Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Περιμένετε λίγο κάποιοι…2 μέρες είναι η κυβέρνηση και ήδη έχετε φέρει την καταστροφή. Σκοταδισμός, νεοφιλελε, θα κάνουν το ένα θα κάνουν το άλλο, λιγη ψυχραιμία.
Αλλιώς πάρτε την Αυγή που γράφει στο εξώφυλλο σήμερα για Β.Κορεα να ενημερωθείτε…
Θα κριθεί κι ο Κουλης και η παρέα του όπως κρίνονται και κρίθηκαν όλοι. Αν πρέπει να τον στείλουμε στον διάολο και αυτόν όπως και τους προηγούμενους, αυτό θα γίνει. Απλά δεν είναι ακόμα η ώρα.

2 Likes

Σκοταδισμός όπως το λες. Είμαστε η μοναδική χώρα παγκοσμίως που δίπλα στο Υπουργείο Παιδείας έχει προστεθεί η λέξη “Θρησκευμάτων”.

Τι δουλειά έχει ένας Υπουργός Παιδείας να φωνάζει τους παπάδες σε διάλογο; Να συναποφασίσουν τι ακριβώς; Είναι προφανές ότι όταν μιλάει για ανάπτυξη θρησκευτικής συνείδησης εννοεί προπαγάνδα υπέρ της κρατούσας θρησκείας.

Θρησκευτικός μεσαίωνας αλλά βέβαια είναι γνωστό ότι ορισμένοι στη ΝΔ είναι του τρίπτυχου μπατρίς - θρησκεία - οικογένεια.

Έθιξες ένα πολύ σημαντικό θέμα αλλά είναι κρίμα που το post σου θα χαθεί ανάμεσα σε τόσα άλλα.

6 Likes

Ο καθένας μπορεί να δικαιολογεί την ψήφο του όπως θέλει, αλλά δεν παύει να ψήφισε ένα κόμμα που στηριζόταν και έπαιρνε χρηματοδότηση και κατευθύνσεις από έναν πρεζέμπορα.Και η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, στον πρεζέμπορα δεν πας.

2 Likes

Εθιξα το πιο σημαντικο θεμα … Η παιδεια ειναι τα παντα… Και εκει σαν λαος ο Ελληνικος ειναι τοσο πισω … Και δεν το παιζω εξυπνος ( μετακομισα εξωτερικο και σωθηκα…αλλο αν κατα την αποψη μου ειναι και η αληθεια… ) Το θεμα ειναι οτι εχω φτασει κοντα 40 και ολα αυτα τα χρονια στην ουσια δεν υπαρχει καμια προοδος σε αυτο το τομεα…

Για εξήγησέ το λίγο αυτό, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοείς. Απ’ ό,τι θυμάμαι κιόλας, γιατί έχουν γίνει τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις, η όλη φάση ήταν ότι μπήκε μέσα το ΤΧΣ στις πρώτες δύο και στην τρίτη το Δημόσιο λόγω ευτελισμού της τιμής των μετοχών που κατείχε στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Το ότι η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει πάλι σε ιδιώτες είναι το σημείο στο οποίο κολλάει η νεοφιλελέ ταμπέλα;

Και θα χάσουμε τις επίσημες αργίες του κράτους ρε παιδιά;;; Ρε πάμε καλά;; :disappointed_relieved:

Δεν είνα το κατάλληλο forum αυτό (λογοπαίγνιο με φόρουμ των Δελφών)

Πρώτον δεν μίλησα για νεοφιλελέ ταμπέλες. Μίλησα για νεοφιλελευθερισμό.

