Για μένα είναι αστεία η θεώρηση πως όποιος γίνεται CEO περνάει την ζωή του δουλεύοντας σαν το σκυλί και θυσιάζοντας χρόνο από γκομενες, συναυλίες, κοιμάται 4 ώρες την ημέρα κτλ. Σορρυ ουτε εγώ μπορώ να συμφωνήσω με τίποτα από όλα αυτά. Σουρεαλισμός το να λέμε ότι είναι self made όλα αυτά τα άτομα ή έστω οι περισσότεροι, και να τυχαίνει η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών να προέρχεται από upper class, να ανήκουν στο λομπι από πολύ μικρή ηλικία, για να μην πάμε σε χρώμα και φύλο γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Είναι ένα διεφθαρμένο σύστημα το οποίο συντηρεί τον εαυτό του εκ των έσω. Εμείς μπορούμε απλώς να παρακολουθούμε όσο ο Bloomberg, ο Trump, ο Bezos, και κάθε αντίστοιχος σε κάθε άλλη χώρα παίζουν με τα πιόνια τους.
Είναι το ίδιο αστεία και η θεώρηση πως όποιος είναι CEO είναι από φουλ πλούσια οικογένεια.
Είναι τοξική τελείως η άσπρο - μαύρο οπτική όπως είπα και παραπάνω. Δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα και θα μαλώνουμε μεταξύ μας όπως μάλωναν οι αριστεροί με τους δεξιούς στο πανεπιστήμιο που συνήθως δεν ξέρουν καν τι είναι η αριστερά και η δεξιά , αν είναι κάτι. Είναι μάταιο.
Για σένα είναι ο Βezos kai o Trump για μένα είναι ο Γιώργος και ο Μανώλης που κατάφερε ο ένας χωρίς πτυχίο να φτιάξει μια εταιρεία και να κερδίσει διαγωνισμούς ώστε να πάρει τα πρώτα 50 χιλιάρικα να τη στήσει. Μπορείς να το κάνεις και εσύ. Οι γονείς του ήταν εκπαιδευτικοί και έπινε καφε απο τα today.
Δεν διάβασα όλα τα posts, αλλά θα ήθελα να κάνω δυο σχόλια πάνω στο θέμα του καπιταλισμού.
Αρχικά, είναι μια ξεκάθαρη οικονομική θεώρηση συσσώρευσης παραγωγικών μέσων στα χέρια λίγων. Καπιταλισμός δεν είναι τα εργοστάσια από μόνα τους ή οι πολυεθνικές. Είναι αυτοί που ζουν από την υπεραξία που παράγεται από όσους δουλεύουν αυτές τις επιχειρήσεις.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα σύστημα που διαφθείρει κάθε κοινωνική σχέση και αποδομεί οτιδήποτε προϋπήρξε από αυτό ως “βαρβαρικό” δεν ευθύνεται για την στάση των ανθρώπων. Όπως δεν επιβλήθηκε από μόνο του αυτό το σύστημα, έτσι όμως δεν παύει να φροντίζει να θυμίζει στον κόσμο με κάθε τρόπο πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Δεν γίνεται έτσι ξαφνικά μια ευρεία πλειοψηφία να σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από την πάρτη της, όταν μαθαίνει να ζει με ατομική και μόνο ευθύνη.
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να βελτιωθεί ένα σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά και στην ύπαρξη φτώχειας και κρίσεων (ζούμε νέο δόγμα του σοκ) για την επιβίωσή του. Βασικά, νομίζω πως κάθε σκέψη για βελτίωση, απευθύνεται σε αστικές δυτικές κοινωνίες που θα δούν μικρές βελτιώσεις, βραχυπρόθεσμα όμως αφού οι κρίσεις είναι αναπόφευκτες σύμφωνα με το σύστημα αυτό.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται η επιστήμη να μένει στο απυρόβλητο όταν κάθε απόφαση που εισηγείται σε ανώτερο, έχει λάβει υπόψη και τα παραγωγικά μέσα για να επιτευχθεί αλλά και την μη διατάραξη της κανονικότητας. Αυτό με μικρό αστερίσκο βέβαια.
