Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Το θέμα είναι πως θα απαντηθεί αυτός ο εκβιασμός.

Εκβιασμός στον εκβιασμό! Με ποιον τρόπο όμως…
Και επειδή ο ΓΑΠ προσπαθεί να μας “τρομοκρατεί” διαρκώς, ήρθε η ώρα να τον (και την παρέα του) “τρομοκρατήσουμε” κι εμείς. Αυτή η χυδαιότητά τους αν περάσει και τώρα, τότε δεν νομίζω ότι αξίζει κάτι παραπάνω τελικά αυτός ο λαός.

Πως ακριβως δλδ θα τους"τρομοκρατησουμε"?

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ 8O

Τρομοκρατία είναι (κυρίως) αυτό που κάνει το πασόκ 1 χρόνο τώρα. Μνημόνιο, μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων, τρομονόμοι κλπ. Έχουμε το πιο διεφθαρμένο κράτος στην Ευρώπη( η οποία γίνεται ολοένα και πιο συγκεντρωτική) , έχουμε μια ασύλληπτη προστασία των πολιτικών ( π.χ. νόμος περί ευθύνης υπουργών) και δεν ξέρω αν έχει γίνει κατανοητό από όλους, αλλά είμαστε ήδη σε διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης.

Και μέσα σε όλα αυτά εκλογές…Άντε να δούμε που θα μας βγάλει…

Εδώ θα μας βγάλει:

πρώτον (αμελητέο και ίσως να είμαι και λάθος):
Καταλαβαίνω τι εννοείτε με τον όρο τρομοκρατία για ενέργειες του κράτους, αλλά νομίζω πως δε στέκει. Τρομολαγνεία ναι, τρομοκρατία όχι. Είναι σαν να λες παγωμένος ατμός. Απλά δε στέκει.

Δεύτερον (το ζουμί του ποστ μου)
Η κυβέρνηση εδώ και καιρό εφαρμόζει κάτι πέρα από αυτά που υποσχέθηκε στις τελευταίες εκλογές. Ανεξάρτητα του αν ο ΓΑΠ έπρεπε να κάνει τις δηλώσεις ή όχι (που οι δηλώσεις είναι καλές για το κόμμα του και θα δείξει τι θα είναι για τη χώρα) εκπλήσσομαι που θεωρείτε τρομοκρατία το να λέει πως θα πάμε σε εκλογές για να αποφασιστεί μέσω των εκλογών το τι θα γίνει στη χώρα. Ας μη φτάσουμε στο άκρο να θεωρούμε “τρομοκρατία” στους πολίτες το να τους λες να ψηφίσουν.

Άκυρο Καρβού, αυτό που μπόλνταρε ο Chrisp αν δεν είναι τρομοκρατία μπορεί να πάρει και τον υπότιτλο “αν είστε αρκετά καθυστερημένοι ώστε να ψηφίσετε κάποιον άλλο ε τότε πάμε σε εκλογές γιατί τέτοια ζώα που είστε τέτοια θέλετε”.

Δε σε κατάλαβα 100% απλά να σημειώσω (γιατί το ξέχασα), πως δε νομίζω πως οι αγορές θα λυπηθούν την Ελλάδα αν το κόμμα που κυβερνάει και εφαρμόζει το ΔΝΤ δεν πάει καλά σε αυτές τις εκλογές. Κι ας μην είχε πει τίποτα ο ΓΑΠ. Ξέκώλιασμα κανονικό θα έχουμε πάλι. Ανεξάρτητα από τα πολιτικά κέρδη του ΓΑΠ, καλό θα είναι όποιος ψηφίσει την Κυριακή να το έχει υπόψην αυτό.

Στις εκλογές της Κυριακής, η ψήφος θα έχει διττό νοήμα. Θα είναι και για τοπική αυτοδιοίκηση και δυστυχώς θα είναι και για το αν η χώρα μπορεί να φύγει από την κρίση με το ΔΝΤ και το μνημόνιο. Έστω και με αυτό τον τρόπο που υποβαθμίζει την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ρε κάρβου έλεος.