Μπήκε μέσα το ΤΧΣ και όπως παραδεχθήκανε εκ των υστέρων στο IMF αυτό έγινε για να γίνει μετακύληση ιδιωτικού χρέους σε δημόσιο ( το κράτος αναγκάστηκε να εγγυηθεί για να γίνουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις), για να σωθούν ιδιωτικές ευρωπαικές τράπεζες, με λάθος συντελεστές υπολογισμού χρέους κιόλας. Αυτή η πολιτική, εξυπηρετεί την αποπληρωμή χρεών ιδιωτών και οδηγεί το δημόσιο σε περικοπές, βασική αρχή του Νεοφιλελευθερισμού. Το ότι το δημόσιο κατέχει μετοχές σε συστημικές τράπεζες, εκδίδει ομόλογα (βασική νεοφιλελεύθερη ιδέα τα κρατικά ομόλογα) και γιατί και ποια είναι η ιδεολογία πίσω από τους χειρισμούς αυτούς δεν είναι της παρούσης και ο καθένας τις ερμηνεύει όπως θέλει.

Μην ξεχνάς και τον λόγο που γίνεται, και δεν εννοώ προφανώς την ρευστοποίηση και την κίνηση της αγοράς. Εννοώ τις αιτίες που οδηγούν εκεί, που είναι η σχέση κράτους με επενδυτές, η έλλειψη επαρκούς θεσμικού περιοριστικού πλαισίου (εκτός αν και αυτό δεν είναι νεοφιλελεύθερο).
Φυσικά τέτοιες ενέργειες προφανώς οδηγούν σε διαρροή καταθέσεων (ενώ το 2015 προκαλούνται και από αυτήν) και αυτό φυσικά μετακυλεί ξανά το χρέος σε δημόσιο.

Αν το τραβήξω, θα πω πως η απειλή με κλείσιμο της κάνουλας από την ΕΚΤ, συνδέεται με την σχέση οικονομικής ελευθερίας και πολιτικής, αλλά αυτό ίσως θεωρηθεί long shot.

Αν τα καταλαβαίνεις και διαφωνούμε καλώς δεν υπάρχει κάποιος λόγος να κατακλύσουμε το forum με τέτοιες συζητήσεις γιατί περιοριζόμαστε στην έκφραση.

Τι γιατί, ρε ακέφαλε καβαλάρη; Δεν ξέρεις ότι ο achilleas όποτε διαβάζει ένα post στο forum που να εκφράζει μία κριτική πιο ριζοσπαστική από την κοινοβουλευτική αριστερά, η ερώτηση-κόλαφος που κάνει είναι “αν έχεις δουλέψει;” (με πιθανότερη κατάληξη να το βουλώνει μετά την απάντηση, βέβαια). Γιατί προφανώς αν εργάζεσαι σημαίνει ότι είσαι τσιράκι του συστήματος, οπότε βούλωνε, δεν μπορείς να κριτικάρεις κάτι στο οποίο συμμετέχεις σωστά; Είναι αυτό που λέγανε παλιά, αν θυμάσαι, ότι αν είσαι κομμουνιστής δεν μπορείς να έχεις και κινητό.

Αν έδινες άλλη απάντηση, βέβαια, τότε μαύρο φίδι που θα σε έτρωγε: “κάτσε δούλεψε μία μέρα στη ζωή σου και θα σου πω εγώ”. Ό,τι ακούμε εδώ και χρόνια από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που θα της πεις κάτι “λίγο ακραίο” για τα αυτάκια της.

Ωπ, δεν ήξερα ότι έχω προηγούμενα σε αυτό το forum με κάποιον που δε θυμάμαι να έχω ασχοληθεί/αντιπαρατεθεί ξανά… Ας απαντήσω λοιπόν.

Ο λόγος που έγραψα στον Ακέφαλο ήταν γιατί δε συμφωνώ με τις προσωπικές επιθέσεις. Η απορία αν έχει εργαστεί ήταν ειλικρινής και φυσικά δεν έχει να κάνει με “τσιράκια” του συστήματος, καθώς εγώ είμαι υπέρ του “συστήματος” και εργάζομαι καμια 15αριά χρόνια, οπότε θα ήταν υποκρισία να το θέσω έτσι. Απλώς οι αφορισμοί (να μισείς το 90% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή όσους έστω και μια φορά στη ζωή τους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή μετά-2015-Σύριζα) δεν ταιριάζουν σε άνθρωπο που έχει βγει από το σπίτι του, έχει μορφωθεί κι έχει συναναστραφεί με άλλους. Τελικά διαψεύστηκα από την απάντησή του, του είπα μπράβο κι έκλεισε το θέμα. Δεν το “βούλωσα” και δεν καταλαβαίνω γιατί να μονοπολώ μια κουβέντα όταν κάποιοι άλλοι (οι περισσότεροι που έγραψαν εδώ αυτές τις μέρες) έχουν πιο ενδιαφέροντα πράγματα να πουν και σε καλύτερο τόνο.

