Με οδηγεί στην τρέλα πως είναι δυνατόν άνθρωποι με στοιχειώδη λογική, να μην καταλαβαίνουν γιατί νέα μέτρα λιτότητας θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Παιδιά, δε χρειάζεται να ξέρετε οικονομικά - ούτε εγώ ξέρω. Όπου δούλεψε η λιτότητα, υπήρχε είτε οικονομία με εξαγωγές, είτε εθνικό νόμισμα να υποτιμηθεί, είτε και τα δύο μαζί.
Τόσο απλά.
Αν έχει κάποιος να μου πει σοβαρό επιχείρημα υπερ του “Ναι” ας το πει. Ντισκλέημερ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟ “ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ”. ΤΟ 'ΧΟΥΜΕ;
Μίλησα μα τον κουνιάδο του ξαδέρφου του μπατζανάκη μου, και μου είπε πως του έταξαν διορισμό ως προσωπικό της βουλής με 62 μισθούς και διακοπές στις Μπαχάμες αν βγει το ΝΑΙ.
Δεν θέλω να πω τίποτα χοντρό. Κοροϊδεύουν τον κόσμο!
3 εκατομμύρια στο Σύνταγμα λένε τα κανάλια.
Και επειδή είμαστε και ΜΗ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ, αντί να κάνουμε δημοψήφισμα και να ξοδεύουμε τόσα ?, ας κάνουμε 2 συγκεντρώσεις μία για το ΝΑΙ και μια για το ΟΧΙ και ας μας πει ο ΣΚΑΙ και το ΜΕΓΑ που είχε ποιο πολύ κόσμος !
Κοροϊδεύουν κανονικά και το θέμα είναι ότι ο απλός κόσμος δεν καταλαβαίνει και τα χάφτει. Όταν [B]πριν 1 μήνα[/B] η Ντόρα μίλαγε για capital control κανείς δεν την έπαιρνε στα σοβαρά και έλεγαν ότι κινδυνολογούσε. Φάτε τώρα πλαφόν στις αναλήψεις. Αλλά τι περιμένεις από Συριζαίους τυχοδιώκτες και άσχετους από πολιτική. Μαζί με το άλλο το συνονθύλευμα των Καμμένων φυσικά. Να και το βίντεο
(δεν είμαι ψηφοφόρος της Ντόρας γιατί κινδυνεύω να το ακούσω και αυτό)
Κάποιοι υποσχέθηκαν σε κάποιους αγρότες συγγενείς του κάρβου ότι αν ψηφίσουν “όχι” θα τους σβήσουν τα δάνεια και μετά ο κάρβου έκανε edit και στα quotes, ποια λογική :")
Συγχαρητηρια στην ελληνικη επιχειρηση Σκλαβενιτης Α.Ε , η οποια για ακομα μια φορα πρωτοτυπισε και μολις πριν λιγες ωρες πληρωσε μετρητοις ολους τους υπαλληλους και τα στελεχη για τον μηνα που μολις εκλεισε . . . Θεωρησε αδικο να σταθουν στις ουρες πανω απο 500 υπαλληλοι για μολις 60 ευρω .
Τα συμπερασματα …δικα σας.
Εντάξει ήταν το μοναδικό σημείο του επεισοδίου που άξιζε σαν διάλογος, πιο on the spot δεν γίνεται όμως.
