Γιος γείτονα εδώ στην οικοδομή μου έχει γυρίσει από Αγγλία και ξεκίνησε τις βόλτες στην γειτονιά.
Τώρα τι κάνουν;
Γιος γείτονα εδώ στην οικοδομή μου έχει γυρίσει από Αγγλία και ξεκίνησε τις βόλτες στην γειτονιά.
Τώρα τι κάνουν;
Απλό. Ό,τι και αυτή εδώ
Να του τα ψάλλεις ή να του ρίξεις ένα χεράκι ξύλο, αλλά… με το γάντι!
Τώρα τι κάνουμε όμως είναι το θέμα. Στο δια ταύτα. Το πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα δεν μας αφορά αυτή τη στιγμή. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι ασυνείδητοι που ξεφορτώθηκαν τα σκυλιά τους πριν 2, 3 , 5 χρόνια. Κανείς μας δεν το ξέρει αυτό. Έχει δημιουργηθεί όμως ένα πρόβλημα και απαιτείται άμεση λύση.
Όταν ο Μπέος στο Βόλο προσπάθησε να μαντρώσει τα αδέσποτα σε καταφύγια, του την έπεσαν μαζικά οι σκυλόφιλοι. Και για να μιλάμε με ονόματα η Σταματούκου ήταν μία από αυτούς. Ανεξάρτητα του τι γνώμη έχει ο καθένας για το Μπέο, αυτό ήταν μια πολύ σωστή κίνηση. Ένας βασικός λόγος που οι δήμοι δεν κάνουν τίποτα είναι ότι φοβούνται τις αντιδράσεις των σκυλόφιλων.
Βηχουν πανω του απο καθε μπαλκονι και τον ψεκαζουν φωναζοντας ΦΑΕ ΚΟΡΟΝΑΑΑΑΚΙ
Δε ξέρω και δε με ενδιαφέρει τι ακριβώς έκανε ο Μπέος. Εσύ ξέρεις; Οι “σκυλόφιλοι” διαμαρτύρονται επειδή είναι ηλίθιοι ή επειδή η λύση του Μπέου ήταν π.χ. να μαζέψει τα σκυλιά και να τους κάνει ευθανασία ή να τα μαζέψει και να τα στοιβάξει κάπου παρατημένα; Εσύ γνωρίζεις;
Η λύση στο θέμα με τα αδέσποτα, είναι να μαζευτούνε από κάποιον και να μεταφερθούνε σε κάποιον χώρο που θα έχουν φροντίδα. Αν πραγματικά ήθελαν οι Δήμοι, μια χαρά θα τα μάζευαν και θα τους έγραφαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι τους όποιους διαμαρτυρόμενους, αν υπήρχαν. Ένας βασικός λόγος που οι Δήμοι δεν κάνουν τίποτα λοιπόν, είναι γιατί στην πραγματικότητα δε θέλουν.
Ο πλανήτης δεν σου ανήκει μεγάλε. Τον μοιράζεσαι.
Οι ομαδες σκύλων ειναι θέμα του δημου. Επίσης άλλο μαντρωνω σκυλιά και άλλο τα φολιαζω. Και συ μου την σπας αλλα δεν θα σου ριξω φολα. Αντίθετα το να βγαίνεις εδω και να προωθεις την φολα ως λύση σηκώνει και μια μηνυση
Ωραία αυτές οι φιλολογικές συζητήσεις για το σε ποιον ανήκει ο πλανήτης αλλά καλύτερα να τα έλεγες στην οικογένεια του άτυχου 65χρονου. Κάποια 30χρονη κοπέλα πιθανών έχασε τον πατέρα της, κάποια σύζυγος έμεινε χήρα, κάποιος γιος έχασε τον πατέρα του αλλά σιγά τώρα, κλάιν. Δεν είναι δα και κάποιο σημαντικό γεγονός όπως τότε που κάποιος έχυσε ένα κουβά νερό σε ένα σκύλο για να τον απομακρύνει από το φαρμακείο του και ξεσηκώθηκε όλο το σύμπαν. Εκατοντάδες σχόλια να βρίζουν και να καταριούνται το φαρμακοποιό. Τώρα μονοψήφιος αριθμός σχολίων (ένα κρίμα για τον 65χρονο και ξεμπερδέψαμε). Υποκριτική και επιλεκτική ευαισθησία όλο αυτό.
