Απορία που έχω: για το Ποτάμι γράψατε προηγουμένως (δε θυμάμαι ποιοι) πως είναι βαλτό από τον Μπόμπολα και το χρηματοδοτούν τα διάφορα συμφέροντα. Αυτό είναι από τα βασικά επιχειρήματα υπέρ του Καμμένου, όταν συγκρίνεται με το ΠΟΤΑΜΙ. Εγώ το έχω χάσει αυτό το επεισόδιο. Μια μέρα άκουσα τον Πανούση (Τζίμη) να λέει πως το Ποτάμι είναι του Μπόμπολα και έκτοτε το λένε πολλοί. Ειλικρινά ρωτώ (δεν έχω σκοπό να υπερασπιστώ το ΠΟΤΑΜΙ): υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη για τις σχέσεις ΠΟΤΑΜΙ-Μπόμπολας, πέρα από το κλασικό ράδιο-αρβύλα που υπάρχει (σχεδόν) για όλους;
Σχετικά με τα ιδιωτικά σχολεία στις ΗΠΑ και για να κλείσει η παρένθεση που άνοιξα την Πέμπτη: Στα private schools, εντάσσονται πολλά διαφορετικά είδη σχολείων τα οποία δεν είναι απαραίτητο πως έχουν δίδακτρα. Τέτοια σχολεία μπορεί να είναι καθολικά/θρησκευτικά σχολεία ή ιδρύματα. Για αυτό πιστεύω πως το ποσοστό των Αμερικάνων που πληρώνουν δίδακτρα για τα παιδιά τους είναι αρκετά λιγότερο από το 10% που γράψατε πριν και οι οποίοι απλώς δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε state school. Επίσης, για να υπάρχει μια αίσθηση του μέτρου: τα δίδακτρα στα πιο ακριβά ιδιωτικά σχολεία της Νέας Υόρκης είναι ~50,000$/χρόνο. Μάλιστα, νομίζω πως αυτά είναι σχολεία με τους μαθητές εσώκλειστους (aka boarding schools), οπότε μέσα σε αυτή την τιμή είναι και τα έξοδα διαβίωσης του μαθητή (φαγητό, κατοικία, κλπ).
Λόγω του θέματος που προέκυψε πριν μερικούς μήνες, για την παρέμβαση του Θεοδωράκη υπέρ των συμφερόντων μεγαλοεργολάβων (μεταξύ αυτών και ο πρώην εργοδότης του), αναφορικά με τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμάτων.
Ας προσλάβει και μια εταιρεία ΣΣΣΣ (Συμβούλων Στοιχειωδώς Σοβαρής Συμπεριφοράς) να του πουν ότι δεν χαιρετάς δια χειραψίας με το άλλο χέρι στην τσέπη. Το πουκάμισο έξω, σαν μόλις να βγήκες από το αποχωρητήριο, ας πούμε ότι είναι στυλ. Το χέρι στην τσέπη είναι προσβολή.
Εδώ ο ορισμός του φιλελευθερισμού, ο Θάνος Τζημερος, ο οποίος αποδέχεται την διαφορετικότητα στο ντύσιμο, ένδυση και συμπεριφορά. Άλλωστε είναι παράδοση ο Έλληνας φιλελεύθερος να ορίεται για το δυσβάστακτο βάρος του κράτους, αλλά να ρουφά όσο περισσότερο μπορεί τα ταμεία του, το δημόσιο χρήμα και τις παροχές που του προσφέρει η δυσβάστακτη κατ’ εμέ βουλευτική/εκλογική φιέστα.
Crapsody, σε έχω σε block γενικά, αλλά που και που γενικά βλέπω κανα ποστ σου. Πόσο ρεζίλι σε ένα ολόκληρο φόρουμ θα γίνεις; Θέλουμε πίσω τον Mule, να διαφωνήσουμε μεν, αλλά να κάνουμε καμιά επικοδομητική συζήτηση.
Με Τζήμερο και Άδωνι κακώς ασχολούμαστε ακόμα και εδώ μέσα. Ειδικά ο δεύτερος με τις δηλώσεις του για απόλυση υπαλλήλων του από τον εκδοτικό που έχει, αν αυξηθεί ο βασικός μισθός (και φυσικά την καταψήφιση του αν πάει στην βουλή), δείχνει τι πραγματικά εξυπηρετεί. Την δική του τσέπη και μόνο. Πιο καθαρά δεν θα μπορούσε να το δείξει.
Με έχεις κάνει block γενικά αλλά γράφεις καμμιά φορά κανένα χαρακτηρισμό χωρίς αιτιολόγηση. Άντε ρε mule γύρνα για να κάνει τέτοιου είδους επικοδομητικές συζήτήσεις
“Εμείς γιατί κοίταξε στην ετέτοια αρχή, ούτε, ούτε και κοιτάξτε αυτοί, δεν ήθελαν απλώς για να κάν-γίνει κούρεμα, αλλά ύστερα μόλις μόλις όπως είπαμε ότι αυτό εμείς δεν καν-θέλαμε, αυτοί είπανε όχι λέει θέλουμε να γίνει, ε κι εμείς μετά είπαμε όχι λέμε, όχι λέμε, δε θα γίνει… Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο”
Από ότι πήρε το μάτι μου, ο Πανούσης ανακοίνωσε πως ο φράχτης στον Έβρο θα φτιαχτεί πάλι γιατί ‘τον χρειαζόμαστε και είναι χρήσιμος’. Ωχ… Νάτο το ευρωπαϊκό φρούριο του Αβραμόπουλου
(τελικά το λιμάνι του Πειραιά το δίνουμε στους Κινέζους ή όχι; Άλλα λέει ο Βαρουφάκης κι άλλα λέει ο υπουργός ναυτιλίας αν κατάλαβα καλά. Εκτός αν χρειάζομαι κι εγώ καλύτερο μεταφραστή)
Ο φράχτης του Εβρου παραμένει, τα θρησκευτικά στα σχολεία παραμένουν υποχρεωτικά, για σύμφωνο συμβίωσης ούτε που να το συζητάμε και ο Καμμένος βάζει βέτο στο νόμο για την ιθαγένεια. Είναι αυτό που λέμε και γαμώ τα προοδευτικά πρόσημα!
Η αλλεργία ορισμένων στη νέα κυβέρνηση, και ειδικά στο συριζα, ξεπερνάει κι αυτή του κκε.
Περαστικά.
Σε άλλα, διασκεδαστικά νέα… εκεί στη νδ δεν την παλεύουν καθόλου, που έχασαν τις εκλογές και πετάνε τις παρακάτω μπαρούφες. Και θα έπρεπε να μη μιλάνε οι συγκεκριμένοι για αθέτηση δεσμεύσεων… αλλά όταν δεν υπάρχει τσίπα (αλλά μόνο Τσίπρας )
Ο Φαήλος, που ναι και λαικό παιδί, το χει πιάσει το νόημα.
«[B]Εάν οι δανειστές υποχωρήσουν, τότε θα πρέπει εμείς να εξηγηθούμε γιατί δεν το κάναμε τότε[/B]. Γιατί όλοι αυτό λένε, τόσο εύκολο ήταν; Δηλαδή, θα βάλουμε ένα πουκάμισο μπλε ελεκτρίκ, με το χέρι στην τσέπη, θα πουλήσουμε τσαμπουκά με μία σταθερή σθεναρή θέση και θα υποχωρήσουν; Τότε, ναι, θα πρέπει να εξηγηθούμε», ανέφερε ο κ. Κρανιδιώτης