Και πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως οι billionaires με τους CEO είναι τόσο διαφορετική οντότητα που το να τους χρησιμοποιείς στην ίδια αναλογία είναι τόσο λάθος ώστε να με κάνει να θέλω να ακούσω death metal όλη μέρα ή να διαβάζω Νίτσε για 7 ώρες συνεχόμενα ή και τα 2 ταυτόχρονα
Δεν έχει υπάρξει καμία στιγμή που να μην υπήρχε εκμετάλλευση, σε οποιαδήποτε κοινωνία, σε οποιοδήποτε σύστημα, σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Τώρα υπάρχει ο Μπέζος και ο Τραμπ, άλλοτε υπήρξαν οι βασιλιάδες, οι φεουδάρχες, οι κταιογήμονες, οι δούλοι στην αρχαία Ελλάδα και άλλα πόσα. Είναι η εξέλιξη που αναπόφευκτα έχει έρθει στο ανθρώπινο είδος και εκφράζεται με άλλους όρους πέρα από το “ο θάνατός σου η ζωή μου” που υπάρχει στη φύση.
Αυτό είναι τόσο χαζό όσο με το “αφου δε σ’αρέσει ο καπιταλισμός πήγαινε στην Αφρική”
Μα δεν έχει σχέση το ότι το λέμε καπιταλισμό. Ό,τι κι αν έρθει μετά θα ξεζουμίζει τους ανθρώπους, δεν αλλάζει κάτι. Με το παρών σύστημα μεγάλα κομμάτια του πλυθησμού έχουν δικαιώματα και ανέσεις που είναι σε άλλο επίπεδο. Αλλάζω αυτό που είπα πριν και λέω πως ελπίζω το επόμενο σύστημα όποιο κι αν είναι αυτό να διευρύνει αυτό το μερίδιο.
Καλό είναι να μην μπερδεύουμε το “ανθρώπινο είδος” που δεν είναι σίγουρος κανείς τι περιλαμβάνει αυτό, με τα όσα γνώστά ξέρουμε για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους της ιστορίας, και εκεί με ερωτηματικά μάλιστα.
Επίσης, ποτέ προσωπικά δεν κατάλαβα τι δεσμευτική και αποκλειστική σχέση έχει για την σκέψη μας τώρα, και τις γνώσεις που έχουμε τώρα για να σκεφτούμε νέους ορίζοντες, το τι γινόταν πριν 5000 χρόνια σε άλλη κοινωνία με άλλους κανόνες και άλλα μυαλά.
Στην φύση δεν υπάρχει μόνο η επιβίωση έναντι του άλλου.
Πάντως, ακόμη και να δεχθούμε πως πάντα ήταν έτσι, και να δεχθούμε πως πάντα επιβαλλόταν κάτι με την βία, γιατί σχεδόν σε κάθε ιστορική φάση που γνωρίζουμε τέτοια συστήματα, υπήρχαν ριζοσπαστικές φωνές και ιστορίες αντίστασης; Αυτά δεν είναι μες την ιστορία μας;
Δεν πρόκειται να το συνεχίσω, γιατί βγαίνουμε πολύ οφφ τόπικ και πιθανώς να μην υπάρξει σύγκλιση, απλά η τελεολογία δεν πιστεύω πως προκύπτει αποδεδειγμένα από κάπου, χωρίς την δυνατότητα αλλαγής.
Αυτό που έγραψε ο Αποστόλης θα ήθελα να γράψω. Μακάρι να υπήρχε χρόνος να την κάνουμε αυτή την συζήτηση, ο mnkkk αυτό που λέει είναι επίσης σωστό όχι μόνο από αυτά που γνωρίζουμε για την ιστορία μας 5000 χρόνια πριν αλλά πολύ παλιότερα, πολύ πολύ παλιότερα.