Κάποια πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε συνολικά:

• Πέρσι το φθινόπωρο ο ΚΚ λέει ότι πρέπει να πάρει επώδυνα μέτρα και γι αυτό προκυρήσσει εκλογές.
  • Ο ΓΑΠ λέει ότι υπάρχουν λεφτά και ότι θέλει 100 μέρες περιθώριο μέχρι η ελληνικά οικονομία να πετάει και εκλέγεται πρωθυπουργός. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επαναλαμβάνει ότι “χρήματα υπάρχουν, δώστε μας μικρό περιθώριο”.
  • Ο ΓΑΠ μετά από κάποιο χρονικό διάστημα λέει “οι αλήτες οι ΝΔιτες, μας κορόιδευαν, μαγείρευαν τα στοιχεία, οι κερδοσκόποι μας κυνηγάνε, δυστυχώς πρέπει να πάρουμε επώδυνα μέτρα”. Μέτρα για να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και βέβαια μέτρα ΜΟΝΟ εναντίον των μισθωτών.
  • Ο ΓΑΠ υπογράφει το μνημόνιο με την τρόικα ΚΟΝΤΡΑ στο προεκλογικό πρόγραμμα για το οποίο τον ψήφισε ο λαός και ΧΩΡΙΣ δημοψήφισμα ή έστω 3/5 της Βουλής παρακάμπτοντας το ελληνικό σύνταγμα. Στη δική μου λογική αυτό είναι κατάφωρη παραβίαση ακόμα και του αστικού δημοκρατικού πολιτεύματος.
  • Προκύπτουν στοιχεία που δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μια χαρά γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας, επομένως εν γνώση της παραπλανούσε τον ελληνικό λαό που την εξέλεξε.
  • Ο ΓΑΠ σε δηλώσεις του (στην Στοκχόλμη αν δεν κάνω λάθος?) αναφέρει ότι “το μνημόνιο μας έδωσε την ευκαιρία να προβούμε σε αλλαγές που θα θέλαμε δεκαετίες για να τις πραγματοποιήσουμε”. Αντίφαση??
  • Ο ΓΑΠ και οι υπουργοί του από το καλοκαίρι και μετά αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να παρθούν πρόσθετα μέτρα περικοπών.
  • Ο ΓΑΠ εκβιαστικά απαιτεί από τον ελληνικό λαό να επιλέξει στις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές έαν “θέλει να συνέχισει την προσπάθειά του για έξοδο απ’ την κρίση ή αν θέλει να οδηγηθεί στην καταστροφή”. Δηλαδή ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ή να πάτε να γαμηθείτε.

Στα μάτια μου ο ένας χρόνος κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με κερασάκι τον τωρινό εκβιασμό του ΓΑΠ είναι ότι χυδαιότερο έχει βιώσει μεταπολεμικά αυτός ο τόπος (βγάζω έξω τον εμφύλιο) μαζί με τη χούντα και τις εκλογές βίας και νοθείας του Κων. Καραμανλή.

Το παραπάνω + το γεγονός ότι στις εκλογές δεν είναι μόνο οι πολίτες που μπαίνουν προ των ευθυνών τους αλλά και όλοι όσοι κυβερνούν.

[B]karvou[/B] τώρα που λες “τοπική αυτοδιοίκηση”, πιστεύεις οτι αυτοί που θα παν να ψηφίσουν έχουν καταλάβει τι αλλαγές θα γίνουν με τον “Καλικράτη” …??

όταν θα πάει να ψηφίσει ο άλλος για περιφερειάρχη θα εχει άποψη για το τι θα κάνει αυτός ο περιφερειάρχης ?? το ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του, τι θέματα θα διαχειρίζεται??

πόσοι να είναι αυτοί που από την μια έχουν την γνώση για το τι χρειάζεται αυτή η θέση και απο την άλλη δεν θα ψηφίσουν σύμφωνα με τις “οπαδικες τους προτιμήσεις” (ναι έτσι το λέω.:p)??

*ποστ επηρεασμένο απο εκπομπή σε τοπικό κανάλι που εδειξε πως κανείς δεν ξέρει καν τι είναι ο περιφερειάρχης

Έτσι είναι δυστυχώς…

Κάρβου μπορείς να εξηγήσεις λίγο τι εννοείς με τον “παγωμένο ατμό” , σχετικά με τρομοκρατία, τρομολαγνεία και κράτος? Για μένα η τρομοκρατία τόσο ετυμολογικά όσο και ιστορικά έχει άμεση σχέση με το κράτος. Δλδ είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό.