Η άλλη μου απορία - εδώ και 25 χρόνια - είναι τι στο καλό είναι τελικά αυτός ο ριζοσπαστισμός. 25 χρόνια ακούω τις ίδιες μαλακίες από τους “ριζοσπάστες”, κι αυτή η κασέτα δεν έχει ανανεωθεί καθόλου τόσο καιρό. Είναι να το παίζεις επαναστάτης με τα λεφτά του μπαμπά, τον οποίο χαρακτηρίζεις κιόλας “νοικοκυραίο”; Είναι να περιφρονείς το συμπολίτη σου γιατί τον θεωρείς βλάκα, αλλά να είσαι ταυτόχρονα και “ανθρωπιστής”; Είναι να νομίζεις ότι έχεις δικαίωμα να φωνάζεις περισσότερο από τους άλλους (όπως λέει κι ο ποιητής “empty cans rattle the most”); Είναι να μη σέβεσαι την έννοια της πλειοψηφίας και το καθεστώς της αστικής δημοκρατίας (κάτι που κάνουν και οι άσπονδοι φίλοι σου οι ΧΑ);

Μπορείς να την καταλύσεις αγαπητέ. Προσπάθησέ το, σκότωσέ τους όλους τους βολεμένους, νεοφιλελέ, νοικοκυραίους κλπ. Μετά βέβαια θα πεινάσεις, γιατί δεν ξέρεις ούτε να φυτέψεις πατάτες για να έχεις να φας…

2 Likes

Πάντως δεν μισώ ακριβώς, αλλά δεν τους επιλέγω οικοειοθελώς να είναι κοντά στην ζωή μου.

Δεν ξέρω τι είναι ο ριζοσπαστισμός, ειδικά όπως το ρωτάς, ξέρω το συναίσθημα που νιώθω και που νιώθουν πολλοί οικείοι μου. Το ότι ασφυκτιώ σε αυτήν την κοινωνία. Μου θυμίζει το συναίσθημα που ένιωσα πρόσφατα, όταν έβλεπα στον τόπο που μεγάλωσα ποιοι είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ή ποια άτομα από την σχολή που ήξερα ήταν υποψήφιοι. Όλα τα σκεπάρνια, όλα τα τούβλα, όλοι οι άσχετοι ή ανήθικοι ή γλίτσες με φιλοδοξίες κ.ο.κ. Ξέρω αρκετούς ικανούς… Αλλά ποιοι επιλέγουν να μπουν στο βούρκο; Όλος αυτός ο συρφετός.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί η ηλιθιότητα είναι εύκολη και ο άνθρωπος φυγόπονος.

Αν ήμουν κομμουνιστής και είχα πίστη στον άνθρωπο τόσο βαθιά, θα πάλευα γι’ αυτόν τον σκοπό. Ο ένας κολλητός μου που είναι ΚΚΕ, οκ, κράζει πολύ όλα αυτά τα σκεπάρνια, αλλά στο τέλος της ημέρας θέλει να κάτσει μαζί τους να τους πείσει για το σωστό. Εγώ θέλω απλά να μεταναστεύσω σε ένα ερημονήσι μακριά τους.

Και κάτι που νομίζω είναι χρήσιμο να καταλάβεις για την οπτική “μας” είναι ότι το μίσος δεν στρέφεται technically στον απλό λαό. Το μίσος στρέφεται σε εκείνους τους σαφώς λιγότερους που είναι πονηροί αρκετά (έξυπνοι δεν είναι) για να εκμεταλλευτούν τον απλό λαό. Έχω τον φίλο μου από το Γυμνάσιο που δουλεύει από τα 15 για 600€ στην καλύτερη, σερβιτόρος, εργάτης σε εργοστάσιο, ντελιβεράς κ.λπ., αλλά πήγε με καμάρι να το ρίξει στη ΝΔ και αγοράζει το νέο iphone σχεδόν κάθε φορά. Ασφαλώς και δεν συμφωνώ με αυτό, αλλά αυτός τόσα μπορεί, τόσα κάνει. Το μίσος είναι εναντίον αυτών που μπορούν να πείσουν τον φίλο μου για να είναι τόσο πρόβατο.