Είναι η φυσιολογία μας έτσι φτιαγμένη που μας οδηγεί στο να λειτουργούμε έτσι και το ξέρουμε αυτό κοιτώντας όντα στη φύση που έχουν το ίδιο structure σε νευρικά συστήματα κλπ και λειτουργούν όπως και εμείς
Από την άλλη θέλω να πιστεύω πως όπως οι ινδιάνοι σε κάποιο βαθμό ή και πιθανότατα άλλοι πολιτισμοί για τους οποίους δεν ξέρουμε μάλλον τίποτα είχαν φτιάξει κοινωνίες that could transcend the ego perspective , έχουμε και εμείς περιθώρια βελτίωσης και μπορούμε να καθοδηγήσουμε τη φυσική επιλογή όπως θέλουμε ακόμα και αν δεν προκύπτει αυτό από κάπου
Τα 5000 χρόνια δεν έχουν κάνει σχεδόν καμία διαφορά στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Όσο έξυπνοι ήταν οι άνθρωποι τότε, άλλο τόσο είναι και τώρα. Οι γνώσεις και οι νέοι ορίζοντες δημιουργήθηκαν μέσω των συστημάτων και τη δυνατότητα πολλών ανθρώπων να καλλιεργήσουν το μυαλό τους και να μην αποσπώνται από έννοια όπως πείνα,αρρώστιες,έλλειψη πόρων/δημόσιας εκπαίδευσης κλπ. Ίδιοι είμαστε, οι συνθήκες έχουν αλλάξει.
Κατά συντριπτικό ποσοστό αυτό ισχύει. Και ναι προφανώς υπήρχαν και θα υπάρχουν γιατί δεν είπε κανείς (τουλάχιστον όχι κάποιος που δεν έχει σκατά στο μυαλό του) ότι ο καπιταλισμός είναι τέλειος. Υπάρχουν φωνές για να υπάρχει πιο δίκαιη μοιρασιά. Αν πας στην αρχή της συζήτησης όλο αυτό ξεκίνησε γιατί είπα πως κυρίως φταίνε αυτοί που υποτίθεται διαφυλάσσουν το κοινό καλό, όχι αυτοί που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και εμείς φωνάζουμ όταν δε μας συμφέρει. Αν σε 5 χρόνια από τώρα λόγω της κατάστασης καταφέρουν και δημιουργήσουν πχ καλύτερα συστήματα υγείας για όλους δε θα είναι μια νίκη? Περίσσοτερο απ’όλα δε θα είναι και ένα δείγμα ότι δεν είμαστε πρόβατα και διεκδικούμε? Από την άλλη όμως έχεις τόσους εκατομμύρια Αμερικάνους που δεν κάθονται καν να ακούσουν τον Bernie ή ότι εδώ ψηφίσαμε κυβέρνηση αυτούς που πριν μερικά χρόνια ωρύονταν να ιδιωτικοποιήσουν την υγεία και τον τρώμε στον κώλο. Ο λαός λειτουργεί έτσι όμως, η λύση όμως δεν είναι τόσο απόλυτη όπως συχνά λέει και ο Quintom (ψόφος ή κάτι παρόμοια exaggerated) αλλά το να μορφώσεις και να αναπτύξεις ολοένα και περισσότερο πληθυσμό. Ε εγώ υποστηρίζω ότι με τον καπιταλισμό επιτυγχάνεται σε αποδεκτό βαθμό αυτό.
Νομίζω αν απαντήσω σε αυτό, ολοκληρώνω και την τοποθέτηση μου αλλά απαντώ και στους 2 σας.
Αρχικά, υπάρχουν τόνοι βιβλιογραφίας, από διάφορα επιστημονικά πεδία που υποστηρίζουν διάφορα για αυτά τα χρόνια που υποτίθεται γνωρίζουμε κάτι.