Τώρα για τις αγορές και τις εκλογές, νομίζω πως κανένας δανειστής δεν θέλει να βλέπει πολιτικές ταραχές στην Ελλάδα. Στα @@ τους αν έχουμε δημοκρατία, ολιγαρχία, δικτατορία, κρατικό καπιταλισμό ή ότι άλλο. Αυτοί θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω στην ώρα τους και τίποτα άλλο.

Από κει και πέρα, όσο περνάνε οι μέρες με φοβίζει το ότι ο ΓΑΠ πάει και για εθνικές εκλογές. Γιατί δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλει να πετύχει…Σκέφτομαι διάφορα, αλλά ας γίνουν πρώτα οι αυτοδιοικητικές εκλογές και βλέπουμε.

Νομίζω πως για άλλη μια φορά δεν υπάρχει λόγος να χάσει κανένας μας το χρόνο σε μια μάταιη συζήτηση. Αυτό που έκανε ο Ζούγκλα quote θα ήταν αυτό που θα έκανα κι εγώ quote λέγοντας τελείως διαφορετικά πράγματα.

Το μόνο που θα πω προς τον τον Ζούγκλα είναι πως οι δανειστές μας δε θέλουν πολιτικές ταραχές όντως. Μόνο που τη γιγάντωση της κρίσης δε την έκαναν οι δανειστές μας αλλά οι γύρω από αυτούς, που χέστηκαν για το αν οι δανειστές μας θα πάρουν τα λεφτά τους στην ώρα τους. Απλά ποντάρουν στην αποτυχία μας και την επιδιώκουν για να βγάλουν λεφτά (χοντρικά)

α) Στο χέρι σου είναι να μην “τρομοκρατηθείς” από το δίλημμα του ΓΑΠ και να τον καταψηφίσεις την Κυριακή
β) Το έγραψα και παραπάνω πως το αν οι φάκελλοι είχαν στρακαστρούκα ή άνθρακα η διαφορά έχει να κάνει μόνο με τις συνέπειες της πράξης και όχι με τις προθέσεις. Αν η “στρακαστρούκα” είχε κάψει τα χέρια δικού σου ανθρώπου ενώ δούλευε μάλλον θα τα έψαχνες να τα γαμήσεις τα “παιδάκια” και θα είχες απόλυτο δίκιο!

α) Μου κάνει εντύπωση που τον θεωρείς χυδαιότερο του Κωστάκη που είναι ο κύριος υπέυθυνος για την κατρακύλα της τελευταίας εξαετίας που μας έφερε εδώ… :-k
β) Οι εκλογές αυτές έχουν ενδιαφέρον όπως συζητιούνται και όπως τείνει να διαμορφωθεί μία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους πάμπολλους “αντι-μνημονιακούς” υποψήφιους και την κυβέρνηση με τους όποιους υποστηρικτές της.
Αναρωτιέμαι αν π.χ. ο δημόσιος υπάλληλος που θα ψηφίσει “αντι-μνημονιακό” υποψήφιο, συνειδητοποιεί πως ενδεχόμενη στάση πληρωμών σημαίνει μεταξύ άλλων παύση της δικής του μισθοδοσίας…
'Εχω την εντύπωση πως ο λαός καλείται να ψηφίσει χωρίς να του έχουν ξεκάθαρα παρουσιαστεί οι ρεαλιστικές εναλλακτικές και οι συνέπειες τους…

προφανώς και δεν του παρουσιάστηκε τίποτα ξεκάθαρα και προφανώς, αν ο κάθε καραγκιόζης πρωθυπουργός θέλει ο λαός να αποφασίσει την τύχη του, κάνει δημοψήφισμα ΠΡΙΝ δεχτεί το οτιδήποτε και ταυτόχρονα βλέπει και αν ο κόσμος είναι μαζί του. μιουλ, μπορείς να μου πεις συνοπτικά ποιες είναι οι εναλλακτικές και ποιες οι συνέπειές τους;