Γενικά η όλη “φάση” με τις τράπεζες μου θυμίζει την κλασική σκηνή στο Μια Απίθανη Πτήση που ανακοινώνει η αεροσυνοδός στους επιβάτες ότι είναι εκτός πορείας 500000 μίλια, τους χτυπάνε αστεροειδείς και δεν δουλεύει το σύστημα πλοήγησης και όλοι είναι ακόμα cool, και μετά λέει ότι τελείωσε ο καφές και γίνεται της πουτάνας…κάτι τέτοιο μου θυμίζουν οι αντιδράσεις με τα ATM…εδώ και τόσα χρόνια ψηφίζονται απαράδεκτα από κάθε άποψη άρθρα και η πλειοψηφία δεν ιδρώνει ούτε το αυτάκι της, πιθανώς γιατί δεν έχουν την απαραίτητη αντίληψη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…και με το που μπήκε όριο στις αναλήψεις έγινε χαμός…αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι εύκολα…δυστυχώς η παιδεία και το ήθος λείπουν πολύ στην πλειοψηφία…θέλουμε κι άλλα χρόνια πίστωση για να ανέβει κι άλλο η κοινή αντίληψη σε αυτή τη χώρα. Προς το παρόν ακόμα ακολουθούμε την συνταγή “ότι πουν τα κανάλια”…τραγικό.
Πλημμύρα με σάλια στου ΣΚΑΙ απο Μπένι και Κοσιώνη !!!
Also ο Μπένι μόλις έταξε 30δις? (15 από τον EFSF και άλλα τόσα από το ΔΝΤ, που ήθελαν τόσο πολύ να μας τα δώσουν, αλλά τώρα που τελείωσε το πρόγραμμα δεν θα τα πάρουμε !!!)_
έχει διακόψει ο Μπένι τη Σία 100 φορές και όλα καλά, αυτή τον αφήνει να μιλήσει και τον βοηθά με τις απαντήσεις …
Οι τράπεζες κρατάν βάση νόμου ένα ποσοστό των καταθέσεων σε “ρευστή” μορφή.
Tα υπόλοιπα τα επενδύουν (δάνεια κλπ.).
Με τη “Βασιλεία ΙΙ” ήταν 8% το όριο ασφαλείας (και θεωρείται υψηλό).
Aν λοιπόν κάποιος 'Αδωνις, Βούλτεψη, Ντόρα τσιρίζει και το 9% των καταθέσεων γίνει απαιτητό άμεσα, το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει. Αυτό θα γίνονταν οπουδήποτε, και στη Γερμανία ακόμη.
Γι αυτό υπάρχουν και νόμοι που επισύρουν ποινές σε όσους διαδίδουν τέτοιες ειδήσεις.
Η Ντόρα που τόσο θαυμάζεις αν και δεν ψηφίζεις βέβαια, θα είχε κληθεί απο εισαγγελέα αν δεν καλύπτονταν από τη βουλευτική ασυλία.
Οπότε εκ του αποτελέσματος, ο κόσμος ΧΑΦΤΕΙ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πλάνα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος για ουρές στα ΑΤΜ. Που ήταν εκείνη την ώρα άδεια. Και προκάλεσε τις πραγματικές ουρές.
κάρβου πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί γράφεις ακόμα εδώ ρε
λοιπόν να πω για τις τράπεζες που το κατέχω λιγουλάκι
τα ενέχυρα είναι εξασφαλίσεις. αλλά…υπάρχει και το λεγόμενο [B]bail in[/B]. Τι σημαίνει; Σημαίνει πως το ESM (στο οποίο ανήκουν τα έλα και τα φύγε) κάνει άμεσα απαιτητά τα χρήματα που σου έχει δανείσει, τουτέστιν ?125δις (μορ ορ λες).
Φάση πρώτη: παίρνει τις μετοχές. Όμως λόγω της βουτιάς των χρηματηστιριακών τιμών αυτές σήμερα αποτιμούνται γύρω στα ?12δις (μορ ορ λες ξανα)
Φάση δεύτερη: οι καταθέτες θεωρούνται μέτοχοι οπότε καλούνται να πληρώσουν τον υπόλοιπο λογαριασμό. Δηλαδή κάπου 113δις ε;
Πόσες είναι οι καταθέσεις στις 4 συστημικές τράπεζες σήμερα είπαμε;
Η ΕΚΤ εγγυάται μέχρι ?100.000 ανα λογαριασμό, αλλά εσύ πλέον έχεις περάσει εκτός εποπτείας άρα αυτες στις “εγγυάται” το Ε.Δ. (ελληνικό δημόσιο ντε)… που το ΕΔ δεν έχει να καταβάλει τις συντάξεις αύριο του ΟΑΕΕ.