Τέλος πάντων, αυτή είναι η προσωπική μου θεώρηση, που έχει πολλά στοιχεία μισανθρωπίας - με την έννοια που δίνουν στον όρο ο Σόπενχάουερ, ο Νίτσε και ο Τσακαλάκης, όχι ο Μπούρζουμ και ο Μέγιεμ.

Στο τέλος της ημέρας, ο πλανήτης αυτός είναι κομμένος ανάλογα με τη χώρα που γεννήθηκε κανείς. Έθνος. Όχι ανάλογα με την πολιτισμική εγγύτητα. Μακάρι να μπορούσα να ζήσω πλάι μόνο στο 10% των ανθρώπων που είπες ότι δεν μισώ.

1 Like

Δεν πειράζει, γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να στα θυμίζουμε.

Όσον αφορά τους εξυπνακισμούς περί ριζοσπαστισμού, δε βλέπω να έχεις καμιά απορία, μια χαρά τα έχεις λυμένα τα ζητήματα.

Κι εγώ να ξεκαθαρίσω ότι δεν θεωρώ ούτε επιθυμητό ούτε ειλικρινές να “αγαπάς όλο τον κόσμο”. Το ποιους θα έχεις κοντά σου και ποιους όχι είναι δική σου επιλογή. Οι άνθρωποι με τους οποίους θέλω να έχω συχνή επαφή είναι λίγοι και λιγοστεύουν όσο “μεγαλώνω”, απλώς το δικό μου κριτήριο είναι σε μικρότερο βαθμό συσχετισμένο με τα πολιτικά πιστεύω του άλλου.

Με την πολιτική δεν ασχολούμαι ενεργά (εκτός από το να είμαι ψηφοφόρος δηλαδή), αλλά συμμερίζομαι αυτό που γράφεις. Αν ασφυκτιάς, επίσης κατανοητό. Αλλά κι εγώ μπορώ να σου πω ότι ασφυκτιώ γιατί ζω στη Γερμανία και μάλιστα στην πόλη με την πιο “φτιαχτή” κοινωνία, όπου πρέπει να είσαι αναγκαστικά cool και φίλος με όλους και multicultural. Οπότε δεν είναι πιο σκατά η ελληνική κοινωνία, απλώς είναι διαφορετικά σκατά. Το 2009 ήθελα να φύγω πανικόβλητος, το 2019 θέλω να επιστρέψω πανικόβλητος γιατί βλέπω ότι μετά από τόσο καιρό, το δικό μου 10% είναι όσοι έχω κοινά βιώματα και κοινή γλώσσα (χωρίς ίχνος εθνικισμού αυτό, μην παρεξηγηθούμε).

Τα υπόλοιπα είναι “τεχνικά” ζητήματα βασικά… Δηλαδή αν εγώ πιστεύω ότι ο “Κούλης” ή ο “Αλέξης” ή ο “Γιάνης” θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητά μου ή θα με ωθήσει να επιστρέψω στη χώρα μου. Κι εκεί διαφώνησα αρχικά μαζί σου, ότι είμαστε σε ένα forum και ο καθένας κάνει μια πολιτική επιλογή με βάση το πώς είναι τώρα η ζωή του και πώς θα ήθελε να είναι, οπότε μην τους τσουβαλιάζεις όλους.