Εκεί που διαφωνώ, είναι πως φυσικά και άλλαξε ο τρόπος που σκεφτόμαστε. Και μάλιστα δεν θα κάτσω να μιλήσω για ιστορικές σελίδες επανάστασης που μάλιστα έδειξαν απτές προοπτικές. Ούτε για εντυπωσιακές φιλοσοφικές αντιλήψεις του πως αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος την ιστορία και τον χρόνο, άμεσα συσχετισμένο με τα επιχειρήματα του αν θα αλλάξει κάτι.
Συμφωνούμε πως η ιεραρχία όπως την έχει ο άνθρωπος στο μυαλό του, αλλά και η ιδιοκτησία δεν υπήρχαν ανέκαθεν;
Δηλαδή, τι, κάποια στιγμή εμφανίστηκαν και επιβλήθηκαν, όπως επιβλήθηκαν και μετά λέμε πάει τέλος αυτό δεν αλλάζει;
Με αυτή την λογική γιατί δεν υποστηρίζεται μαζικά πως αρχικά στην φύση μας ήταν η χρησικτησία και όχι η ατομική ιδιοκτησία; Δεν είναι λίγο ανιστορικό; Επίσης, δεν είμαστε οι ίδιοι όταν κάποτε δίναμε εξουσία σε σαμάνους και θρησκευτικούς ηγέτες και σήμερα τους λέμε απατεώνες. Αυτό ως παράδειγμα.
Δεν θα κάνω κύρηγμα για το τι διδάσκει η ιστορία, δεν ξέρω να το απαντήσω, ξέρω όμως πως όπως κάποτε ήρθαν κοσμογονικές αλλαγές που σήμερα θεωρούμε αδιανόητο να αλλάξουν, έτσι μπορούν και να φύγουν. Δεν δεσμεύεται από τίποτα η ιστορία του ανθρώπου.
Μια τεράστια παραδοχή ήττας θα είναι για μένα. Καθώς υπήρχαν φωνές που εξηγούσαν πως το υπάρχον σύστημα έχει ανάγκη αυτές τις αλλαγές και μάλιστα δικαιώθηκαν με όσα γίνονται τώρα, ενώ δεν μιλούσαν απλά στον αέρα, η καθεμία από τον χώρο της. Μάλιστα, το ότι μερικοί θεωρούσαν βλακείες αυτές τις φωνές στοίχισε την ζωή σε χιλιάδες κόσμου αλλά κανείς δεν κρατάει killcount καπιταλισμού.
Στην φυσιολογία γενικότερα, βασικά παραπλήσιο, υπάρχει κάτι που λέγεται και εξελικτική βιολογία, η οποία έχει χαρίσει και αρκετές ιστορικές γνώσεις και εξηγήσεις για τέτοιες περιπτώσεις:
Τώρα, κατάλαβα τι συζητούσατε, αλλά και την θέση σας, οπότε νομίζω αν καταλάβατε και εσείς τι εννοώ να μην το συνεχίσω και κουράζουμε και δεν το λέω με κακή έννοια, απλά ξαναλέω είμαστε οφφ τόπικ!
Ε καλα τωρα, υποτιθεται πως τωρα μιλαμε σε ενα κοινο πλαισιο που ξεκινησε απο συγκεκριμενες αναφορες και συγκεκριμενα γεγονοτα. Ενταξει κι εγω εχω τον φιλο τον Θωμα που εφτιαξε δικη του εταιρια πληροφορικης και εχει 10 υπαλληλους. Ενταξει, αν φτασω στο σημειο να εννοω τον φιλο μου τον Θωμα οταν γινεται μια κουβεντα για τους CEO αυτου του κοσμου, καλυτερα να κοψω τα χερια μου για να μην μπορω να πληκτρολογω πλεον, και να βγαλω τα ματια μου για να μην μπορω να βλεπω αυτα που γραφουν αλλοι.