μπότομ λάιν…αν θέλουν να σε γαμήσουν έχουν τρόπους και θα σε ξεσκίσουν.
επίσης σωστά όσα λέγονται περι δανείων. τα ποσά που χρωστας θα μεγαλώσουν σε περίπτωση δραχμής (ή όποιο όνομα δώσουν) γιατί τα έχεις δανειστεί σε ευρώ. είναι όπως η μαλακία που παίχτηκε με το CHF. θέμα ισοτιμίας δηλαδή.
Αφού θα πάμε σε δραχμή, δεν είναι λίγο χαζό να μην έχουμε χρεοκοπήσει ?
Θέλω να πω ποιο το νόημα να πάμε σε δραχμή ΑΝ είναι να κρατήσουμε ΟΛΑ τα δανικά ? για να τα πληρώνουμε ποιο δύσκολα ?
Επίσης πριν καμιά ώρα στο ΣΚΑΙ λέγανε πως ο Μπένι είχε πει ότι έχουμε ΗΔΗ βάλει ενέχυρα τα δάνεια των νοικοκυριών, και μισή ώρα μετά στην “Συνέντευξη” του είπε πως ακόμα και ΝΑΙ να βγει θα χρειαστεί να μπουν κι αυτά τώρα ως ενέχυρα. Ας αποφασίσει ξέρω γω, είναι δεν είναι !?!? να τρομοκρατηθώ κατάλληλα !
Πανό του ΑΝΤΑΡΣΙΑ στους μένουμε Ευρώπη ή βάλανε “ΤΥΧΑΙΑ” λάθος φώτο !?
Οι καταθέτες [I]άνω των 100.000[/I] θεωρούνται μέτοχοι.
Στην Ελλάδα βέβαια από το 2012 και μετά δεν έχουν μείνει τέτοιοι (ίσως κάποιες επιχειρήσεις).
Επίσης, δε βγαίνεις εκτός εποπτείας της ΕΚΤ όσο είσαι μέλος της Ευρωζώνης (που δεν υπάρχει πρόβλεψη για μη εθελούσια έξοδο).
Αν όμως μείνεις χωρίς δανεισμό θα αναγκαστείς να τυπώσεις χρήμα.
Ξαναλέω πως κατά την άποψη μου, μακροπρόθεσμα το μνημόνιο θα είναι πολύ χειρότερο για την ελληνική οικονομία.
Βραχυπρόθεσμα η χρεοκοπία θα έχει χειρότερες συνέπειες, αλλά δίνει μία μελλοντική προοπτική.
Βλέπω όμως η καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας να περνάει στον κόσμο.
Προσωπικά δεν είχα κάνει τον τελευταίο χρόνο συνολικές αναλήψεις πάνω από 100 ευρώ τη βδομάδα. Φαντάζομαι η πλειοψηφία. Κι όμως τρέξαν όλοι να βγάλουν το μέγιστο το Σ/Κ και συνεχίζουν με 60/μέρα.
Νομίζω ότι βάση Basel III πλέον, η τράπεζα υποχρεούται να έχει ρευστότητα για να μπορεί να καλύψει ανάγκες σε μετρητά σε διάρκεια 30 ημερών (Liquidity coverage ratio - από φέτος ισχύει το ratio στο 60%, άρα ας πούμε 18 ημέρες).
Άρα καλά τα λες και μακάρι να έχεις δίκιο κι εγώ άδικο, αλλά δεν μπορεί να τους κυνηγήσει κάποιος.
OK, ο εμετός μόλις έκανε lvl up, το ΣΚΑΙ κράζει το ΑΠΕ γιατί τολμάει να προβάλει το ΟΧΙ και ότι κατευθύνει κοινό προς μία μόνο κατεύθυνση …
Και ότι τόλμησε να έχει άρθρο γνώμη υπέρ του όχι.