Επίσης επειδή δεν μου ανήκει ο πλανήτης θα μπορούσαμε να αμολήσουμε και τίποτα τίγρεις, πύθωνες, αλιγάτορες, πούμα μέσα στις πόλεις. Σαν αυτούς τους οικολόγους (άλλοι από κει) που πάνε και αμολάνε νερόφιδα, βατράχια, λύκους, τσακάλια και τα λοιπά. Και μην το γελάτε καθόλου που λέω για αλιγάτορες και πούμα και τα υπόλοιπα. Κάποιοι έχουν για κατοικίδια πρέσα κανάριο, κάποιοι άλλοι έχουν αλιγάτορες για κατοικίδιο. Μέχρι που τους βουρτσίζουν και τα δόντια (ω ναι μέχρι εκεί φτάνει η τρέλα ορισμένων). Για τους άπιστους θωμάδες υπάρχει και βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=arRJ_n48F2g
Λοιπόν γιατί να μην αμολήσουμε τίγρεις μέσα στις πόλεις; Ο πλανήτης ανήκει σε όλους αφού. Δηλαδή τι παραπάνω θα έκαναν οι τίγρεις στον 65χρονο από αυτό που του έκαναν τα σκυλιά;
Και για να σοβαρευτούμε, τι δουλειά έχουν αυτά τα σκυλιά στις πόλεις και τα σαλόνια; Κάποιοι έχουν μπερδέψει τα τσιουάουα που είναι όντως σκυλάκια για το σαλόνι με σκύλους που στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι για να φυλάνε τα γίδια σε κάποια στάνη, σε κάποιο απομακρυσμένο ορεινό χωριό.
Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, ο λόγος που δεν αμολάμε αυτά τα ζώα μες στις πόλεις είναι γιατί είναι επικίνδυνα για τα ίδια τα ζώα αρχικά και (πολύ) μετά για τους ανθρώπους. Εξασφάλισε μου ότι το ζώο δε θα πεθάνει αν το έχω στην αυλή, και μετά όχι σκύλο, αλλά τίγρη, λιοντάρι και λευκό καρχαρία θα είχα σπίτι μου.
Όπως και να χει το πρόβλημα σου (θα έπρεπε να) είναι οι άνθρωποι και όχι τα σκυλιά. Δεν είναι επιλογή του θηρίου να βρίσκεται στο σαλόνι, αλλά κάποιου μικροτσούτσουνου. Η φόλα αξίζει μόνο στους ηλίθιους που είναι ανίκανοι να έχουν ζώο, που είναι ανίκανοι να έχουν παιδί κλπ κλπ.
Έχω δει θηρία σκύλους 65 κιλών από τα οποία τα 55 είναι μυϊκή μάζα…που τα έχουν άνθρωποι που πραγματικά ασχολούνται και είναι τρυφερά σαν γατάκια και υπακούν στην κάθε λέξη του αφεντικού τους.
Φόλα λοιπόν στους ηλίθιους και όχι στα ζώα… τα ζώα έχουν ψυχή μικρού παιδιού… ποτέ δεν θα γίνουν κακά παρά μόνο άγρια και σκέψου ποιος φταίει γι αυτό…
Ποτέ δεν θα κατηγορήσω ένα σκύλο όχι γιατί είναι κακός, αλλά γιατί ο εγκέφαλός του δεν αρκεί για να καταλαβαίνει καλό ή κακό, δεν μπορώ να τον ψέξω για κάτι, είναι ΖΩΟ. Δρα σύμφωνα με το ένστικτό του και κάνει ό, τι του καυλώσει.