Οσον αφορα την “τοξικη” οπτικη που αναφερεις, απολυτως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μιλησε για ΟΛΟΥΣ τους CEO αυτου του κοσμου, και απολυτως κανενας δεν ειχε στον μυαλο του τον Θωμα, τον Μανωλη και τον Γιωργο. Αλλα οκ αν ειναι κανουμε αντιλογο για να κανουμε αντιλογο, εχω κι εγω απειρους τροπους να το κανω αυτο. Απλα δεν εχω τον χρονο αυτην την στιγμη, γιατι ανοιξα ενα bootcamp να μαθω coding να γινω data scientist και σε 10 χρονια να εχω 200 υπαλληλους και να βγαζω 5 εκατομμυρια δολλαρια τον χρονο και να προσφερω στην κοινωνια analytics τα οποια ειμαι πολυ σιγουρος πως θα βρισκουν παρα πολυ χρησιμα οι προσφυγες απο την Συρια, οταν τους δειχνω πανω στην καμπυλη του analytics σε ποιο ακριβως bracket της φτωχιας και μιζεριας βρισκονται και πως το projection λεει οτι θα επιβιωσουν τα 2.31 απο τα 3 παιδια τους.
Οσον αφορα το “οι CEO ειναι σιχαμενοι αλλα οχι ολοι!” μου θυμιζει την κλασικη αντιδραση “not all men are trash” οταν καποιος θιγμενος (ειρωνικα, σχεδον παντα λευκος αντρας ανω των 35) βλεπει καποια αντιδραση φεμινιστων με το σλογκαν “men suck” ξερω γω. Λες και πρεπει καθε φορα που γραφουμε κατι να διευκρινιζουμε ποσοστα σε υφος “ε ενταξει εννοουσα το 87.5% των CEOs ε, οχι ολους”.
Αλλα εν πασει περιπτωσει. Ο διαλογος ξεκινησε απο αυτο:
Και εμμενω 100% στην δηλωση μου. Αν ο CEO της κουβεντας το μονο που τον ενδαιφερει ειναι να μην μπει μεσα και να μην χασει χρηματα οταν εχει βγαλει πολυ περισσοτερα απο οτι του αναλογουν, τοτε ξαναλεω, σκατα στα μουτρα του. Και ευχομαι να τα χασει ολα.
Δεν συμφωνω φιλε μου, πολυ απλα. Το οτι ολα τα συστηματα που εχουν υπαρξει στην κοινωνια μας παγκοσμιως εκμεταλλευονται καποιους ανθρωπους, δεν το αμφισβητω. Δεν το λεω εξελιξη προσωπικα. Μας θεωρω το χειριστο ειδος πανω στον πλανητη πρωτα απο ολα. Και δευτερον, θεωρω πως οποιοδηποτε μοντελο βασιζοταν στην αρμονικη, ειρηνικη και δικαια κατανομη του πλουτου στον κοσμο, θα εφερνε πολυ πολυ πολυ ΠΟΛΥ μεγαλυτερη αναπτυξη στην οικονομια και ευτυχια στον πλανητη μας. Προσωπικα θεωρω εξωφρενικη την θεωρηση πως η διχονοια, ο διαχωρισμος, η εχθρα απεναντι στους αλλους λαους, ανθρωπους, χρωματα, ταξεις κτλ μπορει να σταθει σε οποιαδηποτε κουβεντα περι υγιους κοινωνιας. Αν ελαχιστοποιουσαμε το κοστος το οποιο αυτην την στιγμη παγκοσμιως ξοδευουμε σε χρημα, χρονο και ενεργεια για να ενισχυσουμε δομες ελεγχου, δομες εχθρας και αντιπαλοτητας, και δομες ανθυγιεινου ανταγωνισμου, και επενδυαμε ακριβως τα ιδια ποσα χρονου, χρηματος και ενεργειας στο να βελτιωσουμε τις συνθηκες ζωης για τον συνανθρωπο μας και εμας, πιθανοτατα να ειχαμε φτασει σε εντελως αλλα επιπεδα. Ο καπιταλισμος δεν ειναι παρα ακομα ενα επιπεδο ελεγχου και μια μορφη πολεμου, απλως δεν ειναι με οπλα, ειναι με μετοχες και οικονομικα μοντελα.