Αν και ο mule μπορεί να απαντήσει καλύτερα και σωστότερα από εμένα ας πω εγώ το χείριστο (κι όχι απίθανο) σενάριο που μπορώ να σκεφτώ, αν δεν πάμε μέσω ΔΝΤ+E.E. για την επίλυση της κρίσης, γιατί θέλω να προχωρήσει η συζήτηση. Ο Mule μπορεί να προσθέσει/διορθώσει:

Αδυναμία κράτους αποπληρωμής δανείων ΔΝΤ (δηλαδή τα ευνοϊκότερα δάνεια που μπορούμε αυτή τη στιγμή να έχουμε) συνεπάγεται κήρυξη πτώχευσης και σχεδόν αυτόματα αποπομπή της χώρας από την Ε.Ε. και το euro (εκτός αν τους δώσουμε την εξουσία της χώρας με ένα ακόμη πιο δυσβάχτατο μνημόνιο). Όλο το κεφάλαιο φεύγει αμέσως από τη χώρα (είτε ελληνικό είτε ξένο) για να προλάβει την υποτίμηση του νέου νομίσματος. Αυτό συνεπάγεται κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος αφού οι ελληνικές τράπεζες δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ο κοσμάκης χάνει τα λεφτά που έχει αποταμιεύσει σε πτωχευμένες τράπεζες και οι υπόλοιποι χάνουν ένα τεράστιο ποσοστό της περιουσίας τους εξαιτίας της υποτίμησης του νομίσματος (που δε θα είναι της τάξεως του 10% προφανώς). Το κράτος δεν έχει πλέον κεφάλαιο εντός για να το φορολογήσει, η αγορά έχει πεθάνει αφού ο κόσμος δεν έχει λεφτά και το δημόσιο έχει πτωχεύσει. Αναγκαστική επιλογή η παύση πληρωμών σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχους και αγαθά όπως π.χ. τα φάρμακα και τα βιβλία των σχολείων γίνονται είδη πολυτελείας για όσο χρειαστεί για να ορθοποδήσει το ελληνικό κράτος.

Πλέον η χώρα βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής αγοράς, αδυνατεί να πάρει δάνειο από χώρα εξωτερικού για να ορθοποδήσει, έχει ανύπαρκτα κεφάλαια εντός της για να στηριχθεί και (εξαιτίας της μαλακίας που μας έδερνε όλα αυτά τα χρόνια εντός Ε.Ε.) δεν έχουμε καμία πρωτογενή παραγωγή η δυνατότητα εξαγωγών για να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Αύξηση πληθωρισμού, ανεργίας και συνεπώς εγκληματικότητας παρατηρείται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Δυστυχώς για το εργατικό κίνημα κι αυτό το σενάριο συνεπάγεται το χάσιμο του 13ου και 14ου μισθού. Ίσως το καμποτάζ να επιβιώσει, γιατί πλέον κανείς δε θα θέλει να φέρει τα πλοία του σε μια χώρα εκτός Ε.Ε.

οπότε πεθαίνουμε της πείνας ή μας δολοφονούν φάση; από τις πέντε προηγούμενες φορές που πτωχεύσαμε πάντως επιβιώσαμε, όπως κι άλλες χώρες. όπως επιβιώνουν και οι δανειστές μιας που παίρνουν χρήματά πίσω αφού προφανώς έχουν υπολογίσει από πριν αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της αποπληρωμής. επίσης, τη δεδομένη στιγμή και έχουν μειωθεί μισθοί συντάξεις θέσεις εργασίας και έχουν αυξηθεί τα πάντα και ταυτόχρονα εννοείται πως δεν έχει φύγει ο κίνδυνος της χρεωκοπίας αφού δεν συγκεντρώνονται όσα θέλουν. από την άλλη, γιατί να είναι αυτές που περιγράφεις οι εξελίξεις; είναι σύνηθες όταν γίνεται στάση πληρωμών να επαναδιαπραγματεύεται το χρέος και υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι της ελλάδας δύναται να μειωθεί μέχρι και 50%. και εντάξει, σε περίπτωση πτώχευσης σηκώνονται φεύγουν (αμήν και πΌτε) - έχεις ακρίβεια, μειωμένους μισθους κλπ. ότι έχεις και τώρα δλδ, άντε σε μικρότερο βαθμό. θα χεις και τη δραχμή \μ/. από 'κει και πέρα είναι στο χέρι σου να προστατεύσεις την εργασία και να αυξήσεις την παραγωγή και τις εξαγωγές… κάποια στιγμή μαθαίνεις να το κάνεις κι αυτό. ίσως όταν δεν έχεις από πάνω σου κοράκια! επίσης θα ήθελα να μου επιβεβαιώσετε εσείς που τα ξέρετε καλύτερα όλα αυτά τα νομικοοικονομικά αν όντως ισχύει ότι η κυβέρνηση δέχτηκε ως ισχύον δίκαιο για το δάνειο το αγγλικό που σημαίνει ότι σε περίπτωση αστοχίας της αποπληρωμής οι δανειστές μπορούν να καταφύγουν σε ευρωπαικά δικαστήρια ενώ συνήθως ισχύει η ασυλία δικαιοδοσίας. αυτό αν ισχύει δεν είναι κυριολεκτικό ξεπούλημα της χώρας;; τι παραπάνω πρέπει να γίνει δλδ;