Δεν θα πείραζα ζωντανό οργανισμό (πέρα από τα γαμωέντομα το καλοκαίρι!), αλλά χρειάζεται πρόνοια από το κράτος και ατομική ευθύνη για αδέσποτα και σωστή εκπαίδευση / περιορισμό κατοικιδίων (φίμωτρα κ.λπ.).
Η κοινωνική συζήτηση για το θέμα ξεκινάει από το λογικό άλμα “ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου”, το οποίο δημιουργεί την σάπια σχέση ανθρώπου ζώου.
Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί να είναι μόνο ο άνθρωπος, με τον οποίο μπορεί να επικοινωνεί πλήρως.
Η καταφυγή στα ζώα για φιλία είναι δραπέτευση από την πραγματική ζωή και την πραγματική κοινωνικότητα. Τα ζώα δεν είναι κούκλες και action man να παίζουμε, ούτε διακοσμητικά, ούτε προέκταση του πουλιού μας ή συμπλήρωση κενών της ζωής που δεν έχουμε.
Ένα ζώο μπορεί να είναι συντροφιά, παρέα, αλλά όχι φιλία.
Ξεκινώντας από εκεί, πρέπει να αρχίσουμε να ζητάμε περισσότερη πρόνοια για τα ζώα, να τονίζουμε την ατομική ευθύνη σε όλους τους κατόχους ζώων για σωστή εκπαίδευσή τους και μέτρα ασφαλείας και τέλος, πρέπει να περιορίσουμε το φαινόμενο των τυφλωμένων ζωόφιλων που εύχονται καρκίνους σε όποιον απλά πει ότι δεν συμπαθεί τα ζώα ή δεν θα έπαιρνε ποτέ κατοικίδιο.
Υπάρχουν τίγρεις, πύθωνες και αλιγάτορες μέσα στις πόλεις. Στους ζωολογικούς κήπους, εκεί που τα έχουν βάλει οι άνθρωποι παίρνοντάς τα από το φυσικό τους περιβάλλον.
Είναι πολύ κρίμα που ένας άνθρωπος έχασε έτσι άδικα τη ζωή του. Για αυτό το δυστυχές συμβάν, οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν σε ανθρώπους και όχι σε ζώα. Συμφωνείς σε αυτό ή όχι;
Ακόμα κι αν την προωθείς ως μέσο απαλλαγής από τους ηλίθιους;
Μη μου την πέσετε τώρα όλοι οι φιλάνθρωποι. Δεν είμαι.
Με την ίδια λογική ας απαγορεύσουμε / ρίξουμε φόλα και τους ανθρώπους, που ευθύνονται για το θάνατο πολλών περισσότερων 65χρονων
Αρα ελεγες ψεματα… οταν λες οτι μενεις με αλλους 5 εννοεις οτι εχετε μια επαυλη σε εκταση 1000 εκταριων με ενυδρειο που χωραει και λευκο καρχαρια… παω στοιχημα οτι εχετε καμια 10αρια μπανια στην επαυλη, 2 για τον καθενα, ενα για αναγκες κι ενα για τσοντες…
Εννοούσα στο εξοχικό στην Ελλάδα, εδώ είμαστε για μπιζνες
πεθανε ο Γλεζος
Κρίμα για το Γλέζο, τουλάχιστον έφυγε πλήρης ημερών.
Από την άλλη έχουμε τον Κούλη που μοιράζει σανό στον κόσμο. Ζήτησε λέει από τους βουλευτές και τους υπουργούς του για 2 μήνες να καταθέσουν το 50% του μισθού τους σε ταμείο για τον κορωνοιό.
Καταλαβαίνετε το δρεπάνι που έχει να πέσει στους πολίτες. Νομοθετικά και όχι με το να τους το ζητάει όπως στους βουλευτές.
Τσεκούρι και στον ιδιωτικό, τσεκούρι και στο δημόσιο. Και σήμερα βγήκε ο Κούλης να μοιράσει σανό.
Ακριβώς.