Βρισκω πολυ μιζερο προσωπικα το οτι μου λες πως “οτι και να ερθει θα ξεζουμιζει ανθρωπους αρα ας χαρουμε αυτο που εχουμε” ουσιαστικα. Και ξαναλεω, τις ανεσεις που αναφερεις θεωρω πως θα τις ειχαμε ουτως ή αλλως, δεν ειναι απορροια του καπιταλισμου. Οσον αφορα τα δικαιωματα, αυτα κι αν ΔΕΝ ειναι απορροια του καπιταλισμου. Τα περισσοτερα θεσπιστηκαν κατα την περιοδο του Διαφωτισμου. Και οσα εχουν θεσμοθετηθει τα τελευταια 50 χρονια ειναι απορροια των 2 παγκοσμιων πολεμων και της φρικης που εζησαν εκεινες οι γενιες. Δες πως αρχιζουν να σπανε ολα αυτα και να καταρρεουν ολο και περισσοτερο ηδη.
@nnnkkk Κανεις πολυ μεγαλο λαθος, δεν εχω ευχηθει ποτε ψοφο ή κατι παρομοιο exaggerated στις μαζες των ανθρωπων. Ισα ισα που η λυση που εχω στο μυαλο μου ειναι ΠΑΝΤΟΤΕ μα παντοτε η παιδεια. Αν ο μεσος ανθρωπος αρχιζει να μαθαινει πως να συμπεριφερεται σε μια κοινωνια και βαλει το κοινωνικο συνολο πανω απο την παρτη του, τοτε θα καταρρευσουν ολες οι σαπιες δομες τις οποιες εσυ θεωρεις αναποφευκτες. Σκατα ευχομαι μονο στους CEOs αυτου του κοσμου. Οχι ολους ομως ε!
Quintom , συμφωνώ σε πολλά και διαφωνώ σε άλλα τόσα και παρά του ότι φάσκεις και αντιφάσκεις σχετικά με την ανθρωπότητα και τους ανθρώπους (είναι και η γλώσσα περιορισμένη και τα αντίθετα είναι όμοια πολλές φορές) . Απλά να σου πω πως CEO’s δεν προσφέρουν μόνο analytics για τα οποία συμφωνώ πως είναι γελοία πολλές φορές. Προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής με τις υπηρεσίες τους.
Και τώρα με ένα φιλαράκι λέμε να πάμε στη Γκάνα και να γινουμε CEO’s εκεί για να βοηθήσουμε τη φάση αφού μπορούμε. Σκατά και σε αυτόν που θα πάει σίγουρα?
Εγώ σε καταλαβαίνω, Πρόσεχε να μην γίνεις όμως σαν τις φεμινίστριες ή τους αντιφασίστες που επειδή οι φασίστες μισούν τους μαύρους , αυτοί μισούν τους άσπρους 35αριδες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα βλέπουν όλα θολά.
Φυσικά όλοι μισούμε τους φασίστες και παλεύουμε για τα ίσα δικαιώματα και γαμώ και τον καπιταλισμό γενικά.
Αν θέλεις να αλλάξεις πράγματα όμως, πρέπει να δημιουργήσεις καινούργια. Ίσως να πρέπει να γίνεις και εσύ CEO χαχα
Για να είμαι και ον τοπικ, η πανδημία που έχει κυριεύσει μέρος της Ελλάδας εδω και δεκαετίες συνεχίζεται. Τι θα κάνουμε για αυτή την ασθένεια?
Συμφωνώ σε αρκετά και διαφωνώ σε πολύ λίγα αλλά είναι τα πιο ουσιώδη. Νομίζω αλλού εστιάζεις εσύ και αλλού εγώ, όπως είπε και ο @apostolisza8 . Είμαστε όντως οφφ τόπικ αλλά θα πω μόνο ότι διαφωνώ κάθετα σε αυτό.