@akefaloskavalaris κι εμένα μου φαίνεται πως έχεις τραβήξει τη γραμμή πολύ “ψηλά”. Είναι στα όρια του μοναχισμού το να μη θες να γνωρίζεις τον τρόπο σκέψης του 70% των γύρω σου και να μη θες να συζητήσεις μαζί τους ώστε όλοι (κι αυτοί και εσύ) να γίνετε κάτι καλύτερο. Οι καθημερινές μάχες που έχουμε όλοι να δίνουμε είναι πολλές (από το να διατηρήσουμε ακέραιη την ηθική μας μέχρι το να μην είμαστε έρμαια του marketing για νέα κινητά) και με τα χρόνια αυξάνονται και οι μάχες αλλά και οι ήττες που θα μας στεναχωρούν. Σε κάθε περίπτωση, είναι δικαίωμα σου το να μη θες να αφιερώσεις λεπτό από τον χρόνο σου για τέτοιες συζητήσεις, αλλά πιστεύω πως είναι κρίμα άτομα που έχουν διάθεση να βελτιωθούν σε προσωπικό επίπεδο και είχαν τη τύχη να διαβάσουν 2-3 πράγματα παραπάνω από τους υπόλοιπους, να μη στηρίζουν τους γύρω τους όταν έχουν να δώσουν αυτές τις μικρές “μάχες” που για άλλους μόνο μικρές δεν είναι.

Speaking of which και γιατί δε θέλω να σε πάρουμε μονότερμα, ο επόμενος στόχος μου είναι να καταλάβω γιατί να διαβάζει κάποιος το makeleio και ποιοι γύρω μου το διαβάζουν ώστε να προσπαθήσω να τους πείσω να ανεβάσουν τον πήχη. Για όσους δεν το ξέρουν το makeleio είναι το ΤΕΤΑΡΤΟ (#4!!!) σε επισκεψιμότητα ειδησιογραφικό site στην Ελλάδα, έβγαλε (πιθανότατα) τον Βελόπουλο και την ημέρα των εκλογών είχε editorial με τίτλο:

> “Λερώστε με σπέρμα ηρώων τους αριστερούς αλήτες που διέλυσαν την χώρα. Βαθιά ανάσα και όλοι στην κάλπη,”

(μου σηκώνεται η τρίχα που το γράφω κι όλας - ούτε σε οπαδική εφημερίδα δεν έχω διαβάσει κάτι τόσο ειδεχθές). Αυτό είναι το 4ο πιο πιθανό site να επιλεχθεί από κάποιον Έλληνα για την ενημέρωση του.

2 Likes

Και λίγο πήρε ο Βελόπουλος επομένως :joy:!

Έχει παραπάνω επισκεψιμότητα κι από το Instagram (η Athens Voice μας μάρανε που τη διαβάζουν 5 νοματαίοι)! Βέβαια κάποτε, το # 1 site στην Ελλάδα (πάνω κι από Google/Facebook) ήταν το troktiko, οπότε δεν φημίζεται ο Έλληνας χρήστης Internet για την εκτίμηση του που τρέφει στη σοβαρή ενυπόγραφη δημοσιογραφία.

1 Like

Εμ όταν η “σοβαρή” δημοσιογραφία υποτίθεται πως είναι ο Παπαδημητρίου και ο Πορτοσάλτε τι περιμένεις. Υπάρχει πλήρη απαξίωση για την δημοσιογραφία στην Ελλάδα και όχι άδικα. Λογικό είναι να επικρατούν οι πιο ακραίες φωνές.

5 Likes

Και ο μπογδάνος, πλεον και βουλευτής… Ημαρτόν.

3 Likes

Παπαπα μιρλα
Αντι να χαιρομαστε που μπήκε ενας Ποιητης στη βουλη

3 Likes

ποιητής φαμφάρας.

Καλά όλα τα άλλα δεν θα επεκταθώ, αλλά ρε άνθρωπε αν το διάβαζε αυτό ο Νίτσε θα έβγαζε το μαστίγιο! :grin: Εκτός αν εννοείς τον πρώιμο οπότε πάσο.

EDIT: Οι κομμουνιστές δεν είναι ότι έχουν πίστη στον άνθρωπο, πιο πολύ στην προδιαγεγραμμένη του εξέλιξη σύμφωνα με την θεωρία τους, αλλά καταλαβαίνω πως το λες.