας σύμβασης, είναι νομίζω ξεκάθαρο.

Τώρα, όσον αφορά την βέλτιστη πολιτική εξόδου από την ύφεση και τον αποπληθωρισμό, έχω γράψει κάποιες σελίδες πριν. Σίγουρα δεν είναι η πολιτική Μέρκελ-Σαμαρά, πράγμα στο οποίο συμφωνούν και οι 2 επικρατούσες οικονομικές θεωρίες.

Πριν μιλήσεις λοιπόν για την ανάγκη δανεισμού, να ενημερώνεσαι καλύτερα όσον αφορά το τι αποπληρώνει.