Γιατί είναι κακό οι πρόσφυγες από τη Συρία να προσλάβουν κάποια εταιρία με πολλούς data scientists, που χάρη στο οργανόγραμμα θα βγάλουν σωστά τα analytics, θα ενημερώσουν τους πρόσφυγες για το τι κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά τους αν δε βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους, και θα θεωρείται αρκετά έγκυρη η εταιρία ώστε να μπορούν να επικαλεστούν δημόσια τα πορίσματα και να διεκδικήσουν πολιτική αλλαγή;
Όχι.
Καλύτερη ποιότητα ζωής μπορεί να προσφέρει ένα προιόν που παράγει μια εταιρία, αλλά δεν παύει ο ίδιος CEO να βγάζει όσα βγάζουν 100 υπάλληλοι μαζί.
Επίσης ο CEO, δεν θα ασχοληθεί με το προιόν καθεαυτό, αλλά με το πως θα επενδύσει, πως οι από κάτω του θα κλείσουν συμφωνίες, πως θα δώσει ρουσφέτια για να κλείσει αυτή την συμφωνία, που θα του προσφέρει 50 χιλιάρικα μπόνους κλπ.
O CEO δεν έχει απολύτως καμία επαφή με το προιόν που παράγει η εταιρία που είναι, ουσιαστικα δεν τον απασχολεί καν τι είναι το προιόν.
Στα περί καπιταλισμού, με έχει καλύψει εξαιρετικά ο @apostolisza8 , παρόλο που δεν έχει τονίσει κάποια πράγματα όσο θα ήθελα.
Σοβαρότατα το λέω. Όταν κάνω δωρεά κάπου για πρόσφυγες, εγώ περιμένω πως τα χρήματα θα μοιραστούν και σε competent κόσμο. Δε θα πάει στο δικαστήριο ο πρόσφυγας με υπεράσπιση από περιπτερά, αλλά από δικηγόρο. Και όταν θέλω να ελέγξω πώς έχουν μοιραστεί τα χρήματα, θα εμπιστευτώ τη μεγάλη consulting/accounting εταιρία που θα μου πει πως στην UNICEF Ελλάδας, έτρωγαν τα λεφτά. Κι ας είναι μεγάλη consulting εταιρία (συνώνυμο του σιχαμερού πολλές φορές)
Kαταλαβαίνεις ότι έχουν πόλεμο, έτσι? Καταλαβαίνεις ότι οι ανθρωποι από εκεί φεύγουν για να μην πεθάνουν, ετσι? Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες είναι γελοίο όταν πέφτουν βομβες πάνω από το κεφάλι σου.
Και αντε, να το δεχτω. Καταβαίνεις ότι στο πόλεμο που έχουν, αυτοί ουσιαστικά έχουν την μικρότερη συμμετοχή και τους σφάζουν άλλες 4-5 χώρες, έτσι?
Έλα, πες τι δεν τόνισα Πέρα από την πλάκα, αν και θεωρώ πως μερικά ζητήματα πρέπει να τίθενται σε debate τέτοιες στιγμές γιατί ο κόσμος έχει κοντή μνήμη και μετά θυμάται μόνο τους ήρωες και την συναισθηματική πίεση, είπα να μην κάτσω να κάνω αναλυτική τοποθέτηση για όλα όσα με ενοχλουν.
Παιδιά, αυτά τα πράγματα είναι αστεία να ξέρετε. ΤΙ νομίζετε όλες οι εταιρείες είναι μεγάλες και ασχολούνται όλη μέρα με τις μετοχές τους? Οι περισσότερες εταιρείες είναι μικρομεσαίες και παλεύουν να τη βγάλουν τα πρώτα χρόνια. Κατά τα άλλα, συμφωνώ πως υπάρχουν αυτά τα σκουπίδια που αλλάζουν εταιρείες σαν τα πουκάμισα και έχουν άπειρα φράγκα και επενδύουν δεξιά και αριστερά αλλα αυτοί δεν είναι ο κανόνας. Ωστόσο, αυτοί ναι, το 95% αξίζει τα χειρότερα.