Συγνωμη που διακοπτω την πολυ ωραια συζητηση αλλα για ριξτε μια ματια στο επομενο λινκ… :

http://www.oilandgasjobsearch.com/jobs/Construction-Jobs/Construction-Expert-Nuclear-Power-Plant/jobid342387/candidateid296168

H Soul Resources Ltd, ειναι απο τις διασημοτερες εταιριας ευρεσης προσωπικου στον κατασκευαστικο τομεα παγκοσμιως… Το θεμα, αν οντως ισχυει ειναι παρα πολυ σοβαρο…

Δε νομίζω πως λέει κάτι ανησυχητικό. Πολλές εταιρείες που κάνουν έργα στη Μ.Ανατολή φέρνουν σιγά σιγά τα γραφεία τους στην Ελλάδα. Κυρίως γιατί είναι κοντά και στη Μ.Ανατολή και στο Δυτικό πολιτισμό. Σύμφωνα με τους καθηγητές που είχα για την πυρηνική τεχνολογία, είναι απίθανο να δούμε πυρηνικό αντιδραστήρα εντός Ελλάδας, για πλήθος λόγων που δε μπορεί να παρακάμψει μια κυβέρνηση έτσι εύκολα.

Κοίτα, εγώ προσπάθησα να παρουσιάσω το χείριστο. Εναλλακτικές υπάρχουν κι άλλες και ο Mule τις ξέρει καλύτερα και ενδιαφέρομαι κι εγώ να δω το ποστ του. Αλλά θα εκπλαγώ αν παρουσιάσει πολλές βιώσιμες εναλλακτικές για την Ελλάδα, γιατί από ότι έχω καταλάβει (εγώ και βασικά σχεδόν όλοι μας) το πρόβλημα είναι πρόβλημα που δημιουργήθηκε κατά ένα μεγάλο βαθμό από την ίδια τη δομή της Ε.Ε. κι όχι μόνο από τη χαζομάρα των Ελλήνων. Με λίγα λόγια, ό,τι κι αν κάνει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή (ακόμη και το μνημόνιο να τηρήσει κατά γράμμα), δε νομίζω πως μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημα. Η λύση με το λιγότερο ανώδυνο τρόπο για τους Έλληνες πολίτες μπορεί να δοθεί νομίζω μόνο από την Ε.Ε… Ίσως με ένα διαφορετικό σύμφωνο σταθερότητας και δεν αποκλείω και το να πληρώσει η ίδια η Ε.Ε. ένα ποσοστό του χρέους μας, κυρίως προς τις Ευρωπαϊκές τράπεζες.

Έξοδος από το ευρώ (π.χ. μέσω παύσης πληρωμών γιατί δεν ακολουθήσαμε ό,τι ζήτησε η Ε.Ε. και το ΔΝΤ κι έτσι δε λάβαμε άλλη στήριξη από Ε.Ε.), κατά πάσα πιθανότητα θα σημαίνει ό,τι περιέγραψα παραπάνω (δηλαδή όχι μείωση συντάξεων και μισθών αλλά [U]μη καταβολή τους[/U] για ένα διάστημα). Αναδιαπραγμάτευση του χρέους, της τάξεως του 50% που είπες, δεν είμαι σίγουρος πως είναι κάτι που η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να ανεχτεί για ένα από τα μέλη της, με τις υπάρχουσες συνθήκες.